Takankare: översikt över Ankarfästeupphängningar 60x27 Mm Med Krok, Med Ett ögla 6x60 Mm För En Ljuskrona, För Ett Undertak

Innehållsförteckning:

Video: Takankare: översikt över Ankarfästeupphängningar 60x27 Mm Med Krok, Med Ett ögla 6x60 Mm För En Ljuskrona, För Ett Undertak

Video: Takankare: översikt över Ankarfästeupphängningar 60x27 Mm Med Krok, Med Ett ögla 6x60 Mm För En Ljuskrona, För Ett Undertak
Video: TempLink 3000 Installation on a Metal Roof 2024, Mars
Takankare: översikt över Ankarfästeupphängningar 60x27 Mm Med Krok, Med Ett ögla 6x60 Mm För En Ljuskrona, För Ett Undertak
Takankare: översikt över Ankarfästeupphängningar 60x27 Mm Med Krok, Med Ett ögla 6x60 Mm För En Ljuskrona, För Ett Undertak
Anonim

Som du vet utförs infästning av inomhusstrukturer på vertikala ytor, det vill säga väggar. Mindre ofta, men ändå, är det nödvändigt att installera strukturer på takytor, till exempel ljuskronor, hängande stolar, rep i en uppsättning sportväggar, etc. I dessa fall används ett takankare.

Bild
Bild

Särdrag

Det säregna med takankare är att deras syfte är att motstå kraftbelastningar efter montering av konstruktioner på tak. För deras tillverkning används en speciell teknik, som skiljer sig från andra som används för tillverkning av ankare och pluggar av en annan typ. Uppgiften för fästelement av denna typ inkluderar inte bara en tillförlitlig anslutning av strukturen till huvudytan, utan också en stark fixering av det monterade föremålet.

Bild
Bild

I den tekniska processen för tillverkning av takankaren är utrustning med hög precision involverad, materialet är galvaniserat rostfritt stål, med obligatorisk galvanisering av alla element.

Ankarets verkan är hylsans kilning under mekanisk belastning under vikten av den fästa strukturen.

Bild
Bild

Varianter och modellöversikt

Takankare finns i flera varianter, olika i applikationstyp för olika monterade föremål

Tak kilankare . Används för installation av konstruktioner i en solid bas, såsom betonggolv, tegel och stenbas. En egenskap hos denna typ av ankare är ett komplett byte av svetsning, eftersom de garanterat ger en höghållfast anslutning och visuellt ser mer attraktiva ut. Det är efterfrågat vid installation av plåtmaterial, skenor och järnhörn. Består av en metallkil med en förtjockning i änden och en bussning med ett spår för fixering.

Bild
Bild

Takankare med ögla används för att hänga tunga ljuskronor , används vid installation av undertak eller sträcktak. Precis som kilankret används det för betong-, tegel- och stenfundament. Storleken på örat i standardversionen är 6,3 mm. Upphängningselementet är gängat i öglan, vilket gör det extremt bekvämt att arbeta med denna typ av installation.

Bild
Bild

Förankringsbult med krok, ring eller krycka den används för installation av tunga upphängda föremål, om deras efterföljande borttagning är avsedd. Designen innehåller: en distans, en metrisk gängad regla, en öppen krok eller ring. Lätt att installera, inga speciella färdigheter krävs.

Bild
Bild

Kryckankaret används för att hänga föremål där kryckan fungerar som en krok, till exempel en varmvattenberedare. Profiltakhängaren behövs för att ansluta takprofilerna. Dess mångsidighet gör den oumbärlig för arbete med olika typer av profilmaterial: väggpaneler, gips, etc. Ytterligare element kan behövas i arbetet. Detta är en takprofilförlängning, upphängningsstång, kontaktdon.

Bild
Bild

Rak hängare av perforerade stålplåtar ökad styrka. Perforering görs för att böja ner plattornas ändar. Den centrala delen av upphängningen har hål för fästning i takfoten med ankartappar. Tillverkningsmaterial - galvaniserat stål. Med en längd på 36 cm är fjädringen 3 mm tjock, 30 mm bred och väger 100 g.

Bild
Bild

Takjusterbar upphängning ankarprofil 60x27, 6x60 mm, 6x40 mm används i fall där längden på den direkta upphängningen inte räcker. Denna typ av upphängning gör att du kan sänka taket till ett avstånd från huvudet till 1,2 meter. Den konstruktiva lösningen ger närvaro av övre och nedre länkar med krokar i ändarna.

En enkel krok med en metrisk tråd i änden gör att du kan hänga upp en ljuskrona som väger upp till 10 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hammer-in ankare med en metallpinne används när hängande ljuskronor, lampor eller andra tunga konstruktioner som väger 30 kilo eller mer till betonggolv. Förankringsytan har ett diagonalt snitt och en inre metrisk tråd upp till halva längden, den andra halvan har fyra kronblad. Inmatningsankaret M8 klarar en maximal belastning på upp till 1350 kilo.

Bild
Bild

Var används den?

Fästelement i form av takankare används vid konstruktion av hus, i inredning av lokaler, vid anslutning av kommunikation - elektriska ledningar, kablar, luftkanaler och rörledningar, VVS -strukturer. Installation av värmesystem kräver också takankare - ankarkrok . Interna renoveringar är sällan färdiga utan denna typ av fästelement.

Alla upphängda konstruktioner kräver takankare för installation.

Bild
Bild

De är nödvändiga för ett falskt tak, för installation av ljuskronor och lampor, särskilt om det här är enheter som belyser stora utrymmen . Flervåningshus med genomgående atrium på alla våningar kräver speciella fästelement i form av fästen för ljuskronor som väger hundratals kilo. Detsamma gäller högprofilerade institutioner - i teatersalar, salar, administrativa och kontorsbyggnader med högt i tak hänger tunga lampor som väger hundratals kilo.

Bild
Bild

Hårdvara av denna typ används endast i täta material: betong, armerad betong, tegel, sten.

Förutom ovanstående upphängningssystem av kassett, kuggstång och gipsskivor är monterade med takfästen . Du kan inte klara dig utan dem när du fixar rigg, kedjor och kablar, om de är i upphängning. Hushållsapparater hängs fast med takbeslag. Dessa är luftkonditioneringsapparater, ugnar och ugnar, brandsäkerhetssprinklersystem. I sporthallar används takankare med speciella förstärkta konstruktioner för montering av päron och rep i taket.

Bild
Bild

Hur man installerar?

För att hänga upp en lättkrona som väger upp till 10 kg från ett trätak räcker det att skruva in en bult med en krok och en tråd i slutet. Sortimentet av sådana krokar erbjuder olika diametrar med konstruktionens vikt - en stavdiameter på 2 mm rymmer en lampa som väger upp till 3 kg, 3 mm - 5 kg, 4 mm - 8 kg, 5 mm - 10 kg, respektive . Om taket är en betongplatta, måste du först förbereda ett hål, sätt in en plugg och skruva sedan in kroken.

Bild
Bild

För installation av undertak i Armstrong -systemet används direkta och justerbara upphängningar . För att fixa hela fjädringssystemet till att vara starkt, monterar befälhavaren elementen på basen i den centrala delen på ankartappar, med hjälp av två eller flera element på varje upphängning.

Bild
Bild

Med särskilt höga innertak sänks upphängningssystemet mycket lägre än den möjliga längden på raka upphängningar. I detta fall används justerbara element med stavar och en klämstruktur. Installationsalgoritm: den övre länken är fixerad till huvudgolvet, och den nedre länken är ansluten till stödramen för det falska taksystemet . Ibland komprimeras mittplattan, vilket ger effekten av stavarnas fria rörelse. På detta sätt uppnås önskat avstånd för undertaket från det huvudsakliga. Efter att höjden har justerats avlägsnas plattan och en fast fixering uppstår.

Bild
Bild

Takfästen används för att montera och fästa sportutrustning (väska, rep) eller TV, hängstol och andra tunga strukturer . Sådana fästelement har flera hål, vanligtvis fyra, men det kan finnas fler av dem. Metallplattan, på vilken den monterade ringen sitter, är bultad i taket, säkert fixerad, sedan hakas den upphängda strukturen fast på ringen. För att få en tillförlitlig fixering måste du följa rätt procedur.

Bild
Bild

Platsen för montering av fästet är skisserad, märken sätts på platserna för pluggarna . Sedan borras de markerade platserna ut och ankarbultarna skruvas in. Hylsans storlek måste vara exakt densamma som takankrets diameter och längd för att den ska sitta stadigt i basen. Det färdiga hålet blåses för att ta bort damm och skräp.

Bild
Bild

Efter det fixeras elementet på det sätt som det tillhandahålls av dess design - genom att skruva in, vrida, ytterligare hamra för att öppna kronbladet. Från verktygen behöver du en borr eller skruvmejsel, en hammare och eventuellt en borrmaskin om taket är för starkt för en borr.

Man måste komma ihåg att ankaret inte kan demonteras, det sätts in som monterat i produktionen.

Bild
Bild

En liknande typ av fästelement används på fasta, korpulenta material: tegel, sten, betong, vi pratar inte om porösa baser för takankare, eftersom de inte kommer att klara tyngden av tunga strukturer. Belastningen på ankaren bestäms av vilken typ av material som kommer att fungera som grund för fästelementet. Belastningen på det populära ankaret 6x60 får inte överstiga 6 kN.

Rekommenderad: