Barns Våningssängar Av Massivt Trä (38 Bilder): Trämodell För Barn Av Naturlig Furu, Storlekar Av Strukturer Med Lådor

Innehållsförteckning:

Video: Barns Våningssängar Av Massivt Trä (38 Bilder): Trämodell För Barn Av Naturlig Furu, Storlekar Av Strukturer Med Lådor

Video: Barns Våningssängar Av Massivt Trä (38 Bilder): Trämodell För Barn Av Naturlig Furu, Storlekar Av Strukturer Med Lådor
Video: 32 Bunk Bed Idea for Modern Kid's Bedroom- Plan n Design 2024, Mars
Barns Våningssängar Av Massivt Trä (38 Bilder): Trämodell För Barn Av Naturlig Furu, Storlekar Av Strukturer Med Lådor
Barns Våningssängar Av Massivt Trä (38 Bilder): Trämodell För Barn Av Naturlig Furu, Storlekar Av Strukturer Med Lådor
Anonim

Trä är ett material som ser väldigt vackert ut, och dessutom har det många andra viktiga fördelar. Det är därför våningssängar i massivt trä för barn är mycket populära.

Det finns ganska många typer och designalternativ för sådana möbler, vilket gör att du kan välja en produkt som perfekt kommer att kombineras med den övergripande interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Våningssängar i trä för barn är säkra och miljövänliga. Detta är några av de viktigaste fördelarna för föräldrar. De lockas dock av andra fördelar med sådana modeller.

  • Estetiskt utseende . Det är mycket svårt för andra material att konkurrera med naturligt trä i detta avseende. Den har ett intressant naturmönster och trevlig färg. Barn lyckas inte direkt uppskatta en sådan fördel, men de kommer snabbt att kunna förstå vad högkvalitativa och vackra möbler ska vara. Dessutom kan träprodukter dekoreras på olika sätt, de skiljer sig åt i design och form.
  • Värmeledningsförmåga . Trä kan lagra värme, men det värms inte upp. Det är mycket trevligare att röra vid sänggaveln som inte är gjord av metall, utan av naturligt trä.
  • Styrka . En säng av kvalitetsträ kan hålla mycket länge.

Den största nackdelen med bra trä är dess höga pris. Trä är svårt att hantera, så kostnaden för en sådan säng är högre än metallprodukter och plywood. En annan nackdel är dålig tolerans mot temperaturförändringar. I värmen kan trädet spricka, torka ut, ändra färg, och vid hög luftfuktighet kommer det helt enkelt att börja ruttna, ackumulera svampsporer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Klassiska våningssängar är rektangulära i formen. Sovklossar ligger ovanför varandra. Det finns staket ovanpå, bara på den plats där huvudet är eller runt hela omkretsen. De är gjorda av trälister, av laminerade spånskivor eller MDF -skivor. Man bör komma ihåg att möbler helt i naturligt trä kommer att vara helt säkra för ett barn.

Hörnsängar ligger i rät vinkel mot varandra . Sovrummet på nedervåningen är vanligtvis mycket väl upplyst, vilket gör det lätt att läsa.

Lådor och hyllor är ofta inbyggda i trappstegen från en säng till en annan. Denna design kan göras mycket vacker och funktionell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa hörndesigner kan sängen nedanför röra sig på hjul. Så möblerna kan flyttas till vilken lämplig plats som helst. Den övre nivån är inte strukturellt ansluten till den nedre.

Viltloftsängar är mycket efterfrågade . Flickor föredrar vanligtvis modeller i form av vagnar, sagohus. Pojkar älskar sängar i form av piratskepp, bilar. När det gäller huvudstrukturen liknar den den klassiska. Sängarna ligger under varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare tillhandahåller öppna hyllor för böcker, sektioner för leksaker, vacker belysning i sådana modeller. I några av dessa mönster finns det bara en säng, och vanligtvis ligger den högst upp. På nedervåningen kan det finnas en arbetsplats eller ett spelområde.

Våningssängar i trä kan kompletteras med mer än bara lådor och hyllor . Vissa tillverkare tillhandahåller gymnastiska ringar, en horisontell stång och annan sportutrustning. Cabriolet sängar är mycket efterfrågade, till exempel modeller med arbetsytor.

Sådana strukturer är dyrare, men de är mycket bekväma och tar en minimal mängd utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material

För att skapa sängar används både barrträd och lövträ. Alla populära material har vissa användningsegenskaper, fördelar och nackdelar.

  • Fruktträd (äpple, päron) . Ramar av sådana material skapas inte eftersom de inte är särskilt starka. Sådant trä är dock ganska lätt att bearbeta, så det erhålls bra dekorativa element och sidor från det.
  • Ek . Mycket hållbara möbler kommer från ett sådant träd, kännetecknat av ökat motstånd mot förändringar i luftfuktighet, temperatur och betydande belastningar. Ek är dock ett ganska dyrt material, så många föredrar mer prisvärda alternativ. En våningssäng av ek lämpar sig väl för ett barnrum, inrett i klassisk stil. Sådana strukturer bör inte köpas för små rum, eftersom ekmöbler är mycket massiva.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Aska . Ett sådant träd är motståndskraftigt mot repor, stötar och andra yttre påverkan. I utseende kan detta material jämföras med mahogny - det ser väldigt vackert ut även utan ytterligare bearbetning.
  • Björk . Detta material är starkt, hållbart, vackert.
  • Lärkträd . Sådant trä är väl lämpligt för rum med hög luftfuktighet. Det är dyrt, men samtidigt är det mycket hållbart och har en lång livslängd. Sådana möbler kan placeras även utomhus: de skadas inte av insekter, de börjar inte ruttna och blir mögliga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare beläggningar och färger

Naturligt trä ser väldigt vackert ut i sig, men du kan också betona det ursprungliga naturmönstret med hjälp av lack. Den kan vara tonad eller färglös. En träbädd täckt med lack kommer att passa bra med glas, metall, läderinredningselement.

Färg- och lackmaterialet kan vara glansigt, matt (liksom halvblank, halvmatt) . Det rekommenderas att köpa en lack baserad på nitrocellulosa, uretan eller akryl. Kom ihåg att beläggningen måste vara helt säker, för små barn gnager ofta sängens sidor. Högkvalitativ lack skyddar ytan från negativa yttre påverkan, fukt, uttorkning.

Mörka möbler kommer att se ädla, strikta ut och ljusa nyanser kommer visuellt att förstora rummet. Du kan dekorera trämodeller med färgade emaljer. Barn gillar verkligen ljusa färger: grönt, orange, blått.

För en design som är designad för en pojke och en flicka kan du välja en neutral nyans, till exempel brun.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer den mest lämpliga modellen finns det ett antal viktiga faktorer att tänka på. Det är nödvändigt att uppmärksamma följande punkter.

  • Lukt . Sängen ska inte lukta antiseptisk eller måla, utan naturligt trä. Dess lukt är mycket trevlig.
  • Beslag . De måste vara pålitliga. Uppmärksamhet bör också ägnas åt huruvida ytterligare bordsskivor och lådor lätt kan dras ut.
  • Stabilitet . För att vara säker på att möblerna är hållbara kan du ligga på den innan du köper. Det är bättre att välja en rackbotten.
  • Hörn . De ska inte sticka ut mycket, vara väldigt vassa. Välj kanter med plast eller rundade kanter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stötfångare ovanpå . Om ett litet barn sover på den nedre sängen, bör de också vara på det. Ovanifrån är sidorna gjorda ganska höga och är vanligtvis placerade runt hela omkretsen.
  • Trappa . För att spela säkert kan du välja en vinkelstege. Det blir mycket lättare för barnet att klättra upp det. Begränsningen behövs inte om barnet går in för sport.
  • Storleken . Många föredrar modeller som är utformade för långvarig användning. Storleken på dessa sängar kan jämföras med produkter för vuxna. Barn växer upp snabbt, men inte alla föräldrar har råd att köpa nya möbler till dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Ikea -mönster är mycket populära. Detta företag erbjuder ett ganska brett utbud av modeller. Materialet som tillverkaren använder är massiv furu. Följande sängar är mycket populära bland konsumenter.

  • " Stuva ". Sådana mönster är avsedda för äldre barn, men sängens ovansidor är ganska höga, så spädbarn kan sova där (man måste komma ihåg att det blir svårt för dem att klättra i en vertikal trappa). Tillverkaren föreskrev också närvaron av en byrå, en garderob.
  • " Sturo ". Dessa sängar är avsedda för tonåringar. Hela uppsättningen kan väljas individuellt.
  • Midal . Denna modell är avsedd för barn i grundskoleåldern. Denna säng är dock ganska bred, så den kan mycket väl vara lämplig för en tonåring.
  • Yrel . Sådana mönster är väl lämpade för småbarn eftersom stegen inte är vertikal, utan lutande.
  • " Kura ". Denna modell är grundläggande. Den är lämplig för både småbarn och äldre barn.
Bild
Bild

Det finns andra kända tillverkare av våningssängar i massivt trä för barn

  • Knercer Group . Dessa sängar är avsedda för spädbarn. Modellerna är inte särskilt långa, vilket är bekvämt för föräldrar och säkert för barn. Nedre våningen är utrustad som en lekplats. Konstruktionerna är gjorda av bok och tall.
  • TM Dolmar . Dessa är tallprodukter, på vilka färg- och lackmaterial i intressanta nyanser appliceras. Fasaderna är gjorda av MDF med färgad akrylbeläggning.
  • Kalinkovichi möbelfabrik . En sådan tillverkare erbjuder olika mönster: i vinkel, under varandra. Sängar från detta företag skiljer sig åt i ett mycket estetiskt utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Strukturer gjorda av solid hevea kännetecknas av ökad styrka, dessutom ser de vackra och dyra ut.

Bild
Bild

Det finns ett arbetsområde nedan, vilket är mycket bekvämt för en student.

Bild
Bild

Färgen på trä kan vara mycket intressant och vacker. Denna säng kommer att bli en accent i interiören.

Bild
Bild

För att lägga till ljusstyrka kan du applicera en färgad beläggning på produkten.

Rekommenderad: