Ringskruvar: Krokskruv Med En L-formad Halvring I änden Och Andra Typer, Mått Enligt GOST

Innehållsförteckning:

Video: Ringskruvar: Krokskruv Med En L-formad Halvring I änden Och Andra Typer, Mått Enligt GOST

Video: Ringskruvar: Krokskruv Med En L-formad Halvring I änden Och Andra Typer, Mått Enligt GOST
Video: Das Versagen der Kirche und die virale Ekklesia 2024, Maj
Ringskruvar: Krokskruv Med En L-formad Halvring I änden Och Andra Typer, Mått Enligt GOST
Ringskruvar: Krokskruv Med En L-formad Halvring I änden Och Andra Typer, Mått Enligt GOST
Anonim

På hårdvarumarknaden kan du hitta ett brett utbud av produkter. Inte den sista platsen i popularitet upptar en ringskruv som används i hushållsbehov, liksom i vissa branscher.

Bild
Bild

Särdrag

En ringskruv kallas en hårdvara, som används för upphängda strukturer eller med stora volymer. Den självgängande kroken gör installationen av ovanstående artiklar enklare och snabbare. Detta element kallas en skruvring, eftersom det har en speciell design.

  • Ett huvud som ser ut som en ring eller en halv ring. I detta fall fortsätter kroken i änden strukturen och är inte placerad som ett separat element.
  • Skruvgänga. Med hjälp av denna del av hårdvaran utförs nedsänkning i föremålet.

Den självgängande kroken kännetecknas av horisontellt läge i arbetsläget. Dess installation utförs vanligtvis i väggar eller andra vertikala ytor. Denna typ av installation bidrar till en viss belastning av skruven till maximal möjlig hastighet. Ringskruven håller föremål enligt en enkel princip: gängan expanderar i materialet och den skruvade delen i hålet görs. I det här fallet är hårdvaran jämn och sträckt.

Bild
Bild

Ringskruven är tillverkad av en härdad typ av kolstål. Ovanifrån är produktens yta belagd med zink, vilket skyddar den mot korrosion. Böjning av skruven sker från ståltråd, medan formen på halvringen observeras.

Den självgängande kroken har funnit sin tillämpning med lätta riggartiklar. Med hjälp av denna självgängande skruv läggs kablar och lampor fästs. I konstruktionen, med sin hjälp, är skogen fixerad till fasaden på byggnaden. Det rekommenderas inte att fixa stora föremål med ringen nedåt, eftersom produkten kan falla på grund av den höga belastningen på tråden. Tillverkningen av skruvar är strikt reglerad av GOST, särskilt GOST 1145-80, 1144-80.

Användningen av hårdvara kan riktas till olika behov . Ringskruven används både i och utanför byggnader. Oavsett driftförhållanden kan yttre faktorer såsom fukt påverka enheten. På grund av atmosfärisk nederbörd rostar hårdvara ofta, så tillverkaren täcker dem ofta med ett speciellt skyddande lager.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det värt att notera att enheten med en rostfri yta inte försämras efter demontering. Detta gäller särskilt i de branscher där fästelement är grunden för en säker användning av en struktur.

Bild
Bild

Typer och storlekar

Varianter av loopad hårdvara är förknippade med särdragen i att stänga sin huvuddel

  • Med en oavslutad ring.
  • Med en svetsad ring. Bidrar till tillförlitligheten vid fixering av det upphängda materialet. En sådan ring böjs inte under användning, så den tål betydande belastningar.

Beläggningen av hårdvara med en skruvgänga kan också vara annorlunda, i enlighet med denna egenskap är produkterna uppdelade i vitt och gult. Du kan också hitta blå, bruna, lila, grå fixturer till salu.

Bland de olika hårdvarorna kan du hitta en ögonbult. Det ser ut som en metallring som är starkt ansluten till en cylindrisk stångbas. I slutet av produkten finns en tråd som låter dig fästa alla slags strukturer. Ögat används vanligtvis för tråd, kedja, hängslen, boja och mer.

Bild
Bild

L-formad liten rektangulär hårdvara och en halvringskruv är också mycket populära. Dessa produkter har en skillnad, vilket är en speciell form för upphängning. Installationsalternativet för sådana enheter skiljer sig inte från en ringskruv.

Enligt GOST tillverkar tillverkare ringskruvar med följande dimensioner (i mm): 3x10, 4x40, 10x120, 8x80, 6x80, 8x100, 6x60, 12x350, 4x30. Produkter med dimensioner 4x45, 4x40, 5x50, 5x75, 6x65, 8x90, 8x120, 8x160, 10x160, 10x220, 12x90, 12x120 millimeter är dock mer efterfrågade. Dessutom kan du på rea hitta produkter med icke-standardmått. Med tanke på storleken kan tusen självgängande krokar ha en sådan massa:

  • 2,97 kg - 3,5x75 mm;
  • 9 kg - 5x50 mm;
  • 10 kg - 5x75 mm;
  • 57 kg - 3,5x75 mm.
Bild
Bild

Valbara kriterier

En ringskruv är ganska praktisk när du behöver skapa ett säkert fästelement med en mjuk yta som plast eller trä. För att valet av denna hårdvara för byggnadsställningar och andra ändamål ska vara korrekt, rekommenderas det att ta hänsyn till vilken typ av material som ska fästas, liksom konstruktionens belastning. När du väljer en plugg ska du inte ignorera inskruvningsdjupet, eftersom dess diameter ska vara lika med skruvsektionen.

Typen av objekt som ska fixas, strukturen på den bärande väggen, samt närvaron eller frånvaron av gips hjälper också till att välja en skruv . Ringhårdvara för ställningar kännetecknas av svetsad ring till stången. Denna funktion bidrar till att produkten inte böjer sig och tål tung belastning.

Bild
Bild

Hantverkare som arbetar med ökad belastning bör uppmärksamma versionen av skruven, som har en ihållande rund platta under ringen. Kostnaden för en given enhet påverkas av dess diameter och längd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör inte köpa en produkt som är för billig om den inte är tillverkad enligt GOST, eftersom en låg kostnad kan indikera låg kvalitet, vilket kan orsaka en situation som är farlig för människors hälsa.

Bild
Bild

Montering

För installation av ringskruvar är det först och främst värt att beräkna deras antal, vilket direkt beror på mängden arbete, kvalitetsegenskaperna hos de material som ska fästas och produktens storlek. Beräkningen av det exakta antalet hårdvara kan endast utföras individuellt.

Att fästa en självgängande krok på en yta kan göras för hand eller med hjälp av verktyg . I det här fallet kan du använda en skruvmejsel eller en metallstav. För att fästa skruven på en träyta måste du borra ett hål och sedan börja skruva in hårdvaran inuti. Om du behöver sätta in produkten i betong eller tegel, måste du först sätta in en distansplast i hålet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Principen att fästa en skruv med en ring skiljer sig praktiskt taget inte från proceduren med andra självgängande skruvar. Algoritmen spårar behovet av att utföra följande åtgärder:

  1. borra ett hål - tegel, betong eller stenväggar är ofta arbetsytan;
  2. rengöring av ytan från befintligt skräp och damm;
  3. installation av en plastpinne;
  4. skruva i skruven.

För att välja rätt håldiameter kan du ta hänsyn till följande rekommendationer:

  • om hårdvaran kommer att fixeras till en solid yta, måste hålets egenskaper matcha pluggens mått;
  • om skruvringen är fäst vid ett mjukt plan måste hålets diameter vara cirka 50-70 procent av produktdiametern.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skruven kan misslyckas och det finns flera anledningar till detta:

  • heterogenitet i strukturen för materialet i vilket hårdvaran monterades:
  • förekomsten av tomrum i gipset;
  • närheten av det borrade hålet till hörnet, väggen, tegelskarven.

Efter demontering och skruvning av hårdvaran från hålet måste den senare stängas med en specialkonstruerad plugg.

En skyddande typskylt kan fästa vid hålets kanter så mycket som möjligt och därigenom isolera den och pluggen från vatten och skräp.

Rekommenderad: