Utdragbar Soffa Utan Armstöd: 120 Cm Lång Och 140 Cm Bred, Framåtfällbar

Innehållsförteckning:

Video: Utdragbar Soffa Utan Armstöd: 120 Cm Lång Och 140 Cm Bred, Framåtfällbar

Video: Utdragbar Soffa Utan Armstöd: 120 Cm Lång Och 140 Cm Bred, Framåtfällbar
Video: IKEA FRIHETEN Sofa Bed Review 2024, Mars
Utdragbar Soffa Utan Armstöd: 120 Cm Lång Och 140 Cm Bred, Framåtfällbar
Utdragbar Soffa Utan Armstöd: 120 Cm Lång Och 140 Cm Bred, Framåtfällbar
Anonim

Ergonomisk design, kompakta mått och goda estetiska egenskaper är särdrag hos fällbara soffor, tack vare vilka modellerna är populära hos konsumenten. Tillverkare erbjuder möbler i olika former och färger, vilket gör det enkelt att välja dem för specifika interiörer.

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Soffor utan armstöd är en praktisk lösning för ett litet sovrum eller vardagsrum. Modellen är lämplig för dagvila, sammankomster med vänner, den kan också användas som en permanent plats att sova.

Vikningsmekanismen gör att du kan kombinera funktionerna i en säng och en soffa, vilket sparar på köp av båda garderobsprodukterna.

Samtidigt bibehålls högpresterande egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med sådana soffor slutar inte där:

Kompakthet , relativt små dimensioner. Den utfällbara soffan passar i ett smalt sovrum och i ett litet kök. Om det finns nischer kan du beställa en modell av en speciellt specificerad storlek och passa in möblerna i urtaget.

Bild
Bild

Icke-standardform . Släta linjer, effektiviseringar, släta hörn är särdrag hos sådana soffor. De ser snygga ut och passar enkelt in i moderna interiörer.

Bild
Bild

Olika design . Soffor från olika tillverkare skiljer sig åt i färger, texturer, mönster på tyget.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enkel transformationsmekanism . Möblerna är lätta att fälla ut och montera, denna procedur kan utföras av vem som helst.

Bild
Bild

Modellen kommer att tilltala långa människor, eftersom de inte behöver uppleva obehag under sömnen, vila fötterna på armstödet och ta en obekväm position. På grund av frånvaron av dessa delar ökar ytan på den nedre delen, vilket innebär att det också blir mer utrymme under sittandet.

Nackdelarna med sådana soffor inkluderar det faktum att kuddar som inte har stöd kan glida till golvet. För att undvika detta rekommenderas att välja långsträckta tillbehör som är elastiska och har större vikt: på så sätt kommer de att falla mindre.

En annan praktisk lösning är att använda kardborrekuddar.

Utan armstöd kommer det att vara ovanligt för dem som är vana att ständigt luta sig mot något under vila, men detta beror bara på specifika personers preferenser.

Bild
Bild

Modeller

Den framåtfällbara soffan är populär bland konsumenterna, eftersom märken erbjuder ett brett utbud av modeller och former. Efter typ av omvandling är denna möbel indelad i flera typer:

Bok . En vanlig typ av soffor. Det skiljer sig genom att du kan sova även på vikta möbler. För att fälla ut den, höjs och sänks sätet efter ett klick. För att fälla soffan, gör samma operation.

Bild
Bild

Klicka-gag . Modellen fick sitt namn på grund av det karakteristiska ljudet som uppstår när en möbel fälls ut. Mekanismen är en förbättrad bok, men den kan fixeras i tre positioner: sittande, liggande och halvsittande.

Bild
Bild

Eurobook … Trots namnet har den här soffan ingenting att göra med en bok. Modeller kan enkelt utökas: dra bara sätet framåt med ett speciellt handtag. På en kaj erhålls den jämnaste ytan. Fördelen med en sådan soffa inkluderar också det faktum att den kan placeras mot väggen.

Bild
Bild

Fransk mussla . Sovplatsen ligger under sätet. När den transformeras, utspelar den sig och intar en horisontell position. Modellramen består av tre gångjärnsdelar. Möblernas design inkluderar också en madrass.

Bild
Bild

Sedaflex . En förbättrad version av den franska clamshell, som är mer hållbar och pålitlig. Den tål tung belastning och böjer mindre. Soffan har en stor koja och är kompakt när den fälls ihop. Denna modell saknar dock en tvättlåda.

Bild
Bild

Förutom de listade utmärks soffor med utrullningsmekanism. Modellerna är enkla att använda, lämpliga för par på grund av deras stora dimensioner. Sovplatsen drar framåt, eftersom denna procedur är inom makten hos någon familjemedlem. Dess särdrag är dess låga läge.

Denna typ av hopfällbar soffa är av två typer. "Dragspel" sprider sig som ett dragspel, proceduren är enkel. För att göra detta är det tillräckligt att höja sätet tills det klickar och dra ut ryggstödet fällt i två. Hörnsoffor är utrustade med en "känguru" eller "delfin" mekanism. Under sätet rullar en plattform ut och stiger, vilket bildar en kaj.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Innan du köper en soffa bestäms det i förväg hur många som regelbundet kommer att sitta och sova på den. Dessutom är möblernas dimensioner direkt relaterade till det lediga utrymmet. Möbler har olika dimensioner beroende på den specifika tillverkaren, vilket också beaktas vid köp.

Bild
Bild

Det finns kompakta och stora modeller. De senare är utrustade med fem eller fler säten, och endast 2-3 personer får plats i minisoffan. Längden på tvåsitsiga möbler varierar mellan 150 och 180 cm. För en modell för en person är denna parameter cirka 120 cm, i så fall blir bredden cirka 140 cm.

Urvalstips

Den sista inredningen i rummet, liksom modellens komfort, beror på en väl vald soffa. Om möbler regelbundet används för att sova, ska det vara bekvämt och ha en gynnsam effekt på ryggraden. Produkternas livslängd är också viktig: soffor med metallram är de mest praktiska.

Vad ska man tänka på när man väljer soffa:

  • klädsel;
  • typ av fyllmedel;
  • transformationsmekanism;
  • mått.

Soffans design är av stor vikt. Möbler av bruna, beige, sandnyanser är universella. Modeller gjorda i rött och svart är lämpliga för en modern inredning. Dessutom kan du kombinera olika toner och texturer, vanliga och mönstrade tyger.

Rekommenderad: