Skumgummi För Soffan (16 Bilder): Vilket är Det Bästa Möbelskumgummiet Att Välja Och Vilken Densitet, Styvhet Och Tjocklek Som Behövs, Ramlösa Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Skumgummi För Soffan (16 Bilder): Vilket är Det Bästa Möbelskumgummiet Att Välja Och Vilken Densitet, Styvhet Och Tjocklek Som Behövs, Ramlösa Modeller

Video: Skumgummi För Soffan (16 Bilder): Vilket är Det Bästa Möbelskumgummiet Att Välja Och Vilken Densitet, Styvhet Och Tjocklek Som Behövs, Ramlösa Modeller
Video: New York Fashion Week | Fall 2017 | ADDITION ELLE 2024, Mars
Skumgummi För Soffan (16 Bilder): Vilket är Det Bästa Möbelskumgummiet Att Välja Och Vilken Densitet, Styvhet Och Tjocklek Som Behövs, Ramlösa Modeller
Skumgummi För Soffan (16 Bilder): Vilket är Det Bästa Möbelskumgummiet Att Välja Och Vilken Densitet, Styvhet Och Tjocklek Som Behövs, Ramlösa Modeller
Anonim

Skumgummi används mycket ofta vid tillverkning av stoppade möbler. Den används till soffor, fåtöljer och madrasser. Den invändiga fyllningen av stoppade möbler är mycket viktig, eftersom det beror på produktens bekvämlighet och komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket är bättre - en vår- eller skumsoffa?

Idag finns det ofta soffor av två typer: vår och skum. Varje alternativ har fördelar, så det är efterfrågat:

Fjäderblock består av dubbelkonade fjädrar av högkvalitativ tråd. De är anslutna till varandra med hjälp av häftklamrar eller tråd. Denna design kännetecknas av styvhet. Det garanterar rätt kroppsposition under nattens vila. Belastningen appliceras inte på hela fjäderblocket, utan endast på de platser där kontakt uppstår. När en person ligger på en sådan soffa går belastningen inte till ryggraden, utan fördelas jämnt över kroppen.

På grund av sin styvhet och ökade styrka kan fjäderblocket bära mycket vikt, så det väljs ofta för personer som väger mer än 110 kg. För att undvika obehagliga känslor från fjädrarna läggs batting, spunbond, filt eller polyuretan ovanpå dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skumgummi eller polyuretanskum är ett material med hög volym med en porös struktur. Den kan användas ensam eller tillsammans med andra material. Skumgummi består av tjockväggiga celler som är fyllda med luft. Tack vare denna struktur kännetecknas den av elasticitet och lätthet. Skumgummi återställer snabbt sin ursprungliga form, är hållbart och pålitligt. Det kan vara av olika hårdhet, vilket är särskilt viktigt för stoppade möbler.

Detta material är idealiskt för personer som är benägna att allergiska reaktioner. Det är säkert för hälsan, eftersom det behandlas med antiviral, antibakteriell och svampdödande komposition innan det används i möbelproduktion.

Bild
Bild

Fjäderblocket och skumgummi är slitstarka material. De kännetecknas av bekvämlighet och komfort vid användning. Men skumgummi är relativt billigare. Därför är det omöjligt att ge ett exakt svar på frågan om vilken soffa som är bättre. Varje alternativ är lämpligt för en trevlig tidsfördriv och sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Moderna soffor finns i olika former, färger och mönster. Vi är vana vid att rama in soffor, eftersom det finns många av dem till salu. Tillverkare använder naturligt trä eller metall för ramen. För att skapa en bekväm och bekväm soffa måste fyllmedel användas.

Idag är en soffa utan ram gjord av skumdynor mycket efterfrågad. Det köps ofta för barnrum. Den ramlösa soffan kännetecknas av bekvämlighet och komfort.

En soffa utan ram, men med skumdynor, passar perfekt in i många stilar. Det ser lyxigt ut i högteknologisk och fusionsstil, avantgarde och popkonst, eklekticism och ekostil.

Om du gillar japansk minimalism, kommer sådana stoppade möbler att bli en värdig dekoration av en fashionabel inredning.

Bild
Bild

En ramlös skumsoffa har många fördelar:

  • Minimalism i konfiguration och stil.
  • Bekvämlighet och komfort. Perfekt för daglig användning.
  • Passar perfekt i olika stilar, och ser också harmoniskt ut i en ensemble med originaltillbehör.
  • Den kan enkelt flyttas till önskad plats och användas som en extra sittplats.
  • Det kan användas för zonindelning och som en plats för att spendera tid tillsammans.
  • Har en gynnsam effekt på kroppen. Du kan koppla av perfekt i den bekväma soffan.
Bild
Bild

Varumärkesvarianter och deras syfte

Det finns många märken av skumgummi, vilket ger valfrihet för både köpare och tillverkare av stoppade möbler.

Huvudsakliga sorter:

  • ST - standard (dess densitet varierar från 16 till 35 kg / m³). På grund av dess låga kostnad använder många tillverkare av stoppade möbler det. Men det kommer inte att vara mer än ett år, därför, om du köper en soffa med ett sådant fyllmedel, då för ett sommarresidens.
  • EL - ökad styvhet (från 22 till 35 kg / m³). Det är inte avsett för stoppade möbler.
  • HL - hårt (densitet 25 och 40 kg / m³). Detta alternativ kan användas vid tillverkning av soffor för kontor eller hem. Den är lämplig för personer som gillar att sova på en hård yta. Detta fyllmedel är strängt förbjudet för barn.
  • HS - mjuk (från 20 till 45 kg / m³);
  • HR - mycket elastisk (från 30 till 50 kg / m³). Ett utmärkt alternativ för stoppade möbler. Detta skumgummi brukar kallas artificiell latex, eftersom latex tillsätts under tillverkningen.
  • HR * - mycket elastisk med hög komfort (från 30 till 55 kg / m³).

För att ange märket fyllmedel används inte bara bokstäver utan också fyra siffror, varav de två första är ansvariga för dess densitet, de två sista indikerar tryckspänningen. Exempelvis kännetecknas EL 2535 av ökad styvhet, har en densitet på 25 kg / m³ och en tryckspänning på 3,5 kPa.

Bild
Bild

Vilket möbelskumgummi är bättre att välja?

När du väljer en soffa, var noga med att vara uppmärksam på dess bekvämlighet och komfort. Fyllningen av stoppade möbler spelar en stor roll, så det är värt att fråga vilken typ av skumgummi som användes som fyllmedel för produkten. En mängd olika märken kan leda till förvirring, men du bör inte styras av pris när du väljer fyllmedel för stoppade möbler, eftersom tjocklek och densitet är viktiga kriterier för att välja detta material.

Ett utmärkt fyllmedel för stoppade möbler är skumgummi med en densitet på 30 kg / m³ . En soffa med den är idealisk för både sittande och liggande. Det är praktiskt, eftersom fyllmedlet inte sjunker med tiden.

Bild
Bild

Livslängden för stoppade möbler beror direkt på skumgummiets densitet.

Ju högre densitet, desto längre blir produkten som ny.

Vanligtvis används fyllmedel med olika densitet för sätet, armstöd och ryggstöd. Det är vanligt att använda material med låg densitet för armstöden.

Bild
Bild

Ett annat viktigt kriterium är tjocklek.

Om du planerar att använda en soffa för att sova, bör fyllningstjockleken inte vara mindre än 4 cm.

Tillverkarna tar inte denna indikator på allvar, och för att spara pengar använder de skumgummi med en tjocklek på 2 till 3 cm.

För att ta reda på densiteten av skumgummi bör du vara uppmärksam på dess märkning, eftersom de två första siffrorna används för att beteckna det. Om du letar efter en hård soffa hjälper de två sista siffrorna. Vanligtvis är denna siffra 40 enheter.

Bild
Bild

Hur byter man ut?

Om soffan efter långvarig användning har tappat sin elasticitet och det är obekvämt att sova på den, kan du byta ut fyllmedlet. Denna process är tidskrävande, men du kan göra det själv om du följer de viktigaste stadierna och har grundläggande färdigheter inom detta område:

  • soffan måste tas isär;
  • ta bort klädseln från produkten;
  • ta bort det gamla fyllmedlet;
  • göra ett mönster;
  • fäst nytt fyllmedel på alla delar av soffan: sidor, rygg och sits;
  • dra varje komponentdel med en ny klädsel;
  • montera produkten.

För att processen med att byta ut skumgummi ska gå snabbt och korrekt bör flera regler följas:

  • Vid borttagning av gammalt fyllmedel måste ramen rengöras noggrant och alla häftklamrar tas bort.
  • Mönstret bör göras med hänsyn till 7 eller 8 cm avstånd, som beräknas för insidan. Avgiften bör endast göras där skummet kommer ut inuti. Annars kommer du inte att kunna vika eller fälla ut soffan senare.
  • På sätet är fyllmedlet vanligtvis placerat på ett block med fjädrar, men först måste du lägga ett tätt tyg och, med en stark tråd, ta tag i det på flera ställen. Efter det kan du redan lägga skumgummit.
  • För säten appliceras vanligtvis fyllmedlet i två lager. Detta garanterar mjukhet och hållbarhet.
  • För att öka komforten hos stoppade möbler efter att ha fixerat skumgummit på ramen med häftklamrar, bör det täckas med en duk.
Bild
Bild

Hur mycket är?

Moderna märken av skumgummi presenteras i olika priser. Prissättning på fyllmedel påverkas av dess kvalitet, densitet och tjocklek. Vanligtvis beställer stoppade möbeltillverkare fyllmedel direkt från tillverkare och kringgår leverantörer.

I järnaffärer kan du köpa skumgummi i hela ark. De presenteras i sådana storlekar - 1000x2000, 1200x2000, 1600x2000 och 2000x2000 mm. Om små snitt behövs, så säljs de i kilogram.

Rekommenderad: