Storlekar På Soffor (76 Foton): Standard Dubbel, För Långa Modeller, Individuella, Små Och Stora

Innehållsförteckning:

Video: Storlekar På Soffor (76 Foton): Standard Dubbel, För Långa Modeller, Individuella, Små Och Stora

Video: Storlekar På Soffor (76 Foton): Standard Dubbel, För Långa Modeller, Individuella, Små Och Stora
Video: 200 Modern sofa set design ideas for living room interior designs 2021 2024, April
Storlekar På Soffor (76 Foton): Standard Dubbel, För Långa Modeller, Individuella, Små Och Stora
Storlekar På Soffor (76 Foton): Standard Dubbel, För Långa Modeller, Individuella, Små Och Stora
Anonim

Soffan är en av de viktigaste hushållsartiklarna, belastningen på den är kolossal … Det anses vara en inredning som utför funktionella uppgifter och samtidigt är en ö för avkoppling eller en sovplats. Soffan kan placeras både i ett litet rum och i ett stort utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffan finns i nästan alla rum, till exempel sovrum, vardagsrum, kök och till och med en balkong, om vi pratar om lägenheter. Soffor installeras i lusthus, i sommarens matsalar och på alla platser där behov och fantasi önskar, om vi pratar om hus. Naturligtvis måste du bestämma den externa designen, nämligen modellen, texturerad lösning, ytterligare funktioner, men först och främst bör soffans storlek beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Till att börja med måste du bestämma - för vilka ändamål och i vilket rum soffan ska köpas. Om du gillade ett lämpligt alternativ på handelsplattformen, skynda dig inte att köpa det utan att veta de exakta parametrarna.

Det rekommenderas inte att köpa sådana saker "för ögat". På en utställning kan det se attraktivt ut, men om det placeras i ett rum kan intrycket försämras på grund av dess olämpliga storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att ta hänsyn till 2 parametrar för möblernas dimensioner - vikta och utfällda. Om soffan ligger i ett litet rum måste du beräkna den fria passagen från den till andra möbler. Det kommer inte att vara särskilt bekvämt och ibland traumatiskt om produkten upptar hela det fria utrymmet. Det finns ett enkelt sätt att bestämma måtten i förhållande till rummets parametrar. Ett stort rum behöver en stor soffa, och ett litet behöver en blygsam soffa. Håller med, om du placerar en liten soffa på ett stort område, kommer den helt enkelt att gå vilse, liksom vice versa - i ett begränsat utrymme kommer en stor soffa att vara helt på sin plats.

Vad är måtten?

Som regel är soffans dimensioner:

  • Bredd … Varierar från 90 cm till 210 cm i steg om 10 cm.
  • Längd . Storlekarna kan vara från 150 cm till 200 cm.
  • Höjd … Det bestäms i intervallet från 50 cm till 150 cm.
  • Sittdjup … Det är 50, 60, 70, 75, 80, 85, 90 cm.

Tänk på vanliga exempel på raka soffor:

Dubbel . Det vanligaste på grund av dess kompaktitet. Lämplig för både lägenheter och hus, liksom för kontor eller personliga konton. Standardmåtten är 170 cm långa och 80 till 100 cm breda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trippelrum . Längden når 200-250 cm, bredd - från 80 till 100 cm. Perfekt för dem som gillar lite mer utrymme än vanligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lastbil eller barnsoffa . Den kan nå från 90 till 200 cm i längd, bredden beror på layoutmekanismen. Om layouten görs framåt blir bredden 170 cm, om den är med, sedan 200 cm eller mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bebis . På grund av sin storlek passar den i alla rum, inklusive extremt små ytor. Längdstorlekar börjar med 120 cm i längd och 60 cm i bredd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att korrekt mäta en lämplig produkt är inte svårt . Styrt av GOST 19120-93 installeras provet på en plan horisontell yta, sedan mäts produktens bredd längs yttermåtten (från den utskjutande kanten till den utskjutande kanten), sedan mäts bredden på sätet (exklusive armstöden). Bestäm höjden genom att mäta från soffans lägsta punkt (fot eller golv) till toppen (högsta punkten). Djupet mäts på ett liknande sätt. När den fälls ut bestäms kajen från extrempunkten för den utdragbara strukturen till den inre punkten på soffans baksida.

Bild
Bild

Valet av modeller av soffprodukter är oändligt, du kan välja för alla smaker och ekonomiska möjligheter. Detta gäller särskilt för små rum, kök eller balkonger. Låt oss försöka förstå sorten och välja lämpligt alternativ.

En av de vanligaste soffmodellerna som den moderna möbelmarknaden presenterar för oss är srak eller full storlek, som är uppdelad i 2 typer:

1: a typen . De flesta använder transformationsmekanismen "bok", "eurobok" och deras sorter. Denna soffa används ofta istället för en säng. Dess enkla geometri och okomplicerade design gör att ägarna kan utöka soffan utan större ansträngning, samt att montera och naturligtvis använda. Sovplatsen är platt och rak. Sovplatsen är endast uppdelad i två lika delar, på grund av dess särart sover de på sådana soffor längs en linje. I moderna modeller orsakar uppdelningen i hälften inga besvär under sömnen, eftersom detta "tekniska ögonblick" praktiskt taget inte känns. När du väljer en sådan soffa bör du dock inte bara vara uppmärksam på storleken på sovområdet, utan också på produktens totala storlek, eftersom raka soffor ofta har massiva armstöd, vars bredd måste beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

2: a typen . Soffor som glider fram. Layoutmekanismen kallas "dragspel". Du måste sova i en sådan soffa vinkelrätt. Det är utbrett på grund av dess diminutivitet, eftersom soffans storlek blir minimal i sammansatt tillstånd. När du väljer en sådan soffa måste du bara ta hänsyn till soffans storlek, med hänsyn till den infällbara strukturen. Till exempel är längden på den vikta soffan 90 cm, och med hänsyn till den infällbara mekanismen når storleken 2 meter. Platser att sova har en annan struktur, med avseende på planhet, denna indikator beror på modell och tillverkare av soffan. Dimensionerna på "dragspel" kan variera betydligt från varandra.

För daglig användning är den lämpligaste dimensionen 190-200 cm i längd och 120-140 cm i bredd, medan för gäster ett praktiskt alternativ skulle vara en längd på 185-190 cm och en bredd på 110-120 cm.

Bild
Bild

Andra modeller inkluderar:

U-formad . Soffor av denna typ kan ha en fällmekanism eller inte, vilket direkt påverkar priset. När du väljer en soffa för att sova kan du vara säker på att det finns mer sovutrymme i dessa soffor jämfört med andra modeller. Standardmåtten är 300 cm långa och 220 cm breda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinkel . Dessa soffor njuter av välförtjänt popularitet på grund av sitt bekväma läge i rymden, även om de är ganska massiva och skrymmande. Sovrummet har också ett stort utrymme och en platt struktur. Det är svårt att hitta en soffa utan en fällningsmekanism. Dessa soffor köps för fullt funktionellt bruk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnsoffa med ottoman , som är produktens hörndel, och den förblir oförändrad och viks inte. Ottomanen kan användas som en soffa, du kan sitta på den eller ta en liggställning och till och med ligga. Samtidigt har sofforna i denna grupp plats för sängkläder, vilket utan tvekan är fördelen med soffan. När du väljer är det nödvändigt att ta hänsyn till att den "framträdande" delen av soffan inte stör passagen och dessutom inte hindrar den. Soffans mått kan väljas utifrån höjd och syfte. Standardmodellerna är 140 cm långa och 195 cm breda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En schäslong . En schäslongsoffa är en liten soffa för två personer. Den klassiska versionen innefattar alltid två armstöd med krökt rygg. Moderna modeller har bara ett armstöd, ibland är en schäslong ett tillägg till en hörnsoffa. Storlekarna är standard: 240 cm långa och 140 cm breda.

Bild
Bild

Eurosoffa … Euroboken är ett utmärkt exempel. En soffa som inte går sönder, för det finns helt enkelt inget att bryta i den: den har ingen transformationsmekanism. Hållbar, lätt att använda och praktisk. Vanliga storlekar: 140 cm x 200 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffa … Det är ett slags små soffor som är avsedda att användas på platser med ett strikt begränsat område. Som regel är kajplatsen lämplig för en person. Det säregna med en sådan modell ligger i dess blygsamma dimensioner, men layoutmetoden är i längdriktningen, vilket indikerar behovet av ytterligare utrymme för fullständig utveckling av mekanismen. Vid utfällning ökar produktens bredd till 170-180 cm, djupet beror på modellen och kan variera avsevärt. Fördelen med en sådan soffa är att det finns lite ledigt utrymme framför, vilket gör att du kan placera den i ett smalt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ostrovnoy . Premiumsoffor är för det mesta inte avsedda som sovplats, utan fungerar som inredning och ligger i mitten av vardagsrummet. Formerna är mestadels rundade - en cirkel, en halvcirkel, en oval. Storlekar från små (för en eller två personer) till fasta (för flera personer).

Bild
Bild
Bild
Bild

Modul . Soffor bestående av separata moduler. De kan kombineras och även bytas ut. Formen kan varieras: från rak till bisarr polygonal. Kostnaden för soffor i denna kategori är inte billig, men attraktiviteten och den speciella charmen gör dem efterfrågade. Storleken bestäms individuellt för varje fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor kännetecknas också av storleksegenskaper:

Standard . De mest populära proverna är 180x200 eller 220 cm i längd, 80-100 cm i bredd, cirka 100 cm i höjd, kajstorleken är 150x200 cm. I möbelcentra finns oftast soffor med standardmått.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enskild … Det är väldigt lätt att markera ditt hem med en ovanlig soffa. Det räcker med att välja en design och ange måtten. Modellparametrar sträcker sig från små till otroligt stora. Storleksnätet är ganska varierat, liksom designen. Om du har dina egna idéer kan de naturligtvis enkelt implementeras mot en lämplig avgift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Icke-standard . Av olika anledningar väljs möbler som skiljer sig från standardmått. Oavsett om det är funktionerna i rummet - när du behöver en smal modell eller om det är ett konferensrum - där du behöver en mycket lång soffa på mer än 3-4 m. Stora eller små soffor kan också beställas, huvudsaken är att ha förståelse för vilket resultat du vill uppnå i slutändan …

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man utifrån antalet platser?

Soffan kan användas av en eller två personer, eller så kan den vara en trogen assistent till en stor familj eller ett företag. Låt oss analysera huvuddimensionerna som rekommenderas av specialister:

För två personer räcker det med möbler med måtten 140 eller 130 x 180 eller 200 cm

Bild
Bild
Bild
Bild

Om produkten används av ett gift par kommer storleken i intervallet 150-160 x 180-210 cm att vara optimal

Bild
Bild
Bild
Bild

För 3-sitsiga modeller, till exempel för en familj med barn, passar en soffa med en bredd på 210-250 cm bäst

Bild
Bild
Bild
Bild

För fyrsitsiga och fler kan längden beräknas oberoende 80-100 cm per säte

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller resten av måtten (höjd, djup) beror storleken på stilriktningen och ytterligare tillbehör. Till exempel kommer en soffa utan armstöd att ta mindre plats än en liknande modell med armstöd. Armstöd kan utformas lakoniskt, eller de kan fungera som tillbehör på en produkt och vara icke-standardmässigt stora.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi väljer efter syfte

Från valet av användning och destination för soffan kan följande kategorier identifieras.

Hemanvändning

Platsvariationer:

Vardagsrum . För att välja ett lämpligt alternativ är det lämpligt att avgöra om det kommer att vara den huvudsakliga viloplatsen eller kommer att användas som ett extra säte, samt hur ofta det kommer att lockas. För små utrymmen är en soffa med en utdragbar dragspelsmekanism idealisk, eftersom den viks ut vinkelrätt mot ryggen och lämnar ledigt utrymme på sidorna.

Och om den använder ortopedisk fyllning blir sömnen inte bara bekväm, utan också hälsovänlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ta emot gäster mer än någonsin kommer modeller med infällbara element, som "eurobook", "delfin", "French clamshell" och andra prover med en liknande transformation att göra. För en trevlig vistelse kan du välja "klick-gag" eller "bok" -modeller; det är bättre att inte välja sådana soffor för att sova på grund av den ojämna ytan. Och för en trevlig tidsfördriv är de lämpliga som inga andra. Klädseln måste vara hållbar, utan märkning. Jacquard, läder, flock, gobelänger kommer att vara perfekta som klädmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum . Hörnsoffor eller linjära soffor för 2-3 platser är perfekta, tack vare deras funktionella egenskaper blir sömnen bekväm och komplett. Dessutom har de ytterligare tvättlådor. Det är bättre att använda flock, gobeläng, mocka för klädsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kök . Moderna interiörlösningar använder ofta en mängd olika soffor som köksutrustning, och för små lägenheter är det ett oumbärligt alternativ för en extrasäng eller en bekväm plats för hushåll och gäster. I det första fallet kan material användas fläckfritt, lätt att rengöra - flock, gobeläng. I det andra fallet är det rimligt att använda läder och ekoläder.

Transformationsmekanismen kan vara absolut vilken som helst, huvudsaken är att när den fälls ut passar den inom omkretsen som är tilldelad den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Balkong . Mode för att göra rekreations- och relaxavdelningar från balkonger tar fart, och det är förståeligt. Det är så skönt att gå ut på en balkong en varm kväll, bli bekväm och lyssna på stadens ljud eller fågelsång. Bekväm blir en soffa som passar in på balkongen och, naturligtvis, som är trevlig att vara i. Utrullningsmekanismer eller en soffa utan omvandling kommer att vara den bästa lösningen alls. Klädmaterialet beror på ägarens preferenser och klimatförhållandena.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barns . Det mest krävande rummet för val av möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att notera några principer här som hjälper dig att göra ditt val:

  1. Säkerhet - Materialen som soffan ska vara tillverkade av måste vara naturliga och inte avge skadliga ämnen. Det är också värt att uppmärksamma ytan, den ska vara platt, utan skarvar. Annars finns det risk för krökning av ryggraden. Linne, bomull, mikrofiber, chenille passar bäst som klädselmaterial. Själva soffans design bör inte ha vassa hörn och utstick.
  2. Funktionalitet . Layoutmekanismen måste väljas ut som barnet själv kan hantera. Ett utmärkt alternativ skulle vara "dragspel", "eurobok", "delfin".
  3. Praktiskhet . Du kan spara utrymme i rummet om det finns en låda i soffan där du kan lägga leksaker.
  4. Design . Som ni vet älskar barn ljusa färger och seriefigurer. I alla fall kommer den lilla ägaren verkligen att delta i processen att välja en soffa för sitt rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsrum

Placeringsvarianter:

Kontor . Ett lämpligt alternativ skulle vara en modell av ekoläder eller konstläder, dessa material är motståndskraftiga mot nötning och blekning. Produktens storlek beror på rummets parametrar. Som regel installeras soffor i kontorslokaler utan omvandling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp . En plats där allt ska bidra till fruktbart arbete och komfort. Soffan kan placeras som en transformator eller en enkel, exklusivt för sittplatser. Materialet beror på smak och syfte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man efter höjd?

Den moderna möbeltillverkningsmarknaden erbjuder standardstorlekar på produkter baserade på den genomsnittliga mänskliga höjden och vikten. Men alla är inte statistiskt lämpliga. Personer vars höjd når 2 meter eller är mindre än 150 cm, standard soffor fungerar inte. Det finns också andra kriterier:

Tillväxtsiffran beaktas inte bara för användning av soffor som sittplatser, utan också för en kaj … Därför är denna indikator extremt viktig. För långa personer med en höjd över 190 cm bör kajens längd vara minst 210-220 cm eller mer. Det bör noteras att sådana parametrar inte beaktas vid massproduktion, och sannolikt kommer du att behöva beställa möbler enligt individuella beräkningar.

Bild
Bild

För korta personer eller barn som är mindre än 150 cm långa kan du titta på modeller med en längd på 170 cm . Soffor i detta storleksintervall kan hittas, men inte så ofta som standardprover. Sittdjup och produkthöjd är av sekundär betydelse. Standarddjupet är 80 cm. Om soffan är planerad att användas som gästsoffa, då är det i det här fallet 60 cm nog. Efter enkla tips kommer det inte att vara svårt för dig att korrekt mäta och välja lämpligt alternativ. Och kompetenta specialister kan berätta vad du ska uppmärksamma.

Rekommenderad: