Fackmutterskopplingar: Kombinerade Polypropenkopplingar 32x3 Och 20x3, 25x1 Och 20x1, Split Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Fackmutterskopplingar: Kombinerade Polypropenkopplingar 32x3 Och 20x3, 25x1 Och 20x1, Split Och Andra Modeller

Video: Fackmutterskopplingar: Kombinerade Polypropenkopplingar 32x3 Och 20x3, 25x1 Och 20x1, Split Och Andra Modeller
Video: How to join rural class B poly pipe 2024, April
Fackmutterskopplingar: Kombinerade Polypropenkopplingar 32x3 Och 20x3, 25x1 Och 20x1, Split Och Andra Modeller
Fackmutterskopplingar: Kombinerade Polypropenkopplingar 32x3 Och 20x3, 25x1 Och 20x1, Split Och Andra Modeller
Anonim

Nu på marknaden finns det ett mycket anständigt utbud av armaturer och armaturer för värme- och VVS -system. I den här artikeln kommer vi att prata om kombinerade kopplingar med en fackmutter, om deras funktioner och typer. Detta kommer att hjälpa dem som inte har tillräckligt med erfarenhet av dessa verk eller det är inte klart vilken typ av en sådan enhet att välja.

Bild
Bild

Särdrag

En koppling med en fackmutter uppfanns för att koppla samman rör för vattenförsörjning, värme och andra system. Det måste säkerställa anslutningens täthet och tillförlitlighet, vara resistent mot höga temperaturer och effekterna av en aggressiv miljö. Det är därför det är av stor vikt vad denna typ av beslag är gjorda av.

De särdrag hos en kombinerad passform med en fackmutter (populärt namn - "amerikansk") inkluderar:

  • enkel anslutning och frånkoppling av rörledningar (det är inte nödvändigt att vrida rören och materialet från vilket de är gjorda spelar ingen roll);
  • åtdragning;
  • motståndskraft mot höga temperaturer;
  • lång livslängd;
  • möjligheten till upprepad användning;
  • snabbhet och enkel installation;
  • brist på korrosion;
  • lättviktig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Amerikansk" gör det möjligt att ansluta rör med olika diametrar . Det huvudsakliga dokumentet som fastställer de allmänna tekniska villkoren för drift av rördelar och rör, liksom omfattningen av deras användning, kallas GOST R 52134-2003.

Standarden anger alla parametrar för sådana produkter och de maximala avvikelserna från dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Polypropylen (PPR) kopplingar uppfyller alla dessa krav. De är det bästa alternativet när det gäller pris / kvalitetsförhållande. Dessa beslag är dyrare men håller längre, cirka 50 år.

Kombinerade polypropenkopplingar är av två typer: gängade, skurna på utsidan eller på insidan av diametern. Huvuduppgiften för dessa produkter är att foga rör av olika material.

PPR -kopplingar är indelade i:

  • rak, kantig, övergående och kombinerad;
  • löstagbar och i ett stycke (kopplingspress);
  • svetsad och kompression;
  • reparation, anslutning och skydd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också metallbeslag. Fackmuttern i dessa produkter kan vara tillverkad av koppar, mässing eller rostfritt stål . Beroende på rörens diameter tillverkas också beslag av vissa storlekar. Rörets diameter mäts i mm, till exempel 20, och trådarna är i tum, till exempel 1/2.

Kombinerade kopplingar utrustade med en mutter kan fästa rör med en svetsad fog på ena sidan och en gängad utvändig gänga på den andra . De vanligaste storlekarna är 32x3, 20x3, 25x1, 20x1, 2x15, 32x1 (först anges rörets nominella ytterdiameter och sedan diametern på innergängan i tum).

Den mest populära kopplingsstorleken för installation av hemvärmesystem eller VVS är 25x3 / 4.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningstips

För att kopplingarna ska fungera länge måste de förvaras och transporteras korrekt. De måste transporteras på ett sådant sätt att de garanterar säkerheten och skyddar dem mot stötar och andra typer av mekaniska skador . Dessa delar bör förvaras under sådana förhållanden att de inte faller på solens strålar och nederbörd. Om lagret är uppvärmt, inte närmare än en meter till värmeenheterna.

" Amerikansk" är mycket bekvämt att använda på platser där tillvägagångssättet är svårt, och det är inte alltid möjligt att använda svetsning . Denna typ av anslutning är mycket tillförlitlig, den kan användas nästan överallt, till exempel vid installation av en panna, handdukstork, i många andra fall.

Det är viktigt att inte glömma tätningen under installationen . I bostadshusens kommunikationssystem är det ganska högt tryck och ibland händer det att tillverkare kompletterar kopplingar med opålitliga gummitätningar eller att tråden inte är särskilt exakt. Därför är det bättre att linda upp tejp eller dra på ärmen för att undvika komplikationer i framtiden.

Om beslaget inte har för hög kvalitet och det inte är möjligt att eliminera läckan, är det bättre att byta ut det under garantin i butiken.

Rekommenderad: