Soffor För Sovrummet (47 Foton): Design Av Hörnfällbara Modeller, Små Moderna Soffor 2021 I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Soffor För Sovrummet (47 Foton): Design Av Hörnfällbara Modeller, Små Moderna Soffor 2021 I Interiören

Video: Soffor För Sovrummet (47 Foton): Design Av Hörnfällbara Modeller, Små Moderna Soffor 2021 I Interiören
Video: Soffor 2024, April
Soffor För Sovrummet (47 Foton): Design Av Hörnfällbara Modeller, Små Moderna Soffor 2021 I Interiören
Soffor För Sovrummet (47 Foton): Design Av Hörnfällbara Modeller, Små Moderna Soffor 2021 I Interiören
Anonim

Idag producerar många företag högkvalitativa och multifunktionella soffmodeller, som inte på något sätt är sämre än rymliga sängar när det gäller deras bekväma egenskaper. Sådana möbler passar perfekt in i sovrummen. De kan ha en mängd olika konfigurationer, färger och klädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Idag köper många konsumenter vackra och kvalitetssoffor, inte bara för vardagsrum utan också för sovrum. Denna populära stoppade möbel kan användas för olika ändamål.

Ensemblen kommer att se intressant och snygg ut, där det finns både en soffa och en vanlig säng . Som regel vänder sig ägare till rymliga rum till sådana designlösningar, eftersom en sådan tandem i ett litet område kommer att vara oekonomiskt. Om du är ägare till ett litet sovrum kan en utfällbar soffa med en extrasäng ersätta en vanlig dubbelsäng. Lyckligtvis säljer möbelbutiker idag en mängd olika alternativ för dessa sängar. De är utrustade med olika mekanismer och ytterligare funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta vänder sig ägarna till studiolägenheter till kombinationen av en säng och en soffa. Som regel är sådana bostäder små i storlek, därför måste det tillgängliga utrymmet i dem användas så effektivt och kompetent som möjligt. Så kombinationen av vardagsrummet och sovdelen i studion kommer att se väldigt harmonisk och attraktiv ut. Om du vill separera två funktionsområden kan du vända dig till lämpliga skiljeväggar, bokhyllor, garderober etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många soffmodeller kan kompletteras med sängbord . De bör också placeras längs kanterna på stoppade möbler. Du kan också välja ett sådant alternativ där bekväma och breda armstöd kommer att spela rollen som kantstenarna. Du kan enkelt ordna olika små saker på dem: från prylar till kaffekoppar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor är särskilt vanliga i tonårs sovrum. Sådana möbler kan ersätta en stor säng och lämna tillräckligt med ledigt utrymme för studentens bord och fåtöljer, vilket bekvämt rymmer besökande vänner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Det finns många typer av soffor som kan placeras i sovrummet. Låt oss titta närmare på flera relevanta och populära modeller:

De mest populära och utbredda är de traditionella rektangulära modellerna .… Sådana alternativ kan ha olika storlekar: från kompakta till mycket imponerande. Oftast placeras dessa typer av stoppade möbler längs väggarna. Men om rummets kvadratmeter tillåter det, är det möjligt att ordna en eller två soffor av lämplig stil i den centrala delen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En hörnsoffa av hög kvalitet kommer att se attraktiv och snygg ut i sovrummet .… Modeller med sådana mönster är ofta utrustade inte bara med fällbara och glidande sängar, utan också med olika intressanta alternativ. Det kan till exempel vara en liten bar, ett stereoanläggning, flera rymliga linnelådor, hyllor i armstöden, hörnhyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modulära hopfällbara produkter är mobila och transformerbara . Avsnitten i sådana modeller kan delas upp och ordnas när som helst som du vill. Inte bara rektangulära utan även hörnsoffor kan vara modulära.

Bild
Bild

En bekväm minisoffa är idealisk för ett litet sovrum eller barnrum . Sådana alternativ består oftast av en bred eller smal sektion och påminner mer om stora stolar. De kan också utrustas med glidmekanismer och förvandlas till fullvärdiga sovplatser. När de är hopfällda kommer minisoffor att ta väldigt lite plats, så att de kan placeras även i ett mycket litet rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill bilda en original och fashionabel ensemble, bör du titta närmare på de ovanliga rundade och ovala alternativen . Sådana stoppade möbler är dock endast lämpliga för ett rymligt sovrum. Det vill säga, det finns helt enkelt inget utrymme för den här modellen i en liten "Chrusjtjov" -byggnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ottoman eller en liten soffa kommer att se harmonisk ut i det inre av sovrummet .… Moderna tillverkare producerar sådana modeller med glidande strukturer som utför funktionen som en kaj.

Bild
Bild

Mekanismer

Om du bestämmer dig för att ersätta en vanlig säng med en soffa, bör du vara särskilt uppmärksam på mekanismen som den är utrustad med. Låt oss titta närmare på flera ofta förekommande och efterfrågade transformatorer med en extrasäng:

  • Fällbara strukturer . Dessa alternativ inkluderar de välkända boksofforna, förbättrade euroböcker och enkla klickklumpar. I sådana modeller är ryggarna och sätena en säng, som liksom öppnas som en bok. Därav namnet på de välkända mekanismerna.
  • Utdragningsmekanismer . Soffor med sådana system fälls ut genom att flytta kojen ut under sätena. Multifunktionella modeller som kallas dragspel, delfin och känguru är utrustade med liknande mönster. Oftast är hörnsoffor utrustade med dessa mekanismer.
  • Utfällbara soffor . Klädda möbler med en sådan mekanism är en sovplats som är vikt i den inre delen. Som regel läggs dessa kopior ut som vanliga musslor. Franska musslor och Sedaflex -produkter produceras med sådana system. Det första alternativet är inte lämpligt för daglig användning. Det är bättre att använda en sådan modell som sittplats, och att lägga ut en extra koja endast för att ta emot gäster som har övernattat.

Av denna anledning kommer det inte att vara möjligt att ersätta sängen i sovrummet med en sådan soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Sofframar är gjorda av olika material. De mest prisvärda alternativen är gjorda av spånskiva eller plywood. Modeller med plywoodkonstruktioner är lätta, vilket gör dem väldigt rörliga:

  • Spånskiva är inte det säkraste materialet . I tillverkningsprocessen används träavfall och formaldehydhartser. Det senare kan ha en negativ effekt på människokroppen. Spånskivans ramar avger skadliga ämnen vid höga temperaturer.
  • Träramar är mer miljövänliga och praktiska . Sådana stoppade möbler är inte billiga, men dess prestanda och hållbarhet motiverar det höga priset.
  • Oftast används för tillverkning av möbelramar bok, ek, ask, al, björk, tall och valnöt .
  • Starka soffor i metall är mycket efterfrågade idag . Många konsumenter väljer möbler med en så tillförlitlig ram, eftersom de är brandsäkra och motståndskraftiga mot mekaniska skador. Om du ändå skadade en sådan soffa, blir reparationen inte svår och tar inte mycket tid.
  • Soffans klädsel kan vara antingen tyg eller läder . Utmärkta alternativ till dyra naturmaterial är grovt och tätt konstläder samt elastiskt och högteknologiskt ekoläder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

De vanligaste färgerna är:

  • Klädda möbler kommer att se harmoniska ut i många miljöer. brun nyans … Denna klassiska färg kan kombineras med många paletter. En sådan soffa kommer att skapa en mysig och mjuk atmosfär i sovrummet.
  • Intressant nog kommer det att se kontrasterande ut under förhållandena i sovrummet svart soffa . Detta alternativ rekommenderas att placeras mot en ljus vägg. Om du lägger en svart kopia nära en mörk vägg, bör den kompletteras med ljusa kuddar eller lock.

En luftig soffa med vit färg kommer att uppdatera inredningen. Det kommer att vara i harmoni med en mängd interiörfärger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om du vill komplettera sovrummet med en ljus röd soffa , då ska det slås med dekorativa element. Det kan till exempel vara vita, grå eller bruna kuddar, vinröda mörkläggningsgardiner.
  • Den neutrala soffan är mångsidig. grå . Det kommer att se organiskt ut i nästan alla sovrum. För att dekorera ett barns sovrum är det bäst att välja en ljus modell av positiva färger. Du kan köpa en liten soffa dekorerad med färgglada tryck, blomsterarrangemang eller seriefigurer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en soffa för ett sovrum rekommenderas det inte att föredra produkter med alltför flashiga och sura toner. Sådana möbler kommer att störa snabbt somna och locka för mycket uppmärksamhet till sig själv. Med tiden kommer en färgstark soffa att irritera dig och du vill bli av med den.

Intressanta designidéer

Låt oss titta närmare på flera attraktiva sovrumsinredningar med soffor:

I ett ljust sovrum med vita väggar du kan sätta en hörnbrun soffa med textilklädsel och en fällmekanism. En sovplats i stoppade möbler bör dekoreras med lätta sängkläder med chokladränder. Du kan komplettera soffan med ett litet träbord på sidan och sätta en mörk lampa med en vit nyans på den. Avsluta interiören med en mörkbrun golvmatta, färska krukväxter och väggkonst med kontrasterande bilder.

Bild
Bild

En rymlig rektangulär soffa med ett kontrasterande rött mönster och en stor koj kan placeras i sovrummet med vita väggar och brunt laminat . Interiören bör kompletteras med lätta sängkläder, en gräddfilt, mjuka chokladgardiner på fönstren och snövit kuddar.

Bild
Bild

I en studiolägenhet Du kan placera soffan på höger sida av sängen och separera dem med en låg skiljevägg. Dekorera väggarna i ett sådant rum med krämig gips och lägg ett ljusbrunt laminat på golvet. Sängen med en hög vit sänggavel kan kompletteras med gräddlinne och randiga mångfärgade kuddar. Hörnsoffan i vardagsrummet bör kompletteras med kontrasterande dekorativa kuddar och väggmålningar i blått och vitt.

Bild
Bild

I ett rymligt ljust rum Du kan sätta en vit rektangulär soffa framför en mjuk säng. Ett stort och lågt vitt bord och en svart skiljevägg som skiljer arbetsområdet kan enkelt passa mellan dessa inredningsartiklar. Komplettera ensemblen med en beige accentvägg bakom soffan, ljusa vaser och glödlampor på bordet, en ljus matta under sängen och en beige filt.

Bild
Bild

Om du vill komponera harmonisk inredning i stil med minimalism , då ska du dekorera väggarna i sovrummet med vitt och lägga ett ljust beige laminat på golvet. I en sådan miljö kommer en liten blå rektangulär soffa med en vikplats och en blå fåtölj framför den att se harmonisk ut. Komplettera den enkla ensemblen med ett litet mörkt sängbord med en levande blomma, en mörkgrå golvmatta, gula lampor i hörnen och små ljusmålningar med känsliga turkosa ramar ovanför soffan.

Rekommenderad: