Storlekar På En Hörnsoffa (45 Bilder): Små Och Stora Dimensioner 2000x1500, 2000x2000, Standard Och Individuell

Innehållsförteckning:

Video: Storlekar På En Hörnsoffa (45 Bilder): Små Och Stora Dimensioner 2000x1500, 2000x2000, Standard Och Individuell

Video: Storlekar På En Hörnsoffa (45 Bilder): Små Och Stora Dimensioner 2000x1500, 2000x2000, Standard Och Individuell
Video: Adobe Dimension CC - Lektion 6 Skala, rotera och flytta - kurs på distansskolan.se 2024, April
Storlekar På En Hörnsoffa (45 Bilder): Små Och Stora Dimensioner 2000x1500, 2000x2000, Standard Och Individuell
Storlekar På En Hörnsoffa (45 Bilder): Små Och Stora Dimensioner 2000x1500, 2000x2000, Standard Och Individuell
Anonim

Soffan är en nödvändig möbel. Den kan placeras inte bara i ett mysigt vardagsrum, utan också i ett sovrum, i köket eller på verandan i ett lanthus. Hörnmodeller är särskilt populära idag. De har ett attraktivt utseende som lätt passar in i interiörer i en mängd olika stilar.

Fördelar

Stoppade möbler med hörnstruktur är avundsvärda efterfrågan idag på grund av dess rymlighet och bekväma egenskaper. Den rymliga L-formade eller U-formade soffan rymmer minst 4 personer så bekvämt som möjligt. Förutom, hörnsoffor har ofta stora linnelådor . Dessa tillägg kan installeras längst ner, på sidan eller på baksidan av möblerna. I stora versioner kan det finnas flera sådana lådor samtidigt. De kan lagra inte bara sängkläder, utan också andra nödvändiga saker som det inte finns ledigt utrymme i rummet för.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många konsumenter föredrar dessa soffmodeller på grund av deras mångsidighet . Det är denna typ av möbler som presenteras idag i en mängd olika konfigurationer. Om du letar efter den enklaste modellen så kan du köpa en vanlig hörnsoffa utan tillägg och vikmekanismer.

Om du vill köpa en mer utrustad och original typ av stoppade möbler, bör du titta närmare på soffor med hyllor i hörnet, skjutbara och utrullningsbara strukturer, inbyggd bar, musikcenter, sidohyllor.

Sådana exemplar kan användas inte bara som sittplats, utan också som en fullvärdig sovsäng eller ett separat område för gemensam avkoppling med släktingar eller vänner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera hörnsoffor ser harmoniska ut i rum med nästan vilken layout som helst . Moderna tillverkare producerar alternativ i en mängd olika storlekar. De kan placeras både i ett mycket rymligt och i ett kompakt rum. Så en liten hörnsoffa kommer att se bra ut i ett av hörnen i ett litet vardagsrum. Således kommer det inre av rummet att vara komplett och lossat.

Bild
Bild

Instanser kompletterade med sovplatser är användbara och efterfrågade . Idag finns det många pålitliga, hållbara och bekväma sorter av vikmodeller. Du kan välja en värdig produkt för både sällsynt och daglig användning. Interiörartiklar av denna modifiering kan placeras inte bara i vardagsrummet, utan också i sovrummet.

Många ägare byter ut stora och skrymmande sängar med hopfällbara eller skjutbara hörnmodeller, vilket sparar betydligt ledigt utrymme.

Bild
Bild

En hörnsoffa kommer att se attraktiv och snygg ut. Dessutom är det inte alls nödvändigt att komplettera det med sängbord som tar upp ledigt utrymme. Många av dessa produkter har bekväma hyllor där du kan lägga olika småsaker, från prylar till bordslampor.

Bild
Bild

Det är omöjligt att inte nämna hörnmöbelns fantastiska design. Med dess hjälp kan du fräscha upp atmosfären i rummet och göra det snyggt. Idag kan du hitta många olika hörnprodukter i många butiker. Det är möjligt att välja det perfekta stycket för en miljö gjord i vilken stil som helst: från strikt minimalism till konstnärlig Empire -stil.

Bild
Bild

Varianter av modeller

Idag på möbelmarknaden finns det ett stort antal olika modeller av vinkelsoffor. Låt oss i detalj överväga de relevanta och funktionella alternativen:

Mestadels alla liknande soffor skiljer sig åt i deras design . Moderna möbelfabriker producerar L-formade och U-formade alternativ. L-formade soffor kan vara av blygsam storlek och kan köpas för ett litet rum. U-formade modeller är större och har imponerande dimensioner. Sådana stoppade möbler passar bara i ett rymligt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

De kan skryta med ett intressant utseende soffor utan armstöd … Huvudskillnaden mellan dessa modeller är deras lätta och icke skrymmande utseende. Oftast köps sådana möbler för små rum eller barns sovrum.

Bild
Bild

I många interiörer, elegant hörnmöbler med naturliga träarmstöd olika nyanser. Sådana delar kan vara helt naturliga eller ha en trätopp. Sådana produkter ser särskilt attraktiva ut i klassiska interiörer och möbler i stil med rustikt land eller fransk Provence.

Bild
Bild

Otroligt populärt den senaste tiden hörnsoffor med inbyggda barer . Dessa funktionella delar kan installeras i ett av armstöden eller ta upp ett område i hörnet där soffans två halvor möts. Dimensionerna på sådana tillägg beror direkt på möbelns dimensioner. Så i små versioner finns det som regel kompakta och små barer. Större och rymligare modeller har stora barer som uppmärksammar sig själva.

Bild
Bild

Ofta föredrar moderna köpare modulära soffor . De angivna stoppade möblerna kan kallas universella med tillförsikt. Modulära sorter består av flera funktionella delar som kan bytas ut vid rätt tidpunkt. Till exempel kan en konvertibel soffa med högersidig design enkelt omvandlas till en vänstersidig modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

För det inre av vardagsrummet, en rymlig hörnsoffa kompletterad med en ottoman . Dessa typer av stoppade möbler är också mångsidiga och mycket praktiska. Vanligtvis består dessa modeller av tre huvudmoduler. Dessa inkluderar en soffa, en ottoman, där det inte finns rygg och armstöd. Oftast används insidan av en ottoman för att lagra sängkläder och kuddar. Själva soffan kan ha en liten bredd, och den ottomanska kan vara en extra vikplats.

Bild
Bild

Det är mycket användbart och lätt att använda. soffa med inbyggt hörnbord . Ett sådant ytterligare element gör att du kan placera en mugg te, olika prylar, böcker, tidskrifter etc. På en sådan modell är särskilt relevant för vardagsrummet. En bekväm hörnsoffa med bord kommer att vara den perfekta platsen för en trevlig stund med en kopp te / kaffe med vänner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill skapa en original och icke-trivial inredning i rummet, bör du titta närmare på intressant soffor med rundad struktur … Dessa sorter är också modulära och box-typ. Sådana möbler är dock inte lämpliga för alla inredningsstilar. Rundade hörnsoffor ser organiska ut i mer moderna ensembler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Några av de mest praktiska och relevanta är hörnet soffor med utrullnings- eller vikmekanismer … Dessa kopior har extra sovplatser. Du kan köpa bekväma möbler med sådan utrustning för både daglig och sällsynt användning.

Bild
Bild

Transformatorer är mycket efterfrågade inte bara på grund av deras funktioner utan också på grund av deras kompakta storlek . Tänk inte att hörnsoffor med sovplatser är för skrymmande och endast är utformade för stora utrymmen. Faktum är att en korrekt utvald version med en hopfällbar eller utdragbar mekanism i vikt läge inte kommer att ta mycket ledigt utrymme. Mer om detta i vår nästa video.

När du väljer en bekväm soffa med en extrasäng bör du vara särskilt uppmärksam på dess mekanism och design.

Det är dessa komponenter som avgör hur möbler kan och inte kan användas. Det finns flera vanliga och populära omvandlingsmekanismer. Låt oss överväga dem mer detaljerat:

En av de mest populära och igenkännbara är mekanismen med ett självförklarande namn " Eurobook ". Ett sådant system kännetecknas av sin enkelhet och tillförlitlighet. Den innehåller speciella öglor som är fästa vid madrassens botten. Med hjälp av dessa detaljer kan du flytta soffans baksida till ett horisontellt läge och förvandla möblerna till en bekväm sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mekanismen har mycket gemensamt med "Eurobook" " strömavtagare " … Den fungerar på en liknande princip och skiljer sig bara genom att den under utvecklingsprocessen inte kräver extra ledigt utrymme mellan soffans baksida och väggen.
  • Hållbar och pålitlig är en annan populär mekanism som kallas " Delfin ". Klädda möbler med liknande design har en utrullningsbar botten, som måste skjutas framåt under förvandlingen av soffan. Denna process sker tack vare en speciell rullmekanism.
Bild
Bild

Pålitlig och hållbar kallas mekanismen " dragspel " … Klädda möbler med liknande design omvandlas enligt dragspelsprincipen. För att göra detta måste du dra den nedre delen av soffan framåt, varefter den kommer att dra hela mekanismen bakom den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den enkla mekanismen är mycket populär. " Fransk mussla ". En sovplats i en hörnsoffa med sådan utrustning kan inte användas dagligen, annars böjer den sig snabbt och misslyckas. Fällbara modeller är utformade för sällsynt användning. Oftast köps möbler med en sådan mekanism för det sällsynta boendet för gäster som övernattade.

Bild
Bild

Mer pålitlig är utrullningstransformator . Dessa hörnsoffor har låga kojer, vilket gör dem mindre bekväma att använda.

Bild
Bild

Flera funktionella mekanismer finns i hörnet hypertransformator soffor . De har nedfällbara ryggstöd och sidostycken samt utdragbara fotstöd. Dyrare och praktiska föremål kompletteras med bekväma bord, små barer och olika förvaringssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standardmått

Moderna tillverkare tillverkar bekväma hörnsoffor i olika storlekar. Tänk på standardalternativ som passar både små och rymliga rum.

Standardlängden på hörnsoffans mittparti är vanligtvis 230-280 cm … Denna indikator påverkar direkt bredden på stoppade möbler om den är hopfällbar. De minsta är modeller med en mittstorlek på 200-210 cm. Om du letar efter en liten soffa som ska placeras i köket, kan du hitta en mer kompakt version. Bredden och längden på sådana prover är 120 respektive 180-170 cm. I möbelaffärer kan du också hitta hörnmodeller med en längd på 190 cm.

Bild
Bild

Ofta är längden på hörnsoffor 2,3 meter. Rymliga alternativ är utrustade med en stor kaj, vars dimensioner är 2000x2000, 2000x1500, 2000x1400 mm. För barnrum och matplatser väljer många konsumenter soffmodeller med måtten 1500x1500 mm.

Icke-standard

Klädda möbler med hörnstruktur kan ha mer än standardmått. Till exempel är stora soffor, vars övergripande dimensioner är 3000x2000 eller 2500x1770 mm, lite mindre vanliga. För stora rum är stora modeller med dimensioner: 3500x4500, 4000x4000 mm idealiska. Men inte alla tillverkare producerar sådana alternativ.

Bild
Bild

Anpassade storlekar

Idag erbjuder många företag en tjänst för tillverkning av högkvalitativa och pålitliga hörnsoffor enligt individuella kundstorlekar. Särskilt ofta träffas de av ägare av stora lägenheter som vill köpa en stor modell med en längd som överstiger 3000-3500 mm. Man bör komma ihåg att sådana stoppade möbler kommer att kosta dig mer, men som ett resultat får du den perfekta produkten som passar perfekt in i ditt hem.

Bild
Bild

Sovyta dimensioner

Idag kan du i stoppade möbelbutiker köpa en högkvalitativ och genomtänkt modell av en soffa, som, när det gäller sina bekväma egenskaper, inte ger efter för en rymlig säng. Det är därför många konsumenter väljer sådana produkter.

Hörnsoffersängar är utrustade med sängar av olika bredd

  • enstaka alternativ har kojer, vars bredd varierar från 70 till 150 cm;
  • dubbelsoffor kan ha en säng i olika storlekar. Oftast börjar deras bredd från 150 cm.
  • trippelmodeller har kojer med en bredd på mer än 2 m.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer du rätt soffstorlek för ditt rum?

Innan du köper en lämplig soffa med en hörnstruktur måste du mäta utrymmet där du tänker placera den. Därefter måste du välja ett av hörnen (om vi pratar om den L-formade modellen) för möbler:

  • Det rekommenderas inte att välja för stora eller U-formade modeller för ett litet rum. Under sådana förhållanden tar soffan upp för mycket ledigt utrymme, vilket gör rummet trångt och obekvämt.
  • Detta gäller även köket. För en harmonisk inredning i matsalen är det bästa alternativet en liten hörnsoffa. Du kan välja en lakonisk version utan armstöd. Sådana möbler kommer att se väldigt attraktiva ut i köket.
  • En kompakt soffa kommer att se bra ut i ett barns rum. För ett sådant område är det värt att välja en modell med mjuka och rundade former.
  • För hallen kan du välja en bekväm och multifunktionell modell med en transformerande kaj. Valet av det bästa alternativet beror främst på rummets yta och layout. Oftast väljer konsumenterna modeller där längden på kajen är 160-200 cm.

När du väljer en hopfällbar eller skjutbar soffa, ta hänsyn till dess utfällda mått.

Rekommenderad: