Våningssäng För Arbetare: Modeller Av Järn Och Metall För Byggare

Innehållsförteckning:

Video: Våningssäng För Arbetare: Modeller Av Järn Och Metall För Byggare

Video: Våningssäng För Arbetare: Modeller Av Järn Och Metall För Byggare
Video: COOL Metal bunk beds twin over full 2024, Mars
Våningssäng För Arbetare: Modeller Av Järn Och Metall För Byggare
Våningssäng För Arbetare: Modeller Av Järn Och Metall För Byggare
Anonim

Inte en enda konstruktion, inte ett enda företag klarar sig utan byggare respektive arbetare. Och så länge människor inte fördrivs överallt av robotar och automatmaskiner, är det nödvändigt att tillhandahålla arbetsförhållanden. Inklusive för att sova, det vill säga bra sängar.

Särdrag

Bygg- och skiftytor måste vara utrustade med fritidsmöbler. Bland det kommer det säkert att finnas våningssängar av järn för arbetare eller byggare. Varken trä eller plast eller andra naturliga och syntetiska material ger den nödvändiga hållbarheten. Oftast är skiktet nedanför grundat för att utesluta sprickbildning och flis. Våningssängar i metall gör att du kan få ut det mesta av dina organiseringsverktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Våningssängen i stål sparar utrymme jämfört med dubbla enkelsidiga mönster. Detta ögonblick är särskilt relevant i rum med ett litet område. Den extremt robusta ramen förhindrar sprickor även under tung belastning. Fördelen med metallstrukturen är också utmärkt brandmotstånd, ingen brandfara.

Hög luftfuktighet eller uttorkning skadar inte heller materialet, det kommer inte att ruttna och kommer inte att bli en heta för utvecklingen av patologiska svampar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Metallbäddar i två nivåer kan vara ganska olika i höjd; några av leveransuppsättningarna inkluderar till och med sängkläder. Men den största skillnaden är naturligtvis helt annorlunda och är förknippad med konstruktiv prestanda. Den enklaste varianten används i paramilitära organisationer och på vandrarhem. Sovplatser är huvudsakligen gjorda av pansarpläterat metallnät. Lameller används något mindre ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att en säng ska hålla längre måste den:

  • har stöd och rygg med stor tjocklek;
  • täckt med ett pulverskyddande lager;
  • kännetecknas av lätthet;
  • ge enkel montering och transport;
  • följa bestämmelserna i GOST och sanitära regler.

Anslutningen av delar av strukturen görs med kilar eller bultar. Den andra nivån, och helst båda, bör ha ett säkerhetsstaket. För din information: leverans av sängtillbehör i satsen kan avsevärt spara pengar. Beroende på designernas idé är sängarna gjorda av rostfria material … eller från vanliga, men täckta med korrosionsskyddande blandningar.

Detta gör att livslängden kan ökas många gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Det rekommenderas i alla fall att kräva företagscertifikat utfärdade av tillverkaren.

Du bör kontrollera:

  • hur starka fästelementen är;
  • om sängen är stabil när den fälls upp och ut;
  • om maskorna eller lamellerna är starka.

En högkvalitativ järnsäng måste uppfylla kraven i GOST 2056-77. Aluminiumkonstruktioner är nästan lika starka som stålkonstruktioner, och deras låga korrosionsbeständighet och relativa lätthet kommer att glädja alla som använder sängen. Icke -demonterade produkter är mycket bättre än demonterade - trots allt ökar alla öppningsbara skarvar risken för defekter. Du bör inte köpa mycket billiga produkter, eftersom deras styrka sällan uppfyller de nödvändiga kraven.

Om man ändå föredrar den hopfällbara versionen måste man fokusera på enkelheten och bekvämligheten med att använda mekanismen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillgängliga storlekar

Det finns olika storlekar av våningssängar i järn, de viktigaste är:

  • 80x190 med spånskiva;
  • 70x190 med spånskiva;
  • 80x190 med laminerad spånskiva;
  • 70x190 med laminerad spånskiva.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer måste du ta hänsyn till höjden på de personer som kommer att använda sängen . Vanligtvis köps den största modellen, som kan passa i sovrummet och inte störa människors rörelse. Även om tillverkare eller säljare säger att storleken är "standard" är det fortfarande värt att förtydliga dimensionerna ytterligare. Det är till och med lämpligt att kontrollera manuellt med ett måttband och inte lita blindt på de medföljande dokumenten. Eftersom vi inte talar om familjer, utan om bygg- eller produktionspersonal, bör alla sängar vara av en enda storlek.

Bredden sträcker sig från 70 till 100 cm. De flesta sängarna har en längd på 1,9 m. Konstruktioner med en längd på 2 och 2, 18 m är mindre vanliga. Längre sängar kan endast beställas individuellt. Längden väljs genom att lägga till 100-150 mm till höjden på dem som använder sängen.

När det gäller höjden bör den möjliggöra den enklaste och mest bekväma användningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare rekommendationer

Man bör komma ihåg att sängar för arbetare och byggare är något olika. Så i industriella vandrarhem sätter de samma mönster som på billiga vandrarhem. Modifieringar med stålram kompletteras med fjädermadrasser. Att sova på en sådan sovplats är bekväm även i många timmar. Men på byggarbetsplatser kan sådana produkter inte hittas.

Demonterade modifieringar föredras där . De är lätta att montera inuti släpvagnarna. Geometrin är den enklaste, eftersom inga speciella läckerheter krävs. Många versioner görs glidande, en sådan säng är lätt att justera för höjd. Om arbetet organiseras roterande och personalen förändras systematiskt kommer en sådan lösning att passa individuella behov.

Vid tillverkning, för att erhålla sängar, används en stålrörsprofil, vars vägg har en tjocklek på 0,15 cm.

Istället används ibland en rak profil med samma tjocklek. Vanligtvis används en fyrkantig profil, vars sektioner är 4x2, 4x4 cm. Rörens diameter bör vara 5, 1 cm. Rygg och ben är ofta bildade av samma metallelement.

Ibland används en kombination av en profil med genomgående ryggar av laminerade spånskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill garantera högsta tillförlitlighet väljer du våningssängar i stål där:

  • ett konstruktionsrör med ett tvärsnitt på 51 mm användes;
  • det finns två förstärkningselement;
  • nätet bildas av cellerna av minsta storlek;
  • speciella kilar används för att säkra nätet.

För administration av industrier för alla ändamål är det mycket viktigt hur många lokaler som kommer att upptagas av personal, eftersom uthyrning av bostäder, som ibland är nödvändigt för att rymma arbetare och byggare, kostar företag en enorm summa. För att spara pengar är naturligtvis våningssängalternativ med stor tillförlitlighet mer lönsamma.

Rekommenderad: