Hörnsoffa Med Bar: Modeller Med Belysning Och Inbyggd Bar I Hörnet

Innehållsförteckning:

Video: Hörnsoffa Med Bar: Modeller Med Belysning Och Inbyggd Bar I Hörnet

Video: Hörnsoffa Med Bar: Modeller Med Belysning Och Inbyggd Bar I Hörnet
Video: COLLECTIVE HAUL!! 2024, April
Hörnsoffa Med Bar: Modeller Med Belysning Och Inbyggd Bar I Hörnet
Hörnsoffa Med Bar: Modeller Med Belysning Och Inbyggd Bar I Hörnet
Anonim

Det råder ingen tvekan om att soffan är dekorationen i vardagsrummet. En hörnsoffa med en bar kommer att se särskilt bra ut - ett alternativ som är perfekt för nästan alla rum.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

För att skapa en komfortzon kan en hörnsoffa med ett fack för förvaring av drycker installeras både i hörnet och i mitten av rummet.

Bild
Bild

Den största fördelen med denna modell är bekvämlighet. Det är inte alltid möjligt att placera gäster vid ett stort bord; i det här fallet hjälper en hörnsoffa med en bar. Tillagade måltider, drycker och vin med glasögon passar perfekt i soffans bekväma nisch. Om antalet gäster är litet är det mycket mer bekvämt om de samlas i en mjuk och bekväm soffa . Soffans hörndesign med ett fack för drycker uppmuntrar till vänligare kommunikation.

Bild
Bild

En soffa med bar är bekväm, inte bara för gästerna utan också för att koppla av ägarna. Efter en hård dag på jobbet måste alla slappna av. Att koppla av i soffan med en bar är alltid bra - tack vare tillgången till uppfriskande drycker . Mineralvatten eller juice, placerad i en hörnmodul eller armstöd, kommer inte bara att släcka din törst, utan också ge dig den efterlängtade freden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barmodellen är utmärkt för sportentusiaster. Ett lager öl, nötter och chips, som bekvämt kan placeras i en speciell nisch, gör att du inte slösar tid på att gå till köket. Du kan ha allt till hands. De mest passionerade fansen kommer att uppskatta detta bekväma dryckesarrangemang.

Bild
Bild

För äldre kan en soffa med bar vara lika användbar. Det är bekvämt att förvara en flaska vatten i barfacket, så du behöver inte gå upp från soffan om du får en törstattack på natten. Den upplysta baren är mycket bekvämare att använda än ett bord där du först måste slå på nattlampan - och först då kan du hitta ett glas vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de positiva aspekterna i samband med att köpa en soffa av denna design, finns det små nackdelar som du bara behöver ta hänsyn till under drift.

Det är omöjligt att lagra vin och konjak i en sådan bar under lång tid. Lagringsförhållandena i denna nisch bevarar inte dryckens smak.

Glöm inte heller att drycker inte kan hålla sig kylda länge. Deras temperatur stiger snabbt och blir identisk med rumstemperatur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Hörnsoffartillverkare placerar stångsystemet i olika delar av strukturen. Som regel är den alltid tillgänglig och kompakt i storlek.

Bild
Bild

Baksidan av soffan är ofta platsen där baren är. Detta fack ligger bakom hörnskudden och är inbyggt på valfri plats på ryggstödet.

En soffa med inbyggd hörnstång är det vanligaste alternativet. Detta är ett bekvämt litet bord med en nisch eller flera hyllor, inte bara vackert, utan också mycket funktionellt.

När stången är stängd sitter systemet bakom dynan. För en soffa, vars form är bokstaven P, ordnar tillverkarna som regel två fack för drycker.

Baksidan av soffan är också där tillverkare sätter bar -systemet. Det här ganska rymliga boendealternativet innebär att du installerar en soffa i mitten och är lämplig för personer som ofta gillar att bjuda in gäster till sin plats.

Bild
Bild

Ett annat placeringsalternativ är soffans sidovägg under armstödet. Den öppna designen är ett system med bekväma nischer. Med en sluten struktur dras sektorn med hyllor ut antingen med hjälp av en speciell mekanism eller manuellt . Som regel är sådana hyllor utrustade med ytterligare element, nämligen speciella lutande flaskhållare.

Bild
Bild

Alla modeller med bar kan utrustas med belysning. Den öppna strukturen belyses efter behag, ljuset tänds endast vid behov. Den slutna strukturen är utrustad med ett automatiskt system, lampan tänds när dörren öppnas.

Bild
Bild

En sluten barplacering har en mängd olika öppningsmetoder.

Skärmen på gashissen lyfts enkelt, den riktas uppåt. Det är mycket lätt att använda, men det kan inte bilda en bordsskiva.

Med hjälp av en vikningsmekanism sänks klaffen ner och dess fasta yta bildar ett extra bord. En del ansträngningar krävs för att stänga detta system.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Armstödssystemet använder en infällbar mekanism. Som regel är detta system utrustat med en solid yta, som senare fungerar som ett extra bord.

Urvalstips

När du väljer en hörnsoffa med ett barfack är det nödvändigt att ta hänsyn till både allmänna detaljer och nyanser när det gäller dryckesförvaringssystemet.

Först måste du bestämma storleken på soffan. De måste motsvara rummets yta. Då skadar det inte att bestämma färg och kvalitet på klädseln. Färgen ska matcha rummets stil och klädseln ska väljas bland praktiska material som är lätta att rengöra.

Bild
Bild

Det är också värt att uppmärksamma fyllmedlen, tack vare vilken soffan blir mjuk och bekväm. Det är mycket bra om grunden kommer att bildas av ett oberoende fjäderblock och polyuretanskum i kombination med ytterligare lager - speciellt om användningen av en hörnsoffa ska användas som koja.

Bild
Bild

När man väljer ett barsystem i en hörnsoffa bör familjer med små barn välja ett slutet system för att försvåra åtkomsten. Dessutom eliminerar ett sådant system inträngning av damm och drycker hålls svala här längre. För människor som älskar varmt te eller morgonkaffe är ett öppet system att föredra, eftersom varma drycker inte kan läggas i ett stängt.

Exempel i interiören

En hörnsoffa med en bar kommer att se bra ut i alla rum. I vardagsrummet ser en soffa med en hörnplacering av baren bra ut - med eller utan belysning. Ett alternativ med två fack är lämpligt för ett skåp. I ett litet vardagsrum - en liten version med en bar i sidoväggarna eller placerad i bakväggen av möbler.

Rekommenderad: