Tre-lagersäng För Barn (35 Bilder): Typer Av Barns Trevåningars Strukturer Och Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: Tre-lagersäng För Barn (35 Bilder): Typer Av Barns Trevåningars Strukturer Och Tips För Att Välja

Video: Tre-lagersäng För Barn (35 Bilder): Typer Av Barns Trevåningars Strukturer Och Tips För Att Välja
Video: 1. När barnet har fastnat i sin egen värld 2024, April
Tre-lagersäng För Barn (35 Bilder): Typer Av Barns Trevåningars Strukturer Och Tips För Att Välja
Tre-lagersäng För Barn (35 Bilder): Typer Av Barns Trevåningars Strukturer Och Tips För Att Välja
Anonim

När man ordnar barnrum i sitt hem ägnar unga mödrar och pappor särskild uppmärksamhet åt att välja säng till sitt barn. För föräldrar med många barn är det bästa alternativet att sova strukturer i tre nivåer. Idag kommer vi att prata om typerna av sådana sängar och deras funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Trippelbäddar för barn kan skilja sig åt i typ av design:

  • vikningsstrukturer;
  • stationära sängar i tre nivåer;
  • utdragbara sängar;
  • transformerande sängar;
  • upphängda sovande strukturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom trelagda sängar finns det fällbara strukturer, bekväma bäddsoffor, loftsängar . Hörnsängar för barn anses också vara ett fördelaktigt alternativ. Det finns till och med kombinerade modeller. Trestegs stationära kojer är en struktur med tre sovplatser. De ligger ovanför varandra. Sådana modeller kan ha små förvaringslådor på sidorna eller botten.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära bland konsumenterna är utrullningsmodeller. De anses vara multifunktionella babysovplatser. Sådana möbler är en struktur med tre sovplatser. I detta fall dras de nedre ytorna ut.

Utrullningsbara sängar kallas ofta förvandlingssängar. Ofta produceras sådana mönster med ett speciellt fack där sängkläder förvaras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Icke-hopfällbara barns mönster är mycket efterfrågade bland unga föräldrar. De representerar tre kajplatser, som ligger under varandra. Den sista våningen ligger nästan under själva taket. Kostnaden för sådana modeller är mycket lägre jämfört med andra.

Ofta köper föräldrar utdragbara hörnsängar i tre nivåer till sina barn . Alla konstruktionselement är placerade i en vinkel i förhållande till varandra. Detta arrangemang låter dig visuellt öka utrymmet i rummet. När den är monterad ser en sådan modell ut som en sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerade trippelbäddar för barn blir allt mer populära bland konsumenterna. Denna struktur representeras av tre våningar. Den nedre nivån är infällbar och de två övre nivåerna är alltid placerade ovanför varandra i ett stationärt tillstånd. En liten trappa är fäst på de andra två våningarna. Höjden på en sådan babysäng är minst 1,5 meter. Därför är det helt säkert även för små barn.

Bild
Bild

Separat bör det noteras transformatormodellerna. De är de mest mångsidiga modellerna som enkelt kan konverteras från en sovplats till rymliga förvaringsskåp. Ofta omvandlas konvertibla sängar till podier. Barn kan leka fritt på dem på dagtid. Sådana mönster sparar avsevärt utrymme i rummet.

Barns loftsängar är också efterfrågade . Dessa sovande strukturer kännetecknas av det faktum att de har en plats att sova bara överst, medan det finns flera extra fack för att lagra saker längst ner. Men loftsängen kan också ha en koja på den första nedre nivån. Dessutom kan det finnas flera av dem på toppen. Detta alternativ sparar perfekt utrymmet i barnrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur placeras rätt i rummet?

Innan du monterar och installerar en tresitsig barnsäng måste du välja en lämplig plats för den i rummet.

När du gör det måste du komma ihåg några grundläggande regler

  • Ytterligare belysning för övervåningen . För barnet som kommer att ligga på den övre nivån behöver du en lampa. Därför bör strukturen placeras där det finns maximal belysning.
  • Plats längre från fönsteröppningar . När allt kommer omkring kan buller från gatan störa barns sömn.
  • Placering av sidstege . När du installerar, ge lite utrymme på sidan av sängen för att säkra stegen där. Annars kommer hon att störa barnet som sover på första nedre våningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Organisering av lekområdet . Om det finns för lite plats i barnrummet, använd sovplatser som sådana zoner. Ofta är leklabyrinter för barn gjorda av sådana strukturer.
  • Installation av ytterligare lagringsutrymme . För att avsevärt spara utrymme i små barnrum, bör du lämna lite utrymme på sidan av sängen. Rymliga lådor för förvaring av barnsaker är monterade där.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Sovplatser med tre våningar för barn har ett antal viktiga fördelar.

  • Sparar utrymme . Dessa sängar rymmer flera barn utan att ta för mycket plats. Dessutom ger sådana sovande strukturer ofta ytterligare lekplatser.
  • Multifunktionalitet . De flesta modeller av trippelbäddar har lekpallar, förvaringsskåp, leksaksfack.
  • En mängd olika mönster . Tre våningar babysängar finns i en mängd olika stilar och färger, så att de kan matchas med nästan alla rumsinredning.
  • Individualitet . Varje barn har sin egen sovplats. Dessutom kan barn vara i helt olika åldrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots en så stor förteckning över fördelar har barnsängar med tre våningar vissa nackdelar

  • Stor höjd. På grund av detta vägrar många barn att sova på den övre nivån, eftersom de är rädda för hög höjd.
  • Inte ett lämpligt alternativ för barn med andningssjukdomar. Kom ihåg att på översta våningen i sådana strukturer är luften mycket torrare och varmare, vilket kan skada barns hälsa.
Bild
Bild

Rätt belysning

Om du vill installera en tre våningar säng för dina barn, då bör du ta hand om bra belysning. I det här fallet är det mest fördelaktigt att installera ljuskällor för varje enskild kaj. Det rekommenderas inte att använda lampor som är för kraftfulla för belysning. Du kan ta små LED -källor. Samtidigt ska de placeras på ett sådant sätt att barnet enkelt kan slå på dem genom att helt enkelt sträcka ut handen.

Det är bättre att installera lamporna ovanför barnets huvud. Endast med detta arrangemang kommer de att belysa utrymmet tillräckligt, men inte förstöra synen och inte träffa i ögonen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetskrav

Innan du köper en lämplig tre våningar säng, bör alla modeller noggrant kontrolleras. De måste uppfylla alla säkerhetsstandarder fullt ut. Så, alla metall- och träelement i sängarna måste poleras noggrant. Små barn drar ju ofta ut detaljerna. Barn kan skadas allvarligt på grund av deras dåliga utförande vid tillverkning av delar.

Alla bärande konstruktioner och stolpar ska endast vara av robust trä- eller metallbas. Endast i detta fall kommer sängen inte att böja sig under barnets vikt och kommer att kunna tjäna länge.

Om luftfuktigheten i barnrummet är för hög, är det bättre att inte installera metallkonstruktioner. På grund av detta kan korrosion bildas på sängramen.

Bild
Bild

Titta på basen under madrassen. Det kan vara av olika typer.

  • Ortopedisk syn . En sådan bas anses vara det bästa alternativet för ett barn. Det är en struktur av trasiga lameller.
  • Dövas bas . Det är en platt plywoodyta. Detta alternativ är inte det bästa, eftersom det inte kan ge normal ventilation av sängen, vilket leder till att överflödig fukt uppträder där och skadliga mikroorganismer utvecklas. Det kommer inte heller att finnas någon ortopedisk effekt från en sådan bas.
  • Rackbas . Den består av träplankor. Under tillverkningen lämnas ett litet avstånd mellan dem, vilket ger ventilation av madrassen. Men det blir ingen ortopedisk effekt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Se till att sängen endast är tillverkad av naturliga träslag. Trots allt kan ett träd av lägre kvalitet avge olika ämnen som är skadliga för människokroppen som användes vid tillverkningen (formaldehyder). Detta gäller särskilt för dem som har dessa sovande strukturer i solen. Kostnaden för naturmaterial är mycket högre än konstgjord.

Alla detaljer i trelagerade sängar måste fästas tillsammans med speciell hållbar hårdvara . Kontrollera hela sovstrukturen för styrka. För att göra detta, tryck lätt på kanten. Om den lutar, bör den för tillförlitlighet fästas ytterligare på väggen med ankare.

Titta separat på botten och huvudramen på de tre våningar sängarna. De måste vara de mest pålitliga och hållbara. De flesta små barn älskar trots allt att leka och hoppa på sina sovplatser. Var uppmärksam på trappan. Dess räcken måste vara ordentligt fixerade. Annars kan barnet, som klättrar upp det, kanske inte stå emot och falla från en höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

  1. Idag kan tillverkare erbjuda många olika alternativ för vackra våningssängar för barn. Så i barnrummet kan du sätta en snygg utdragbar säng i svart med ljusa accenter (grönt, gult, blått) och med en liten trappa. Denna design är lämplig för nästan alla interiörer.
  2. För barnrum, gjorda i beige toner, är utdragbara träsängar med en massiv trappa lämpliga för förvaringslådor. I det här fallet kan hyllor placeras mellan nivåerna på vilka leksaker placeras.
  3. För ljus inredning kan hörnskonstruktioner med ytterligare lådor i botten och med ljusare madrasser vara lämpliga. De kan kombineras med små byråer för barns saker.

Rekommenderad: