Ramdukar (22 Bilder): Metallpluggar 10x152 Mm, 10x132 Mm, 10x112 Mm Och Andra Storlekar, Expansionsmodeller Med Skruv. GOST, Ansökan

Innehållsförteckning:

Video: Ramdukar (22 Bilder): Metallpluggar 10x152 Mm, 10x132 Mm, 10x112 Mm Och Andra Storlekar, Expansionsmodeller Med Skruv. GOST, Ansökan

Video: Ramdukar (22 Bilder): Metallpluggar 10x152 Mm, 10x132 Mm, 10x112 Mm Och Andra Storlekar, Expansionsmodeller Med Skruv. GOST, Ansökan
Video: How To Install Hammer Drive Anchors 2024, Mars
Ramdukar (22 Bilder): Metallpluggar 10x152 Mm, 10x132 Mm, 10x112 Mm Och Andra Storlekar, Expansionsmodeller Med Skruv. GOST, Ansökan
Ramdukar (22 Bilder): Metallpluggar 10x152 Mm, 10x132 Mm, 10x112 Mm Och Andra Storlekar, Expansionsmodeller Med Skruv. GOST, Ansökan
Anonim

Dowels är utformade för att fästa strukturer på olika ytor. Produkterna kännetecknas av egenskaper och storlekar. Du bör veta om funktionerna hos ramdylar, typer av infästningar, val och tillämpning.

Bild
Bild

Karakteristisk

Ramdoppen har i princip en stav som ser ut som en vanlig metallspik. Delen tjänar till att dra åt och fästa flera delar av strukturen . Huvuddragen är närvaron av ett hjälpelement som håller hårdvaran i strukturen.

Stommen på stommen har sina egna egenskaper och egenskaper . Delen består av en separat distansdel, ett huvud och ett skruvområde. Distansområdet är utformat på ett sådant sätt att när det interagerar med pluggen hindras det från att snurra i hålet. Det säregna munstycket utesluter också uppkomsten av sprickor och deformation av stödstrukturen. Samtidigt ger elementet en stark och styv fixering.

Det finns flera typer av ramdubblar: platta och förstorade . Det första alternativet kräver inte demontering, en plattskruv med självhäftande skruv kan enkelt täckas med gips. Ramankret med ett förstorat huvud görs med hänsyn till möjligheten att skruva loss utan risk för deformation eller brott på huvudet. Ramankare är tillverkade av högkvalitativt stål. Därför har produkterna en lång livslängd och klarar tung belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla produkter är galvaniserade - ett lager på 6 mikron enligt GOST . Det galvaniserade lagret förhindrar repor. Vissa typer av pluggar är belagda med ett speciellt korrosionsskyddande medel, vilket eliminerar uppkomsten av rost och oxidation. Och även skruvar är gjorda av rostfritt stål och brons. Hårdvara från dessa material är konstruerade för en mycket stor vikt . Mässingsdynor tål inte en stor massa. De köps för installation av lätta konstruktioner.

Bild
Bild

Av funktionerna är det värt att notera den låga vikten. När du installerar fönster är det ingen belastning på skärmen alls. Dowels för ramar tolererar perfekt temperaturfall från -40 till + 80 °. Av fördelarna noteras också en hög vidhäftningsgrad vid fastsättning på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Ramankare omfattas inte av GOST -regler. När dokumentet skapades var den här typen av bilagor ännu inte tillgänglig. Men tillverkningsmaterialen måste uppfylla GOSTs standardkrav. Storleken på produkterna regleras av TU. Parametrarna för fönsterbågarna har standardmått, därför är ramankarnas parametrar och vikter också standard.

Ankare utmärks av sina storlekar, som väljs utifrån arbetsytans material och fönsterramens vikt. Det är värt att bekanta sig med produkternas parametrar. Diametern har ett litet storleksintervall: från 6 till 14 mm. Den genomsnittliga pluggdiametern är 8 och 10 mm. Sådana skruvstorlekar finns i alla tillverkares sortiment. Ramprodukternas dimensioner presenteras nedan:

  • 10Х152 mm - min borrdjup 5 cm, max del tjocklek - 12,2 cm;
  • М10Х132 mm - håldjup upp till 5 cm, max del tjocklek - 10,2 cm;
  • 10Х132 mm - borrdjup upp till 5 cm, max del tjocklek - 10, 1 cm;
  • 10Х112 mm - håldjup 5 cm, max del tjocklek - 8, 2 cm;
  • М10Х112 mm - håldjup 5 cm, max del tjocklek - 8,5 cm;
  • 10Х182 mm - borrdjup upp till 5 cm, max del tjocklek - 15,2 cm;
  • 10Х180 mm - hål upp till 5 cm djup, max del tjocklek - 14,9 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringstyper

Det finns många alternativ för att fixera ramankaren. Hårdvara kännetecknas av vissa funktioner. Till exempel typ av installation. Ramankare är indelade i icke-avtagbara och avtagbara.

Det första alternativet har ett platt huvud . Helt skruvat i pluggen syns inte på ramstrukturen. Det kan döljas under ett lager kitt eller gips. Men demontering av pluggen deformerar skärmen. Det andra alternativet har ett stort lock som är synligt på ytan. Skruven kan enkelt skruvas loss utan att skada strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter har olika typer av lock . Den främsta kännetecknen är formen på spåret som bestämmer skruvmejseln som används under installationen. Slots är av följande typer:

  • rak för en vanlig skruvmejsel;
  • med en inre sexkant;
  • i form av en stjärna med 6 strålar;
  • med ett enkelt kors för ett korsformat instrument;
  • med ett kors och en 6-spetsig stjärna;
  • med en hemlig hatt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tappar för ramar är gjorda av olika material: nylon, polyeten, stål, glasfiber. Nylonpluggar är ett vanligare alternativ när du installerar fönsterkonstruktioner . Polyetenprodukten tål låga temperaturer och tung belastning. Stålpluggen är också konstruerad för stödkonstruktionens tunga vikt. Glasfiberhårdvara har en hög kostnad, men kombinerar metallens tillförlitlighet och plastens inerta egenskaper.

Ramskruvar finns med två, tre eller flera distanser . Beroende på typ av distanser är produkterna utrustade med olika antivridningselement: antenner, specialgängor eller rotor. Huvuddragen i pluggstrukturen är antalet distanser.

Hårdvara med en distans är avsedd för installation i betong och massiva tegelstenar . En plugg med flera distansdelar kräver också installation i betongkonstruktioner. Dessutom kan den användas för fixering på sprickmaterial: luftbetong, tegel och andra. Om produktens bas är lång finns distanszonerna på flera ställen. När en zon är placerad inuti ytan för fästning fixerar den andra produkten produkten genom att trycka fast mot ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

Det finns ett antal parametrar att tänka på när du köper ett ramankare

  • Tillverkningsmaterial . Kolstålsankare rekommenderas. Delar har en speciell zinkbeläggning som skyddar ytan på pluggen från skador. Om en mässingsprodukt köps beaktas ramkonstruktionens vikt. Mässingspluggar är konstruerade för lätta belastningar.
  • Parametrar . Dimensionerna på pluggarna inkluderar längden och diametern på dubben. Valet av storlek beror på fönsterkarmens vikt. För massiva strukturer är det bättre att välja pluggar med en lång och tjock hårnål. Standarddiametern är 8 mm. Det finns produkter med en bussningsdiameter på 10 mm som tål dynamiska belastningar. Studens längd börjar från 72 mm, den maximala parametern är 172 mm. Alla storlekar är standardiserade enligt bestämmelserna i GOST.
  • Kvaliteten på distansen . En pålitlig distanshylsa måste ha en väggtjocklek på minst 0,8 mm. Annars stöder inte pluggen vikten av strukturen.
  • När du väljer en plugg beaktas också ytans material för installation . Varje material har sin egen plugg med sina egna egenskaper och parametrar.
  • Det kommer att vara användbart att ta hänsyn till strukturen . Dowels används inte bara för installation av fönsterkarmar. Med hjälp av dem utförs andra reparationsarbeten som fixerar produkter på olika ytor. För lätt konstruktion är pluggar med en distans lämplig. Att fixa produkter med en stor vikt innebär användning av skruvar med dubbla och tredubbla distanser, som säkert håller strukturen.
  • Valet av plugg beror på verktyget som konstruktionsarbetet utförs med . Om befälhavaren har en hel uppsättning skruvmejslar blir det inte svårt att plocka upp pluggarna. För en viss typ av skruvmejsel (konventionell, Phillips, hex) finns hårdvara med motsvarande huvudform.
Bild
Bild

Ansökan

Tidigare användes ramhårdvara endast för installation av fönsterkarmar. Produkterna ger tillförlitlig fixering av fönster och dörrkarmar . Hittills har omfattningen av att använda ramankare expanderat avsevärt.

Hårdvara används för att fästa delar till ihåliga material som tegel, luftbetong, luftbetong . Skruvens mångsidighet innebär att den används i byggnadsarbeten och för installation av efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spindeln är utmärkt för att fästa träprodukter på olika ytor. Det kan till exempel vara ett vanligt balkongblock med trägolv. Tack vare dess konstruktion fixerar skruven stadigt och styvt träbjälkar och tål tung belastning.

De befintliga typerna av ramhårdvara gör att du kan välja en produkt för olika mönster . Så med hjälp av en skruv är lampor, målningar, hushållsapparater fästa på väggen. För mer massiva strukturer används pluggar med en dubbel eller trippel distans, som tål en stor vikt. Således kan du med hjälp av produkter fixa en massiv ljuskrona på taket.

Ramankare används vid reparations- och installationsarbete . Ett brett tillämpningsområde för ankare är installation av fönsterbågar. Funktionerna hos en viss typ av hårdvara är lämpliga för en viss vikt och storlek på strukturen. Därför beaktas vissa aspekter vid valet. Med beaktande av de grundläggande reglerna för urval kan du välja en kvalitetsprodukt som ger pålitlig fixering i många år.

Rekommenderad: