Våningssängens Mått: Standard Våningssängmått

Innehållsförteckning:

Video: Våningssängens Mått: Standard Våningssängmått

Video: Våningssängens Mått: Standard Våningssängmått
Video: DHP Bunk Bed | Assembly & Review | Tamil 2024, April
Våningssängens Mått: Standard Våningssängmått
Våningssängens Mått: Standard Våningssängmått
Anonim

Du kan gå vilse i det moderna sortimentet av barnmöbler. Valet av konsumenter presenteras med ett stort utbud av olika modeller, som skiljer sig åt i deras design och funktionella komponenter och design. Men när du väljer den optimala modellen för ett barn måste du också ta hänsyn till möbelns storlek. Idag kommer vi att överväga vilka dimensioner av de efterfrågade våningssängarna som är de mest populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Våningssängar har varit populära i många år. Sådana möbler köps inte bara för att rymma två barn. Ofta, i dessa sängar, är det nedre "golvet" inte tilldelat för en sovplats, utan för ett hörn för spel, sport eller avkoppling - allt beror på den specifika modifieringen av en viss modell, och det finns många av dem.

Sådana modeller presenteras för barn i olika åldersgrupper. I butiker finns mönster i olika storlekar. Det kommer att vara möjligt att hitta en lämplig kopia för både en förskolebarn och en tonåring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med dessa populära produkter är:

  • spara utrymme i barnkammaren, särskilt när det gäller en multifunktionell modell med soffa, garderob och bord;
  • multifunktionalitet (på sådana möbler kan du inte bara sova, utan också lagra olika saker i den eller göra lektioner / lek);
  • dessa sängar presenteras i ett stort sortiment, där du kan hitta en modell av vilken stil och färg som helst;
  • var inte rädd för de övre våningarna i tvåvåningssängar - för yngre barn säljer de produkter där den andra nivån är utrustad med en sida som förhindrar att barnet faller;
  • sådana alternativ för spjälsängar produceras vanligtvis så mycket hållbara och så tillförlitliga som möjligt, så att du säkert kan prata om deras säkerhet;
  • en ordentligt utvald säng i två plan kan dekorera interiören;
  • du kan lägga en säng med två nivåer i valfri del av rummet;
  • i möbelsalonger hittar du sängar i två plan utrustade med lådor och byråer för förvaring av olika saker, tack vare vilket du kan vägra att placera en annan garderob i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssängar har inte bara fördelar, utan också följande nackdelar:

  • i regel är sådana modeller dyrare än vanliga sängar, särskilt om de kompletteras med multifunktionella mekanismer;
  • i ett rum med lågt i tak är det kanske inte särskilt bekvämt att sova på andra våningen, eftersom luftutbyte i en sådan miljö blir knappt;
  • om ett barn är rädd för höjder, kommer sådana möbler inte att passa honom alls;
  • alltför aktiva barn kan falla från den andra nivån, och även sidofångarna kanske inte kan spara här, så föräldrar måste alltid vara på utkik.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det finns flera modifieringar av våningssängar för barn, som skiljer sig från den andra i struktur och design.

  • Modeller med 2 sektioner . Dessa mönster har ett avtagbart toppskikt, så sängen kan enkelt omvandlas till en traditionell sovplats.
  • Våningsmodeller för ett barn . På ett annat sätt kallas dessa sängar för”vind”. I dem finns en sovplats endast på toppen, och det nedre "golvet" är vanligtvis reserverat för andra element, till exempel en soffa, ett bord, en lekplats eller en stor byrå.
  • Med spelfunktioner . I dessa utföringsformer kan nedre våningen vara en liten lekplats. Den andra nivån, som i fallet med loftsängen, är avsatt under sängen för att sova. Ofta tillverkas dessa typer av barnmöbler i form av leksaksbilar, flygplan, rymdskepp och andra liknande föremål.
  • Transformatorer . Dessa modeller är särskilt populära idag, trots den höga kostnaden. I sådana varianter kan överkanten antingen avlägsnas eller roteras i en annan vinkel. Transformatorer är särskilt användbara i ett litet område.
  • Modul . Dessa typer av våningssängar har tillägg i form av rymliga garderober, lådor eller en byrå.
  • Med icke-avtagbara nivåer . Dessa möbler kan inte separeras eftersom det är en enda struktur.
  • Halv-sekunders nivå . I dessa typer av våningssängar kan den första nivån skjutas under den andra, vilket frigör mycket ledigt utrymme. Sådana möbler är inte lämpliga för hyperaktiva barn, eftersom det under påverkan av konstant hoppning kan misslyckas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Moderna sängar för barn, bestående av två nivåer, är gjorda av olika material. Det är mycket viktigt att uppmärksamma denna parameter när du väljer den perfekta modellen.

Populära sängar av naturligt trä är med rätta erkända som de mest pålitliga och säkra. En fast säng är en idealisk lösning, eftersom det inte finns några kemiska föreningar och några farliga ämnen i ett sådant naturmaterial. Att sova på sådana möbler är helt säkert, även om vädret är varmt utanför fönstret.

Trästrukturer har utmärkta hållfasthetsegenskaper och lång livslängd . Ofta överförs sådana möbler från generation till generation, eftersom det förblir relevant även efter många år. Våningssängarna i trä har en underbar design. De passar enkelt in i både klassiska och moderna interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det måste dock komma ihåg att en tvåvåningsbädd i naturligt trä inte kommer att vara billig, särskilt om den är utrustad med olika funktionella detaljer, till exempel en transformerande mekanism. Dessutom kräver trä som material regelbundet underhåll - det måste behandlas med skyddande föreningar, annars tappar det sitt ursprungliga utseende, torkar ut och till och med börjar ruttna under vissa förhållanden.

Det bör också beaktas att köp av massiva trämöbler kanske inte är det mest lönsamma beslutet, eftersom barnet fortfarande kommer att växa ur det och det måste bytas till en annan modell, så det är bättre att välja något billigare eller vända sig till billiga träslag som tall eller björk.

Bild
Bild
Bild
Bild

MDF -sängar är mycket billigare. Detta material är mindre krävande eftersom det inte behöver underhållas. Sådana möbler kan tillverkas i vilken form och stil som helst. MDF är ett säkert material som inte skadar människors hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

På jakt efter det billigaste alternativet kan du bo på en spånskiva. Detta material är prisvärt, men det används ofta för att göra enklare möbler av obeskrivlig design. Dessutom innehåller spånskivan farliga formaldehyder som kan skada ett barns hälsa. Det är därför du inte ska köpa sådana produkter för barn. Naturligtvis kan du hitta ett alternativ från spånskiva i klass E-1, men i butiker finns det för många produkter som är gjorda av vanlig spånskiva, men säljs under täckmantel av strukturer gjorda av material av klass E-1.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns metallprodukter, men de är tunga, kalla och inte särskilt attraktiva i designen. Trots deras hållbarhet och slitstyrka köps sådana modeller sällan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken storlek säng ska jag välja?

När du väljer en lämplig två-nivåsäng bör du inte bara vara uppmärksam på dess design och tillverkningsmaterial, utan också på storleken. Sådana möbler bör vara lämpliga för den unga användarens höjd och ålder.

Baserat på sängens parametrar väljs en lämplig madrass för den

  • För spädbarn från födseln till 3 år är standardmodeller med en storlek på 119x64 cm idealiska. Om barnet är litet, kommer sådana möbler att vara relevanta även när de når 5 år.
  • För barn i åldern 3 till 5 år är det lämpligt att köpa våningssängar med mått (standard) 141x71 cm, 160x70 cm eller 196 cm.
  • För barn från 7 till 13 år är produkter med måtten 70 x 180 cm -91x201 cm lämpliga. Sådana möbler är nära vuxna enkelsängar.
  • För tonåringar producerar moderna tillverkare sängar i två nivåer med sådana dimensionella parametrar - 180x90 cm, 190x90 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

När man bestämmer sig för den specifika storleken på en barns våningssäng, rekommenderas att man föredrar modeller som är något större. Således kommer barnet att sova på dem så bekvämt som möjligt, och möblerna behöver inte bytas för snabbt. Ta inte mycket små alternativ, eftersom den unga användaren inte kommer att vara mycket bekväm under sådana förhållanden och kommer att växa ur dem snabbare.

Storleken på de valda möblerna bör påverkas av rummets yta. Av denna anledning, innan du går till en möbelsalong, bör du noggrant mäta rummet där du planerar att placera produkten.

En våningssäng ska inte störa passagen, och tillgången till den bör vara gratis, annars är det obekvämt att använda den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag kan du i butiker beställa möbler efter individuella kundstorlekar. Sådana modeller är dyrare, men du behöver inte oroa dig för att barnet kommer att känna sig obekväm med att sova på dem.

Rekommenderad: