Spax Självgängande Skruvar: Typer För Imitation Av En Stång Och För En Massiv Terrassbräda, En Universell Självgängande Skruv För Foder Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Spax Självgängande Skruvar: Typer För Imitation Av En Stång Och För En Massiv Terrassbräda, En Universell Självgängande Skruv För Foder Och Andra Modeller

Video: Spax Självgängande Skruvar: Typer För Imitation Av En Stång Och För En Massiv Terrassbräda, En Universell Självgängande Skruv För Foder Och Andra Modeller
Video: FÖRBORRA och skruva 2024, April
Spax Självgängande Skruvar: Typer För Imitation Av En Stång Och För En Massiv Terrassbräda, En Universell Självgängande Skruv För Foder Och Andra Modeller
Spax Självgängande Skruvar: Typer För Imitation Av En Stång Och För En Massiv Terrassbräda, En Universell Självgängande Skruv För Foder Och Andra Modeller
Anonim

Olika fästelement spelar en viktig roll i byggnadsarbetet. Sådana element gör att du kan fästa enskilda delar på ett tillförlitligt sätt för att skapa starka ramstrukturer. För närvarande finns det en mängd olika sådana hållare. Idag kommer vi att prata om funktionerna hos de självgängande skruvarna som produceras av Spax.

Bild
Bild

Särdrag

En självgängande skruv är ett speciellt fästelement som ser ut som en tunn metallstav med en skarp triangulär gänga. Sådana delar har ett litet huvud.

Självgängande skruvar börjar alltmer ersätta spik . De är mer praktiska att använda. Dessutom ger de en säkrare och hållbar passform. Med hjälp av sådana delar kan du hålla ihop trä, metallföremål och många andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självgängande skruvar kan tillverkas av olika metaller . Oftast används speciellt högkvalitativt kolstål, rostfritt stål, mässing för dem. Ovanifrån är dessa delar täckta med ytterligare skyddande föreningar. Fosfaterade och oxiderade komponenter används ofta som sådana ämnen.

Självgängande skruvar kan variera betydligt i vissa designfunktioner . Så spetsen på sådana metalldelar kan vara vass och borrad. Den första typen används för mjuka ytor, det andra alternativet är bättre för arbete med metallprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självgängande skruvar som produceras av Spax har också några viktiga funktioner som gör att du kan fixera materialet så starkt och pålitligt som möjligt.

Så, dessa element är i de flesta fall skapade i en fyrsidig design, vilket gör det möjligt att exakt ta bort träfibrer utan att skada ytan eller förstöra dess utseende.

Produkterna från denna tillverkare har en något vågig skruvdel . Denna design möjliggör en smidigare skruvning av elementet i materialet. I det här fallet måste du använda ett minimum av ansträngning för detta.

Dessa självgängande skruvar tillverkas oftast med en bit utrustad med en skärare . Sådana fästelement gör det möjligt att fixa delar utan förborrade urtag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom, i produktsortimentet hos detta företag, kan du hitta självgängande skruvar med ett huvud som ligger vid en liten lutning. Dessa metallelement kommer att vara helt i materialet utan att sticka ut från ytor.

Bild
Bild

Sortimentöversikt

För närvarande tillverkar tillverkaren Spax ett stort antal olika typer av självgängande skruvar. De mest populära bland köpare inkluderar följande alternativ.

Självgängande skruv för A2 Torx-däck . Denna modell är tillverkad av högkvalitativt rostfritt stål, elementets huvud har en cylindrisk form, utan materialklyvning. Spetsen på den självgängande skruven slipas så mycket som möjligt, den yttre gängan löper över hela ytan, förutom den mellersta delen. Sådana prover används för fastsättning av träskivor, foder. Fixeringstråden på delarna gör att du kan trycka hårt på de övre arken. De låter dig minimera strukturen när den har fixerats, samtidigt som du ser till ett vackert utseende - sådana enheter förstör inte träkonstruktionens övergripande design.

Bild
Bild

Främre självgängande skruv Cut . Denna variant är utrustad med ett speciellt linshuvud. En självgängande skruv är gjord av rostfritt stål. Det kommer att vara ett utmärkt alternativ för fastsättning av fasadskivor, plank. Dessa element kan avsevärt minska delaminering av träet. De kommer snabbt och enkelt in i träytor, utan att bilda liten sågspån och annat skräp, vilket uppnås tack vare speciella fräsribbor. Delarna är belagda under skapandet med korrosionsskyddande lösningar, så i framtiden kommer de inte att rosta och förstöra konstruktionens övergripande design.

Bild
Bild

Universal självgängande skruv A2, full Torx-gänga . Denna hållare är också tillverkad av hållbart rostfritt stål. Delens huvud är försänkt. Modellen kan avsevärt minska delaminering och klyvning av träytan. Det sätts in rent i träet med en frästråd. Oftast används den universella typen för trä, men den kan också fungera för andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självgängande skruv för golvplattor och takfästen . Denna modell finns med dubbla slipade trådar. När de skapas är de alla belagda med en speciell Wirox -komposition. Det ger maximal motståndskraft mot korrosion av enheten. Dessutom ger denna applikation hög hållfasthet och hårdhet hos delarna. Ofta används sådana prover för att fixa staket, vindskivor. De självgängande skruvarnas fästgänga håller materialet på ett sådant sätt att effekten av ett skruvstycke skapas. Knäckning av strukturen som hålls samman av dessa klämmor minimeras. Huvudet är utrustat med fräsribbor, vilket förenklar processen med att fördjupa den självgängande skruven i materialet. De låter brädorna passa så tätt och fast som möjligt mot varandra. Modellen är också utrustad med en speciell 4Cut -spets. Det förhindrar att ytorna delamineras under installationen av fästelementen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självgängande skruv för massiva trägolv . Modellen används för parkett, foder, träimitation. Liksom den tidigare versionen är den belagd med Wirox, vilket ger ytterligare skydd mot korrosion. Denna lösning är miljövänlig och säker för människor och deras hälsa. Den innehåller inget krom. Den självgängande skruven har en ovanlig geometri och en speciell Cut-spets, sådana designfunktioner hjälper till att undvika trädelaminering.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper sådana artiklar bör du vara särskilt uppmärksam på några urvalskriterier. Var noga med att titta på typen av huvud. Det kan döljas - i sådana alternativ är huvudet, efter installationen, helt begravt i materialet, det kommer inte att sticka ut ovanför brädorna . Det finns också ett halvt försänkt huvud, det har en smidig övergång från mittstången till gängan. Sådana modeller, efter fixering, sjunker helt både utifrån och inifrån.

Prover med halvcirkelformat huvud har en ganska stor pressyta av materialet . Detta gör att delen kan fästas på ytan så fast och pålitligt som möjligt. Halvcirkelformade huvuden med en pressbricka kommer att vara det bästa alternativet för sammanfogning av arkmaterial. De kännetecknas av en något ökad yta och minskad höjd.

Bild
Bild

Avkortade konskruvar används för metallkonstruktioner eller gips. Som regel är sådana modeller belagda med ett speciellt fosfatskyddsmedel. Självgängande skruvarnas sexkantiga huvuden kan endast fästas med kraftfulla elektriska enheter med tillbehör . Cylindriska produkter kan endast skruvas in i en lätt borrad urtagning. Var noga med att titta på trådtypen innan du köper. Det kan vara sällsynt, sådana modeller används för mjukare material. Oftast används dessa skruvar för trä, asbest, plast. Den mellersta gängan anses vara ett universellt alternativ som används för att fixera betongytor, i detta fall slås elementen in i pluggarna.

Modeller av självgängande skruvar med frekventa gängor kan också användas för att fästa tunna metallplåtar, medan pluggar inte behövs . Prover med asymmetrisk tråd används bäst vid montering av möbler. Det kommer dock att vara nödvändigt att förborra hålet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att olika modeller av dessa skruvar är konstruerade för olika belastningar. Så, i specialaffärer kan du se enskilda prover för att fixa parkettgolv, terrasskonstruktioner, för massiva brädor, för plankor.

Rekommenderad: