Maskiner För Spikproduktion: En översikt över Maskiner För Spikproduktion Och Självgängande Skruvar, Valet Av Automatiska Spikmaskiner

Innehållsförteckning:

Video: Maskiner För Spikproduktion: En översikt över Maskiner För Spikproduktion Och Självgängande Skruvar, Valet Av Automatiska Spikmaskiner

Video: Maskiner För Spikproduktion: En översikt över Maskiner För Spikproduktion Och Självgängande Skruvar, Valet Av Automatiska Spikmaskiner
Video: MAX PJCD551 Skruvautomat 2024, April
Maskiner För Spikproduktion: En översikt över Maskiner För Spikproduktion Och Självgängande Skruvar, Valet Av Automatiska Spikmaskiner
Maskiner För Spikproduktion: En översikt över Maskiner För Spikproduktion Och Självgängande Skruvar, Valet Av Automatiska Spikmaskiner
Anonim

Att göra naglar är en lukrativ affärsidé, men det fungerar bara om kvaliteten på fästmaterialet är felfri . Därför behöver användaren specialutrustning för produktion - en maskin. Till en början kan det räcka med en, och i framtiden kan du enkelt expandera företaget till en genomsnittlig storlek, beroende på efterfrågan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Olika spikmaskiner har ett antal funktioner beroende på design och principer för dess arbete … Minimaskinen som används för att göra naglar i hemverkstäder är nästan helautomatisk. I en sådan maskin fästs tråden med en automatisk hållare och lindas gradvis av sig själv, vilket garanterar produkternas hastighet och kvalitet. Om ett trumset tillhandahålls i designen, slår det direkt och bildar ett spikhuvud. Andra hammarspikmaskiner använder skaftet aktivt.

Hammaren spelar en avgörande roll för räffling, gör spikhuvudena och formar produkterna till slut . Den enda nackdelen, förutom de höga kostnaderna för fabriksmodeller, är den höga ljudnivån under drift. Om vi pratar om pressmaskiner för skruvar och spikar, misslyckas de också snabbt. Det är trots allt de mekaniska delarna som spelar en avgörande roll i designen.

Korrigeringen av denna nackdel utfördes i roterande maskiner, där trycket spelar en roll istället för påverkan, och eftersom det inte finns fler brister i slagmekanismen, ökar arbetets effektivitet avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

I allmänhet kan alla maskiner eller minimaskiner vara en av två möjliga sorter:

  • pressmaskin;
  • roterande enhet.

Den första är en slagverkstyp och är inte lämplig för massproduktion. Sådana maskiner är ganska bullriga under drift, de bryter ofta viktiga mekaniska delar, de måste smörjas regelbundet med olja för att de ska fortsätta fungera.

Rotaryenheter är utrustade med numerisk styrning med hög precision, de har högre prestanda och är mycket tystare. Beroende på modell kan maskinen vara en kraftfull, konstruerad för produktion i stora partier, eller en enhet som är speciellt utformad för liten tillverkning av delar - i arbetet, redan i de inledande stadierna, fastställs huvudparametrarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana maskiner skiljer sig från varandra i flera huvudegenskaper

  • Kraft … Denna parameter för fabriksmodeller kan nå 20 kW. Men det är värt att komma ihåg att mer kraftfulla modeller kommer att kräva mycket mer produktiva resurser från verkstaden.
  • Produktionshastigheten är också olika för alla . I genomsnitt kan en fabriksmaskin på en professionell nivå producera cirka 500 eller 1000 spikar per minut, allt beror på modellen och deklarerade parametrarna.
  • Färdig produktlängd kan också vara olika, och detta är en av parametrarna för vilka en maskin väljs för en verkstad.
  • Beroende på trådens densitet och diameter vid tillverkning ändras också produkternas bredd.
  • Vissa maskiner kan producera olika typer av naglar .… Modellens mångsidighet är ett av de viktiga kriterierna för vissa fabriker.
  • Maskinvikt är också viktigt om det väljs för en hemverkstad. En enhet som väger upp till ett ton är lämplig för ett vanligt golv. Allt mer i vikt kommer att kräva speciella driftsförhållanden, annars kommer golvet helt enkelt att falla direkt under utrustningen mitt under arbetet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad valet slutligen kommer att bero på beror på uppgifternas omfattning och komplexitet . Beroende på detta väljs också utrustningstyp. För en hemverkstad eller en liten verkstad är en minimaskin med tråd mer lämplig, en effekt på 5 kW är tillräckligt för produktion av massor av produkter. Kanske spikar i slutändan kommer att visa sig vara av endast en typ, men i slutändan kommer de att vara enkla och högkvalitativa. Multifunktionella enheter är värda att köpa om du har ett stort utrymme och planerar för en storskalig produktion av byggvaror.

Glöm inte lager av råvaror, som alltid måste finnas i någon verkstad så att produktionen inte stannar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Om vi pratar om populära modeller, så finns det flera av dem. Och de flesta av dem är relaterade till tråd- och spikmaskiner.

AB4116 - hammartypsenhet med en hammare. Som en råvara används en koldioxidsnål tråd, vars diameter är 4,5 millimeter. Längden på den färdiga spiken kan vara upp till 250 mm, i genomsnitt producerar denna maskin 350 bitar per minut tack vare en motor med en effekt på upp till 5 kW.

Bild
Bild

K0911702 har en liknande effektparameter, men produkter och färdiga naglar är halva storleken, som kan justeras delvis. Och antalet spikar i detta fall kan vara upp till 500 enheter inklusive.

Bild
Bild

K0911701 trådspikare som producerar små spikar upp till 300 bitar. Effekten är densamma, bara kostnaden är lägre och måtten är något mindre än den andra typen av samma linje.

Bild
Bild
Bild
Bild

Z942C - av alla listade modeller är effekten hälften så hög och producerar spikar bara 50 mm långa, men omsättningen är upp till 300 enheter per minut, och kvaliteten förblir på en bra nivå, trots de lägre prestandaegenskaperna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en maskin för spikproduktion måste du ta hänsyn till många små saker, förutom kostnaden och möjligheterna för en viss modell. Förutom, du måste komma ihåg vilken spänning det elektriska nätverket tål i en hemverkstad och välja antal och typ av utrustning baserat på kvalitetsegenskaper och parametrar:

  • komplexiteten och detaljerna i underhållet;
  • maskinens produktivitet per skift;
  • maskinens dimensioner och vikt;
  • spänning och resursförbrukning;
  • egenskaper hos en viss modell.

Om verkstaden planeras att organiseras liten, räcker det med några enheter och den nödvändiga mängden råmaterial för arbetsledaren. Normalt för en hemverkstad är effekttaket 5 kW . Dessutom måste du förköpa ett antal ytterligare material och tillbehör, till exempel huggknivar, som alltid måste slipas kraftigt under produktionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid halvautomatisk eller helautomatisk produktion kommer arbetsledaren fortfarande att kräva minimala steg i form av periodiskt byte av komponenter . Dem rekommenderas också köp i förväg och i stora mängder . Stora enheter som väger mer än ett ton och med omfattande dimensioner kräver professionellt underhåll, reparationen tar vanligtvis lite tid med yrkeskunskaper.

Arbetet utförs enligt följande

  • Tråden sätts bara in i den avstängda maskinen. I detta fall öppnas alla dies manuellt med ett speciellt mekaniskt hjul.
  • Slagkomponentens eller spikhuvudspressens integritet och produktionsaktivitet kontrolleras.
  • Därefter startar enheten upp och utför automatiskt alla nödvändiga åtgärder. Locket skärps med ett slag eller en press, sedan smälts tråden och skärs för stiftet på den framtida spiken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av råvaror beror också på typen av spik . Högkolstål, mässing eller rostfritt stål är lämpliga som material. Tråd, som alla andra råvaror, är det bättre att omedelbart köpa en viss diameter i form av speciella ämnen. Vilken du ska välja och hur - beror på vilken maskin som ska användas i hemverkstaden … Området för en sådan verkstad bör vara minst 18 kvadratmeter, det ska vara torrt och varmt, det är värt att ta hand om högkvalitativ ventilation och luftbyte. När du tänker i förväg om maskinens typ och plats kan du rädda dig själv från många problem.

Rummet måste ge en plats för korrekt förvaring av råvaror och komponenter, delvis av detta skäl måste rummet vara torrt och ventilerat . När du väljer en maskin för en hemverkstad bör du vara uppmärksam på de vanligaste modellerna. Detta kommer att lösa ett eventuellt problem med reparation och inköp av komponenter. Byte av mekaniska delar är något som en hantverkare kan hantera med sina egna händer, men om den numeriska kontrollen går sönder eller ett programvarufel kommer hjälp från en specialist att krävas.

Därför är det till en början bättre att välja de enklaste modellerna för att fullt ut vänja sig vid operationsalgoritmen och servicefunktionerna.

Rekommenderad: