Eurocover På Soffan (66 Bilder): Hur Man Sätter På Ett Universellt Lock På En Modell Utan Armstöd, Gör Det Själv, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Eurocover På Soffan (66 Bilder): Hur Man Sätter På Ett Universellt Lock På En Modell Utan Armstöd, Gör Det Själv, Recensioner

Video: Eurocover På Soffan (66 Bilder): Hur Man Sätter På Ett Universellt Lock På En Modell Utan Armstöd, Gör Det Själv, Recensioner
Video: Hur man stylar sin bils mittkonsol med blå led belysning 2024, April
Eurocover På Soffan (66 Bilder): Hur Man Sätter På Ett Universellt Lock På En Modell Utan Armstöd, Gör Det Själv, Recensioner
Eurocover På Soffan (66 Bilder): Hur Man Sätter På Ett Universellt Lock På En Modell Utan Armstöd, Gör Det Själv, Recensioner
Anonim

En modern person är van vid att omge sig med bekväma möbler, vilket ger maximal komfort när han kopplar av eller tittar på TV. Att koppla av i en mjuk och bekväm soffa är mycket trevligt. Tyvärr, med tiden finns inga spår kvar av klädmaterialets skönhet: bucklor, skav, fläckar och till och med hål visas på ytan. Men i dag kan detta problem lösas snabbt nog genom att köpa euro -lock till soffan. Dessa överkast är unika och har ett antal funktioner.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Det är vanligt att kalla ett Euro-lock för ett speciellt lock tillverkat av ett material som utvecklats med hjälp av en speciell teknik och genomborrad med gummitrådar. På grund av denna funktion är materialet elastiskt: det sträcker sig bra i alla riktningar och tar önskad form. Denna nyans lockar ett brett utbud av köpare som har en mjuk soffa hemma.

Som en uppfinning av praktiska italienare har sådana tillbehör funnits tillämpning i Ryssland. Idag är de föremål för uppmärksamhet för kreativa designers som älskar experiment med att omvandla vanliga saker till snygga funktionella innovationer som är så nödvändiga för varje modern människa.

Bild
Bild

Eurocovers är universella, eftersom sådana produkter inte kräver den mest exakta dimensionella överensstämmelsen. Materialet i sig spelar en avgörande roll, det kombineras med stoppade möbler. Det sveper soffan tätt på alla sidor och skapar en illusion av ett nytt klädselstyg.

Omslaget är så perfekt att det inte har veck, oegentligheter, överflödiga textilier: soffan är jämnt packad, det finns ingen känsla av en tillfällig kappa.

Detta är soffans nya "kläder", ett sätt att reparera som gör att du kan bli av med möbler från sammandragning eller byte. Dessutom är omslagen verkligen unika: på grund av dem omvandlas soffan till det bättre. Deras huvudsakliga funktion är lätthet och användarvänlighet. De behöver inte ytterligare montering, eftersom de består av en enda bit av önskad form och fästs med krokar eller dragkedjor.

Bild
Bild

Fördelar

Idag finns sofföverdrag i ett brett sortiment. Med hänsyn till de stora tematiska och färgområdena kan du välja en sådan produkt för nästan alla befintliga möbler - i ton eller kontrast, samt baserat på stilpreferenser. Eurocover är lämpligt för alla rum i huset där det finns en soffa - oavsett om det är ett vardagsrum, sovrum, kök, matplats i en studiolägenhet, en loggia eller ett plantskola. De uppdaterade möblerna ser lämpliga ut - oavsett storlek, form, modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa sofftillbehör har många fördelar. Dom är:

  • Kan ändra stämningen i ett rum , lägga till en speciell atmosfär (beroende på vald färg och mättnad).
  • Tillverkad av allergivänligt tyg , avger inte toxiner, vilket är särskilt viktigt för allergiker och barn (textilier irriterar inte känslig känslig hud).
  • De kännetecknas av ett rikt utbud av färgpaletter , en mängd olika mönster och teman (från neutrala och svartvita toner till ljusa och mättade färger, från klassiker, blommotiv, animalistiska mönster till abstraktion och geometri).
Bild
Bild
  • Gör möbler bekväma och mysiga vilket ger en trevlig atmosfär i rummet.
  • Bekvämt och lätt att använda : kräver inte speciella kunskaper och färdigheter för att ta på och av (även en tonåring kan dekorera soffan med ett snyggt och vackert omslag).
  • På grund av materialets speciella struktur med avlastning är de resistenta mot smuts , stöter bort smuts och blir därför inte lika smutsig som vanliga textilkappar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Är inte nyfiken på att lämna (de överför lugnt upp till 100 tvättar, med ett korrekt valt läge deformeras de inte, bleknar inte, krymper inte i storlek).
  • Gå bra med dekorativa kuddar , gjord i en identisk stil (inredning, skapar utseendet på en uppsättning).
  • Med valda material lyser de inte igenom i en stram form därför anpassar de sig inte till soffans färg och är inte beroende av den (även vitt på svart bakgrund kommer inte att skuggas av den”inhemska” soffklädseln).
  • Kan köpas personligen (i en specialaffär), och via Internet, i online -läge (en beskrivning för modellen med dimensioner är tillräcklig).
  • De är ett utmärkt presentalternativ för nära och kära för en fest : en sådan hushållsartikel är alltid nödvändig och kommer att uppfattas "med en smäll".
Bild
Bild
Bild
Bild

Designen måste ges kredit: vissa modeller behöver inte tas bort för att förvandla soffan . Med tanke på mångsidigheten hos modellerna, där tillbehöret passar lika bra för soffor med och utan armstöd, kan det noteras att det inte finns något pris för sådana produkter. Detta är precis vad som behövs i varje hem.

Eurocover kommer att glädja användaren i minst fem år . Vanligtvis håller sådana produkter ännu längre, men med tiden vill du återinföra färska färger i designen, ändra färg, stil, mönster.

Därför försöker praktiska köpare att köpa två tillbehör samtidigt: på så sätt kan du lägga till variation i rummets design och samtidigt dekorera soffan medan en kapp torkar efter tvätt.

Euroöverdrag för en soffa har ytterligare två fördelar:

  1. De kan kompletteras med dekorativa snittelement , efterbehandlingstillbehör för markering av kanter (sladd, fläta, rör), dekoration (frans, spets, volang).
  2. Den andra fördelen med sådana produkter kan betraktas som en mass- eller individuell tillverkningsmetod .… Tillverkningsföretag uppfyller alltid kundens behov och erbjuder att göra ett exklusivt eurolock för en individuell eller icke-standard soffa.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller priserna på Euro -sofföverdrag beror de på form, typ, färg på klädseln, kostnad (ju dyrare textilier, desto högre pris på produkten).

Minus

Tyvärr är billiga modeller inte hållbara. Det är ingen mening att köpa sådana produkter om en långsiktig drift planeras. De bästa besparingarna kommer att vara att köpa ett tillbehör från början av hög kvalitet, vilket inte är billigt.

Andra nackdelar med eurocovers för soffor inkluderar:

  • behovet av noggrant urval av färger för att matcha tonen i befintliga interiörartiklar;
  • avlägsnande av locket vid omformning av soffan i hopfällbara, utrullningsbara och vridbara strukturer (gäller inte "bok" -systemet och dess analoger).

Funktionalitet

Det unika med de europeiska sofföverdrag ligger i deras mångsidighet. Det här är inte enkla omslag som pryder soffan och ger den ett välskött utseende. I de flesta fall är detta höjdpunkten i den valda stilen, accentområdet i rummet.

Bild
Bild

Att köpa euroöverdrag till en soffa hjälper till att lösa ett antal problem. En sådan filt:

  • Sparar bokstavligen den "inhemska" soffklädseln från mekaniska skador , nötning, förlust av färg, vilket gör det attraktivt under lång tid och skyddar strukturen (särskilt viktigt om det finns kreativt sinnade barn i huset).
  • Skyddar soffan från klor och husdjurshår (utesluter inträngning av en obehaglig lukt, avskräcker från varje önskan att vässa klor på soffans yta).
Bild
Bild
  • På grund av utskriftens nyans och storlek kan det skapa en visuell illusion av utrymme och ge friskhet eller värme till rummet.
  • Kan göra rummet ljust - beroende på vald färg.
  • Maskerar perfekt problemområden i soffan , förknippad med intensiv användning (stänger smutsiga fläckar, bucklor, skador, skav, hål, cigarettbrända platser).
  • Kan inspirera en person att vara kreativ utföra viktiga uppgifter.
  • Kompletteras med ett par identiska stolskydd (puffar, stolar), hjälper till att skapa en harmonisk uppsättning bitar av stoppade möbler av olika design (döljer fragmenteringen perfekt).
  • Täcker sömmarna på soffdelar , minskar risken för skada vid oavsiktliga plötsliga rörelser (relevant i modeller med en stålomvandlingsmekanism).
  • Ger soffan ett estetiskt utseende , glider inte, även om barn hoppar på den.
  • Anger diskret stilen på rummet där den ligger.
Bild
Bild

Eurocovers är praktiska produkter. På grund av materialets struktur skyddar de pålitligt soffans yta från damm och släpper inte in den.

Typer och storlekar

Typ av eurokåpa beror på soffans modell. Det finns tre kategorier av beläggningar: på raka, hörn- och ösoffor . I varje fall skiljer sig produkten från andra alternativ. Om för en rak modell är fodralet symmetriskt och kallas universell , i hörnet är det värt att komma ihåg riktningen på hörnsidan, annars passar inte tillbehöret i soffan. Hörnmodeller är indelade i höger- och vänsterhänta.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper ett europeiskt omslag spelar formen på de extra delarna av soffan roll

Stilen för en hörnsoffa utan armstöd, med en avsats, en ottoman är annorlunda. Det kan vara klassiskt, med en kjol, för en standardstorlek, 2, 3-sits soffa. I vissa modeller är produkten omfattande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en viss storlek skala för varje typ av soffa.

Även om säljarna försäkrar att produkten är måttlös är detta inte helt sant: måtten på en kompakt soffa och en rymlig analog kan variera mycket. Textiler, även om de sträcker sig, är inte måttlösa. Genom att stretcha för mycket kan den tappa sin elasticitet mycket snabbt.

När du köper ett tillbehör till en rak soffa, brukar de lita på rygglängdsindikatorn. Om en indikator inte räcker är det värt att mäta soffans höjd från golvet till sätet, dess djup, liksom längden på armstöden. För hörnstrukturer mäter du baksidan av hörnet, mäter huvuddelen.

Bild
Bild

Storlekarna på raka soffor sträcker sig från 120 till 160 cm (dubbelmodeller) och 160-250 cm (trippel). Hörnstrukturer skiljer sig åt i total längd - upp till 5, 5 m. Att veta soffans storlek, det blir inte svårt att välja rätt storlek på eurolocket.

När du köper ett tillbehör till en hörnmodell, titta framifrån och markera rätt sida av hörnet.

Nyans: produkter med ett elastiskt band har inget att göra med eurolock. I det andra fallet är det produkter som hålls med elastiska band. Eurocovers var ursprungligen "gummerade".

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Vid tillverkning av sådana produkter används olika textilier. Den skiljer sig i konsistens, kan vara slät eller präglad, innehållande naturliga och konstgjorda fibrer.

På grund av materialets sammansättning kommer användaren aldrig att ha andningsproblem, brist på luft. Dessutom kommer materialet inte att tillåta obehaglig lukt att passera, vilket är en annan fördel med sådana tillbehör.

Totalt används cirka 10 tygtyper för sådana överkast. Listan över kvalitetsmaterial för sofföverdrag inkluderar:

Mikrofiber - ett syntetiskt material med hög elasticitet, med en bra vävtäthet av fibrer och chinillas mjukhet, som kan ta vilken form som helst utan att det bildas veck, veck (ser ut som mocka, men mer tätt).

Bild
Bild

Polyester -syntetiskt material med utmärkta praktiska egenskaper, nötningsbeständig, icke-pilling, utmärkt formhållning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jacquard -80% bomullsmaterial med "anti-klo" -effekt, tillägg av elastiska trådar, förhindrar att form, volym förloras, perfekt behåller dess egenskaper och har en karakteristisk egenskap i form av ett mönster med en tredimensionell effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Shinill - lätta och mjuka textilier med hög praktisk prestanda, inte sämre i kvalitet än täta och tunga motsvarigheter. Det är ett ädelt material som kännetecknas av en plysch framsida.

Bild
Bild

• Plisserad - mjukt tyg, ganska mjukt och behagligt att ta på, gjord av bomull och polyester, lätt att rengöra. Den sträcker sig perfekt i alla riktningar, särskilt efterfrågan på design av raka soffor.

Bild
Bild
Bild
Bild

• Jersey - en av de bästa typerna av material för europeiska omslag, har en otroligt mjuk konsistens med medeltäthet, behaglig och bekväm att vidröra, tillräckligt stark och tålig mot maskintvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett elastiskt brandbeständigt material med självsläckande effekt används också som textilier för Eurocovers . Det unika med denna "förpackning" är att när en brand träffar materialet uppstår en kolsyrningsreaktion. Dessutom denna textil vattentät.

Bild
Bild

Allt material som är involverat i tillverkningen av europeiska sofföverdrag skrynklas inte, deformeras inte, tolererar lätt maskintvätt med tillsats av en liten mängd pulver. Sådana egenskaper hos textilier gör att omslaget alltid ser bra ut, vilket är viktigt för varje husägare.

Färger

Färgpaletten på sofftillbehör-omslag är mångfacetterad. Vanligtvis följer den en specifik stil som valts: tillbehör köps för att matcha tonen på tapeten, skrivbordet, bordslampan, färgen på gardiner eller andra interiörartiklar.

De flesta köpare är fokuserade på praktiska egenskaper, så vitt eller krämigt vitt är inte särskilt relevant idag. Tillverkare tar hänsyn till köparnas åsikter och erbjuder dem ett brett spektrum av nyanser - från neutral till rik. Det enda som är oacceptabelt är prickiga toner: de finns inte i raderna, eftersom giftiga färger kan förstöra alla designidéer.

Bild
Bild

Konventionellt är färgpaletten uppdelad i monokromatiska strikta nyanser och mer "livliga", mönstrade. De människor som föredrar klassiker och minimalism väljer euro -lock ljusgrå, choklad, blå, sand, citron, vinröd nyanser. Populära tillbehör inkluderar modeller i olivolja, beige, gråblå, mynta, terrakotta blommor. Relevant och apelsin, korall , utspädda kaffetoner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kännare av tryckta textilier har sina egna preferenser: ofta stannar deras val på tillbehör tillverkade svartvitt, beige-guld, vinröd grädde, kärrrosa, beige-brun-vit, lila-lila och andra kontraster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja en stil

När det gäller stilen passar eurokåporna i nästan alla. Idag är deras val tillräckligt stort, så det kommer inte att vara svårt att betona den önskade idén eller ange tonen i rummet. Dessutom ser nästan alltid en soffa packad i ett Euro -lock passande ut. Det viktigaste är att komma in i stilen för att säkerställa harmoni.

De mest lakoniska modellerna passar ganska bra till klassikerna, minimalism stil, högteknologi . Det viktigaste är att satsa på materialets färg och struktur.

Bild
Bild

Om ett omslag behövs för ett lanthus i ett sommarstugformat, en produkt med ett inte särskilt catchy tryck av ett växttema ( Land - som en hyllning till folkliga traditioner).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av de intressanta teman för rumsdesign är arabisk stil . I det här fallet är modell på omslaget lyxigt, kompletterat med krusiduller, volanger, gjorda av textilier rika på färg med tillägg av guld eller silver.

Östlig stil något fasthållet: ett sådant omslag tillverkas huvudsakligen i dämpade toner av samma färg, har inte onödig glitter, även om du kan lägga flera bitar av olika färger och former ovanpå ytan.

Bild
Bild

Glamorös omslagen är gjorda i rosa nyanser, matchande mönsterteman är välkomna. Dessutom kompletteras sådana omslag ofta med pälskuddar av olika toner, vilket betonar stilen hos rummets värdinna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta tillbehör kompletterar stilarna neo-barock, fusion, imperium, art deco … Dessa produkter ser bra ut i rummet hos en kreativ person som har sin egen vision om stil. I en sådan design är varje artikel som regel unik i sig och ser ganska harmonisk ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudregeln för valet är inte att kopiera en färdig designidé: du kan ta den som grund, men det är viktigt att lägga till något eget. Det finns ingen anledning att leta efter en identisk eurokåpa från bilden. Du kan köpa vad du vill, eftersom det är ett framgångsrikt personligt val som alltid ger många trevliga minuter och bidrar till att skapa en "inhemsk" atmosfär i rummet.

Hur sätter man på det korrekt?

Det säkraste sättet att "klä" en soffa i ett Euro -lock är ett pararbete . I det här fallet blir det inga snedvridningar av textilierna, du kommer att kunna dra det jämnt. Mitten av omslaget bestäms konventionellt, sedan sträcks varje kant till önskad längd och täcker soffans yta. Proceduren utförs på varje sida och säkrar kanterna med dragkedjor eller specialknappar. Det är möjligt att packa soffan ensam, men det tar mer tid och ansträngning.

Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Som ett soffskydd behöver Euro -locket ordentlig vård. Även med noggrann användning och sällsynta tvättar måste du veta hur du förlänger livslängden. Normalt anges denna information på etiketten.

I regel skrivs följande i steg-för-steg-instruktionerna:

  • du måste ta bort locket försiktigt, utan plötsliga rörelser;
  • tvätt betyder ett lock (separat från andra saker);
  • om du ska lägga produkten i tvättmaskinen måste du vända den ut och in.
  • regimen bör vara känslig, inte överstiga temperaturen som anges på etiketten (30-40 grader);
  • användning av blekmedel, mjukgörare, balsam är oacceptabelt;
  • det ska finnas lite pulver (strikt viktdosering);
  • torkning utförs på ett naturligt sätt, direkt solljus måste undvikas (så att produkten inte brinner ut i solen);
  • strykning är uteslutet (järnet deformerar gummifibrerna, vilket kommer att leda till förlust av elasticitet och göra det övergripande utseendet på omslaget orörligt).
Bild
Bild
Bild
Bild

Kan du göra det själv?

Ingenting är omöjligt om du vill. Sådana omslag tillverkas inte bara av företagen själva: detta kan göras av en professionell hantverkare eller en vanlig användare, beväpnad med nödvändig information, material, sytillbehör. Dessutom är det ofta dessa överkast som i sig behåller en unik stil, som betonar hobbyen för husets värdinna och en del av själen som investeras i den kreativa processen.

Det svåraste med att göra ett sofföverdrag till en soffa hemma är att köpa själva materialet, eftersom det är svårt att hitta det på den fria försäljningen . Därför måste hantverkskvinnor leta efter textilier länge. Naturligtvis är det något sämre än ett speciellt tyg med gummitrådar, men i skickliga händer kan det bli ett riktigt mästerverk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett tyg är det viktigt att tänka på dess stretchförmåga . Det inköpta materialet kommer inte att passa perfekt, som ett eurolock. Därför kan ett stickat tyg användas. Om dess densitet inte är tillräckligt, valet av textilier i butiken är litet, kan du köpa en sträcka. Annars beror allt på författarens fantasi och kreativa förmågor.

Recensioner

Euroöverdrag för soffan känns igen som ett bra köp, ett snabbt sätt att uppdatera en gammal soffa. Detta bevisas av de många recensioner som finns kvar på Internet. Kunder som att packa en soffa med ett snyggt omslag tar inte mycket tid, förvandlar inredningen i rummet och låter dig lägga till färska färger till den befintliga designen.

Användare som har gjort ett köp noterar att euroluckorna verkligen ger soffan ett snyggt utseende, glider inte, tål lugnt tvätt efter aktiv barns kreativitet, tar perfekt formen av en soffa och utmärker sig genom ett högt utförande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa kommentarer klagar användarna på att köp av sådana fall via Internet blir till en "gris i en pet". Istället för ett unikt tillbehör får de produkter av dålig kvalitet med ett material som snabbt tappar formen och är instabilt för bildandet av grepp. Oftare förstår folk att ett bra eurolock för en soffa inte kommer att vara billigt.

Rekommenderad: