Pallskivor: Mått På En Bräda Från Pallar, Hur Många I En Kub, Möbler Och Väggar Från Pallskivor, Vad Kan Man Göra Mer

Innehållsförteckning:

Video: Pallskivor: Mått På En Bräda Från Pallar, Hur Många I En Kub, Möbler Och Väggar Från Pallskivor, Vad Kan Man Göra Mer

Video: Pallskivor: Mått På En Bräda Från Pallar, Hur Många I En Kub, Möbler Och Väggar Från Pallskivor, Vad Kan Man Göra Mer
Video: Pallet Disassembly...DON'T USE A HAMMER!!! 2024, April
Pallskivor: Mått På En Bräda Från Pallar, Hur Många I En Kub, Möbler Och Väggar Från Pallskivor, Vad Kan Man Göra Mer
Pallskivor: Mått På En Bräda Från Pallar, Hur Många I En Kub, Möbler Och Väggar Från Pallskivor, Vad Kan Man Göra Mer
Anonim

För närvarande, när man utför installationsarbete, tillverkar olika möbelkonstruktioner, skapar träpallar och transporterar varor, används speciella pallskivor. Detta material kan tillverkas av olika träslag. Idag kommer vi att prata om huvuddragen i pallbrädor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Pallar är en styv och hållbar träkonstruktion med en solid bas, som är utformad för transport och lagring av olika produkter . De är endast gjorda av behandlat och torkat trä.

Pallskivan är relativt kompakt och ganska stark, därför används den aktivt för att stärka lasten. Det används också för att skapa alla typer av andra robusta produkter, inklusive möbler.

Bild
Bild

Material (redigera)

Palettbrädor kan tillverkas av olika träslag.

Tall

Detta material tas oftast för att skapa en pall. Tall har en relativt låg kostnad, dess bearbetning kräver inte speciell teknik och höga kostnader. I färdig form har sådant trä en hög styrka och hållbarhet. Tallpall har ett ganska brett utbud av färger … Dessutom har denna berg en uttalad ovanlig struktur, vilket gör det möjligt att ge bra värmeisolering. Materialet kan enkelt bearbetas med en fräsmaskin, borr- eller svarvutrustning. Sådant trä torkar snabbt, vilket förenklar och påskyndar produktionsprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lärkträd

Denna träslag anses vara den svåraste. Det finns praktiskt taget inga små knutar på ytan, så det är lätt att hantera … Samtidigt har produkter tillverkade av lärk en relativt hög kostnad. De kännetecknas också av en speciell hartsighet, som skyddar träet, men samtidigt stör materialets beredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gran

En sådan barrgrund för att skapa en pall har en ljus färg och mjuk konsistens. Gran, liksom den tidigare versionen, har en hög hartshalt .… Hartset skyddar trädet, men jämfört med lärk kommer granen att ruttna mycket snabbare ändå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Björk

Björkpallar är billiga. De klarar enkelt tung belastning, hög luftfuktighet, stötar … Dessutom är björk lätt att bearbeta, men den är sämre i styrka än andra träslag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ek

Detta pallmaterial anses vara det starkaste, mest pålitliga och hållbara. Ekbottnar tål lätt tung belastning, höga fuktnivåer och lämpar sig bra för bearbetning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lönn

Ett sådant träd används sällan för att göra pallar. Denna ras kännetecknas av ett intressant och vackert naturligt tvärsnittsmönster. Den har utmärkta styrka och fuktbeständighet. Lönnmaterial används ofta vid tillverkning av inomhusväggar, möbler i ovanliga mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa bärande strukturer rekommenderas att köpa olika barrträarter. För att bilda små produkter kan du använda lövfällande sorter.

För att skapa tillfälliga strukturer är det tillåtet att ta en bas av asp, poppel, lind eller al. Men de ska inte användas för tillverkning av pålitliga och hållbara produkter, eftersom de är ganska mjuka, är deras styrka mycket lägre jämfört med barrträ.

Det finns några viktiga krav på träets kvalitet som kommer att användas för att göra pallen . Träets fukthalt bör inte överstiga 25%. Du bör bara ta det sågade virket som tillhör klass 1-3.

Kom också ihåg att kvaliteten och hållbarheten hos framtida pallar till stor del kommer att bero på kvaliteten på materialbearbetningen och på förekomsten av defekter på dess yta. På en träbas bör det inte finnas mögel och mögel, och spår av insekter, sprickor från änddelarna, ruttning är inte tillåtet.

Bild
Bild

Allt trä som används för tillverkning av sådana brädor förbehandlas noggrant. Det inkluderar applicering av speciella antiseptiska föreningar och kemiska skyddande ämnen på träytan.

Samma under bearbetningen skickas virket till speciella kammare, där det värmetorkas . I förberedelsens slutskede täcks materialet dessutom med färg och skyddslack.

Bild
Bild

Funktioner i produktionen

För att göra det första arbetsstycket tas en stock och skär över med specialverktyg … På maskinen sågas materialet på ett sådant sätt att små block erhålls.

Därefter sågas de resulterande stängerna igen i små bitar och på längden i brädor. Senare utförs ytterligare skärning av träskivor, sortering efter längd.

Alla oegentligheter och andra defekter från ytan på de skurna delarna tas bort. Basen är ansluten till brickor och golv. Strukturen är stadigt fixerad med häftklamrar. Ändarna på dessa fästelement är något böjda efter installationen.

Vidare bearbetas arbetsstyckets hörn noggrant, motsvarande märkning appliceras. Så att de resulterande trästrukturerna inte försämras, bearbetningen utförs i flera separata steg, materialet är täckt med speciella skyddande föreningar. De förhindrar inte bara uppkomsten av råtta, mögel, utan också skador av insekter. De färdiga lastpallarna lossas i staplar med en maxhöjd på sex meter.

Bild
Bild

Dimensioner

Beroende på i vilket syfte sådana träbehållare kommer att användas kan de tillverkas i olika storlekar. Återanvändbara typer har oftast dimensioner på 800x1200 och 1000x1200 millimeter. De största är modellerna av den amerikanska standarden, deras dimensioner är 1200x1200 … En kub innehåller 7-8 bitar av sådana brädor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan göras?

Dessa träbehållare kan användas för olika ändamål. Så de används ofta för lastning och lossning, eftersom sådana produkter gör det möjligt att göra starka och pålitliga förstärkningar för laster av olika vikter och storlekar. Användningen av sådana hjälpstrukturer gör att du kan optimera utrymmet för lagring och transport av gods . För enklare och bekvämare upphämtning av lastare är containrar utrustade med flera speciella metoder.

Numera används pallar alltmer för att skapa olika möbeldesigner för företagskontor och kaféer i en icke-standardiserad stil. Ibland placeras sådana möbler i vanliga bostäder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver använda färdiga träpallskivor måste de först demonteras ordentligt. För att göra detta fördjupas spikhuvudena gradvis från utsidan, de gör detta så att de rundade ändarna på baksidan av strukturen försiktigt kan röra sig bort från ytan - och de kan räta ut . Efter det kan fästelementen enkelt slås ut och skruvas loss.

Rekommenderad: