Hur Tillverkas Självgängande Skruvar? Verktygsmaskiner För Tillverkning. Vad är Självgängande Skruvar Gjorda Av? Rysk Och Annan Utrustning

Innehållsförteckning:

Video: Hur Tillverkas Självgängande Skruvar? Verktygsmaskiner För Tillverkning. Vad är Självgängande Skruvar Gjorda Av? Rysk Och Annan Utrustning

Video: Hur Tillverkas Självgängande Skruvar? Verktygsmaskiner För Tillverkning. Vad är Självgängande Skruvar Gjorda Av? Rysk Och Annan Utrustning
Video: Enkel lossdragning av demolerade skruvar med skruvutdragarsats från Ironside 2024, April
Hur Tillverkas Självgängande Skruvar? Verktygsmaskiner För Tillverkning. Vad är Självgängande Skruvar Gjorda Av? Rysk Och Annan Utrustning
Hur Tillverkas Självgängande Skruvar? Verktygsmaskiner För Tillverkning. Vad är Självgängande Skruvar Gjorda Av? Rysk Och Annan Utrustning
Anonim

Att veta hur självgängande skruvar är tillverkade är användbart även för dem som bara kommer att använda dem. Men för att organisera nyproduktion är något annat viktigare - vad är tekniken och vilka maskiner som krävs för deras tillverkning. Det är viktigt att välja mellan rysk och annan utrustning, samt noggrant studera funktionerna i specifika modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka råvaror är de gjorda av?

Tillverkningsprocessen för självgängande skruvar är otänkbar utan att använda noggrant utvalda råvaror från specialmärken. Tre metaller används mest:

  • mässing;
  • högkolhaltigt stål;
  • stål med rostfria egenskaper.

Metallen är vanligtvis formad som stavar eller trådar. Liknande produkter tillverkas i alla metallvalsningsföretag. Därför finns det inga speciella problem med att skaffa råvaror. För 1000 kg stål tar de cirka 2500-3000 rubel.

Denna volym räcker för produktion av en halv miljon självgängande skruvar eller liknande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska maskinen vara?

För tillverkning av självgängande skruvar behövs en mängd utrustning, och dragkvarnen är av stor betydelse bland dem. Det tillåter tillverkning av tunna metallstavar. En sådan apparat är en ugn med speciella komponenter (formar), som är utrustade med systematiskt minskande hål . Staven upphettas till hög temperatur. Antalet matrisar som passeras påverkar direkt den resulterande diametern. Den så kallade kallriktningsmaskinen spelar också en viktig roll i arbetsprocessen. I den här enheten skärs den färdiga stången till önskad storlek. Dessutom formas huvudet på de resulterande självgängande skruvarna. Slutligen visas en extra plats på huvudet. Tack vare detta kan du säkert arbeta med fästelement med en skruvmejsel.

Det är omöjligt att göra med frigöring av självgängande skruvar och utan ett gängvalsningssystem . Som namnet antyder är denna enhet utformad för att skapa sniderier. Skärsteget och formen på den yta som ska skäras justeras med hjälp av speciella formar. Slutsatsen är enkel: för att skapa produkter med olika trådar måste du skapa ett lager av formar av olika storlekar. Men det räcker inte att bara göra spåren - det kommer också att kräva bearbetning i en härdningsugn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utan att passera den blir den färdiga produkten för mjuk. Det blir omöjligt att sälja eller på något sätt använda det. Proceduren är ganska enkel (externt): först och främst värms metallen upp och sedan reduceras temperaturen kraftigt . Därför är det ganska uppenbart att berättelserna om den multifunktionella minimaskinen för tillverkning av självgängande skruvar är något listiga. Om det finns sådana anordningar, uttrycks deras mångsidighet endast i olika skärlägen, och för varje arbetsskede, för andra tekniska operationer, kommer andra installationer fortfarande att vara ansvariga.

Det är också nödvändigt att använda exempelvis galvaniseringsbad . Med deras hjälp appliceras en speciell beläggning med korrosionsskyddande egenskaper. Nyanser av teknisk bearbetning bestäms av vilken typ av beläggning som appliceras. Men du kommer definitivt att behöva bearbeta skruvar i flera bad. Vid galvanisering krävs god torkning. Det räcker inte att lägga arbetsstyckena utomhus. Torkning på specialutrustning är önskvärt. Du behöver också förpackningsmaskiner. De lägger de färdiga produkterna i speciella påsar.

Modern automation kan själv räkna det erforderliga antalet självgängande skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken

När du köper verktygsmaskiner från ryska tillverkare med låg produktivitet (från 50 till 70 bitar per minut) måste du betala från 170 till 200 tusen rubel. Ju högre prestandakrav, desto dyrare blir hårdvaran . System från Kina som tillverkar 250-300 självgängande skruvar per minut kostar från 500 tusen rubel. Vissa modeller säljer för 700 tusen. Apparater med samma prestanda tillverkade i Österrike och Tyskland säljs för 750-1100 tusen rubel per maskin.

Ett antal amerikanska företag marknadsför flitigt sin reklam . Hela deras funktion reduceras dock bara till bildandet och presentationen av varumärket. Nästan alla kopior görs i Kina, och det finns enkla licensinnehavare i USA. Rent tekniskt sett är det ingen skillnad för konsumenten. I detta fall kommer priset att inkludera kostnader och vinster längs hela kedjan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det anses ofta att tysktillverkade spisar är mycket bra. Och i allmänhet är detta sant. Men detta segment domineras av kontinuerliga arbetscykeldesigner. För små industrier och semihantverksverkstäder kommer ugnar av batch-typ att vara mer nödvändiga . Produkter av detta slag levereras av vissa inhemska företag. Råvaror i en intermittent ugn laddas i perforerade fat. Dessa fat används också för att fylla i släckningsbehållare. Många extrautrustningar tillverkas för hand. Att hitta ritningar och diagram är inte ett problem nu. Du måste bara noggrant studera den officiella tekniken för att eliminera fel.

För små företag som tillverkar självgängande skruvar är Candid AS3016 idealisk . Det är en halvautomatisk modell som också tillåter skruvar och skruvar att produceras. Kostnaden för sådan utrustning är cirka 3000 konventionella enheter. Det är sant att hans produktivitet inte är särskilt hög - högst 25 fästelement per minut. Den halvautomatiska typen av maskin innebär att operatören måste utföra ett antal manipulationer, men för nybörjare är detta den perfekta lösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuddelen av maskiner för tillverkning av självgängande skruvar tillverkas fortfarande i Kina och Taiwan. I Ryssland finns det bara ett fåtal organisationer som specialiserat sig på tillverkning av sådan utrustning. Kostnaderna för att köpa den, med hänsyn till fraktpriser, är ganska påtagliga. Bland de ryska leverantörerna är den ostridiga ledaren Samstal. Produkterna är också anmärkningsvärda:

  • FOB;
  • LianTeng;
  • Innor.
Bild
Bild
Bild
Bild

De enklaste versionerna kan producera upp till 60 hårdvaror per minut. Avancerade konstruktioner utgör upp till 250 enheter per minut . Vissa versioner är konfigurerade för att släppa andra typer av produkter. Detta gör att du kan utöka sortimentet, och trots de initialt ökade kostnaderna lönar sig ett sådant beslut snabbt. Kostnaden för de mest prisvärda automatmaskinerna för tillverkning av hårdvara med en uppskattad produktivitet på 50 bitar per minut är minst 13 tusen amerikanska dollar.

Modeller som är utformade för kvalificerade högklassiga proffs gör ibland upp till 300 hårdvara per minut . Den genomsnittliga ryska maskinen kommer att kosta cirka 90-100 tusen rubel. Det kommer att kosta cirka 500 tusen rubel att köpa en komplex linje med all nödvändig utrustning.

Det är inte värt att spara på detta. Endast högkvalitativ utrustning betalar verkligen sig själv, och ett antal billiga modifieringar slits ut snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Teknologi

Tillverkningen av självgängande skruvar kan naturligtvis inte reduceras till förvärv av lämplig utrustning. Det första steget i den tekniska processen är att naturligtvis skära tråd i delar av önskad längd . I samma ögonblick bildas en hatt. Därefter transporteras färdiga produkter längs ett transportband till en specialiserad maskin. Det är där som snidningen appliceras; förutom den redan nämnda härdningen, tvätten och torkningen krävs sortering. För din information: sortering och packning av självgängande skruvar utförs inte alltid på specialmaskiner. Ett antal små fabriker är byggda på ett sådant sätt att dessa operationer utförs av särskilt engagerade medarbetare.

Enkelheten hos moderna maskiner är sådan att i princip 1-2 personer kan vara engagerade i hela processen . Det finns inte heller några speciella svårigheter med reparation och underhåll. Gängmaskiner håller arbetsstycken på plats med hjälp av vibrerande grepp. Galvanisering innebär vanligtvis fosfatering eller oxidation. I vissa fall appliceras vitt eller gult zink. I princip, när beläggningen har applicerats, kan de självgängande skruvarna användas omedelbart för avsett ändamål. Härdningsugnen kan värmas upp till cirka 900 grader. Den innehåller ett kallare fack; det kan också övas att förmedla det till en annan ugn vid en lägre temperatur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ritmaskiner med bra prestanda kan bara fungera normalt vid användning av smörj- och kylvätskor. Korrekt ritning innebär inte bara bildandet av den erforderliga geometriska konfigurationen, utan också förbättringen av mikrostrukturen . Vid tillverkning av självgängande skruvar används utrustning som inte har funktionen att linda material på en spole. Ett annat förfarande, härdning, hjälper till att korrigera materialfel efter härdning. För maskiner med kallt huvud är korrekt inriktning av alla komponenter mycket viktigt.

Beredda produkter dumpas i silor eller korgar . Skärning av arbetsstycket på en kall huvudmaskin kan göras både öppen och stängd (med hjälp av en ärmkniv). Denna metod ger ett planparallellt snitt och en enhetlig volym av enskilda arbetsstycken. Därför blir det mindre svårigheter med vidare bearbetning.

Oftast tillverkas självgängande skruvar som erhålls på maskiner med kallt huvud i enlighet med DIN-standarder.

Rekommenderad: