Ramsoffa (35 Bilder): En Soffa Med Metall-, Trä- Och Järnstomme

Innehållsförteckning:

Video: Ramsoffa (35 Bilder): En Soffa Med Metall-, Trä- Och Järnstomme

Video: Ramsoffa (35 Bilder): En Soffa Med Metall-, Trä- Och Järnstomme
Video: Brizley Hudson Montering 2024, April
Ramsoffa (35 Bilder): En Soffa Med Metall-, Trä- Och Järnstomme
Ramsoffa (35 Bilder): En Soffa Med Metall-, Trä- Och Järnstomme
Anonim

Klädda möbler är oumbärliga för inredning av vardagsrum, sovrum eller barnrum . Det ger mys och hemvärme till arrangemanget av rummet. Ramsoffor kännetecknas av praktisk och tillförlitlighet.

Bild
Bild

Särdrag

Moderna tillverkare av stoppade möbler erbjuder en mängd olika modeller som använder olika material vid tillverkningen. Den mjuka och bekväma soffan kan väljas utifrån dina personliga krav.

Soffram - detta är hans skelett, eftersom hela produktens struktur vilar på den. Under daglig användning utsätts den för tung belastning, därför måste den kännetecknas av sin styrka och kvalitet.

Bild
Bild

För flera århundraden sedan användes främst bok, ek, björk eller lönnträ vid tillverkning av rammöbler . Idag gör modern teknik det möjligt att använda andra material för tillverkning av stoppade möbler, vilket har en positiv effekt på drift, kvalitet och kostnad för produkter.

Moderna tillverkare använder ofta trä eller metall vid tillverkning av ramar. Det finns modeller av stoppade möbler som har kombinerade ramar. För att skapa dem används en kombination av trä med plywood, metall eller spånskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Moderna modeller av vackra och hållbara soffor är utrustade med ramar av olika material, eftersom varje alternativ har sina egna fördelar:

  • En snygg soffa på en metallram lockar vanligtvis uppmärksamhet med en ovanlig och fashionabel design . För lyxiga stoppade möbler används ofta krom eller titan. Metallramen kan vara tillverkad av höglegerat stål eller aluminium. Dessa mönster är billigare än premiumsoffor.
  • Metallramen garanterar tillförlitlighet och hållbarhet . Modeller på en stålram är perfekta för daglig användning. När du väljer stoppade möbler bör du titta närmare på de svetsade sömmarna. De ska inte ha hängande, liksom andra fel. För tillförlitlighet måste metallen vara belagd med en speciell lack eller antikorrosionsbeläggning.
  • Stålramar har en lång livslängd och är mycket lättare att reparera än en ram av spånskiva, plywood eller trä. Vissa billiga modeller kan ha en metallbas, men då är de bultade för tillförlitlighet .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modeller med fjäderblock kännetecknas av praktiska egenskaper och hållbarhet . Närvaron av fjädrar skapar en bekväm kroppsposition under en natts sömn.
  • Vissa fällbara modeller har böjda limmade lameller . De fästs på metallramen med clips. Lamellsoffor har en stötdämpande funktion.
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor på metallramar kan användas för att dekorera ett rum i modern, högteknologisk eller minimalistisk stil. De kommer harmoniskt att passa in i det inre av rummet, lägga till mys och hemvärme.

Bild
Bild

Många moderna modeller av stoppade möbler presenteras på en träram . Även om de är dyrare än metall, är de miljövänliga och naturliga.

Träramssoffor används ofta för att förkroppsliga den klassiska stilen.

Bild
Bild

Moderna stoppade möbelföretag använder olika träslag . Ramar av mahogny, mahogny och teak är mycket efterfrågade. Dessa raser är utländska elitsorter.

Bland de inhemska arterna är de mest hållbara ramarna i ek, bok, ask och valnöt. Den mest populära och budgetmässiga lösningen är björk. Tall och andra barrsoffor är också ekonomiska alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träramen kännetecknas av närvaron av många fördelar:

  • varaktighet;
  • ökad tillförlitlighet;
  • förmågan att skapa ett mikroklimat i rummet;
  • naturlighet.

Om vi pratar om bristerna kan vi bara nämna den ekonomiska aspekten, eftersom trä är dyrare än metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper en soffa med träram är det värt att kontrollera träet för torrhet och frånvaro av knop. Om fukthalten i stoppade möbler överstiger 8%, kommer en sådan modell inte att hålla länge.

En viktig aspekt är fästelementets styrka, eftersom de tar den största belastningen under produktens drift.

Bild
Bild

Medium Density Fiberboard (MDF) används ofta för att göra ramar . Detta material är miljövänligt, billigt och lätt att bearbeta. MDF är mindre hållbart än barrträ. Den framställs av små träspån genom pressning. Bindningselementet är en naturlig substans - lignin.

Ramen av MDF är lämplig även för personer som är benägna att allergiska reaktioner . Det är tillräckligt fuktresistent, men kan svälla vid långvarig kontakt med fukt. En sådan ram är mycket tyngre än en trämotstycke.

Vissa billiga soffor har ramar av spånskiva . Denna platta är inte efterfrågad, eftersom den tillhör kortlivade material. Det används vid tillverkning av stoppade möbler i ekonomiklass. För att skydda sig mot de skadliga effekterna av formaldehydharts måste materialet först beläggas med ett speciellt medel. När du köper en soffa på en sådan ram, se till att du har alla nödvändiga kvalitetscertifikat.

Om spånskivan bearbetas i enlighet med alla tekniska standarder är det ofarligt. De främsta fördelarna med detta material inkluderar låg kostnad, utmärkt hållfasthet, fuktbeständighet, hållbarhet.

Bild
Bild

Soffestativ i plywood är slitstarka, plana ytor, god flexibilitet och låg vikt . Kvaliteten och kostnaden för plywood påverkas av dess tjocklek. Material med en tjocklek på 8 mm eller mer kan hålla i 10 år vid intensiv användning.

Plywood är utmärkt för att skapa en solid soffstruktur. Det är säkert för hälsan, eftersom det inte förångar skadliga ämnen. En sådan ram är pålitligt skyddad mot uttorkning och alla slags deformationer.

Bild
Bild

För att skapa en soffram, beror materialvalet till stor del på vikmekanismen, dess design . För enkla modeller, utan vikmekanism, används ofta ramar från ett material. Om modellerna är utrustade med en komplex omvandlingsmekanism använder tillverkarna ofta en kombination av material.

Modeller med "strömavtagarmekanismen" kan vara raka eller vinklade . Denna mekanism har mycket gemensamt med Eurobook -systemet, men dess design saknar rullar som förstör golvbeläggningen när soffan fälls ut.

Bild
Bild

Bland moderna modeller av ramsoffor är "Finka" mycket efterfrågad . Denna modell har en helmetallram med ortopediska lameller i bok. Soffan är utrustad med ett fjäderblock. Modellen har tre positioner, så den kan användas hopfälld för sittande, utfälld för att sova och i en vinkel på 135 grader för vila.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Flora -soffan presenteras på en furustomme . Modellen är fylld med ett fjäderblock, polyuretanskum, vadd och filt. Denna soffa är baserad på en utrullningsmekanism som kännetecknas av enkelhet och tillförlitlighet. För att få en bekväm sovplats är det tillräckligt att dra produktens framsida mot dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken är bättre att välja?

När du väljer en soffram är det värt att överväga det faktum att den fungerar som en bärande struktur och även används som inredning.

Om ramen är dold, bör du bara ta hänsyn till prestanda när du väljer den. För långvarig användning är det bättre att föredra en ram gjord av dyra material, eftersom de kännetecknas av utmärkt kvalitet.

Bild
Bild

Om möblerna inte kommer att användas ofta eller bara för en kort tid, till exempel i ett lanthus eller en hyrd lägenhet, kan du välja ett bra alternativ från plast, plywood eller MDF.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Om du letar efter en snygg, modern soffa av utmärkt kvalitet, då det är värt att överväga flera viktiga nyanser som relaterar till ramar:

  • Modeller är hållbara vars ramar är gjorda av plywood och träbjälkar. De presenteras vanligtvis i små storlekar som inte överstiger måtten på en plywoodskiva. Men du kan också hitta stora ramsoffor gjorda av plywood, då använder tillverkarna också en spånskiva eller trästång.
  • Styrka beror till stor del på materialets tjocklek , används vid tillverkning av ramen. Ju tjockare ram, desto högre kostnad för stoppade möbler. Standardvalet är 12 till 25 mm. Tillverkare ger vanligtvis en garanti för sådana modeller i upp till tio år.
  • Om soffan har en spånskivram , ta en närmare titt om den är täckt med en speciell förening som förhindrar utsläpp av skadliga ämnen.
  • Soffor på en metallram ser original och ovanlig ut . Om du behöver kontorsmöbler är den här soffan idealisk för detta ändamål. En soffa med metallram är vanligtvis inte utrustad med en transformationsmekanism och väger mycket, så att flytta den även i ett rum kommer att kräva betydande ansträngning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Ramklädda möbler är efterfrågade idag, eftersom de kännetecknas av tillförlitlighet och hållbarhet. Köpare föredrar modeller med en metall- eller träram. Dessa material kännetecknas av en lång livslängd, bekvämlighet och ett vackert, attraktivt utseende.

Användare som den ramen soffor representeras av ett brett utbud av modeller från många moderna tillverkare. De erbjuder ramar av träspån, MDF, plywood, metall och till och med kombinerade lösningar.

Ramsoffan kan klädas i olika tyger. Valet av färger är helt enkelt fascinerande.

Ramsoffan, enligt köpare, passar perfekt in i många moderna trender. Den kan placeras längs en vägg i ett litet rum eller centreras i ett rymligt vardagsrum. Ofta används spektakulära modeller för rumszonering. De hjälper till att skilja matsalen från vardagsrummet.

Soffor med omvandlingsmekanismer är idealiska för att skapa en jämn och bekväm sovplats. Vissa modeller har ortopediska hängslen för maximal komfort under en natts sömn. En obestridlig fördel är närvaron av ett avtagbart lock. Det kan enkelt tas bort för rengöring från alla slags föroreningar.

Rekommenderad: