Dubbelfällbar Säng: Sovande, Hopfällbar Plats

Innehållsförteckning:

Video: Dubbelfällbar Säng: Sovande, Hopfällbar Plats

Video: Dubbelfällbar Säng: Sovande, Hopfällbar Plats
Video: Viking Strömsholm kontinentalsäng 2024, Mars
Dubbelfällbar Säng: Sovande, Hopfällbar Plats
Dubbelfällbar Säng: Sovande, Hopfällbar Plats
Anonim

Extrasängar har haft välförtjänt berömmelse i mer än ett decennium. Först nu har dagens clamshell lite likhet med den som nästan varje familj hade för 40-50 år sedan - en smal och inte särskilt bekväm tyglist sträckt över metallrör. Att sova på dagens hopfällbara sängar är inte mindre trevligt och bekvämt än på vanliga soffor och sängar. Bland dem finns det även dubbla alternativ - för unga familjer som ännu inte har hunnit skaffa andra möbler och för dem som uppskattar kombinationen av kompakthet och komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompakt komfort tillgänglig för alla

Dagens musslor är moderniserade gamla bekanta, vars främsta fördelar är:

  • En lätt vikt så att även en person kan lägga ut sängen självständigt.
  • Rörlighet - möjligheten att ordna om och använda produkter på en lämplig plats.
  • Kompakthet - när de är vikta kan de skjutas in i ett litet hörn eller bakom en garderob, eller helt enkelt luta sig mot väggen, där de blir nästan osynliga och inte rör upp i rummet.
  • Prisvärt pris , vilket gör denna typ av säng till det mest budgetalternativ.
Bild
Bild

Moderna musslor skiljer sig från sina föregångare genom att de:

  • Mer bekväm och kan mycket väl ersätta en hel säng, även under lång tid.
  • Mer hållbar . Moderna material klarar betydande belastningar utan att töjas eller rivas.
  • Håller längre . Ett högkvalitativt skal, även vid intensiv användning, kommer att hålla i mer än ett dussin år.

Samtidigt är en dubbelfällbar säng en struktur som liknar en dubbel hopfällbar säng, bestående av två ramar fästa på sidan. Hon har alla fördelar med singel "kollegor", fördubblats.

Bild
Bild

Olika sorter

Clamshells utmärks av:

  • Rammaterial som kan vara aluminium eller stål. Den förra är mycket lättare i vikt, men den kan inte bära för mycket vikt. Det senare är mycket mer hållbart, och därför kan produkter på en stålram tåla tung belastning, de är mer hållbara.
  • Basmaterial , som kan vara tyg, i form av ett skalnät, eller gjorda av träplattor eller lameller. Tygmusslor är de lättaste, men också de mest kortlivade. Men modellerna på träplattor anses vara de mest hållbara. Det är också den tuffaste och slätaste ytan av alla. Den har ortopediska egenskaper, men kräver särskild uppmärksamhet under drift.

På grund av designfunktionerna kan du inte stå på en sådan produkt med fötterna - enskilda tallrikar kanske inte tål och spricker. Som ett resultat blir hela strukturen oanvändbar.

Beroende på materialet från vilka komponenterna är gjorda tål den hopfällbara sovplatsen olika viktbelastningar - från 100 till 250 kg. När det gäller musselns längd varierar den inom ett brett område. Här väljer alla efter sina preferenser och platsen där produkten ska placeras. Bredden på en dubbelsäng är vanligtvis 100-120 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Madrass alternativ

Moderna modeller av hopfällbara sängar har designfunktioner och andra skillnader - många av dem är utrustade med ortopediska madrasser som skiljer sig åt i vadderingstypen. De senare används oftast:

  • Holcon -non-woven syntetiskt fyllmedel bestående av spiralformade polyesterfibrer. Råvaran för det är holofiber, som har genomgått en termisk bindningsprocedur.
  • Regenererad fiber - återvunnet avfall från produktion av bomull och ull. Det kan vara naturligt eller syntetiskt.
  • Sintepon - ett syntetiskt material som är lätt och elastiskt.
  • Skumgummi - polyuretanskum, mestadels sammansatt av luft, vilket gör det särskilt mjukt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du fäller ihop den hopfällbara sängen är det inte alls nödvändigt att ta bort madrassen från den - den fälls perfekt ihop med sängen. Samtidigt är madrasser med sintepon och skumfyllning tunnare, men mindre bekväma. De är mer lämpade för hopfällbara sängar som inte används regelbundet (till exempel om de bara fälls ut för ankomsten av gäster).

Det är inte bekvämt att sova på sådana madrasser hela tiden, så för regelbunden användning är det bättre att välja produkter med madrasser av holcon och regenererad fiber.

Urvalsregler

Alla fördelar med en modern dubbelsäng kan bara manifesteras om produkten är av hög kvalitet. Valet av en hopfällbar säng bör närma sig med inget mindre ansvar än valet av andra möbler.

Det är nödvändigt att utvärdera:

  • Produktens styrka . Kroppen ska vara solid, utan flis, med en speciell pulverlackering som skyddar ramen från rost och förlänger dess livslängd. Samtidigt, vid montering och demontering av musseln, ska det inte höras några knarrande, alla delar ska röra sig smidigt utan större ansträngning.
  • Ladda som en utfällbar säng kan stödja. Du måste korrelera det med vikten hos dem som kommer att sova på det.
  • Bekvämlighet och kvalitet på madrassen . För att göra detta bör du se till att fyllmedlet är jämnt fördelat och prova madrassen för fasthet. Dessutom måste du vara uppmärksam på materialet i madrassöverdrag - om de är tillräckligt miljövänliga och om de är väl ventilerade.
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! Materialen som ramen och madrassen är gjorda ska inte avge någon obehaglig lukt. För att kontrollera hur bekvämt det blir att sova på en viss hopfällbar säng måste du lägga dig ner på den. Och detta bör göras i en butik eller salong.

En översikt över en dubbel hopfällbar säng finns i videon.

Rekommenderad: