Polypropylenpluggar: En översikt över 6x40 Mm Distanspolyetylenpikar Med En Hemlig Kant, 6x30 Mm, Svamp Och Andra, GOST

Innehållsförteckning:

Video: Polypropylenpluggar: En översikt över 6x40 Mm Distanspolyetylenpikar Med En Hemlig Kant, 6x30 Mm, Svamp Och Andra, GOST

Video: Polypropylenpluggar: En översikt över 6x40 Mm Distanspolyetylenpikar Med En Hemlig Kant, 6x30 Mm, Svamp Och Andra, GOST
Video: Best Table Tennis Serves Tutorial. (Pt 1: backspin, hook) --- TOMORROW TABLE TENNIS 2024, Mars
Polypropylenpluggar: En översikt över 6x40 Mm Distanspolyetylenpikar Med En Hemlig Kant, 6x30 Mm, Svamp Och Andra, GOST
Polypropylenpluggar: En översikt över 6x40 Mm Distanspolyetylenpikar Med En Hemlig Kant, 6x30 Mm, Svamp Och Andra, GOST
Anonim

Dowels uppfanns länge, tillbaka i mitten av 1900 -talet. Det finns ett stort antal typer av dem på marknaden. I den här artikeln kommer vi att titta på polypropenprodukter, hur man väljer och installerar dem korrekt.

Särdrag

En plugg av polypropen är ett fästelement som används för en mängd olika material och kan bära en ganska anständig bärighet - upp till 200 kg. Detta betyder inte den maximala bärighetskapaciteten, utan den som han kan tåla permanent. Dowels är gjorda av olika material, inklusive plast och järn, men även ett plastfäste kommer att vara mer tillförlitligt i drift än en skruvad skruv eller en spik.

Bild
Bild

De viktigaste positiva egenskaperna hos en polypropenplatta:

  • användning vid tillverkning av miljövänliga material;
  • styrka;
  • hårdhet;
  • låg hygroskopicitet;
  • utmärkt motståndskraft mot olika syror och alkalier;
  • tål höga temperaturer upp till +80 grader Celsius.

Och till skillnad från metallprodukter korroderar den inte. Och också en stor fördel med denna typ av produkt är dess låga kostnad.

Negativa egenskaper är åldrande och sprickbildning med lång livslängd, låg frostbeständighet . Vid svåra frost förlorar produkten sin elasticitet och därmed tillförlitligheten. Så denna typ av fästelement rekommenderas för interiörarbete, i rum med någon grad av luftfuktighet och aggressiva miljöer, till exempel inom den kemiska eller livsmedelsindustrin. Men glöm inte dess förmåga att spricka och montera den inte på platser där det är hög belastning.

Bild
Bild

Viktig! För närvarande finns det ingen giltig GOST för plastmonteringscylindrar, den avbröts utan ersättning, därför använder tillverkarna tills vidare europeiska DIN -standarder.

Typer och modeller

Det finns många typer av pluggar, låt oss överväga de viktigaste

Spacer . Från namnet på denna typ av fästelement är principen för driften redan klar - detta är expansionen av benen (det kan finnas två eller flera av dem) av polyetencylindern för att säkert fixa den i hålet. Detta är en ganska stor produktklass som används inom olika områden av reparation, konstruktion eller monteringsarbete. De finns i olika längder, med ett försänkt huvud eller en utskjutande manschett, och kan dessutom utrustas med speciella element för att skydda mot rotation och säker fixering i hålen. De produceras i ett stort sortiment av storlekar med en diameter från 6 till 10 mm och en längd från 5 till 160 mm, men de mest populära är 8x30 mm, 10x60 mm, 10x40 mm, 8x40 mm, 5x30 mm (det första talet är diametern, och den andra är längden).

Bild
Bild
Bild
Bild

Spikspik . Detta är en mycket vanlig typ av fästelement, den består av två komponenter - i själva verket själva spiken, den kan vara gängad eller inte, och ett plastfodral. I det ögonblick då en spik körs in i pluggkroppen avviker dess kronblad och fixerar produkten säkert i urtaget. Det ger mycket snabb installation när det är nödvändigt att fästa ett stort antal element på kort tid. Om du använder en spik utan tråd är det nästan omöjligt att ta bort den senare. Denna typ av fästelement kan ha en extra krage för tillförlitlighet. Och det är också möjligt att ha en hemlig sida på den, som tillåter, om det behövs, att installera pluggen så att den blir osynlig från sidan. Modellen spikpinne är ganska blygsam, eftersom den inte är avsedd för höga belastningar. I grund och botten produceras dessa cylindrar i diametrar på 4, 5, 6, 8 mm, mindre ofta, men fästelement på 10 mm finns. De mest populära bland hantverkare är produkter i storlekar som 6x40 mm och 6x30 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fästelement för fixering av element i fasadisolering, fundament och så vidare . Mössan har en svampform. I grund och botten tillverkas de i två diametrar 8 och 10 mm, olika längder - upp till 400 mm. Storleken på "paraplyet" är av stor betydelse för att fixera isoleringen - från 45 till 90 mm. Det är absolut nödvändigt att uppmärksamma denna parameter.

Bild
Bild

Inramad . De är utformade för att passa dörrar och fönster i öppningar. Deras särdrag är deras stora längd (upp till 260 mm).

Bild
Bild
Bild
Bild

Fjäril Är en produkt med fjäderbelastade vikband. En sådan plugg används när det är nödvändigt att fästa ett föremål på en yta med hålrum inuti, till exempel en ljuskrona i taket.

Bild
Bild

Universell . De är mångsidiga och kan installeras i antingen ihåligt eller massivt material.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja rätt plugg behöver du bara svara dig själv på frågor som:

  • vad man ska fästa;
  • vad kommer att bifogas;
  • hur mycket tid finns det.

Svaret på den första frågan hjälper dig att förstå hur mycket kraft som kommer att hålla fästelementet, hur det kommer att se ut efter installationen.

Bild
Bild

Lastens beskaffenhet måste motsvara kraften hos pluggen. Kunskap om materialet hjälper oss att välja rätt plugg.

Baserna som något kan fixas till är indelade i fyra typer:

  • korpulent (tegel, sten, betong);
  • ihålig (tegel med hålrum, expanderade lerklossar);
  • porös (luftbetong);
  • gipsvägg.
Bild
Bild

Några av dessa element kan bryta med avsevärd kraft av distansdelen på dem, och fästelementen kan tas bort utan ansträngning . Samma plugg kan bete sig annorlunda och kommer att klara olika belastningar när den används i olika basmaterial. Och glöm inte heller skruvar eller självgängande skruvar - deras diameter måste motsvara den inre i pluggen.

Och den sista parametern är tid. Om det är begränsat är det bättre att använda spikar. Deras användning kan minska installationstiden med nästan hälften.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsteknik

För att fästelementen ska fungera länge och pålitligt måste följande enkla regler följas:

  • med hjälp av en borr eller stans gör du ett hål i väggen med önskad diameter;
  • rengör den sedan från föroreningar;
  • installera pluggen på det sätt som rekommenderas av tillverkaren.

Var uppmärksam på korrekt installation av dubbelbladiga stavar: distanserna måste installeras vertikalt. Fastsättningens tillförlitlighet beror på detta.

Rekommenderad: