Våningssäng (76 Bilder): Låga Tvåvåningsmodeller Med En Fällbar Stege Och En Byrå, Barns Mönster Med Bord Och Garderob, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Våningssäng (76 Bilder): Låga Tvåvåningsmodeller Med En Fällbar Stege Och En Byrå, Barns Mönster Med Bord Och Garderob, Recensioner

Video: Våningssäng (76 Bilder): Låga Tvåvåningsmodeller Med En Fällbar Stege Och En Byrå, Barns Mönster Med Bord Och Garderob, Recensioner
Video: Assembling an IKEA SUNDVIK Crib in 23 minutes! (Time Lapse) - Unboxing and Review - Clueless Dad 2024, April
Våningssäng (76 Bilder): Låga Tvåvåningsmodeller Med En Fällbar Stege Och En Byrå, Barns Mönster Med Bord Och Garderob, Recensioner
Våningssäng (76 Bilder): Låga Tvåvåningsmodeller Med En Fällbar Stege Och En Byrå, Barns Mönster Med Bord Och Garderob, Recensioner
Anonim

Med barnets tillväxt är det dags att välja nya möbler för honom i barnkammaren. I många år har våningssängar i en mängd olika mönster varit populära på marknaden. De tillåter inte bara mer rationell användning av rymden, utan kan också bli en höjdpunkt i alla interiörer. Det finns ett stort antal modeller av våningssängar på den moderna marknaden, så du kan välja det mest optimala alternativet för varje barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En våningssäng har varit mycket efterfrågad och populär i många år, inte bara för sitt attraktiva utseende, utan också för andra funktioner. Först och främst kommer en våningssäng att vara en idealisk lösning på komplexa problem som är förknippade med brist på tillräckligt med utrymme i rummet. Designfunktionerna i denna modell möjliggör betydande platsbesparingar.

I de flesta fall väljs de ut av familjer där flera barn växer i samma rum . Man ska dock inte tro att våningssängar bara är familjer med många barn. Idag har en hel del bekväma och avancerade modeller dykt upp på möbelmarknaden, som bara ger en kaj. Och ett annat användbart område tilldelas en garderob, skrivbord och andra liknande inredningsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa sängar är en kombination av ett arbetsområde för skolbarn, skåp för skolmaterial, leksaker och så vidare. Med andra ord gör sådana multifunktionella möbler, uppdelade i många zoner, det möjligt att lösa ett par problem samtidigt: här kan barnet sova, studera, leka och lagra kläder.

Det bör noteras att de flesta föräldrar inte litar på sådana möbler, eftersom de inte är tillräckligt hållbara och farliga. De är rädda för att den andra nivån kan falla på den första och därmed skada barnet, men ur en konstruktiv synvinkel verkar detta otroligt. Naturligtvis, om du ständigt hoppar på andra våningen, kommer det förr eller senare att bli oanvändbart och gå sönder, men en sådan struktur kommer att klara andra belastningar utan problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa skrupelfria tillverkare, för att fastställa minimipriser för sina produkter, använder sköra material för produktion. Det är därför du i urvalsprocessen bör vara så försiktig som möjligt för att inte bli ett offer för bedrägeri.

En annan positiv egenskap hos våningssängar är det faktum att de är älskade av barn . För de flesta av dem kommer en sådan säng att vara en rolig aktivitet, särskilt om du sover på övervåningen. Mycket ofta bråkar barn till och med om vem som kommer att vara på topp. Eftersom de flesta våningssängar på marknaden är utrustade med extra lek och funktionella detaljer, garanterar de ditt barn individualiteten i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots det stora antalet fördelar är dessa sängar inte utan några nackdelar. En av de viktigaste är trappan som leder till andra våningen. De flesta modellerna på marknaden kan inte skryta med en bekväm och säker design, vilket inte är särskilt bra för barn. Dessutom är nästan alla stegar vertikala, så ett barn kan falla av den. Därför bör du definitivt uppmärksamma trappans sluttning, när du väljer en våningssäng.

En annan nackdel med sådana sängar är den ganska stora massan. Dessa designfunktioner innebär många problem under installationen eller flytten. I de flesta fall kommer du inte att kunna montera eller flytta en sådan säng på egen hand och du kommer att behöva använda hjälp av andra människor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

I moderna möbelbutiker presenteras ett stort antal våningssängar, som skiljer sig åt i utseende, designfunktioner och andra indikatorer. Tack vare detta kan varje person välja det mest optimala alternativet, beroende på funktionerna i rummets layout och barnets önskemål. Först och främst är dessa sängar indelade i typer beroende på materialet som användes för deras produktion.

  • Naturligt trä - ask, ek eller bok. Dessa alternativ anses vara de mest robusta och hållbara. Dessutom är naturliga trämöbler miljövänliga, vilket är viktigt för ett barnrum. Dessa tillbehör är dock stora och dyra.
  • Tillverkad av MDF och spånskiva . Trots att dessa material inte kan skryta med tillförlitlighet och hållbarhet är deras användning tillåten. På grund av att ramen i våningssängar är gjord av metallelement kan den tåla nästan vilken belastning som helst. Dessutom är dessa sängmodeller billiga, vilket är mycket viktigt för en begränsad budget.
Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssängar är indelade i vissa typer beroende på designfunktionerna

  • Standard . Sådana modeller innehåller vanligtvis två kojer, som ligger ovanpå varandra.
  • Transformatorer . Extremt populära modeller på marknaden idag. Den nedre delen är en sovplats och kan omvandlas till en soffa eller lekplats.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan våningssängar delas in i typer beroende på egenskaperna hos platsen för sovplatserna

  • Klassisk . Ett särdrag hos sådana möbler är att det övre sätet är direkt ovanför det nedre. Den största fördelen med designen är dess rationalitet: den tar minst ett ledigt utrymme i rummet.
  • Hörn . Sovplatser i sådana sängar är vinkelräta.
  • " Matryoshka" (vikning) . Kärnan i denna design är att den nedre platsen lämnar den övre.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på deras form kan våningssängar vara raka eller kantiga. Raka linjer är gjorda i form av en rektangel och de kan installeras inte bara i mitten av rummet, utan också i hörnet. När det gäller hörnmodellerna är de endast avsedda för installation i hörnet av rummet.

De flesta tror att sådana möbler endast är avsedda för barn, men det finns också speciella modeller för vuxna. De kommer att vara praktiska i rum som inte kan skryta med mycket ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssängar dök upp för länge sedan och användes omedelbart i stor utsträckning. Moderna designers gör dem funktionella och enkla att använda. Designerna har moderniserat dem så att de kan ersätta många möbler. Som ett resultat blev vissa typer av sängar tillgängliga för köparen.

Standard . Ett särdrag hos denna design är att den innehåller två identiska kojer som är installerade ovanför varandra. Sådana möbler kan skryta med hög motståndskraft mot stress och mekanisk påfrestning och användarvänlighet. Under drift behöver du inte dra ut den nedre platsen varje gång innan du lägger dig, viker eller vänder den. Det bör dock komma ihåg att en sådan säng kännetecknas av ganska stora dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med ett bord . Sådana möbler är utrustade med två sovplatser och ett särskilt avsett arbetsområde. Dessutom är skrivbordet antingen placerat separat på sidan, eller så kan det förvandlas från själva möblerna. Till exempel vänder den nedre kajen och förvandlas till ett bord. Dessutom kan du på marknaden hitta modeller där bordet helt enkelt glider ur sängens nedre nivå.
  • Sängvägg . Den största fördelen med denna modell är att den är utrustad med en speciell förvaringsvägg, samt lådor, hyllor och piedestaler.
  • Med ett sportområde . Sådana sängar kan utrustas med en väggstång, en tvärstång eller en horisontell stång, så att morgonövningar inte längre kommer att orsaka problem och bli en trevlig tidsfördriv. Sådana modeller är oerhört viktiga för ungdomar, eftersom konstant träning gör att du kan bilda rätt hållning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med en byrå . Den optimala lösningen för tonåringar som kännetecknas av närvaron av ett stort antal kläder. De kommer att kunna sätta hit inte bara henne, utan också sängkläder, om det behövs.
  • Vikbar förskjutning . Detta är en utdragbar modell, som är en hög säng, och under den finns en extrasäng. Det glider ut om det behövs. Sådana modeller kommer att vara relevanta för barn som är rädda för höjder. Dessutom kommer de att vara den perfekta lösningen för rum som inte kan skryta med högt i tak.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skåp inbyggt i sängen . Alternativ med sidmöbler av denna typ väljs främst för tjejer.
  • Transformator - säng , utrustad med flera sovplatser som kan fällas ihop till en bekväm soffa. Denna modell har nyligen varit mycket populär på grund av det faktum att den gör det möjligt att organisera en plats för att titta på filmer etc. Glidmodellen är perfekt för ett litet eller lågt rum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Det finns ett stort antal modeller av våningssängar på marknaden idag, som skiljer sig åt i storlek. De flesta modeller är över 2 meter höga, så de kan bara installeras i lägenheter i full längd. Men du kan också hitta låga alternativ (160x70), som är lämpliga för gamla lokaler.

Om möbler köps för en tonåring är det bäst att köpa sängar som har en bred lägre koja. En sådan plan kommer att ge honom tröst, med tanke på hur han växte upp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Våningssängar finns i en mängd olika mönster, var och en med sina egna särdrag. Våningssängar, som är gjorda i högteknologisk stil, är ganska populära idag. De kännetecknas av lakoniska detaljer, förkromade ytor i kombination med mörk färg och funktionalitet. Vissa anser att sådana möbler saknar själ, men de kommer utan tvekan att dra nytta av parametrar som praktiska och enkla underhåll.

Dessutom har sängar i Provence-stil blivit mycket populära de senaste åren . Sådana möbler är helt gjorda av trä, kännetecknas av enkelhet och elegans samtidigt. Sådana strukturer installeras bäst i rum som får tillräckligt med solljus. Ofta är sådana ovanliga sängar utrustade med speciella gardiner eller andra intressanta tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterier

Ett stort antal modeller av våningssängar presenteras på den moderna marknaden, som skiljer sig åt i utseende, storlek, tillverkningsmaterial och andra parametrar. För att de utvalda möblerna ska kunna fullgöra sina skyldigheter är det nödvändigt att närma sig urvalsprocessen så kompetent och ansvarsfullt som möjligt.

Huvudkravet för sådana möbler är dess hållfasthetsegenskaper . Du måste se till att en sådan modell under drift kommer att klara vanliga belastningar utan problem. Under urvalet är det absolut nödvändigt att kontrollera möbelbenens styrka. Det är bäst att ge upp intressant formade snidade ben. De kan se snygga och attraktiva ut, men de flesta av dem kan inte skryta med tillförlitlighet. För sinnesfrid och hållbar användning av möbler är det bäst att föredra tjocka ben.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det enklaste men mest effektiva sättet att testa en sängs styrka är att testa den. Det är nödvändigt att klättra till den övre nivån, och inte för ett barn, utan för en vuxen. Om sängen lätt kan bära vikten av en stor person, kommer den att klara barnets vikt.

När du kommit fram till styrkan måste du gå vidare till barnets säkerhet, som kommer att sova på den andra nivån. Det finns en speciell sida för att skydda barnet från att falla under sömnen från andra våningen. Sidans höjd bör vara minst 30 cm. Om den är lägre är det bättre att avstå från att köpa, eftersom det är en risk för barnets hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom måste avståndet mellan nivåerna beaktas. Det anses vara ett smart beslut om en vuxen kan sätta sig ner och helt räta upp sig på första våningen. Det bör dock förstås att en mycket hög övre nivå kan ge obehag när man klättrar till den. Om taket i rummet inte kan skryta med en imponerande höjd, bör denna indikator ägnas stor uppmärksamhet, för på andra våningen borde det vara bekvämt att bädda sängen och sitta.

Det andra kriteriet som måste uppmärksammas är möblernas säkerhet. Om du strikt följer reglerna kan du hämta pålitliga möbler även om det inte är valt i en butik, utan från en katalog.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsaken är trappan. Om du vill säkerställa barns säkerhet är det bäst att välja modeller som är utrustade med handtag. Det är värt att komma ihåg att den idealiska trappan är den som installeras i en vinkel. Men det är bättre att vägra den vertikala, eftersom det blir svårare att klättra eller sjunka längs den.

Dessutom beaktas förekomsten av sidor och begränsare. I processen med att undersöka en våningssäng är det den andra nivån som är viktigare, eftersom barnet kan falla från det. Moderna tillverkare installerar speciella stötfångare eller fasthållningsanordningar som är utformade för att garantera barnets säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig punkt är valet av en våningssäng, beroende på vilket material som används i produktionsprocessen. Huvudvillkoret är att möbler för ett barn måste vara tillverkade av miljövänligt material. Du ska under inga omständigheter köpa billiga möbler som kan avge skadliga ämnen under drift.

Möbler tillverkade av naturmaterial anses vara idealiska . Om möjligt, välj materialet själv, det är bäst att ge björk eller ek företräde. Men om du vill välja ett billigare alternativ kan du begränsa dig till tall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om spånskiva användes för tillverkning av sängen, är det nödvändigt att bekanta dig med hela certifieringen för att säkerställa att möblerna är säkra och fria från skadliga ämnen. Den viktigaste indikatorn är halten formaldehyd.

Det är bäst att omedelbart överge möbler i den produktionsprocess som metall användes. Hon kan inte bara skryta med ett attraktivt utseende, utan kännetecknas också av en ökad risk för skada på barnet. Det här är huvudpunkterna att tänka på när du väljer en våningssäng. Du bör också ta hänsyn till några ytterligare funktioner som ger en bekvämare användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel, om du är osäker på hur hög du behöver en struktur, kan du köpa en modell som låter dig styra höjden på nivåerna eller konvertera en våningssäng till en vanlig.

De flesta tillverkare låter dig lägga till fina små saker i sängens design, vilket gör den ännu bekvämare att använda. Ett trevligt tillägg blir integrationen av lådor för leksaker eller sängkläder, vilket gör det mycket lättare att städa upp rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Det finns många tillverkare av våningssängar på den moderna marknaden. Nästan varje fabrik som specialiserat sig på tillverkning av möbler har sådana mönster i katalogen. Av recensionerna att döma är den mest populära modellen "Lucia", som inte bara har ett attraktivt utseende utan också hållbarhet. Vid tillverkningen används uteslutande säkra och pålitliga material som inte kan skada ett barns hälsa.

Dessutom bör du vara uppmärksam på modellen "Mowgli", som kommer att vara en idealisk lösning för ett litet barnrum. På grund av dess unika designfunktioner kan sådana möbler passa i alla rum, oavsett layout.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

  • En intressant modell i klassisk stil. En lutande trappa ger säkerhet när man klättrar till andra våningen. Längst ner i sängen finns lådor där du kan lägga sängkläder, kläder eller leksaker.
  • Originalmodell med inbyggt bord och hyllor. Den lutande stegen är utformad som små lådor där du kan förvara böcker eller andra föremål. Sidorna på andra våningen är tillräckligt höga för att garantera barnets säkerhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

En komplex modell som inkluderar en garderob och en byrå. Samtidigt tar sängen ett minimum av utrymme och låter dig rationellt använda varje millimeter ledigt utrymme

Bild
Bild

Våningssängar är den perfekta kombinationen av praktisk och tillförlitlighet. Trots att de tar minst ett utrymme kan varje sådan modell skryta med sin egen funktionalitet. I urvalsprocessen bör du vara uppmärksam på parametrar som tillverkningsmaterial, säkerhet och designfunktioner.

Rekommenderad: