Sprinklerklämma: En översikt över Päronklämmor För Sprinklersystem, Tillämpning Av Eldhängande Klämmor

Innehållsförteckning:

Video: Sprinklerklämma: En översikt över Päronklämmor För Sprinklersystem, Tillämpning Av Eldhängande Klämmor

Video: Sprinklerklämma: En översikt över Päronklämmor För Sprinklersystem, Tillämpning Av Eldhängande Klämmor
Video: Layout of Fire Sprinkler Systems 2024, Mars
Sprinklerklämma: En översikt över Päronklämmor För Sprinklersystem, Tillämpning Av Eldhängande Klämmor
Sprinklerklämma: En översikt över Päronklämmor För Sprinklersystem, Tillämpning Av Eldhängande Klämmor
Anonim

Sprinklerklämman har fått sitt namn från det engelska ordet sprinkle, som översätts med "att spruta" eller "att spraya". Det visar sig att redan i själva namnet på denna produkttyp ligger dess syfte - installationen av olika strukturer för vattenförsörjning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Sprinklerklämman är tillverkad av smala remsor av galvaniserat stål. Utåt liknar den en päronformad slinga, eftersom den är optimalt lämpad för rörinstallation. Det kan också kallas en slingklämma för sprinklersystem.

Huvuddragen i dessa produkter är möjligheten och bekvämligheten att justera höjden på upphängningen av rörledningar med en speciell mutter i horisontalplanet.

Bild
Bild
Bild
Bild

De distinkta sidorna av fästelement är också:

  • snabbhet och enkel installation på grund av den enkla designen och närvaron av ett justerbart fäste;
  • förmågan att koordinera höjden både under installationen av rörsystem och efter;
  • korrosionsbeständighet;
  • förmågan att måla i vilken färg som helst på kundens begäran;
  • efter avslutat arbete är rören i klämmorna inte fast fixerade, men kan flyttas om det behövs, detta kan vara mycket användbart på platser som utsätts för vibrationer;
  • full överensstämmelse med brandsäkerhetskrav på grund av materialets brandmotstånd.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt det faktum att dessa spärrar är i ett stycke. När du installerar rör eller slangar måste de skjutas genom klämmorna, eftersom det inte kommer att vara möjligt att sätta dem på ett färdigt system. Trots belastningen bör avståndet mellan klämmorna inte vara mer än 400 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Okontrollerad eld är ett farligt fenomen, och att sprida den till bostäder eller industriområden kommer att orsaka enorm skada. Det kommer att förstöra egendom och, värst av allt, det kan ta livet av människor. För att förhindra att detta händer installeras automatiska brandsäkerhetssystem i många byggnader. Ett av de viktiga elementen i sådana strukturer är sprinklerklämman. Dess huvudsakliga syfte är att stödja hängande rör eller slangar som är avsedda att tillföra vatten eller annan vätska för att släcka en brand . Innan installationen av brandsläckningssystem påbörjas måste du beräkna antalet fästelement som behövs för installationen och placera dem först i taket.

För att behålla möjligheten till justering i framtiden är det bättre att fästa klämmorna på den gängade anslutningen . Men om en sådan möjlighet saknas eller inte krävs, kan du installera dem på stiften. Fästelementets storlek väljs i enlighet med diametern på rören som kommer att installeras i dem. Dessutom måste du beräkna nivån på maximal belastning på dessa fästelement och vara uppmärksam på klämplattans profilstorlek. Fästning och anslutning med en brandbeständig struktur är det huvudsakliga användningsområdet för splinkerklämmor, men på grund av deras utmärkta tekniska parametrar används de också vid installation av ventilations- och bevattningssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Päronformade slingklämmor finns vanligtvis i fyra versioner:

  • utan mutter;
  • med en längsgående mutter;
  • med en räfflad mutter;
  • splinkerklämma MSS.

För enkla fästelement måste den eller de gängade anslutningarna köpas separat, baserat på de uppgifter som kommer att tilldelas dem. Alla fästelement måste uppfylla GOST 24140-80. Detta regleringsdokument specificerar alla krav för sprinklerklämmor.

För stålet som används vid tillverkningen finns det också GOST 52246-2004.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom dessa klämmor används i olika typer av lokaler, inklusive de med ogynnsamma förhållanden, finns det ett behov av en korrosionsskyddande beläggning. För detta appliceras smält zink i ett tunt lager på en stålremsa med en tjocklek på 8-10 mikron. Det finns många standardstorlekar för sprinklerklämmor, deras diameter varierar från 20 till 275 mm . Tjockleken på stålbandet, beroende på den förväntade belastningen, är 1 eller 1,5 mm, remsans bredd är 25 mm. Diametern på hålen för fästelementen beror också på de möjliga krafter som fästelementen kommer att uppleva, och de är 10, 5, 13 och 17 mm.

Minsta antal av dessa fästelement klarar en belastning på 3 k / N (kilonewtons) och högst 44 . Alla andra parametrar kan du ta reda på genom att studera GOST 24140-80, som förlängdes för en obegränsad period 1994.

Rekommenderad: