Bits För Självgängande Skruvar: Vad Behövs För Takläggning Av Svart Och Andra Självgängande Skruvar? Bord, Magnetbitar 8 Mm Och Andra Typer, Märkning

Innehållsförteckning:

Video: Bits För Självgängande Skruvar: Vad Behövs För Takläggning Av Svart Och Andra Självgängande Skruvar? Bord, Magnetbitar 8 Mm Och Andra Typer, Märkning

Video: Bits För Självgängande Skruvar: Vad Behövs För Takläggning Av Svart Och Andra Självgängande Skruvar? Bord, Magnetbitar 8 Mm Och Andra Typer, Märkning
Video: What are Self-drilling Screws? | Product Showcase 2024, April
Bits För Självgängande Skruvar: Vad Behövs För Takläggning Av Svart Och Andra Självgängande Skruvar? Bord, Magnetbitar 8 Mm Och Andra Typer, Märkning
Bits För Självgängande Skruvar: Vad Behövs För Takläggning Av Svart Och Andra Självgängande Skruvar? Bord, Magnetbitar 8 Mm Och Andra Typer, Märkning
Anonim

Nästan varje mästare hade en önskan att bli ägare till ett verktyg, med hjälp av vilket ett stort antal uppgifter kunde utföras. Men eftersom en universell enhet ännu inte har uppfunnits kan olika bilagor hjälpa en specialist som kan förenkla arbetet och förbättra resultatet. En skruvmejsel är nödvändig för att dra åt självgängande skruvar, men i kombination med bitar blir dess funktionalitet mycket bredare.

Bild
Bild

Vad det är?

Bits är en speciell typ av munstycken för en skruvmejsel eller borrmaskin, med vilken du kan dra åt en självgängande skruv, bult eller någon annan typ av fästelement. Tack vare den här enheten är det enklare och snabbare att bygga och ta bort element från ytan under konstruktion och reparationer . Skruvmejselhuvuden kännetecknas av enkel struktur. Munstyckets konstruktion inkluderar en stång som är fixerad i verktygshållaren. Formen på stången är vanligtvis sexkantig, men för själva biten kan den vara annorlunda. Med den här funktionen kan du välja en armatur för olika typer av fästelement.

Valet av tillbehör måste vara korrekt, annars kan verktyget misslyckas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bits för självgängande skruvar kännetecknas av magnetisering, liksom av närvaron av en begränsare. Med deras hjälp skruvas fästelementen fast i följande typer av ytor:

  • Spånskiva;
  • trä;
  • gipsvägg;
  • plast;
  • betong;
  • metall.

Fästena är tillverkade av hållbar och slitstark metall, som stål.

Ofta säljer en tillverkare en produkt med kromvanadin, titan, volframbeläggning, vilket förhindrar korrosion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Bits för självgängande skruvar kan ha olika former, storlekar, vara med en speciell beläggning och utan den. Beroende på egenskaperna hos arbetsdelen bestäms syftet med munstycket . En fjäder- och magnetprodukt är nödvändig för arbete i svåråtkomliga områden, till exempel i taket. Tack vare hållarna hålls bitarna i verktyget. Dessutom kan konsumenten köpa en produkt med hållare och pressbricka, med vilken han kommer att förenkla sina vardagliga uppgifter.

Bild
Bild
Bild
Bild

För rak plats . Det raka spåret liknar en vanlig skruvmejsel. I slutet av en sådan bit finns det en slits med olika bredder. Tack vare valet av storleken på denna enhet kommer befälhavaren att kunna lösa även det svåraste problemet. Idag på verktygsmarknaden kan du hitta bitar, vars bredd är från 0 till 7 centimeter, deras längd kan också varieras. Vissa raka spårbitar har ett stopp. Denna funktion bidrar till justeringen av skruvdjupet för den självgängande skruven. Dessa bitar är oumbärliga vid montering av möbler, liksom under procedurer med en gipsskivor.

Bild
Bild

Korsform . I hjärtat av korsformad bit finns det fyra stora strålekanter - diagonaler. Sådana munstycken är indelade i flera typer, nämligen Ph och Pz. Skillnaden mellan ovanstående enheter är lutningsvinkeln nära basen. Användningen av korsformade produkter bör vara strikt för det avsedda ändamålet, eftersom felaktig användning kan skada den självgängande skåran. Som ett resultat kommer hårdvaran inte att dras åt ordentligt och biten bryts. Användningen av denna enhet med en skruvmejsel är efterfrågad när man arbetar med trä- och metallkonstruktioner. Denna mångsidiga produkt används ofta vid manipulation av dolda självgängande skruvar, samt hårdvara under olika sluttningar. Den korsformade biten för verktyget är konstruerad för självgängande skruvar från 25 till 40 millimeter.

Bild
Bild

Hexagoner . Bits med 6 kanter behövs för att skruva in skruvarna, inuti vilka det finns en sexkant. Sådana bilagor har funnit sin tillämpning vid tillverkning av möbler. Detta munstycke kan dimensioneras från 15 till 60 millimeter. På rea kan du också hitta enheter med en indikator för ökad längd. Dessa praktiska och enkla bitar används inte ofta av hantverkare, trots deras praktiska egenskaper.

Bild
Bild

Stjärnformad . Stjärnspår finns i olika diametrar. Sådana munstycken har funnit sin tillämpning inom bilindustrin, tillverkning av utrustning och även där man inte kan klara sig utan förstärkt åtdragning av fästelement. Ofta används de i produktionen för montering av strukturer. Användningen av en stjärnformad redskap är en garanti för ett bra resultat med en minimal ansträngning.

Bild
Bild

Icke-standard . Hantverkare kan hitta till salu bitar för självgängande skruvar, där formarna på insatserna är icke-standardiserade, nämligen fyrbladiga, fyrkantiga och andra. Detta är en högspecialiserad typ av enhet, på grund av vilken den inte är alltför efterfrågad.

Bild
Bild

Märkning

Med kunskap om bitmarkeringarna blir det lättare för konsumenten att göra sina val. Enkla slitsmodeller är märkta med bokstaven S. Oavsett om produkten har en speciell beläggning kan du ta reda på om det finns bokstäverna TIN på märkningen. Vanligtvis finns det i arbetsdelen information om munstycksparametrarna:

  • S5,5x0,8 - standardbitar;
  • Slot - modeller baserade på en platt slits med en längd av 3 till 7 millimeter;
  • PH - ett korsformat munstycke, du kan lära dig om tråddiametern från siffrorna som ligger bredvid bokstäverna, det här är en universell modell som anses vara ett värdigt alternativ för hushållens behov;
  • PZ - lite för en självgängande skruv, lämplig för arbete på trä och metall och utrustad med revben, gör denna enhet korsfästningar och fixering av stora ytor;
  • Н -bit med 6 kanter och dimensioner från 1, 5 till 10 millimeter;
  • R- enhet med fyrkantig plats;
  • T - stjärnformat munstycke;
  • SP - fack för vandalisering;
  • Gr - munstycken med tre blad.
Bild
Bild

Populära märken

Marknaden för bitar för skruvmejslar och borrar är slående i sin mångfald. De mest populära bittillverkarna inkluderar följande.

AEG . Detta företag säljer bitar. Produkterna är efterfrågade bland befolkningen på grund av deras höga kvalitet, hållfasthet och hållbarhet.

Bild
Bild

Dewalt uppmanar konsumenten att köpa bitar inte bara som en uppsättning, utan också separat. Vissa produkter kan användas med slagverksinstrument.

Bild
Bild

Bosch har förtjänat köparnas förtroende i nästan alla länder i världen. Bitar från denna tillverkare har en hög säkerhetsmarginal och lång livslängd. Den speciella härdningsmetoden för delarna ökar deras styrka och ger ytan en gyllene nyans.

Bild
Bild

VIRLKRAFT Är ett populärt märke av skruvmejselbitar, dess kvalitet har testats genom åren. Bitar är gjorda av härdat stål, utsätts för särskild värmebehandling och är täckta med en skyddande film, så det finns alltid en stor efterfrågan på produkter från denna tillverkare.

Bild
Bild

Vilka ska man välja?

För att valet av bitar för en självgängande skruv för takläggning av svarta eller gula material ska vara korrekt bör du först kontakta en butik där det finns ett ganska brett produktsortiment i denna kategori. När du väljer en produkt måste du vara uppmärksam på följande punkter.

  1. Material . Experter rekommenderar inte att man köper stålprodukter för hög belastning, i det här fallet är det bättre att föredra mer hållbara material.
  2. Integritet . När du väljer redskap för självgängande skruvar för trä eller annan yta måste du noggrant undersöka dem för deformation och skada.
  3. Skyddande lager . Närvaron av en speciell beläggning är ett av de viktigaste kriterierna när du väljer en produkt; dess frånvaro kan orsaka rost. Det bästa alternativet är titanbeläggning, särskilt om arbetet utförs på metall och betong. Bra recensioner kan spåras för produkter vars yta bildas av vanadin, diamant och nickel.
Bild
Bild

För att välja bitar med storleken på en självgängande skruv, till exempel upp till 8 mm i storlek, kan du använda tabellen

Skruvdiameter, mm M1, 2 M1, 4 M1, 6 M1, 8 M2 M2, 5 M3 М3, 5 М4 M5
Huvuddiameter, mm 2, 3 2, 6 3, 4 3, 8 4, 5 5, 5 8, 5
Spetsbredd, mm 0, 3 0, 3 0, 4 0, 4 0, 6 0, 8 1, 2 1, 2 1, 6

Om du behöver välja en uppsättning bitar måste du först utvärdera vilka munstycken som finns i förpackningen. Det är också oönskat att ignorera tillverkaren, kostnaden och kvaliteten på metallen som produkterna är tillverkade av.

När det gäller skruvmejselfästen rekommenderar experter att du tar med dig ett verktyg, tack vare vilket valet av varor definitivt kommer att ge ett positivt resultat.

Rekommenderad: