Nylonpluggar: 6x30 Mm, 6x40 Mm Och Andra Storlekar. Varför är De Bättre än Polypropenpluggar? Dowel Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Nylonpluggar: 6x30 Mm, 6x40 Mm Och Andra Storlekar. Varför är De Bättre än Polypropenpluggar? Dowel Och Andra Typer

Video: Nylonpluggar: 6x30 Mm, 6x40 Mm Och Andra Storlekar. Varför är De Bättre än Polypropenpluggar? Dowel Och Andra Typer
Video: Presentation av Animal Riding 2024, April
Nylonpluggar: 6x30 Mm, 6x40 Mm Och Andra Storlekar. Varför är De Bättre än Polypropenpluggar? Dowel Och Andra Typer
Nylonpluggar: 6x30 Mm, 6x40 Mm Och Andra Storlekar. Varför är De Bättre än Polypropenpluggar? Dowel Och Andra Typer
Anonim

Inget renoverings- eller byggjobb är komplett utan fästelement av hög kvalitet. Ny teknik har inte heller kringgått byggindustrin; pålitliga fästelement har dykt upp. Artikeln kommer att diskutera en av dem - en nylonplugg.

Bild
Bild

Särdrag

Tapp - en hylsa av material med revben placerade på utsidan av produkten för pålitlig fixering och förhindrande av rotation under drift.

Nylonpluggens främsta kännetecken är en längre livslängd . Det kan hålla mer än 10 gånger längre än polyeten. De har varit i drift i europeiska länder i mer än ett halvt sekel. De är gjorda av ett speciellt material - polyamid, som inte åldras med tiden och inte krymper. Dessa egenskaper hos denna typ av plast gör det möjligt att använda nylonpluggar i många år utan rädsla för deras tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan funktion är ganska brett temperaturintervall , vid vilka sådana fästelement kan användas - det är från –40 till +80 grader Celsius. Det bör noteras att den kan användas vid lägre temperaturer på egen risk och risk: deformation och bristning kan uppstå, eller så kommer pluggen inte helt på plats. Men som praktiken har visat kommer den fortfarande att hålla bättre än vanlig polyeten.

På grund av den höga styrkan och tillförlitligheten tål denna typ av fästelement cirka 3 gånger högre belastning än fästena av enkel plast. Den enda nackdelen jämfört med resten är den högre kostnaden på grund av att en plasttyp av högre kvalitet används.

Nylonfästen har en annan intressant egenskap: när de placeras i vatten kommer de att sjunka, till skillnad från sina andra plastmotstycken.

Faktum är att materialet från vilket de är tillverkade är tätare och tyngre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Nylonpluggar av plast är konstruerade för användning i nästan alla fuktighetsförhållanden inomhus eller utomhus. Utbudet av deras tillämpning är ganska brett:

  • vid installation av dörr- och fönsteröppningar;
  • om du behöver fixa belysning eller VVS -armaturer;
  • med dess hjälp är speglar fästa;
  • det används i elektriska installationer;
  • när du installerar och installerar VVS-, ventilations- och luftkonditioneringssystem kan du inte klara dig utan nylonfästen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter och storlekar

Teknisk tanke står inte stilla och under driften av nylonfästen har många typer utvecklats för olika uppgifter och ändamål. Låt oss överväga de viktigaste alternativen.

Vanliga … Huvudområdet för dess användning är internt arbete. Det används vid arbete med tegel (vanligt och keramiskt), gips och andra material, i allmänhet, där belastningen på det är obetydlig.

Vanliga skruvar kan också användas för fixering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med manschett . Brädan används i fall där belastningen på pluggen är upp till 100 kg. Den har speciella krokar på konen, som gör att den tål olika mekaniska påverkan.

Detta är förmodligen den vanligaste och populära typen bland byggare som specialiserat sig på renovering av hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förlängd . Denna typ har en mer långsträckt del, med hjälp av vilken den är säkert fäst vid materialet. För detta fästelement har speciella element utvecklats som säkert fixar det. De liknar hajtänder, som när cylindern expanderas med en självgängande skruv trycker effektivt på hålets väggar - tack vare detta ökar tillförlitligheten många gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Universell … Den har en speciell design och en avrivbar manschett. Därför kan den användas i fasta och ihåliga material. Avtagbar krage möjliggör infästning och genomgående hål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spikspik . Som namnet antyder kan den inte bara skruvas in, utan också hamras vid behov. Finns med tre olika manschetter - dolda, breda och cylindriska. Denna typ av fästelement har ett starkare huvud och bas vid halsen på den självgängande skruven, en ökad öppningszon - allt detta gör att den tål högre belastningar och skyddar mot oönskade konsekvenser i form av knäck.

Och den är utrustad med en speciell tråd som gör att du kan ta bort den från urtaget eller göra justeringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan hitta pluggar av följande specifika typer: fasad, för ställningar, för ihåliga tegelstenar och många andra.

De vanligaste nylonpropparna har dessa parametrar - 6x30, 6x40, 8x60, 8x40, 10x50, 6x60 mm . Dessa storlekar anses vara standard, det finns också långsträckta.

Denna typ av fästelement tillverkas enligt europeiska DIN -standarder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är bättre än polypropen?

I grund och botten är egenskaperna hos nylon- och polypropylenpluggar liknande .… Men den första är mer motståndskraftig mot stötar och andra mekaniska påverkan och till skillnad från polypropen håller den mycket längre och spricker inte med tiden. Och dessutom är den mer frostbeständig och absorberar inte lukt.

I allmänhet är nylonpluggar mer att föredra för alla typer av inomhus- och utomhusarbete än andra, men deras högre pris och hygroskopicitet bör beaktas.

Eftersom de absorberar vatten är det bättre att montera dem utomhus vid en tidpunkt då det inte finns regn eller hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urval

För att välja rätt nylonplatta behöver du veta:

  • belastningen som han kommer att uppleva;
  • vilken typ av material det ska bäddas in i;
  • hålets djup och diameter.

Då måste du ta upp en skruv för att fixa det. En vanlig självgängande skruv är perfekt.

Men om det antas att luftfuktigheten kommer att öka, är det bättre att använda galvaniserad hårdvara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Att installera dessa dragstänger är enkelt och skiljer sig inte från resten

  • Först måste du göra markeringen.
  • Borra sedan hålet till önskad storlek med hjälp av ett verktyg - detta kan vara en borrhammare eller en slagborr.
  • Nästa steg är att rengöra spåret från skräp och damm. Därefter installerar vi pluggen och skruvar in en självgängande skruv med lämplig längd och diameter.

Det finns nu ett stort antal olika inhemska och utländska tillverkare på marknaden, så att välja rätt pluggar är inte svårt.

Rekommenderad: