Hörnsäng (32 Bilder): Välj En Tvåvånings Modell Med En Vinkel

Innehållsförteckning:

Video: Hörnsäng (32 Bilder): Välj En Tvåvånings Modell Med En Vinkel

Video: Hörnsäng (32 Bilder): Välj En Tvåvånings Modell Med En Vinkel
Video: Inspiring Homes 🏡 Unique Architecture 2024, Mars
Hörnsäng (32 Bilder): Välj En Tvåvånings Modell Med En Vinkel
Hörnsäng (32 Bilder): Välj En Tvåvånings Modell Med En Vinkel
Anonim

Layouten på vanliga byggnader i flera våningar underlättar inte alltid det fria arrangemanget av alla nödvändiga möbler. Tätheten i rummet märks särskilt om två personer ska rymmas i ett utrymme samtidigt. Hörnsängar, som är mycket effektiva när det gäller ett rum för barn, kan lösa problemet med att spara ledigt utrymme. Denna design av sängen frigör utrymme för lekområdet och ger varje baby ett separat område för vila och sömn.

Bild
Bild

Funktioner för användning

Sådana möbler passar perfekt in i hörnet av rummet, fyller tomma områden och döljer mindre fel i interiören. Dessa moduler är lämpliga inte bara i barnrum, utan också i sovrum och vardagsrum. Bunk hörn möbler med två sängar är en bekväm lösning för att ta emot småbarn, barn av olika kön och till och med krångliga tonåringar.

Höga möbler är mycket funktionella och har fördelar jämfört med en vanlig säng:

  • sparar ledigt utrymme genom att ta upp hörnområdet;
  • skapar en plats att sova för två personer, samtidigt som rummet delas in i ett rekreations- och spelområde;
  • ser modern, elegant och harmonisk ut i interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktionstyper

För att få en bekväm sittgrupp måste du ta hänsyn till funktionaliteten och estetiken i hörnsängdesignen. För ett lyckat arrangemang av möbler i en allmän miljö måste du välja den mest optimala av de befintliga modellerna.

Här är de mest populära och praktiska:

  • möbelkomplex, bestående av två sängar och en eller ett par arbetsytor med bord;
  • sängar med inbyggd garderob för kläder, skor eller leksaker;
  • säng och soffa med hyllor för böcker och brädspel;
  • våningskonstruktion med två sängar och lådor för alla typer av babytillbehör.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar kan variera i färg, om de är avsedda för barn av olika kön, eller till och med design, beroende på intressen hos ägarna i rummet. Sådana modeller görs på beställning, med hänsyn till de små möbelanvändarnas önskemål. Om hörnmöbler planeras för ett barn är utrymmet för fantasi oändligt. Det finns tillräckligt med plats för en hel säng, ett bord för klasser, hyllor, skåp och en stege (med den övre sovbädden). Samtidigt frigörs utrymmet för fri rörlighet i rummet maximalt. Och detta är bara till förmån för den obehindrade barnsliga naturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För barn i olika åldrar

En sådan struktur måste vara särskilt stabil och hållbar. Det är lämpligt att välja modeller med metalldelar. Den nedre delen är placerad för den äldsta av barnen, och på den övre nivån ordnar de en säng för den yngre.

Det är särskilt nödvändigt att säkra den övre sängen med en hög sida . Och välj en modell med pålitliga breda steg. Hörnsängar med trappor i form av trappsteg med lådor inuti har visat sig bäst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spegelplacering av barn är också möjlig. Då måste platsen på toppen bara fixas säkert och permanent. Och lillebror eller syster kommer att ta en mindre extrem position på den nedre nivån. I detta fall är staket också en nödvändig försiktighetsåtgärd och välkomnas bara.

Om inget av de alternativ som beskrivs är lämpligt, tar många möbelhantverkare tillverkning av sängar med en vinkel i de storlekar du behöver och en lämplig layout. Du kan göra en individuell produkt själv och ge den uttrycksfullhet och maximal funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För enkelhets skull, när du placerar hörnsängar i två nivåer, är de gjorda både i vänster och höger sida. Detta gör att du kan använda alla lediga hörn i rummet och inte anpassa till dess layout.

Dimensioner

Hörnsängen har ingen specifik standardstorlek. Sovplatsen på nedre "golvet" kan skilja sig från sängen på övervåningen. Det finns inga regler för ytterligare hyllor, skåp och trappor. Ett hörn i två plan är ett bra sätt att spara plats i en lägenhet. Samtidigt ser möblerna inte skrymmande ut utan skiljer sig åt i kompakthet och visuell estetik.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en god vila är en säng lämplig som du bekvämt kan bo på . Dess bredd bör låta den rotera utan att tveka. Och längden ska vara tillräckligt för att sträcka ut längs och passa benen. Sovplatsens dimensioner väljs utifrån vilopersonens höjd och parametrar. Som standard bör en enda modell vara 2000 mm lång och 800 mm bred, men ofta bildas det nedre sovlagret av en utrullningsbar säng, vilket ökar utrymmet till en och en halv storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höjden från golvet till den övre sängen är cirka 1,5 meter. Staketet på sovområdet måste vara minst 32 cm högt så att det finns plats för madrassen, och det finns en barriär som skyddar mot oavsiktligt fall. Det är bättre att välja storleken på trappstegen i trappan 45x30 cm - det säkraste och bekvämaste alternativet för klättring.

Ytterligare funktioner

När du placerar en tvåstegsstruktur i rummet för att sova två barn kan du spara mycket utrymme. Nära det nedre sovområdet kan du utrusta ett sporthörna och en rymlig garderob. Och runt den övre sängen kommer många nischer och hyllor för babytillbehör att placeras harmoniskt.

Genom att placera sovbotten i olika plan kan du installera några användbara moduler under den övre sängen:

  • flera utdragbara djupa lådor för linne;
  • nattduksbord;
  • arbetsområde - skrivbord;
  • trappor med hemliga sektioner;
  • bokställ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Tillsammans med många fördelar har sängar i två nivåer också betydande nackdelar - ett högt läge från golvet och en trappa som leder till det övre "golvet". Barn klättrar glatt fram och tillbaka, ibland glömmer man försiktighet i sina upptåg.

För att undvika skador och negativa konsekvenser när du använder en säng i två nivåer i vinkel, välj den korrekt:

  • ramen ska endast vara av lövträ eller vara en metallkonstruktion;
  • ytor släta vid beröring;
  • rundade yttre hörn;
  • anslutning av dolda delar;
  • brist på sprickor;
  • närvaron av en hög skyddande sida runt hela omkretsen av den övre kajplatsen;
  • stabila och hållbara steg;
  • miljövänliga material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att lära barnen själva de grundläggande reglerna för beteende under drift av en sådan säng. Låt inte barn klättra upp i frånvaro av vuxna. Röra inte runt på den översta nivån. Hoppa inte ner därifrån. En sådan ansvarsfull inställning till köp och användning av ett hörn i två nivåer kommer att göra det till en riktig oas av komfort i barnrummet.

Rekommenderad: