Säng För En Tjej Från 3 år (62 Bilder): Babysängmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Säng För En Tjej Från 3 år (62 Bilder): Babysängmodeller

Video: Säng För En Tjej Från 3 år (62 Bilder): Babysängmodeller
Video: Best Affordable Bunk Bed with Trundle Review! 2024, April
Säng För En Tjej Från 3 år (62 Bilder): Babysängmodeller
Säng För En Tjej Från 3 år (62 Bilder): Babysängmodeller
Anonim

Tiden rusar obönhörligt framåt. Detta märks särskilt av hur snabbt barn växer upp. Så din bebis har vuxit upp. Nu behöver hon bara en ny säng.

Den här artikeln skrevs för att hjälpa föräldrar att navigera i de många modellerna på möbelmarknaden, liksom materialet från vilket spjälsängar är gjorda.

Vid val av barnmöbler beaktas ett stort antal nyanser, särskilt när det är nödvändigt att välja en spjälsäng.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundkrav för en spjälsäng

En spjälsäng för ett barn över 3 år liknar en vuxen säng. I design är det väldigt likt föräldrarnas säng. Grunden består av en pålitlig ram, en eller två ryggar på sidorna, en pall som rymmer madrassen.

Ofta finns det modeller som är en sken av ett holistiskt podium med en rygg, en koja med en halvmjuk beläggning, fyllning.

Barnet behöver ett område att ligga bekvämt medan det sover. Att sova i en för smal spjälsäng medför stor risk att barnet rullar över kanten och faller omkull.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar för barn är låga så att barn fritt kan klättra upp på dem och enkelt gå ner.

Funktionalitet är en viktig faktor när du köper en spjälsäng . Detta kriterium är särskilt viktigt om barnrummet är mycket litet. Då är det bättre att fokusera på de typer och modeller som sparar bostadsyta.

Ofta är barnsängar utrustade med skyddande stötfångare som hindrar barnet från att falla, vilket befriar honom från rädslan för att falla under sömnen. Hur nödvändiga de är, om de alls behövs - det beror på rörligheten hos det sovande barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper en spjälsäng bör du föredra produkter tillverkade av naturmaterial: trä, täckt av bomullstyg, allergivänligt fyllmedel.

Detta är tillverkat av rent trä och är det bästa alternativet . Trä är ett naturmaterial, det innehåller inte radioaktiva ämnen i dess sammansättning, det saknar stickande lukt, det sticker ut för sitt höga slitstyrka, vilket är viktigt när det gäller barnmöbler. Förresten, träsängar är mycket attraktiva i sitt utseende, så tjejer gillar dem särskilt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyvärr kommer kvalitet och komfort till ett pris. Priset på sådana produkter passar inte många. Därför erbjuder tillverkare ofta billigare alternativ gjorda av MDF eller spånskiva.

MDF har många färgvariationer . Materialet låter dig väcka liv i en mängd olika designlösningar. MDF -sängar kännetecknas av sin originalitet och olika former.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskivor sängar är de mest kortlivade, har en ganska låg motståndskraft mot slitage. Men om du för närvarande inte har råd med något mer hållbart och dyrt, hjälper de dig. I slutändan beror allt på hur noggrant ditt barn kommer att hantera spjälsängen. Vanligtvis är flickor sparsamma, så du bör inte omedelbart sopa det här alternativet åt sidan. Dessutom är sådana produkter också väldigt söta och ser harmoniskt ut i rummen.

Det är starkt avskräckt att köpa en metall spjälsäng . Denna design kan vara farlig för ett barn. Barn över 3 år är vanligtvis mycket rörliga, så det finns en enorm risk för att slå på de hårda delarna av spjälsängen och orsaka allvarliga skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att ägna särskild uppmärksamhet åt köpet av en madrass. Det är på denna komponent i sängen som ditt barns tillstånd under sömnen huvudsakligen beror på.

Madrassens storlek ska helst matcha sovområdet: en stor madrass passar inte in i sängen, för liten kommer hela tiden att röra sig och skapa obehag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss bekanta oss med huvudtyperna av madrasser:

  • vår;
  • fjäderlös;
  • ortopedisk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att köpa för mjuka madrasser. Barnets ben växer när de fortsätter att bildas. För att inte skada ryggraden, välj en madrass tillräckligt hårt. Men överdriv inte - barnets kropp är fortfarande mycket känslig, så att sova på en för hård madrass är obehagligt för barn.

Madrassen med ett avtagbart överdrag av naturligt tyg är perfekt för en barnsäng . Bra modeller har två typer av klädsel: sommar och vinter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad tas med i beräkningen när man köper en barnsäng

Observera att vid 3 års ålder är barn fortfarande inte särskilt bra på att kontrollera sina kroppar under sömnen. Detta faktum är grundläggande när du väljer en kaj. Vi råder dig att köpa en spjälsäng utrustad med pålitliga stötfångare som täcker madrassen i hela dess längd.

Kom ihåg att barnet hela tiden växer. Välj en längd som överstiger hans höjd med 30-40 cm. Detta gör att du inte kan köpa en annan spjälsäng på 2-3 år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest bekväma är moderna spjälsängar utrustade med linnelådor. En spjälsäng av denna typ gör att du inte kan tvinga barnkammaren med stora garderober, det kommer att finnas plats i dem för din bebis kläder eller leksaker.

Barn behöver särskilt tröst och mys . Vi rekommenderar inte att köpa en spjälsäng med en mycket mjuk madrass eller ett komplett överdrag. Ge företräde åt ett halvfast fyllmedel, som, förutom att ge komfort, också utför en ortopedisk funktion. En sådan säng låter barnet sova gott.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För god ventilation rekommenderas att välja en spjälsäng, vars botten består av lameller, remsor av elastisk duk, placerade på tvären.

För mycket varma sängkläder kan ha en negativ effekt på barns välbefinnande och förhindra att somna. Det är nödvändigt att välja underkläder av säkra tyger och fyllmedel, med en genomsnittlig värmeisolering. Det kommer att ge komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Moderna möbelbutiker är redo att tillhandahålla en mängd olika barnmöbler, inklusive barnsängar.

Det finns de viktigaste typerna av barnsängar:

  • hörnmodeller;
  • rak klassiker;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • våningssäng;
  • sängar - vindar;
  • transformatorer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis är spjälsängar:

  • med en eller två ryggar;
  • med stötfångare längs hela längden eller delvis kapsling;
  • med lådor i botten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnmodeller är kända för att passa perfekt i hörnet av ett rum . Raka klassiska modeller är bekanta, bekväma, kommer aldrig att gå ur mode.

Vi kommer att ägna särskild uppmärksamhet åt våningssängar. Denna typ är bra om två barn sover i rummet. Valet av denna typ kommer att spara utrymme i rummet. Barn gillar oftast dessa sängar. De skapar effekten av att resa med tåg. Om du har valt denna typ av möbler, glöm inte säkerheten. Våningssängar måste vara utrustade med skyddande stötfångare på alla sidor. Trappan måste säkert vara stabil, trappstegen måste vara bekväma, basen måste vara orörlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast görs spjälsängar för barn i ljusa färger. Det händer att färger kombineras med varandra. Flickor föredrar oftast rosa, beige och vitt.

Spjälsängar sticker ut med intressanta designalternativ. Ofta kan produkter ha en transformationsmekanism som påminner om vuxna modeller.

Sängar - transformatorer är inte bara ett originellt designalternativ, utan också en praktisk lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktioner som omvandlas till andra hushållsartiklar är mycket bekväma. Det vanligaste exemplet är en garderobssäng. Det samlade föremålet är en garderob, utfälld är en säng.

Intressanta transformatorer, som är pallbäddar. När möblerna är vikta placeras den sovande delen inuti pallen, som när den är monterad är ett område för småbarn att leka. Sådana modeller ser snygga och originella ut. Rent praktiskt är de också mycket praktiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrullningsbara sängar är en typ av transformerande säng. Sådana barnsängar är intressanta i det att när de är monterade är möblerna en sovsäng för en baby, men om det behövs rullar en andra spjälsäng ut underifrån.

Det finns ett annat exempel på en utfällbar säng: under dagen gömmer sig sängen i en vägg eller garderob, och på natten rullar den ut och förvandlas till en bekväm säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna föräldrar väljer i allt högre grad barnsoffor . Detta objekt är attraktivt eftersom soffan, efter att ha lagt sig ut, har mer plats att sova, varför risken för att rulla till kanten i en dröm minimeras. Däremot är kontrollen över barnets urinering av stor betydelse här. Om din lilla fortfarande vaknar våt, skulle det vara bättre att föredra den traditionella spjälsängsmodellen.

Bild
Bild

Grundläggande modeller

Olika möbelföretag skapar sovrumsmöbler av hög kvalitet för barn. Om du ska köpa en europeisk spjälsäng eller bo hos en inhemsk tillverkare är upp till dig.

Det är ganska svårt att peka ut de mest köpta modellerna av denna möbel. Ofta görs barnsängar på beställning, med hänsyn till kundens individuella preferenser.

När du handlar, fokusera inte bara på pris och material, utan också på dess utseende. För ett barn är han viktig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om ditt barn gillar att drömma, kommer han att tycka om spjälsängsmodellen med en original design. Designen i form av ett hus, en båt, en vagn kommer att skapa en underbar stämning för din tjej både innan du lägger dig och efter att du vaknat.

Flickors föräldrar väljer ofta himmelssängar. Detta är bekvämt, eftersom taket gör att du kan mörka sovplatsen när barnet sover under dagen eller när ljuset är tänt i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana mönster för prinsessor är mycket olika i utseende. De så kallade loftsängarna kan skilja sig åt i sin ovanliga design och mångsidighet. De är särskilt användbara för mycket små rum.

I denna design är sängen andra våningen och första våningen kan ha många fyllningar, till exempel ett datorbord. Strukturer av denna typ ser original ut, samtidigt som de sparar bostadsyta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också föredra enklare billiga standardmodeller, till exempel "Baby-4"

Italienska företag anses vara de bästa företagen som producerar sängar för flickor, men priset på italienska möbler kommer att vara mycket högre än priset på inhemska sängar, och dess dimensioner kan skilja sig från de standarder vi är vana vid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många modeller av spjälsängar som skapas med strömlinjeformade former. De är mest föredragna av tjejer.

När du väljer en designer säng, kom ihåg att det ska ge glädje för ditt barn, inte trötta honom.

Bild
Bild

Slutsats

Så vi försökte berätta om de vanligaste typerna och modellerna av barnsängar.

När du väljer en säng för din vuxna baby, kom ihåg: du behöver inte jaga efter mode, högljudda märken. Din tjej bryr sig inte om hur mycket hennes spjälsäng kostar. Det viktigaste är att barnet är bekvämt, mysigt och säkert. Det är dessa faktorer som anses vara de viktigaste när man väljer en barnsäng.

Rekommenderad: