Självgängande Skruvar "buggar" (24 Bilder): För Metall Och Trä, Mått På Självgängande Skruvar För En Profil, Användning Av "loppbaggar" Med En Borrmaskin

Innehållsförteckning:

Video: Självgängande Skruvar "buggar" (24 Bilder): För Metall Och Trä, Mått På Självgängande Skruvar För En Profil, Användning Av "loppbaggar" Med En Borrmaskin

Video: Självgängande Skruvar
Video: How to find hidden cctv camera in hotels - 10 easy methonds to find hidden cam in room [SmartAge] 2024, April
Självgängande Skruvar "buggar" (24 Bilder): För Metall Och Trä, Mått På Självgängande Skruvar För En Profil, Användning Av "loppbaggar" Med En Borrmaskin
Självgängande Skruvar "buggar" (24 Bilder): För Metall Och Trä, Mått På Självgängande Skruvar För En Profil, Användning Av "loppbaggar" Med En Borrmaskin
Anonim

Självgängande skruvar "buggar" används aktivt inom konstruktion, möbelproduktion och till och med elarbete. De tydliga fördelarna med miniatyrfästen inkluderar deras kompakthet, osynlighet och förmågan att snabbt "fördjupa" sig i materialen som bearbetas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Självgängande skruvar "buggar" fick sitt namn av en anledning. Vi pratar om fästelement av minsta storlek, vars längd inte överstiger 10-15 millimeter .… Dessa skruvar kännetecknas av närvaron av en platt, halvcylindrisk eller något utskjutande kåpa, som gör att du på ett tillförlitligt sätt kan gömma och fixa fästpunkten. Ofta finns även en pressbricka vid fästets bas. Det finns en borr vid trådspetsen, vilket förenklar och påskyndar processen med att skruva i tunna paneler.

En speciell skåra, placerad på baksidan av huvudet, förhindrar att den självgängande skruven vrider sig av sig själv. I de flesta fall är "buggar" gjorda av oxiderad metall. Det är också möjligt att använda en galvaniserad beläggning, vilket ökar materialets motståndskraft mot miljöpåverkan. Det är vanligt att dra åt små självgängande skruvar med en skruvmejsel med momentbegränsare. Detta verktyg låter dig skydda delen från huvudförlust, vilket kommer att vara extremt svårt att ta bort på grund av elementets storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Namnet "buggar" fick sitt namn just på grund av att de är kompakta och miniatyr i storlek . Knäböj på grund av den förkortade tråden, "kryper igenom alla delar, som insekter" - det vill säga att de är lämpliga även för dold installation. Platta fästelement med ett tunt, litet ben och ett stort huvud är helt osynliga, vilket resulterar i att de inte förstör möblernas utseende. I princip, som riktiga buggar, "sprider de sig snabbt på golvet" när de faller, det är väldigt svårt att fånga dem: tappa en liten självgängande skruv, det är mycket lättare att omedelbart ta en ny än att leta efter en tappat del länge.

Den självgängande skruven "bug" kan ha en borrspets . Denna typ är skapad av lågkolstål med fosfat- och zinksprutning. Fästelementets diameter är antingen 3,5 eller 3,9 millimeter. Delens längd kan nå antingen 9, 5 eller 11 millimeter.

Det halvklotformade huvudet är utrustat med en Philips # 2 -korsfördjupning, perfekt för användning. Skårorna nedanför förhindrar självvridning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den specifika gängan av självgängande skruvar med en borr har en liten stigning, vilket gör det möjligt att på ett tillförlitligt och tätt sätta ihop material . Spetsen på "buggen" gör att du kan fixa profiler utan preliminär perforering av hål, eftersom den kan borra hål förutsatt att metalltjockleken inte överstiger 2 millimeter.

En annan variant av "buggen" är en självgängande skruv med en skarp spets. Jämfört med fästelement utrustade med en borr, bidrar denna typ till en mer tillförlitlig fixering av element. Ibland kräver emellertid deras användning preliminär märkning. Dessa självgängande skruvar är också gjorda av mjukt stål och behandlas också med antingen fosfat eller zink. Dimensionerna på dessa fästelement motsvarar måtten på buggarna med en borr.

Flera skåror på huvudets trådsida förhindrar inte bara självskruvning utan bidrar också till en tätare "dockning". Den skarpa spetsen gör det möjligt att hålla den självgängande skruven vid den valda punkten och sedan genomborra arket, varefter direkt vridning utförs. Fina trådar skär enkelt materialet utan att förstöra det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör tilläggas att en självgängande skruv med en påtryckt bricka för metall kännetecknas av närvaron av ett förstärkt cylindriskt eller halvklotformat huvud. Längden på en sådan "bugg" sträcker sig från 11 till 78 millimeter, och tjockleken på den övre delen går inte längre än 3, 2-4, 8 millimeter.

Bild
Bild

Ansökningar

Borrtippade buggar är bäst lämpade för metallarbete, även om de har ett antal andra användningsområden. Mestadels väljs de för att fästa tunna plåtar av metall eller plast på en struktur av trä eller samma metall . Självgängande skruvar med en borr är lämpliga för att montera basen för en gipsstruktur eller för att använda metall-plastprodukter för att dekorera byggnader.

" Vägglöss" med spetsig spets är lämpliga för att fästa tunna plåtar av metall, plast, glasfiber eller textolit på metall-, trä- och plastramar . Till exempel kan de väljas för konstruktion av gipsskivsystem, fästelement för galvaniserade profiler eller plastmantel. Skarpa "buggar" är lämpliga både vid tillverkning av möbler och vid genomförandet av elarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kuggar med pressbricka används vid installation av gipsskivkonstruktioner, fönster, takarbete eller plastmantel. Deras användning är också möjlig när man skapar möbelelement. Detta fästelement ger den mest pålitliga anslutningen utan att skada ytan . Detta är särskilt viktigt vid bearbetning av plastelement, eftersom det är pressbrickan som förhindrar att ytan deformeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beläggning

I sig har de självgängande skruvarna "buggar" ökad hållbarhet, eftersom de är gjorda av en legering av järn med kol utan föroreningar. Därför är beläggningen som appliceras på fästelementen främst ansvarig för skyddsfunktionen. Det extra lagret hjälper till att förhindra korrosion och förlänger följaktligen livslängden.

"Buggen" svarta färgen beror på skapandet av ett fosfatskikt som förbättrar lackens vidhäftning till fästelementen. Sådana självgängande skruvar är perfekta för målning och, målade med bituminös lack, har förbättrade skyddande egenskaper. De kan till exempel användas under hög luftfuktighet. Det bör dock komma ihåg det syror och alkalier förstör denna fosfatfilm.

Bild
Bild

Självgängande skruvar blir vita efter galvanisering . I detta fall oxideras med hjälp av zink endast det övre lagret av hårdvara, från 4 till 20 mikron. Med hjälp av zinkoxid är det möjligt att förhindra ytterligare oxidation av självgängande skruvar, vilket sker under påverkan av syre. Galvaniserade självgängande skruvar kan vara bruna eller ha en gul nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skruvar man fast den korrekt?

Innan du börjar dra åt skruvarna, Det är viktigt att kontrollera att alla element skiljer sig åt i identitet, inklusive i storlek. Korsfördjupningen på huvudet måste vara rak och jämnt centrerad . Det är oerhört viktigt att det inte finns några chips och oegentligheter, eftersom dessa mycket brister kan förvärra noggrannheten i att skruva in och till och med förstöra skruvmejseln.

När det gäller "buggar" med en borr är det mer bekvämt att "begrava" dem i metallen med hjälp av en elektrisk enhet som låter dig justera vridkraften och justera rotationshastigheten. Självgängningsskruvens axel och utrustningens axel bör placeras i en vinkel på 90 grader mot ytan på arket i vilket fästelementet är skruvat. Det bör kontrolleras att borrskäret håller fast den självgängande skruven på skruvmejselns eller den elektriska borrens axel.

Om du först placerar en magnetfäste på den, kommer det att vara möjligt att på ett mer tillförlitligt sätt hålla elementet innan du vrider. Introduktionen av "buggen" börjar med låga rotationshastigheter, som gradvis övergår till accelererade.

Bild
Bild

När skruvmejseln är utrustad med en kraftregulator kan du vara säker på att verktyget stannar av sig själv när den tätaste bindningen av ytor sker.

När du arbetar med "buggar" utrustade med borrar, i förberedande skede Det är viktigt att rengöra beläggningen ordentligt från komponenter från tredje part som kan störa en passform . Dessutom, när paneler är fästa på metall med en tjocklek på mer än 2 millimeter, bör arbetet utföras i två steg. Först skapas ett hål med en diameter på cirka 2,5 millimeter med en speciell borr för metall, och sedan används "buggar". Om skruvarna redan är fastskruvade bör du inte heller fästa arkmaterial ovanpå, annars kommer defekter från fästelementens konvexa huvuden att dyka upp på ytan.

När arbetet utförs med hjälp av "buggar" med en spetsig spets kan du använda en korsformad borrinsats istället för en skruvmejsel. Detta verktyg måste vara av god kvalitet utan att skada arbetsdelen. Den självgängande skruven kan skruvas in i metallplåtar, vars tjocklek inte överstiger 0,9-1,2 millimeter. Vid bearbetning av tjockare ytor förbereds ett hål med en diameter på cirka 2,5 millimeter med en förborra för metall.

Bild
Bild

När en skruvmejsel eller en elektrisk borr väljs istället för en bit måste det säkerställas att verktyget har möjlighet att justera rotationshastigheten. Som i exemplet med "buggar" med en borrning börjar vridning vid låga hastigheter och fortsätter vid högre hastigheter. Det rekommenderas inte att använda dessa fästelement på stödramens plan, ovanpå vilka det är planerat att lägga beklädnaden.

Efter att ha dragit åt någon typ av självgängande skruv rekommenderas det att dra åt den något så att skårorna på lockets sömlösa sida fäster vid det material som ska fästas. Förresten, det bör tilläggas att fästelementen bara kan skruvas in med 90%, för att inte deformera spåret och inte riva av locket.

Rekommenderad: