Cabriolet Soffor (85 Bilder): Hörn Och Uppblåsbara Konvertibla Soffor För En Liten Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Cabriolet Soffor (85 Bilder): Hörn Och Uppblåsbara Konvertibla Soffor För En Liten Lägenhet

Video: Cabriolet Soffor (85 Bilder): Hörn Och Uppblåsbara Konvertibla Soffor För En Liten Lägenhet
Video: Sofas 2 Furnishings Serta sleeper 2024, April
Cabriolet Soffor (85 Bilder): Hörn Och Uppblåsbara Konvertibla Soffor För En Liten Lägenhet
Cabriolet Soffor (85 Bilder): Hörn Och Uppblåsbara Konvertibla Soffor För En Liten Lägenhet
Anonim

Sedan antiken har människor möblerat sina hem med stoppade möbler. Oftast var det olika modifieringar av soffor. Idag har denna möbel blivit mer funktionell och bekväm i jämförelse med tidigare modeller. För närvarande är den transformerande soffan mycket populär.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Den transformerande soffan har många fördelar i jämförelse med andra inredningsartiklar. Som regel har denna möbel en kompakt storlek, och därför är det det bästa alternativet för små lägenheter och små rum. Funktionen för att förvandla soffor gör att de kan användas inte bara som en mysig och bekväm plats för kvällssamlingar mellan hushåll och gäster, utan också för att sova. Vissa modeller är utrustade med ytterligare förvaringssystem (hyllor, nischer) och andra även med små bord.

Mängden moderna modeller som idag erbjuds av många tillverkare gör att du kan välja en modell i alla konfigurationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Deras mångsidighet gör att du kan installera denna möbel i absolut alla rum, vare sig det är ett vardagsrum, sovrum, barnkammare eller till och med ett kök-matsal.

Den transformerande soffan är särskilt efterfrågad bland ägarna till studiolägenheter.

Bild
Bild

På grund av att modellerna av sådana soffor är små, samlas det som regel inte mycket damm under dem och därför tar rengöring inte mycket tid och ansträngning. Alla moderna modeller har starka och pålitliga konstruktioner, eftersom material av hög kvalitet och beprövade transformationsmekanismer används för tillverkning.

Inbyggda mekanismer kännetecknas av användarvänlighet. Det är inte bara lätt att hantera dem, utan också mycket bekvämt och därför kan alla människor hantera transformationsmekanismen, vare sig det är en skör kvinna eller ett litet barn.

Ett annat argument för att välja en transformerande soffa kan kallas betydande kostnadsbesparingar, eftersom utformningen av en sådan soffa ersätter två, och i vissa fall fler interiörartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Idag försöker tillverkare av transformerande soffor ta hänsyn till köparnas smak och preferenser, och släpper ut modeller av olika former och mönster. Formen på vilken modell som helst kan vara rak, kantig, halvcirkelformad och U-formad. Det finns också varianter av oregelbunden form. De vanligaste formerna är raka och kantiga modeller, resten är en variant av dessa två former.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Rak soffa i klassisk stil kan den ha absolut utseende: en bok, en utrullningsmodell, en soffa eller ett dragspel. En bok, en soffa och modeller med en klick-gag-mekanism är sorter som utvecklas på kortast möjliga tid.
  • För alternativ med utdragnings- eller utdragningsmekanism det tar lite mer tid på grund av att speciella fästen startar. Vid transformering av sådana modeller kan kajplatsen placeras både längs soffans raka linje och parallellt med armstöden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen blivit populär våningstransformator modeller … En egenskap hos en sådan soffa är en komplex integrerad mekanism, med hjälp av vilken en vanlig rakt soffa förvandlas till en helt bekväm våningssäng. Förvandlingen till den andra nivån kan göras med ryggstödet, sätet och nedre delen av produkten. Under dagen är en sådan soffa en komplett viloplats, och på natten blir den till två mysiga enkelsängar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En intressant variant på det direkta alternativet är soffa med infällbart hörn … Tack vare transformationsmekanismen förvandlas en sådan modell från en rak struktur till en liten hörnversion. För att göra det här alternativet till en bekväm säng behöver du bara skjuta resten av sängen framåt och sovplatsen är klar. Hörnmodellen består av två delar, där en del som regel är längre än den andra, men det finns mer moderna versioner där båda delarna är lika stora. Tack vare olika transformationsmekanismer blir alla modeller till en bekväm säng med en koja av en viss storlek.

Dessutom är hörnsoffor utrustade med rymliga lådor för linne, och vissa modeller är utrustade med infällbara hyllor och nischer i olika konfigurationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det finns en mängd olika hörnalternativ modeller i form av bokstaven P … De installeras vanligtvis i stora rum och ligger vanligtvis i mitten av rummet. De kan vara liksidiga eller mångsidiga. Under omvandlingen har sovområdet betydande dimensioner.
  • Rund konvertibel soffa avser en mängd olika U-formade alternativ. Både rygg och armstöd kan transformeras i en sådan modell. När den är vikt ser produkten ut som en halvcirkel eller en båge.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av produkter som förvandlas till en bekväm dubbelsäng inkluderar ramlöst alternativ … Bekväm och samtidigt kompakt uppblåsbar soffa när den fälls tar inte mycket plats. För sönderdelning behöver du bara vika fram de två sektionerna som är anslutna till varandra, och sovplatsen är klar. Trots sin lätthet tål den en belastning på upp till 200 kg.

Bild
Bild

Med antalet båtplatser kan direkttransformatorer bilda en, två och ibland tre kajplatser. Enbäddsversionen är utrustad med miniatyrdimensioner och ser i regel ut som en soffa. Dubbelversionen är mångsidig och används oftast i olika modifieringar.

En tresitsig soffa är en typ av tvåstegsalternativ. Under transformationen bildas en sovplats i den övre delen och två platser i den nedre delen med en ortopedisk bas bestående av lameller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter konfiguration

Konfigurationen av konvertibla soffor kan vara annorlunda. Förutom en säng för att sova kan sådana modeller förvandlas till andra möbler.

Den vanligaste är utrullningsversionen, där det finns ett bord . Tre-i-ett-modellen är samtidigt en dubbelsäng, en mjuk soffa och ett matbord. När det är hopfällt är bordet en del av soffan. Bordsskivan sitter på baksidan och fungerar som soffans baksida, medan bordsbenen fungerar som armstöd. För att förvandla behöver du bara ta bort kuddarna, dra soffans baksida (bordsskiva) mot dig och ett bra matbord är klart att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns mer komplicerade modeller där soffa i kombination med garderob … 3-i-1-designen består av en soffram med mjuka kuddar, en sängram, som också är en stödjande rygg i soffan, stödjande ben på sängen, som samtidigt är en hylla när sängen är upphöjd och ett pennfodral i vilket sängbotten tas bort. På natten vilar sängen och blir en bekväm säng för att sova, och på dagarna tas sängramen in i garderoben och en mjuk mysig soffa öppnas.

Bild
Bild
Bild
Bild

En variant av denna modifiering är soffa vägg … Förutom garderoben som är utformad för att dölja sängbotten, innehåller designen ytterligare garderober med många hyllor och öppna nischer i olika storlekar och ändamål. Sådana modeller tillhör vikningsstrukturer. De använder vanligtvis raka eller vinklade soffor. Vissa modeller av transformatorer kan också kombinera funktionen som en byrå. En hopfällbar soffa byrå låter dig förvara sängkläder och andra saker i strukturlådorna.

Bild
Bild

Dyrare konfigurationer inkluderar mönster som kombinerar många funktioner i en enda produkt. Dessa inkluderar modulära soffor … Den modulära versionen är monterad från fåtöljer och soffsektioner, som kan bytas, kopplas bort och ordnas om några av elementen till en annan plats. Denna unika design är mer än 5 i 1. Sittpositionen förvandlas till en bekväm sovplats med hjälp av en elektriskt driven mekanism.

Bild
Bild

Med samma mekanism kan en del av soffan användas som en schäslong. Dessutom har dessa modeller ett inbyggt bord och bar.

Bild
Bild

Kostnaden för dessa soffor är mycket hög, men det finns modulära alternativ till ett överkomligt pris. Dessa inkluderar soffor, vars grund består av ottomaner … Tack vare rörligheten hos strukturella element kan du skapa olika alternativ efter eget gottfinnande. En rak version eller ett soffhörn kan monteras snabbt och enkelt på grund av att elementen inte är fästa vid varandra.

Ottomanerna själva är lådor för förvaring av olika saker. Mobila ottomaner gör det möjligt att skapa en dubbelsäng eller två enkelsängar. Alla moduler kan dessutom utrustas med öppna hyllor, kuddar och bord. Osmanerna kan vara i form av en kub eller ha ett annat utseende (cirkel, båge och andra typer).

Bild
Bild
Bild
Bild

Modulära alternativ inkluderar block soffor … Tack vare blocken kan du designa inte bara en utmärkt dubbelsäng eller två enkelsängar, utan också bygga en soffa genom att skapa en rygg och sittplats efter eget gottfinnande. Enkla konfigurationer inkluderar en vikbar uppblåsbar transformator som kan användas inte bara som en soffa och säng, utan också som en solstol, madrass och soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt överenskommelse

De flesta transformatormodellerna är universella produkter. Men det finns alternativ som är lämpliga för specifika lokaler.

För ett litet rum små alternativ är lämpliga som kombinerar två, och ibland tre möbler. Modellen som fälls ut i en våningssäng är ett bra alternativ för tonåringar. Speciellt om det bor två barn i rummet och de behöver två olika sängar. Rekreationsområdet i detta fall är fortfarande vanligt.

När den är monterad är denna rymliga soffa ett bra ställe att koppla av och ta emot gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta alternativ är en utmärkt lösning, inte bara för barnrum, utan också för en liten lägenhet, eftersom omvandlingen sker vertikalt uppåt och inget ledigt utrymme krävs framför soffan. Det lediga utrymmet kan tas med andra möbler. Dessutom är kojalternativet en utmärkt lösning för två personer som bor i ett litet utrymme och inte ett par.

Bild
Bild
Bild
Bild

För vardagsrummet beroende på tillgängligt område är lite olika alternativ lämpliga. I ett litet rum ser ett soffbord eller ett alternativ som kombinerar en bekväm sittgrupp och en säng bra ut.

Om vardagsrummet sover samtidigt, är det bästa alternativet en soffvägg eller soffgarderob.

Bild
Bild
Bild
Bild

I större vardagsrum och studiolägenheter Olika modulsystem av de vanliga U-formade eller L-formade formerna, liksom alternativ för ett runt eller välvt utseende med olika transformationsmekanismer, kommer att se lika bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transformatorprodukter kan väljas inte bara för standardlägenheter och studiolägenheter, utan också för hus på landet avsedd för sommarlov för alla hushållsmedlemmar. För en sommarstuga är en mobil uppblåsbar transformator lämplig, som kan ta flera positioner, samt en blockmodulversion. Tack vare blockens rörlighet kan olika alternativ göras och installeras var som helst i lusthuset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om lusthuset är stängt kan du installera ett soffhörn eller en liten U-formad version, som om så önskas kan omvandlas till en bekväm sovplats.

Dimensioner

Alla transformerbara produkter har olika storlekar. Soffans dimensioner beror på transformationsmekanismen och produktens syfte.

Kompakta produkter inkluderar soffor som förvandlas till våningssängar. Som regel har de en längd på högst 212-230 cm, bredden varierar mellan 90-95 cm och produktens höjd beror på positionen. När den är vikt, har en sådan produkt en höjd av 77-80 cm, och efter omvandling till sängläge-152-155 cm. Bredden på den övre och nedre kajen ligger i intervallet 80-90 cm och längden är 195-200 cm.

Bild
Bild

Produkter där kajen är vinkelrät mot ryggstödet, med transformationsmekanismen, kan dragspelet tillskrivas mini-versioner. Soffans längd överstiger i detta fall inte 90-150 cm, och bredden beror på den position som tas. Vid vikning har bredden ett värde som är lika med 90 cm, under transformationen ökar den till 200-210 cm.

Bild
Bild

För övergripande hörnprodukter och U-formade alternativ är stora storlekar som regel karakteristiska. Längden på en vanlig hörnsoffa varierar mellan 230-280 cm och bredden är mellan 150-180 cm. Modulära soffor kan bilda en struktur som når en längd på 3 meter eller mer. Runda och halvcirkelformade soffor är mer lämpliga för vardagsrum med en yta på mer än 25 kvadratmeter. m. Diametern på sådana produkter varierar inom 2-2,5 m.

Bild
Bild

Material (redigera)

Alla transformerbara soffor är gjorda av vissa material. Produkter med en styv struktur består av en ram, fyllmedel och klädsel.

Ram

Ramen kan vara tillverkad av spånskiva, massivt trä, metall eller en kombination av dessa material.

Mindre tillförlitlig är ramen av spånskiva. De bästa alternativen för dessa produkter är trä- och metallkonstruktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träramar är starka och pålitliga; olika typer av träd används för deras produktion. För att skydda dem från insekter är de impregnerade med speciella lösningar, och så att ramen inte knarrar under drift, torkas den under lång tid.

I vissa modeller med en komplex omvandlingsmekanism är ramarna gjorda av metaller. Eftersom en komplex steg-för-steg-mekanism inte bara kräver styrka utan också flexibiliteten hos de element som är involverade i transformationen. I moderna modeller som möjliggör placering av en ortopedisk madrass är rammens bas utrustad med lameller, som är beroende av modell av en viss träslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllmedel

Typerna av fyllmedel beror på den specifika modellen och platsen. Det vanligaste materialet är polyuretanskum. I säten används den antingen som hjälpskikt i fjäderblock, eller så staplas den som ett oberoende fyllmedel. För kuddar och sidor gjorda av plywood används syntetisk vinterisator, holofiber eller syntetisk vinterisator.

Klädsel

Idag, tack vare modern teknik, används olika material som klädsel. De mest populära och grundläggande är läder, mocka, jacquard, flock och sammet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lädersoffa har ett presentabelt utseende och kan installeras i nästan alla rum, vare sig det är ett vardagsrum, arbetsrum, sovrum eller till och med ett kök-matsal. Läderytan är mindre benägen för dammansamling. Sådan klädsel andas, eftersom lädret kan absorbera vatten och förlora vatten. Dessutom lämpar sig en soffa klädd i läder bra för rengöring, särskilt med en fuktig torkduk.

Ett alternativ till läderklädsel är en konstgjord analog som inte skiljer sig i utseende från ett naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammetskläder har en mjuk fleecy yta. Detta tyg ser bra ut på sofistikerade soffor. Flock är ett bra alternativ till sammet. Detta material, behagligt vid beröring, kännetecknas av avundsvärd styrka och hållbarhet. Dessutom är flocken ofta belagd med speciella medel, vilket resulterar i att tyget får smuts och vattenavvisande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inte mindre populär idag, luddfri jacquard … Den har tillräcklig styrka och hållbarhet. Dessutom är det opretentiöst i underhåll, så den här soffan kan installeras i alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transformationsmekanismer

Varje design har sina egna transformationsmekanismer. Vikbara strukturer inkluderar modeller i form av en bok, en soffa, samt alternativ med ett klick-gag-system. De expanderande typerna inkluderar modeller med dragspel, samt soffor med fransk eller amerikansk hopfällbar säng. Men de vanligaste mekanismerna i transformerbara versioner är utdragbara och utdragbara system.

Den mest populära, enkla och pålitliga mekanismen övervägs eurobok … För att fälla ut en soffa med en sådan mekanism är det nödvändigt att dra ut eller rulla ut (om det finns hjul) sätet framåt och sänka ryggen. Resultatet är en ganska plan yta som är en sovplats. Denna mekanism gör att produkten kan installeras nära väggen.

Bild
Bild

Pantograph är ett slags Eurobook och hänvisar till förbättrade transformationsmekanismer. För att förbereda en sovplats behöver du bara dra upp stolen lite och sedan mot dig. Sänk försiktigt baksidan av soffan till det lediga utrymmet. Denna mekanism är utrustad med en speciell synkroniseringsstång och en fjäder, tack vare vilken produktens säte förvandlas smidigt, utan snedvridningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stegsoffa repar inte golvytan och skapar en bred och jämn sovyta. Själva mekanismen är robust, pålitlig och hållbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Numera blir det mer och mer populärt roterande transformationsmekanism (sax) … Hörnsoffor är utrustade med denna mekanism. För att göra en soffa till en dubbelsäng behöver du bara vända produktens rörliga del mot den fasta modulen och fästa båda delarna med en speciell spärr. Denna mekanism repar inte golvytan och är lätt att använda, även ett barn klarar omvandlingen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en super multifunktionell konvertibel soffa måste du vara uppmärksam på många faktorer. Förutom att en snygg soffa måste ha ett modernt utseende och klädsel av hög kvalitet, måste den vara utrustad med en pålitlig omvandlingsmekanism och motsvara rummets yta. Först och främst är det nödvändigt att bestämma installationsplatsen och produktens dimensioner. För att göra detta måste du mäta området på platsen där du planerar att installera den valda modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att inte bara ta hänsyn till måtten i det vikta läget, utan också beräkna det område som kommer att behövas när soffan fälls ut.

När du väljer produktens dimensioner måste du vara uppmärksam på kajstorleken. För en bra produkt bör sängens bredd vara minst 140-160 cm.

Bild
Bild

När du väljer elitmodulsystem utrustade med många smarta funktioner är det nödvändigt att uppmärksamma kvaliteten på infästning av enskilda moduler, liksom på enkel omorganisation av enskilda element, om det behövs. Denna urvalsregel gäller även original, ovanligt formade soffor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

De flesta som köpte transformerande soffor var nöjda med sitt köp. Enligt många människor hjälpte soffor, som kombinerade flera möbler i sin design, inte bara med att spara pengar utan också få en universell bekväm modell för att sova och koppla av. Många är överens om att en transformerande soffa är det bästa alternativet för små utrymmen. Dessutom underlättar närvaron av moderna omvandlingsmekanismer kraftigt processen att fälla soffan.

Rekommenderad: