Tallskivade Brädor: Torra Och Våta Tallskivor, 50 X 150, 50 X 200 Och Andra Storlekar, 1 Och Annan Kvalitet, GOST

Innehållsförteckning:

Video: Tallskivade Brädor: Torra Och Våta Tallskivor, 50 X 150, 50 X 200 Och Andra Storlekar, 1 Och Annan Kvalitet, GOST

Video: Tallskivade Brädor: Torra Och Våta Tallskivor, 50 X 150, 50 X 200 Och Andra Storlekar, 1 Och Annan Kvalitet, GOST
Video: Ekbord 2024, Mars
Tallskivade Brädor: Torra Och Våta Tallskivor, 50 X 150, 50 X 200 Och Andra Storlekar, 1 Och Annan Kvalitet, GOST
Tallskivade Brädor: Torra Och Våta Tallskivor, 50 X 150, 50 X 200 Och Andra Storlekar, 1 Och Annan Kvalitet, GOST
Anonim

Inom olika konstruktionsområden används alla typer av trämaterial. De anses vara det mest populära och mest mångsidiga alternativet för installationsarbete. För närvarande produceras en stor variation av olika träskivor, kantade sorter används oftare. Du bör veta vad som är skillnaden mellan sådana material tillverkade av tall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Alla krav på kvalitet och egenskaper hos tallskivor finns i GOST 8486-86. Sådant virke har många fördelar.

  • Styrka . Denna barrart har ett relativt högt hållfasthetsindex, brädet tål tung belastning och stötar. Oftast är sådant material tillverkat av en speciell Angara -tall.
  • Låg kostnad . Produkter tillverkade av tall kommer att vara överkomliga för alla konsumenter.
  • Resistent mot förfall . Tall har denna egenskap på grund av dess ökade hartsinnehåll, som skyddar trädets yta från sådana processer, såväl som från skadliga insekter.
  • Varaktighet . Strukturer gjorda av tallvirke kan hålla så länge som möjligt. Pålitlighet och hållbarhet ökar om tall behandlas med skyddande impregneringar och lack.
  • Attraktivt utseende . Tallmaterial har en ljus, ljus färg och ett ovanligt naturmönster, varför de ibland används för möbler och fasader. Dessutom genomgår kantade brädor mer noggrann bearbetning, de har inte kanter med bark, vilket förstör designen.

Bland bristerna kan man bara lyfta fram överdriven kausticitet, liksom ett relativt lågt motståndskraft mot fukt.

Bild
Bild

Vilka typer av brädor?

Tallkanter kan variera i storlek. De vanligaste är sorter med värden på 50X150X6000, 25X100X6000, 30X200X6000, 40X150X6000, 50X100X6000 mm . Och även prover på 50 x 150, 50X200 mm produceras. Dessa typer av brädor kan klassificeras i separata grupper och beroende på typen av tall. Varje sort kommer att skilja sig åt i kvalitet och värde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högsta betyg

Denna grupp av tallvirke är av högsta kvalitet och mest pålitlig. Brädorna har inte ens små knutar, oegentligheter, sprickor, repor . För dem är förekomsten av putrefaktiva formationer absolut oacceptabel.

Bild
Bild

1: a klass

Sådana torra element är det bästa alternativet för att skapa en mängd olika strukturer. De har utmärkt styrka, tillförlitlighet, motstånd och hållbarhet. Materialets fuktinnehåll varierar mellan 20-23% . Flis, repor och andra oegentligheter är inte tillåtna på virket (men små och friska knutar är acceptabla). Och det kan inte finnas några spår av röta på den. Alla sidor av produkten måste vara helt plana, utan skador. Det kan finnas sprickor på änddelarna, men deras antal bör inte vara mer än 25%.

Modeller relaterade till första klass används ofta vid bildandet av spärrsystem, ramkonstruktioner och vid efterbehandling.

Bild
Bild

2: a klass

Tallvirke kan ha knutar på ytan (men inte mer än 2 per 1 meter). Och även närvaron av avtagande är tillåten, vilket kan förstöra utseendet på produkten. Hartsproppar, små spår av svamp kan också finnas på ytan av grad 2 -brädor.

Bild
Bild

3, 4, 5 betyg

Modeller som tillhör denna sort har den lägsta kostnaden. Det kan finnas ett stort antal olika betydande defekter på deras yta. Men samtidigt är förekomsten av ruttna områden inte tillåten. Brädor kan ha högre fuktnivåer än tidigare alternativ (våta material är betydligt sämre i styrka och hållbarhet än torra produkter).

Bild
Bild

Ansökningar

Idag har tallkantad bräda funnit stor tillämpning i monteringsprocesser. Det används för att skapa golv- och väggbeständiga beläggningar, vid konstruktion av fasader, trädgårdsverandaer.

En sådan bräda kommer att vara ett bra alternativ för tillverkning av olika möbelprodukter. Det används ibland i takteknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material av högsta kvalitet används vanligtvis inom bil- och varvsindustrin, inklusive skeppsmaster och däck.

I vissa fall används sådana kantade modeller för att skapa lyxiga och högkvalitativa möbler.

Rekommenderad: