Våningssängar I Metall: Tvåvånings Smidda Modeller, Med Trappor Och Lådor

Innehållsförteckning:

Video: Våningssängar I Metall: Tvåvånings Smidda Modeller, Med Trappor Och Lådor

Video: Våningssängar I Metall: Tvåvånings Smidda Modeller, Med Trappor Och Lådor
Video: Top 100 bunk bed design ideas - Space saving furniture for small home interiors 2021 2024, April
Våningssängar I Metall: Tvåvånings Smidda Modeller, Med Trappor Och Lådor
Våningssängar I Metall: Tvåvånings Smidda Modeller, Med Trappor Och Lådor
Anonim

Stora familjer möter ofta problemet med brist på utrymme för att placera möbler i barnrum, så en tvåvåningssäng blir föräldrarnas val i sådana fall. Det finns liknande alternativ för vuxna. Användningen av metall för tillverkning av sådana sängar gör dem inte bara mer tillförlitliga, utan öppnar också ett brett utrymme för designerfantasier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Våningssängar i smidesjärn skiljer sig åt i ett antal fördelar jämfört med analoger gjorda av andra material.

  • Möblerna har tillförlitlighet och hållbarhet, vilket inte bara säkerställer en betydligt längre förväntad drift, utan också låter dig inte oroa dig för möjligheten att kollapsa den övre nivån under vikten av en person som sover på den.
  • Närvaron av miljövänliga material som används fördelar metallprodukter från möbler där plast och andra konstgjorda material används.
  • Sängarna har ett elegant utseende som, beroende på vilken modell som valts, antingen kan påminna dig om riddarnas och slottets eleganta tider eller passa perfekt in i en futuristisk design.
  • Möbler är resistenta mot yttre påverkan, eftersom det är mycket svårare att bryta en sådan säng med några aktiva spel än en trä. Dessutom absorberar metallmöbler inte fukt och andra oönskade ämnen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana sängar har också några nackdelar:

  • till skillnad från taktilt varma modeller av trä, är tvåvånings smidda sängar ganska kalla vid beröring, vilket något minskar deras komfort;
  • vissa modeller av metallbäddar kan pipa kraftigt över tiden;
  • på grund av tillverkningens höga arbetsintensitet är priset på sängar i smidesjärn mycket högre.

Dessutom är alla tvåstegsmöbler inneboende i en sådan fara som sannolikheten för att en sovande person faller från den andra nivån, därför bör du vara uppmärksam på närvaron av höga sidor när du väljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Den vanligaste typen av smidda våningssängar är det så kallade "loftbäddsformatet", när den andra kojen ligger vertikalt ovanför den första och helt upprepar den i storlek, design och form. För att komma åt den andra sovplatsen används vanligtvis en stege, som oftast placeras vertikalt i mitten av sängen eller närmare en av dess kanter. Men det finns också modeller med en lutande trappa, liksom utan den. En annan nyans som måste beaktas vid valet är närvaron av lådor.

Metallmodeller med lådor är mindre vanliga än utan dem, men deras närvaro gör att du kan spara ännu mer plats på placeringen av möbler, eftersom det låter dig överge sängbord eller till och med skåp för saker eller leksaker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

De största leverantörerna av våningssängar i smidesjärn till den ryska marknaden är Sverige (representerat av Ikea) och Malaysia. Det finns också ryska tillverkare av sådana möbler.

De mest populära Ikea -modellerna är:

  • " Sverta " - en modellkonstruktör för barn och ungdomar, som kan levereras både i två- och trelagad form.
  • " Tuffing " - en bekväm, praktisk och säker modell för vuxna, utrustad med breda sidor och en lutande stege. Finns ofta på vandrarhem och vandrarhem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland malaysiska varor är följande modeller mest populära:

  • Domini miranda - en elegant modell med öppnade sänggavlar, massiva ställningar och en minimalistisk sidotrappa;
  • DD 3005 - ett enkelt och bekvämt alternativ med minimalistisk design;
  • Lara - alternativ för en kombination av en dubbel nedre säng och en enkel övre säng
  • Minima 300Д06 - det enklaste av barnalternativ med höga sidor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska konstsmidesstudior erbjuder ofta skräddarsydda våningssängar i metall, vilket gör att du kan förkroppsliga alla idéer och skapa en säng som är perfekt för alla rum.

Samtidigt fungerar vissa av dem, till exempel "Metal-Resource" och "Metaldecor", i form av en webbutik och levererar sina produkter till alla regioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

I de flesta fall noterar ägarna av smidesjärnsloftsängar i sina recensioner deras tillförlitlighet och estetiska egenskaper. Bland klagomålen på Ikea -produkter kallas det oftast att det gnisslar. Vissa föräldrar nämner också fall av barn som faller från sängar som inte är utrustade med stötfångare.

Rekommenderad: