Omslag För En Hörnsoffa (77 Bilder): Euro -lock Och Universal Med Elastiskt Band, Stretch Och För En Soffa Med Hylla, Gör Det Själv

Innehållsförteckning:

Video: Omslag För En Hörnsoffa (77 Bilder): Euro -lock Och Universal Med Elastiskt Band, Stretch Och För En Soffa Med Hylla, Gör Det Själv

Video: Omslag För En Hörnsoffa (77 Bilder): Euro -lock Och Universal Med Elastiskt Band, Stretch Och För En Soffa Med Hylla, Gör Det Själv
Video: How to Use Magic Sofa Cover 2020 2024, Mars
Omslag För En Hörnsoffa (77 Bilder): Euro -lock Och Universal Med Elastiskt Band, Stretch Och För En Soffa Med Hylla, Gör Det Själv
Omslag För En Hörnsoffa (77 Bilder): Euro -lock Och Universal Med Elastiskt Band, Stretch Och För En Soffa Med Hylla, Gör Det Själv
Anonim

Ägare till hörnsoffor står ofta inför det faktum att en helt lämplig produkt tappar sitt estetiska utseende. Ett par fläckar eller repor på klädseln förstör helt det övergripande utseendet på rummet. Det händer också att du vill behålla din favoritsoffa i sin ursprungliga form, men du kan inte blåsa bort dammpartiklar från den. Vanliga överkast eller kappor är obekväma: de flyttar ut, blir förvirrade och skyddar inte riktigt, bara möbelöverdrag kan hjälpa till med detta. Låt oss lära känna dem bättre.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Möbelöverdrag utför viktiga funktioner:

  • Skydd . Omslaget kan köpas som ett set med soffan. Små barn och husdjur gör omslaget till en absolut ersättningsartikel. Ny klädsel undviker faror som repor, puffar, ull och smutsfläckar.
  • Uppdatering . Med tiden tappar soffan sin rika färg, den gnids på sina ställen, oreducerbara fläckar dyker upp på den, som har sin egen historia, spår av klor och ull. Omslaget kommer att dölja alla befintliga brister perfekt.
  • En ny stil . Oavsett hur vacker den köpta soffan är, kommer den med tiden att bli uttråkad. Och mode är en väldigt nyckfull dam. Under den nya säsongen kan den gamla färgen vara ett tecken på dålig smak. Ett väl valt omslag fräschar inte bara upp interiören, utan låter dig också alltid hålla dig i trend.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna är följande:

  • Soffasäkerhet . Omslag, till skillnad från klädseln, som kräver demontering av soffmekanismen, behåller dess fabriksmontering och skadar därför inte dess inre delar på något sätt.
  • Praktiskhet . När produkten har blivit smutsig kan den snabbt tas bort och tvättas.
  • Lätt att installera . Du kan sätta på produkten själv. Det tar inte mycket tid. Om du vill kan du byta omslag varje månad eller vecka.
  • Mångfald . Till salu finns produkter från material i olika färger och texturer, alla möjliga stilar och typer.
  • Pris . Det dyraste omslaget är billigare än att byta klädsel, och desto billigare än en ny soffa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Omslaget kan täcka hela soffan eller enskilda element. I det här fallet kommer deras kostnad att vara lägre, men de kommer inte att utföra alla funktioner för en hel täckning. Låt oss stanna på omslagen för hela soffan. Det finns ett brett utbud av omslag för hörnsoffor. Olika stilar, material och priser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att överväga endast strukturens storlek. Var är avsatsen till höger eller vänster. Det finns armstöd eller en hylla - det spelar ingen roll, eftersom modeller för alla soffalternativ är till salu. Det återstår bara att hitta dem.

Typer av omslag för hörnsoffor:

Cape . Det är ett överkast av tätt material, fixerat på soffan med dekorativa band, band eller kardborreband. Ibland kan blixtnedslag användas. Produkten fäster bra på möblerna och glider inte, till skillnad från vanliga kappor.

Bild
Bild

Produkt med elastiskt band . Ett elastiskt band löper längs kanten på ett sådant lock. Som regel sträcker sig sådana produkter bra och är lämpliga för möbler i alla konfigurationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eurocover . En måttlös produkt som tar någon form. Denna kvalitet beror på materialets elasticitet och elasticitet. Eurocovers är hållbara, mångsidiga och praktiska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Formen utmärks:

  • Fri . De kan dölja bristerna i möbler. Den påsliknande produkten fixeras med rosetter och band. Tillverkad av täta material. Ibland i kombination med lungor.
  • Kaskad . En egenskap är närvaron av ett stort antal krusiduller, draperier. Fäst med band och kardborre.
  • TÄTSITTANDE . Välpassade eller välsträckta omslag. Perfekt för soffans form.
  • Tät . Detta alternativ sys oftare på beställning, eftersom det borde passa perfekt till soffans storlek. Eventuella rynkor och ojämnheter kommer att synas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och fästelement

När du väljer ett lock måste du tänka på materialet från vilket det är gjort. Produktens kvalitet, användbarhet och livslängd beror på dess egenskaper.

Du bör också ta hänsyn till villkoren för användning av möbler:

  • Permanent sovplats … Det är nödvändigt att välja slitstarka material som inte bleknar, inte bleknar och dessutom förblir hållbara. Främst syntetiska tyger har liknande egenskaper. Deras miljövänlighet är inte mindre viktig.
  • Förekomsten av små barn och husdjur . Välj ett tyg utan fläckar med förväntan på frekvent tvätt. En ovilja att puffa och plocka upp ull kommer också att vara ett plus.
  • Vardagsrum . Husets ansikte, en plats att ta emot gäster. Det är värt att stanna kvar på material med en intressant konsistens, ovanliga färger och eleganta mönster.
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga de vanligaste materialen:

  • Velours . Den sammetslen, mjuka ytan, låga kostnader jämfört med äkta sammet och hållbarhet har gjort velour populär. Ansamlar inte statisk elektricitet, är lätt att rengöra och orsakar inte allergiska reaktioner.
  • Flock . Mjukt men ändå hållbart. Deformeras inte och stöter bort vatten. Ett särdrag hos detta material är dess immunitet mot ljus. Det bleknar inte när det utsätts för solljus.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bomull . Naturligt ursprung ger en miljövänlig och andningsbar struktur. Den har ljusa, vackra färger på grund av den enkla färgen. Absorberar fukt väl.
  • Jacquard . Den kan bestå av både naturliga och konstgjorda fibrer. Behåller färg länge. Sträcker sig bra. Huvudkarakteristiken är styrka på grund av närvaron av syntetisk polyester och elastan i kompositionen. En särdrag är ett intressant reliefmönster som påminner om ett tapet.
  • koppla av . Det ser ut som naturläder. Absorberar inte vatten och återhämtar sig bra. Ett särdrag är frånvaron av puffar, som kommer att vara nöjda med husdjursägare.
  • Nubuck . Ser ut som mocka. Skillnaden mellan naturligt och konstgjort efter typen av råmaterial - läder. Det senare är mycket billigare och mer opretentiöst att ta hand om. Naturlig nubuck har lågt slitstyrka och kräver särskild omsorg. Konstgjord nubuck används ofta för möbler i kontor och matbutiker.
  • Mikrofiber eller mikrofiber . Tunn polymerfiber. Kopierar naturlig mocka. Det passar bra att tvätta. Har en hög absorptionsförmåga, medan den torkar snabbt. Dessutom kommer fukt inte att komma från framsidan till fel sida, vilket skyddar möblerna perfekt. Mikrofiberkåpan bleknar eller rullar inte.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ekoläder . Textilbas täckt med gummi eller polyeten. För att få materialet att se ut som naturläder görs ett särskilt intryck. Den används för kontorsmöbler och som ersättning för naturläder i heminredning.

Bild
Bild
  • Polyester . Syntetiskt tyg. Slitstark, säker. Det kan ha vilken form som helst. Rynkar inte.
  • Chenille . Ett material som har fått erkännande för sitt speciella, karakteristiska mönster. Tidigare skapades en liknande struktur manuellt genom ytterligare lindning av trådar. Användningen av automatiska maskiner har gjort det möjligt att minska kostnaden för chenillen. Den innehåller bomull, akryl, viskos och polyester. Tål inte fukt och kan bara kemtvättas.
  • Sammet . Den behåller sin form väl, vilket är viktigt för cape covers. Kryper eller smular inte. Tätt och hållbart. Den vanliga lösningen av ammoniak hjälper till att återställa sitt ursprungliga utseende.
  • Teak . Sillbomullstyg. Visnar inte eller bleknar i solen. På grund av den speciella väven har den en hög densitet.
  • Damaskus . Den är baserad på siden, ull, bomull eller linne. Ett material som kännetecknas av adel och briljans. En karakteristisk egenskap är en blommig prydnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Brokad . För närvarande tillverkad av konstgjorda fibrer. Grovt och brokigt - det kan bli interiörens främsta accent. Förekomsten av metalltrådar kräver särskild omsorg.
  • Gobeläng . Som kompositmaterial används naturull, bomull, linne, siden, guld- och silvertrådar, lurex och syntetfibrer. Hög densitet, som ett resultat - dimensionsstabilitet och slitstyrka. Ett brett urval av texturer, färger, prydnader och ämnen. Bra färgskydd. Tål inte strykning och tvätt av hemmet. Det är nödvändigt att ge det till kemtvätt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Så att omslaget inte går vilse och inte orsakar besvär bör det åtgärdas, för det finns följande metoder:

  • Dragkedja . Används för täta omslag. Oftast dold, men ibland sticker det ut med en ljus färg, som ett inslagselement.
  • Slipsar . Lämplig för löst sittande plagg. Material kan variera. Dekorativa sladdar, satinband, spetsar.
  • Knappar och knappar . Ett dekorativt element som utför en fästfunktion.
  • Fixering av band . Kardborreband är ett tvådelat fästelement: den hårda spikas i soffan och den mjuka sys fast på omslaget. Dolda element.
  • Elastiskt band sys på kanten . Lämplig för icke-avtagbara kuddar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Hörnsoffor är stora och massiva. Tack vare den utfällbara sovplatsen blir den ännu större. Parametrarna för sådana produkter ligger inom vida gränser och beror på antalet personer som kommer att använda strukturen för att sova. Barnprodukter har till exempel en kajlängd på 150 cm. Om soffan används av en vuxen - 200 eller 210 cm. Standardmått är 3800x2000 mm.

Bild
Bild

För ägare av möbler med ovanliga dimensioner och former är det bättre att bo på universella omslag av stretchmaterial. På hörnsofforna sitter de som en handske.

När du köper ett omslag är det värt att överväga inte bara längden på kajen, utan också höjden på ryggen. Alla typer av omslag är perfekta för hörnsoffor. Du bör också vara uppmärksam på sidan av avsatsen och förekomsten av armstöd och hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärken

Många möbeltillverkare erbjuder omslag till sina produkter:

Den världsberömda Ikea är ett exempel på en sådan tillverkare . Det finns dock många företag som inte har något att göra med möblerna i detta företag, men som specialiserat sig på omslag för det. Antalet erbjudanden kan inte räknas. Olika priser. Många tillverkare erbjuder en skräddarsydd tjänst, med hänsyn till kundens önskemål. Dessa kan vara olika stillösningar eller produkter för möbler av ovanlig form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Turkiska produkter är de mest populära . Låg kostnad och enkelt underhåll har vunnit konsumentens hjärta. Dessa egenskaper beror på användningen av syntetiska tyger. Materialet består oftast av bomull, polyester och elastan. Den slutliga kostnaden för produkten beror på deras förhållande. Ju högre andel syntet, desto billigare kommer omslaget att komma ut. Varusortimentet är brett, främst i enfärgade färger. De drar nytta av materialets struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Turkiska tillverkare håll handflatan i de olika produkterna som erbjuds. På grund av sin mångsidighet och bekvämlighet är välsträckande lock de mest utbredda. Tillverkare har också fokuserat på produktionen av just dessa modeller. Något annat kan hittas, men något mer komplicerat och kostsamt.

Bild
Bild

Hur tar jag en mätning för att köpa ett lock?

När du köper ett universellt omslag för en hörnsoffa måste du mäta längden på ryggen och korrelera denna storlek med omslagets stretchparametrar. Hörnsoffans längd kan vara upp till 5,5 meter. Ägare av ett bra öga kan helt enkelt uppskatta hur många som får plats på soffsitsen.

Bild
Bild

I de flesta fall anger omslagen den kategori av möbler som de är avsedda för: dubbel, trippel. När det gäller kappor är det nödvändigt att förtydliga modellen på din soffa och ta reda på om den valda kappen passar din soffa. När du köper, var uppmärksam på vilken sida avsatsen är på.

Bild
Bild

Hur sätter man på det korrekt?

Att göra en hörnsoffa med ett lock kräver inte speciell kunskap, det viktigaste är att vara försiktig och snygg.

Klädseln görs enligt följande:

  1. Det är nödvändigt att flytta soffan bort från väggen för att kunna nå någon del av den.
  2. Vi lägger ut locket enligt soffans hörn. Vi fokuserar på avsatsen.
  3. Om det inte finns några ytterligare instruktioner i instruktionerna kan du sätta på locket från båda sidor. Det viktigaste är att följa steg 2 korrekt.
  4. Vi sprider materialet över hela ytan.
  5. Vi fixar locket. Produkterna är oftast fixerade på toppen och botten.
  6. Töjbara typer av omslag bildar tomrum. Vi blir av med dem med hjälp av speciella packningar. Vi sätter in dem i spåren mellan ryggen och sätet. Redo!
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För att inte bli besviken över köpet, innan du går till affären, besluta om följande egenskaper:

  • Textil . Välj baserat på användningsvillkoren. Studera de vanligaste materialen och välj det alternativ som passar dina egenskaper.
  • Färg . Bestäm dig för en färg baserad på rummets övergripande stil. Kom ihåg att ljusa omslag blir smutsiga snabbt, vilket innebär att de måste tvättas ofta. Ge företräde åt en tät produkt som kommer att behålla sin struktur efter många tvättar.
  • Stil . Beror direkt på konstruktionstypen. Ta reda på om det finns färdiga omslag för din modell.
  • Mått . Överdraget måste passa storleken på din soffa. Kontrollera vilka mått som krävs för den valda modellen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika typer, stilar, former och storlekar på ärenden är helt förvirrande. Använd därför några av hemligheterna med att köpa dem:

  • Ett vanligt töjbart omslag förutsätter kunskap om möblernas exakta mått. Kontrollera med säljarna vilka dimensioner som krävs och kontrollera dem igen innan du köper.
  • Anpassade fodral är verkligen ganska dyra. Detta är dock ett sätt att få en helt unik pjäs som uppfyller alla praktiska och estetiska krav.
  • Eurocover är det enklaste och mest praktiska alternativet. Lätt att ta på och av, inget särskilt underhåll krävs. Det bredaste sortimentet av just denna typ av omslag säljs.
  • När du köper, var uppmärksam på produktens svagaste punkter, nämligen kvaliteten på beslag och fästelement. Detta hjälper till att genast känna igen en falsk.
  • Ta inte ett slutligt köpbeslut utan att kontrollera sömmarnas kvalitet, tygets integritet och avsaknaden av defekter.
  • Kom ihåg att ju mer dekorativa element det finns, desto större chanser kommer de att falla ut. Dessutom är en enkel produkt lättare att ta hand om.
  • Läs instruktionerna. Det finns omslag gjorda av tyger som kräver särskild omsorg.
  • Ibland säljs omslag med färdiga tillbehör som matchar stilen - rullar, dukar, dekorativa kuddar och servetter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gör det själv

Kreativa människor kan göra intressanta och snygga fodral med egna händer. Detta kan göras på olika sätt. Till exempel sticka eller sy. Stickade omslag kommer att vara särskilt relevanta under den kalla årstiden . Använd virkningstekniken, ett sådant omslag är tätare än stickning, kommer inte att töjas och kommer att hålla mycket längre. För att öka produktens slitstyrka, lägg till syntetiska trådar till naturliga. Du kan sticka med diamanter, rutor, använda olika färger. Du kan dekorera kanterna med spetsar.

Bild
Bild

Det spelar ingen roll om omslaget är sytt eller stickat, schemat för dess skapande är ungefär detsamma och består av följande steg:

  1. Valet av tyg, garn.
  2. Mätning av soffans parametrar.
  3. Beräkning av mängden material.
  4. Att göra mönster.
  5. Montering, bastning.
  6. Sömnad.
Bild
Bild

Förutom önskan och material behöver du verktyg:

  • trådar;
  • en uppsättning nålar;
  • symaskin;
  • sax;
  • mätinstrument (mätare, måttband);
  • markör, tvål eller kritor.
Bild
Bild

När du väljer ett tyg, tänk på de förhållanden under vilka det kommer att användas. Om du har barn eller husdjur är det bättre att stanna på icke-märkta och hållbara material.

Soffans parametrar behövs för att beräkna mängden material. För att göra resultatet bekvämt och noggrant är det nödvändigt att visuellt dela soffan i rektangulära delar och beräkna deras ytor. Summan av ytorna på alla rektanglar är den mängd tyg som behövs.

Du bör också uppskatta mängden material som behövs för små föremål och lägga till dem i totalen. Kom ihåg att tyget måste köpas med marginal, så vi lägger till ytterligare en meter till det resulterande antalet. Det är bättre att ha ett överskott än en nackdel. Dessutom kan kvarvarande material vara användbart vid restaurering av slitna delar.

Vi tvättar locket, stryker det, lägger det i soffan och beundrar resultatet av vårt arbete. Det unika med varje soffmodell leder till omöjligheten i allmänna rekommendationer för att göra mönster. Varje soffa har sina egna egenskaper.

Bild
Bild

När du mäter en soffa, markera dess mått på papper. Tänk på skalan. Senare kommer dessa parametrar att tillämpas på materialet. Stilbeslut beror helt på din fantasi. Men om du saknar syupplevelse, undvik tyger med prydnader eller invecklade mönster. Tyget måste justeras enligt mönstret, vilket kräver inte bara skicklighet, utan också mer material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man klippa?

Det viktigaste och svåraste stadiet av att skapa en kappa för en soffa är att göra ett mönster. Om det inte finns någon eller mycket liten erfarenhet av att sy omslag är det vettigt att träna på onödigt tyg. Vi gör ett mönster, syr det för hand med stora quiltade stygn och försöker. Det finns nästan alltid platser som behöver förbättras. Vi justerar. Ett mirakel händer och omslaget sitter perfekt i soffan. Vi plockar försiktigt ur det och får ett färdigt mönster som perfekt matchar önskad soffa.

Om du har tillräckligt med erfarenhet och självförtroende kan du klara dig utan utbildning. För att göra ett mönster behöver du följande verktyg till hands: papper (millimeterpapper är bättre, men vanligt papper kommer att göra), kritor (se till att de inte är lätta att tvätta), en mätare och sax.

Här använder vi de tidigare förberedda dimensionerna:

  • För att göra detta måste tyget spridas på en horisontell yta med fel sida uppåt.
  • Markera måtten med en tvål, en markör eller krita. Vi lämnar kvoter på en till två centimeter för sömmar och passform.
  • Vi skär ut de färdiga siluetterna och syr dem för hand eller stiftar ihop dem med stift.
Bild
Bild
  • Vi gör en passning och utvärderar det generella utseendet på den resulterande halvfabrikaten.
  • Vi eliminerar felaktigheter och brister med hjälp av stift och ett par stygn. Efter att ha uppnått ett tillfredsställande resultat syr vi allt på en skrivmaskin.
  • Sedan tar vi bort de återstående handsömmarna och syr på olika dekorationer. De kan vara funktionella lås och knappar.
  • Spetsar, krusiduller, volanger ger romantik till inredningen. Dekorativa band, band och broderi kommer att betona originalitet.
  • Tänk på att alla ytterligare element inte bara ska passa in i det övergripande interiören, utan också matcha omslagets huvudmaterial i struktur och färg.

Bekvämlighet är också värt att överväga. Ett par fickor hjälper dig att lagra små saker som din TV -fjärrkontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men varje bra sömmerska har sina egna hemligheter:

  • Ju större sömsmån, desto större handlingsutrymme vid justering av produkten.
  • Ju starkare trådar, desto längre håller locket. Vid användning av tunna trådar måste produkten ändras mycket snart när den börjar krypa i sömmarna.
  • Kom ihåg att stygnstorleken beror på tyget. En söm som är för liten kommer att förstöra dess struktur. Vi syr täta material två gånger.
  • Ta en närmare titt på soffan. Ofta har till och med områden vissa avvikelser vid första anblicken. Lägg till ett par millimeter till parametrarna för de områden du inte är helt säker på.
  • Om locket glider av kan du lösa problemet med hjälp av en klädstreck, helt enkelt genom att sy det på baksidan.
  • Det överblivna materialet kan användas för att sy underbara dekorativa kuddar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning idéer

Glöm inte att soffan är huvuddelen i interiören, en slags kejsare i rummet. Därför är det värt att ägna stor uppmärksamhet åt dess stil. Men även den vackraste och elegantaste bilden blir förr eller senare tråkig. Användningen av omslag hjälper till att lösa detta problem. De kan enkelt ändra utseendet på möbler. Omslag kan vara vad du vill. Efter humör, efter veckodagar, efter säsong. Lyxigt eller asketiskt. Med och utan krusiduller. Tvåfärgade, trefärgade och fasta färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på olika designalternativ:

Kombinationen av varma, iögonfallande färger är perfekt för ett barnrum. Och det randiga materialet i soffan och kuddarna låter inte det senare gå vilse mot sin bakgrund. Finare ränder kommer att ge din interiör en touch av kul

Bild
Bild

Patchwork -överdrag kommer att ge din interiör mysighet och originalitet. Dessutom är de mycket intressanta att skapa för hand. Bågar, band kommer perfekt att dekorera en vanlig soffa och lägga zest till din inredning

Rekommenderad: