Osmansk Med Lyftmekanism (26 Bilder): Soffstorlekar 90x200, 120x200 Och 140x200, Hur Man Monterar En Enda Modell

Innehållsförteckning:

Video: Osmansk Med Lyftmekanism (26 Bilder): Soffstorlekar 90x200, 120x200 Och 140x200, Hur Man Monterar En Enda Modell

Video: Osmansk Med Lyftmekanism (26 Bilder): Soffstorlekar 90x200, 120x200 Och 140x200, Hur Man Monterar En Enda Modell
Video: Hur du mäter barnfötter och barnskor. 2024, April
Osmansk Med Lyftmekanism (26 Bilder): Soffstorlekar 90x200, 120x200 Och 140x200, Hur Man Monterar En Enda Modell
Osmansk Med Lyftmekanism (26 Bilder): Soffstorlekar 90x200, 120x200 Och 140x200, Hur Man Monterar En Enda Modell
Anonim

Om din lägenhet inte är enorm i storlek och du behöver funktionella och bekväma möbler, är en ottoman med en lyftmekanism bäst lämpad för dessa kriterier. I allmänhet är ottomanen en låg och kompakt hybrid mellan en säng och en soffa, och den kom till oss från östliga länder.

Fördelar och nackdelar

Fördelen med sådana möbler är dess komfort och lilla storlek. Tack vare lyftsystemet kan du förvara sängkläder eller andra föremål i sin rymliga låda. När du köper sparar du också på inköp av madrass.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan fördel är kombinationen av två funktioner i den på en gång: under dagen är det en soffa för gäster, på natten blir den till en fullvärdig dubbelsäng.

Denna typ av möbler gör att du alltid snabbt och enkelt kan rengöra under den. En dubbel ottoman är också en utmärkt ersättning för en sådan säng, och samtidigt kostar det mindre.

För det mesta används en ortopedisk madrass i sådana möbler , kunna ta formen av kroppen, som fungerar som en användbar läkande egenskap. Det bör sägas att en sådan madrass reagerar på omgivningstemperaturen och ger en bekväm sömn. Å ena sidan kostar sådana madrasser ganska höga kostnader, men denna nackdel betalas av deras tillförlitlighet och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kanske är den enda betydande nackdelen att om fjädrar används i ottomanen så kommer de så småningom att slits ut och försvagas, och de måste bytas ut. Och även madrassen i sådana möbler kan inte bytas ut när den slits ut.

Varianter av ottoman-soffa

En av dessa sorter är den klassiska modellen. Den har en traditionell design och är klädd i tyg eller konstläder. Det ska sägas att den traditionella ottomanen har en mjuk rygg. Och det finns en produkt på små ben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnalternativet är det mest relevanta för ett litet område och frigör den centrala delen av rummet. Sidoryggen skyddar dig från den kalla väggytan medan du sover och är bekväm att luta sig mot när du sitter i soffan.

Det ska sägas att ottomanen är en slags ottoman. Istället för en rygg använder den mjuka kuddar och sidostöd.

Funktioner i lyftmekanismer

Sådana mekanismer utmärks av följande: manuell, spiralfjädrar och gasdämpare. Den manuella mekanismen i form av öglor används oftast i enstaka soffor, som sällan används för att fällas ut. När allt kommer omkring, om möblerna är tunga, kommer det till exempel inte alltid vara lätt för en äldre att lyfta en sådan ottoman. Mekanismen för gasdämpare är den dyraste, men användarvänlighet och hållbarhet bör lyftas fram bland fördelarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

De vanligaste systemen är fjäder- och gasdämpare . Nackdelarna med fjädersystemet kan kallas låg bärighet, till skillnad från gasdämpare.

Bild
Bild

Du bör också vara uppmärksam på kvaliteten och materialet på ramen och ramen. Tjockleken på trädelarna på dina möbler bör av hållfasthetsskäl vara minst 60 mm.

Den ottomanska transformationsmekanismen är olika . Här är några av dem: utrullning, clamshell, "bok", etc. En av de enklaste och mest bekväma är utrullningssystemet. Det är viktigt att sådana möbler är enkla att demontera dagligen.

Bild
Bild

Enligt typen av lyft är mekanismerna också vertikala och horisontella. I en dubbel ottoman används alltid en vertikal höjning.

Dimensioner

De vanliga storlekarna är följande: längd upp till 200 centimeter, men bredden är 80-180 centimeter. Därför är ottomanen indelad i singel (med en bredd på 80-90 cm), en och en halv (med en bredd på 100-150 cm) och dubbel (med en bredd på 160-180 centimeter)

I allmänhet finns det följande standardstorlekar för en ottomansk soffa med lyftmekanism: 90x200, 140x200, 120x200 och 160x200, i centimeter och 1200x2000 i millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Standardstorlekar för en enda ottoman är: 80x190, 90x190, 80x200 och slutligen 90x200, i centimeter. Fördelen med denna modell är dess olika lyftmöjligheter, både horisontella och vertikala. Lämpligast för barn och tonåringar.

Typiska dimensioner för en och en halv ottoman är: 140x190, 140x200 och 120x200 cm.

Och naturligtvis bör det tilläggas att du alltid kan beställa vilken modell som helst efter dina individuella dimensioner efter din smak och krav.

Klädsel och fyllmedel

Det bör noteras att sådana indikatorer som ottomanens hållbarhet och naturligtvis ett vackert utseende beror på valet av klädsel. Det är bättre att välja ett material som är lätt att rengöra och inte drar till sig damm, särskilt om möblernas färg är ljus.

Bild
Bild

Du bör vara uppmärksam på följande nyanser. Slutsömmarna ska inte visa några oegentligheter. Klädseln ska inte utsättas för solljus. Det är bättre att välja det tätaste och minst stretchiga materialet.

Ett fjäderblock eller skumgummi kan fungera som fyllmedel . Till exempel placeras lager av säckväv och vadd ovanpå fjäderblocket. På en sådan ottoman kan du koppla av så bekvämt som möjligt. Men ett konstgjort fyllmedel - skumgummi - blir mer och mer populärt. Komponenter som levereras från Europa används för tillverkning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För närvarande finns det många modeller av denna utsökta typ av möbler på marknaden, eftersom dess variationer är ojämförliga med andra. Låt oss försöka ta reda på hur man väljer rätt.

Först måste du bestämma för vilket rum i ditt hem en ottoman krävs: för en plantskola, ett sovrum eller ett vardagsrum. Till exempel, för en liten studiolägenhet, kommer en ottoman att vara ett av de perfekta alternativen. För det andra måste du föreställa dig i vilken stil av interiören du kommer att passa den. Därefter måste du bestämma vilken storlek du behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken på förvaringsnischen beror på benens höjd. För att maximera detta utrymme bör benen vara så låga som möjligt.

När du väljer bör du vara uppmärksam på en sådan faktor som att fixa den ottomanska överst. Om dina möbler har den här funktionen är det mycket bekvämt att söka efter eller lägga saker i en låda.

Till exempel skulle en kompakt hopfällbar modell vara ett bra val för ett vardagsrum. Hon kan dekorera med sig själv både interiören i en modern stil och i en klassisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper direkt måste du kontrollera möblerna fullt ut för kvalitet och enkel demontering. Kontrollera också vikmekanismen i funktion. Uppmärksamhet bör ägnas åt klädmaterialet. Bättre att det är lätt att rengöra.

Det bör noteras att prisklassen på sådana möbler också beror på tillverkningsmaterialet. Som sådan använder de naturligt trä eller läder, konstgjorda material eller till exempel spånskiva.

Inredning idéer

Här visas en hörnsoffa i interiören. Färgen är ljusgrå och klädseln är gjord av textilier. Förutom den inre nischen för linne och kläder finns det hyllor inbyggda i armstödet. Dessutom innehåller uppsättningen av den ottomanska kuddar, och i det övre hörnet finns en hylla, till exempel för en klocka. I allmänhet är allt vackert och funktionellt.

Bild
Bild

Här är en enkelsäng ottoman. Den är gjord av mörkbrunt trä. I botten finns två lådor för förvaring av saker. I allmänhet kan stilen kallas klassisk.

Bild
Bild

I nästa version görs allt i ljusa färger. Det finns ett ryggstöd. Benen är små och förkromade.

Rekommenderad: