Hur Skruvar Du Loss Muttrarna? Fast Och Rostad, Nav Och Annat Hemma På Ljuddämparen Och Avgasgrenröret, I Köket

Innehållsförteckning:

Video: Hur Skruvar Du Loss Muttrarna? Fast Och Rostad, Nav Och Annat Hemma På Ljuddämparen Och Avgasgrenröret, I Köket

Video: Hur Skruvar Du Loss Muttrarna? Fast Och Rostad, Nav Och Annat Hemma På Ljuddämparen Och Avgasgrenröret, I Köket
Video: Varför inte placera avgasrör på din bil 2024, April
Hur Skruvar Du Loss Muttrarna? Fast Och Rostad, Nav Och Annat Hemma På Ljuddämparen Och Avgasgrenröret, I Köket
Hur Skruvar Du Loss Muttrarna? Fast Och Rostad, Nav Och Annat Hemma På Ljuddämparen Och Avgasgrenröret, I Köket
Anonim

Många människor står inför att lossa en rostig nöt i livet. Ofta fastnar en del så fast att det helt enkelt inte är möjligt att flytta den från sin plats. Hur man åtgärdar problemet och skruvar loss den rostade delen med minimal ansträngning kommer att diskuteras i denna artikel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga tillbehör

På grund av interaktionen mellan metallprodukter och syre under förhållanden med hög luftfuktighet kan korrosion uppstå på ytan, det vill säga rost helt enkelt.

När den bildas ökar den i storlek, vilket leder till att muttern "svullnar".

Bild
Bild

Rost är inte huvudorsaken till dålig lossning - det finns andra

  • Vid förorening . Om tråden är täckt med ett lager smuts, damm eller metallspån.
  • Om bulten och muttern dras åt ordentligt metaller håller ihop, vilket gör det svårt att skruva loss delarna.
  • När du använder ett verktyg av dålig kvalitet . Om en skiftnyckel eller annan enhet används i arbetet som har vässade kanter eller annan defekt, är det osannolikt att det är möjligt att skruva loss delen.

Om delen är kraftigt rostad kan den skruvas loss på olika sätt: med kemikalier, mekaniskt och fysiskt.

Bild
Bild

Genom att välja rätt skiftnyckel, hylsnyckel eller mekanisk skiftnyckel kan du lösa problemet. Vrid inte den rostade delen med kraft, annars finns det en risk att tråden rivs av eller verktyget går sönder under arbetet. Med hjälp av en insexnyckel kan du lösa problemet.

Bild
Bild

Kemikalier hjälper till att klara uppgiften. Experter rekommenderar:

  • använd WD-40;
  • fukta delen med fotogen eller välj bromsvätska för detta;
  • applicera bensin eller förgasare.

WD -40 anses vara ett bra verktyg för att ta bort sura trådar. Vid användning måste du ta en stel borste och ta bort smuts från delen. Sedan ska du hälla en liten mängd av blandningen över rostiga delar och vänta lite. Om det inte är möjligt att skruva loss muttern omedelbart måste proceduren upprepas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också lösa problemet med vanlig ättika, alkohol eller en drink i form av "Coca-Cola", som innehåller oorganisk fosforsyra.

Dess närvaro i "Coca-Cola" har en låg koncentration och låg aktivitet, därför kommer behandlingen att hjälpa till att avlägsna mindre korrosion.

Bild
Bild

Vilket sätt att skruva loss?

Fästelement kan vara höger- eller vänsterhänta. Med det högra arrangemanget skruvas delen loss moturs . Samtidigt måste delen med vänster gänga skruvas av i omvänd ordning, det vill säga i rörelse.

För att avgöra i vilken riktning du behöver flytta bör du noggrant undersöka fästelementen . Muttern flyttas till den sida där tråden "höjs". Detta gör att du kan välja rätt riktning och skruva loss delen och inte skruva fast den ordentligt.

Bild
Bild

Hur skruvar man loss olika muttrar?

Många är intresserade av vad de ska göra om muttrarna är mycket rostiga, och hur lättare det är att skruva loss sådana delar hemma. Det finns många sätt att ta bort rost. I varje specifikt fall är det bättre att använda vissa metoder för att korrigera defekten.

Det finns mekaniska och fysiska sätt att hantera en uppgift: det här är att knacka på och använda en spak . När de knackar tar de en vanlig hammare och knackar på muttern med den för att inte rynka den. Detta räcker vanligtvis för att "stickningen" ska lossna och anslutningen ge efter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om problemet kvarstår måste du ta en skruvmejsel och utöva kraft på delen. Det är viktigt att inte slå den på tråden, annars kan delen vara skrynklig.

Användning av kemikalier som hjälper till att lösa igensättning och ta bort rost hjälper till att lösa problemet.

Bild
Bild

Fastnat

Köket och sanitetsrummen är fuktiga områden, varför rost kan bildas på vissa produkter. Isåfall, om avloppet i diskbänken är igensatt eller korrosion uppträder på toalettcisternen eller på röret är det lämpligt att använda "Coca-Cola ". Förresten, användningen av någon koncentrerad syra hjälper till att bli av med rost hemma. Citronpulver eller vinägeressens är lämplig för detta ändamål. Att applicera några droppar löser problemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver skruva loss delen på mixern kan du göra detta genom att knacka på . Med en liten hammare måste du träffa kanterna. Så när du rör dig i en cirkel måste du gå igenom delen flera gånger. Denna process leder till bildandet av minisprickor i metallen, sedan till deformation och snabb förstörelse av korrosionsskiktet.

Det är omöjligt att göra kraftiga slag mot basen, annars blir deformationen mycket stark.

Bild
Bild

För att ta bort den fastna delen, ta en av ovanstående kemikalier och applicera på ytan som ska behandlas . Det är viktigt att fukta elementet rikligt med produkten och lämna den i 20-30 minuter. Efter en halvtimme måste du ta verktyget och försöka skruva loss muttern. Om delen har fastnat starkt rekommenderas det att bearbeta det igen med det valda medlet och låta det stå ett tag. För bättre interaktion rekommenderas att ta en liten trasa, fukta den och skruva den direkt på muttern.

Bild
Bild

Arbetsprocessen är följande:

  • du måste ta en metallborste och rengöra trådarna, applicera sedan genomsläppligt WD-40-fett på navmuttern;
  • blötlägg navet;
  • låt stå i 20-30 minuter;
  • sätt nyckelhuvudet på delen och slå den med en hammare, vilket ökar slagkraften;
  • skruva loss delen.

En riktningsändring hjälper till att ta bort den fastna delen. Innan du lossar anslutningarna kan du försöka dra åt dem.

Bild
Bild

För att påskynda skruvningsprocessen kan du enkelt slå på produkten med en hammare. Om det inte finns något resultat kan du försöka flytta delen med ett kraftigt ryck. För ett litet element är den "svängande" metoden lämplig, det vill säga fram och tillbaka rörelser.

Det är ganska svårt att skruva loss en sur, rostad mutter på avgasgrenröret eller på ljuddämparen, eftersom de fastnar starkt på grund av den höga temperaturen

Många förstår hur svårt det kan vara att ta bort en navmutter. För att påskynda processen behöver du stålverktyg i form av en kraftfull skruvmejsel, ett järnrör, en stel borste och WD-40.

Bild
Bild

Under växelverkan i olika riktningar kommer förstörelsen av det rostiga skiktet att inträffa.

Plockade

Om alla tidigare alternativ var värdelösa och kanterna på delen revs av, återstår bara att klippa av den. Detta kan göras med en slipmaskin, en hacksåg för metall, en mejsel eller en elektrisk borr.

Du kan också klämma fast den avrivna delen i ett skruvstycke, klämma, ta tång för arbete och skruva loss med en rörnyckel

Om mutterens kanter visade sig slickas kan du slå in en stor del ovanifrån, sedan borra en urtagning, sedan sätta in en stark metallstång och försöka skruva loss fästelementen.

Dessutom kan du ta en svetsmaskin och svetsa två muttrar till den och sedan skruva loss den övre delen tillsammans med den svetsade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Vanligtvis har plastmuttrar en annan form och storlek än metallmuttrar.

Med tanke på ett sådant materials formbarhet är det inte alltid möjligt att använda en rörnyckel eller en skruvnyckel i arbetet - i detta fall behövs en omkrets av en större omkrets.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skruva loss plastdelen kan du ta:

  • speciell fabriksnyckel;
  • avdragare för automatiska oljefilter;
  • tång med bred öppning.

Om du trycker på delen på båda sidor med träblock och samtidigt slår dem med en hammare i vridningsriktningen kan du enkelt skruva loss plastelementet.

Bild
Bild
Bild
Bild

På en svåråtkomlig plats

Om delarna finns på svåråtkomliga platser kan det vara ganska svårt att skruva loss dem med en vanlig skiftnyckel. I det här fallet är det bättre att ta:

  • spärr;
  • en nyckel med ett kort handtag;
  • spärr med maximalt antal tänder;
  • förlängningssladd och flexibel kabel för huvuden.

Du kan förlänga handtaget eller välja en längre "knopp", sätta på ett metallrör med en nyckel. Genom att utföra sådana åtgärder kan du skruva loss anslutningen. Det är viktigt att arbeta noggrant för att inte bryta kanterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

För att inte plågas av frågan om hur man skruvar loss de rostade muttrarna, är det viktigt att behandla trådarna med ett speciellt smörjmedel vid installationen. Du kan använda grafit, silikon eller teflon. Många mästare rekommenderar inte att man använder litol eller fast olja . Dessa verktyg är mer lämpliga för dynamiska snarare än statiska muttrar och bultar. Att välja dem kommer att leda till det faktum att ett sådant smörjmedel snart kommer att förena oss och störa den snabba lossningen av delarna.

Experter rekommenderar att arbeta genom att värma upp delen . En temperaturförändring leder till metallens expansion och som ett resultat av förstörelsen av korrosionsskiktet och förlusten av hållfastheten hos trådanslutningen. För uppvärmning är det bättre att ta en blåslampa. En byggnad hårtork eller tändare kommer också att fungera.

Bild
Bild

Delarna bör värmas försiktigt; det rekommenderas inte att använda enheten nära träytor. Muttern värms röd het under drift och skruvas sedan av med en nyckel.

Du kan skruva loss en rostig del med en vaxkopp . För att göra detta måste du ta lite vax eller barnplastilin och forma produkten i form av en minikopp. Höjden på sidorna på en sådan produkt måste överstiga höjden på muttern. Svavelsyra hälls i en improviserad kopp och en del av zinket tillsätts. På grund av komponenternas interaktion uppstår en galvanisk effekt och rosten börjar sönderfalla. Efter att ha utfört en sådan operation blir det mycket lättare att skruva loss muttern.

Med ett av de listade alternativen kan du enkelt skruva loss den fasta muttern . Mer uppmärksamhet bör fortfarande ägnas åt förebyggande åtgärder och användning av speciella medel som förhindrar metallkorrosion.

Rekommenderad: