Dekorativa Naglar: Lång Mässing Med Ett Antikt Huvud Och Smidda, Andra Typer, Pneumatisk Häftapparat För Deras Användning

Innehållsförteckning:

Video: Dekorativa Naglar: Lång Mässing Med Ett Antikt Huvud Och Smidda, Andra Typer, Pneumatisk Häftapparat För Deras Användning

Video: Dekorativa Naglar: Lång Mässing Med Ett Antikt Huvud Och Smidda, Andra Typer, Pneumatisk Häftapparat För Deras Användning
Video: Rapid E-Tac Electric Staple/ Brad Nailer Gun Unboxing And Testing 2024, April
Dekorativa Naglar: Lång Mässing Med Ett Antikt Huvud Och Smidda, Andra Typer, Pneumatisk Häftapparat För Deras Användning
Dekorativa Naglar: Lång Mässing Med Ett Antikt Huvud Och Smidda, Andra Typer, Pneumatisk Häftapparat För Deras Användning
Anonim

I processen för att utföra reparations- och konstruktionsuppgifter är yttre dekoration av stor vikt. Dekorativa naglar är ett nödvändigt element för dess genomförande. Dessutom är ett sådant element av stor betydelse för restaurering av möbler. Tänk på funktioner, användningsregler och typer av dekorativa naglar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Dekorativa naglar Är produkter som används flitigt på olika områden av mänsklig verksamhet. Det är därför det finns ett stort utbud av liknande element på marknaden idag, som skiljer sig på ett eller annat sätt (till exempel längd eller utseende). Följaktligen kommer varje kund att kunna välja just en mängd olika dekorativa detaljer som helt uppfyller hans behov och önskningar.

I grunden är dekorativa naglar fästelement . Även om de främst måste utföra funktionella uppgifter måste dekorativa föremål (som du kanske gissar från deras namn) ha ett estetiskt tilltalande utseende som passar bra in i en eller annan stil.

Det är också viktigt att dessa dekorativa element är gjorda av hållbara och pålitliga material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Moderna experter utmärker flera typer av dekorativa detaljer . Så till exempel kan du hitta naglar med och utan huvud, i modern design och antika, långa och korta sorter, liksom andra alternativ. Tänk på flera populära klassificeringar av dekorativa naglar.

Efter kepsstorlek produkter med ett litet huvud och element med en stor hatt utmärks. Det första alternativet liknar vanliga finishspikar. För det mesta utför denna sort en funktionell roll och utför en fixeringsåtgärd.

Bild
Bild

I detta avseende, om du föredrar produkter med ett litet huvud, välj dem för att matcha huvudprodukten.

Stora huvudspikar tjänar en estetisk funktion, eftersom spikhuvudet är en integrerad del av inredningen.

Genom design kan dekorativa detaljer vara dekorativa och tapeter . Efterbehandlingssorten är en tunn spik (oftast är råmaterialet i detta fall tråd), vars diameter inte överstiger 2 mm, och längden är 4 cm. Hatt för ett sådant element är liten. Tapet dekorativa naglar har ett stort och vackert huvud och är små i storlek (maximal diameter - 2 mm, maximal längd - 2,5 cm).

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest mångsidiga klassificeringen av dekorativa naglar är deras särskiljning genom sin yttre design. Så, beroende på denna egenskap skiljer sig följande grupper ut:

  • emaljerad - hattarna på sådana produkter är målade med emalj och täckta med ett mönster (det kan vara antingen monokromatiskt eller flerfärgat);
  • formade - naglar kan inte bara ha ett traditionellt runt huvud, utan också en halvcirkelformad, fyrkantig, triangulär, volymetrisk;
  • präglade - naglarnas huvuden kan vara släta eller präglade (voluminösa);
  • komplex - hattarnas form kan inte bara vara geometrisk, utan också ha en komplex form: till exempel en blomma, brev, fjäril, hieroglyf.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Beroende på tillverkningsmaterial kan dekorativa naglar vara:

  • mässing;
  • smidd;
  • koppar;
  • stål;
  • zink;
  • från nickel;
  • silver;
  • guld;
  • från krom;
  • läder;
  • tyg;
  • plast.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt är det vanligaste och mest efterfrågade materialet som t.ex. mässing … Samtidigt, när du väljer nagelmaterial, är det väldigt Det är viktigt att inte bara utgå från dina personliga preferenser, materialets tillförlitlighet och utseende, utan också från vilka råvaror huvudprodukten är tillverkad av.

Var noga med att ta hänsyn till det faktum att materialen ska kombineras väl med varandra: för det första ska naglarna enkelt genomborra huvudprodukten, och för det andra ska materialen visuellt matcha.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användande

Dekorativa element kombinerar därför funktionella och estetiska egenskaper användningsområdet är ganska brett och varierat … Så till exempel används element ofta för att dekorera inredningsdetaljer som är gjorda av mjukt material eller trä (i det här fallet kan naglar användas ensamma eller bilda ett ovanligt mönster från dem som passar bra in i den övergripande stilen). Dessutom kan de fästas manuellt eller med hjälp av en speciell enhet som kallas pneumatisk häftapparat.

Genom att använda ett enkelt och vanligt dekorativt material som naglar kan du ge ett ovanligt utseende till en föråldrad eller tråkig produkt. Känn dig fri att bli kreativ och kreativ, men tänk också på praktisk och funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid användning av fästelement är det viktigt att följa några regler

  1. Innan du använder dekorativa bitar är det viktigt att se till att fästelementets längd är 2 eller 3 gånger tjockleken på materialet du fäster. Om du ignorerar denna princip blir dina fästelement i slutändan opålitliga och försvagas snabbt, vilket kan leda till en fullständig nedbrytning av produkten.
  2. Om du inte använder en, utan flera spikar för att fästa, tänk på i förväg om hur du kommer att placera dem. Så till exempel kan du ge företräde åt ett enkelt symmetriskt arrangemang, skapa en icke-standardiserad design, ge ut ett författarmönster, göra en prydnad.
  3. För att skapa en klassisk stil rekommenderas att ordna naglarna längs konturen. Samtidigt är det lämpligt att välja fästelement i en elegant traditionell stil så att de inte skapar en luddig effekt.
  4. Om du vill uppmärksamma andra på detta fästelement, använd sedan naglar vars färg kontrasterar med färgen på huvudprodukten. Välj annars naglar som matchar.
  5. För att lägga till eklekticism i produkten kan du använda flera typer av naglar samtidigt: de kan skilja sig åt i material, storlek och utseende.

Rekommenderad: