Mått På Spikspikar (16 Bilder): 6x60 Mm, 6x80 Mm, 8x60 Mm, 8x80 Och Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Mått På Spikspikar (16 Bilder): 6x60 Mm, 6x80 Mm, 8x60 Mm, 8x80 Och Andra Storlekar

Video: Mått På Spikspikar (16 Bilder): 6x60 Mm, 6x80 Mm, 8x60 Mm, 8x80 Och Andra Storlekar
Video: SlöjdPerra visar hur man förborrar med spik 2024, April
Mått På Spikspikar (16 Bilder): 6x60 Mm, 6x80 Mm, 8x60 Mm, 8x80 Och Andra Storlekar
Mått På Spikspikar (16 Bilder): 6x60 Mm, 6x80 Mm, 8x60 Mm, 8x80 Och Andra Storlekar
Anonim

De började njuta av stor popularitet naglar , om du behöver göra en snabb installation på en betong, tegelyta. Det största pluset när du arbetar med detta fästelement - det här är en snabb installation, det räcker med att förbereda ett hål, sätt in en plugg i den och slå in med en hammare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Spik -designen består av två delar - en spik och en hylsa (plugg) . Fodret ser ut som en cylinder av plast eller stål. På sidorna finns distans mustascher, som räts ut när spiken monteras. Tekniska egenskaper hos spikspiken följa GOST -standarder, medan mindre avvikelser i parametrar är tillåtna - ändra storlek på diametern, vikten, längden eller strukturen på fästelementet. Dowels är gjorda av en stålstav, vars legering måste vara resistent mot olika belastningar. Hårdhet produkterna sträcker sig från 54 till 56 HRC (Rockwell).

Tillåten krökning stång mindre än 5 centimeter - 0,1 millimeter, stång mer än 5 cm - upp till 0, 15. Skruvens spets ska jämnt och smidigt övergå i stången, inte ha knäckar, sprickor och spån, och dess slöhet ska inte vara mer än 0,8. fästelementens ytor är tillåtna spår från klämmorna som används vid bearbetning.

Om pluggen har en korrugerad yta kan avståndet mellan kanterna vara upp till 0,8 och djupet mellan dem är inte högre än 0,15.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spikens yta bearbetas skyddande zinkskikt , inte mindre än 6-7 mikrometer tjock. Ladda beroende på diametern, längden på fästelementet och materialet i vilket pluggen drevs kan det vara annorlunda. Det är nödvändigt att överväga basdensitet , för att arbeta, liksom hur och i vilket plan installationen kommer att ske - vertikalt eller horisontellt (golv, vägg, tak). Det finns en asymmetrisk tråd på spiken, som inte bör göra det svårt att sätta in den i ärmen, men tack vare den kan spiken inte dras ut eller skruvas loss.

Själva pluggarna är gjorda av plast - polypropen, nylon, polyeten . De tål ytor av betong - 200-450 kilo, från tegel - 150-400 kilo. Precis som spikar kan de tillverkas av en stålstång, sådana fästelement används som tunga och tål en belastning på upp till 5 ton. Färgen på plasten kan vara vit, svart, grå, blå, röd och orange.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storleksintervall av arter

Enligt standarderna är pluggarna gjorda med en diameter på 5, 6, 8, 10 mm . Det finns också mindre vanliga sådana, till exempel 4 mm. Längden varierar från 20 till 150 mm. Spikstorlekens storlek väljs enligt designparametrarna. För en symbol anges två värden i markeringen, den första är diametern, den andra är längden. Det mest populära storleksintervallet för fästelement är 4x20, 4x40 mm, 5x30, 5x40 mm, 6x30, 6x35, 6x40, 6x50, 6x52, 6x60 mm, 6x70 mm, 6x80 mm, 6x100 mm, 8x40, 8x50, 8x60, 8x80 mm, 8x100 mm, 10x50, 10x60, 10x80, 10x100 mm, 10x120 mm, 10x160 mm, 12x60, 12x70, 12x80 mm.

Storleken på hårdvaran kan också bestämmas med hjälp av tabeller, som anger alla nödvändiga parametrar för varje typ.

Bild
Bild

Dowel-fästelement är indelade i typer

  • Paraply (eller fram) … Skiljer sig i en keps av stor storlek och längd. Designad för fixering av stora lager isolering. Spiken kan vara tillverkad av stål eller slagfast plast.
  • Kemisk … Fästning sker med hjälp av en limkapsel. Det finns en kemisk plugg av ampuller och injektionstyper.
  • KBT (eller fästelement för luftbetong) … Under installationen sker gängning, men själva basmaterialet förstörs inte. Den tål belastningar från 400 till 600 kilo.
  • Universell … Designad både för ytor med hålrum och för fasta ytor. När du installerar spiken "vrider" ärmen och bildar en slags knut, vilket ger tillförlitlig vidhäftning och fixering.
  • Molly (eller vikfjäder) plugg. Den är tillverkad av stål och när den är installerad "vikar", monteras den i tunna och ihåliga väggar. Det kan också populärt kallas en fjärilspindel.
  • Spacer … Den har ytterligare fästanordningar, den kan vara mellan tre, fyra och sex. En gängad spik drivs in med en hammare.
  • Ram … Dess särdrag är formen på den icke-expansiva delen, den är långsträckt.
  • Metallic för betong … Det är bäst att använda en speciell pistol för fästelement, men manuell installation kan göras. Hål måste förberedas i förväg.

Det ska noteras att vissa modeller har en tätningsbricka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

Innan du köper fästelement måste du ta reda på det på vilken yta den ska monteras . En viktig parameter när du väljer är fästelementets diameter och längd . Ju större de är, desto mer belastning tål den. Det tar också hänsyn till tjockleken, ytdensiteten och förekomsten av tomrum.

Till exempel, för en sockel, är de vanligaste universella pluggarna med en diameter på 0,6 centimeter och en längd på upp till 8 centimeter lämpliga. Detta är en av de pålitliga fästelementen, men om demontering av strukturen krävs kan problem uppstå. Det måste komma ihåg att före installationen appliceras alla nödvändiga markeringar för montering på väggen och under hålen på baseboardet, som senare kommer att borras ut i förväg . Hålens diameter måste vara lika med pluggens diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en toalett med små dimensioner installation med pluggar skulle vara det mest praktiska alternativet. Komplett med hårdvara bör vara gummitvättar eller packningar. Här måste du också mäta ytan och applicera en markering där fästelementen ska sättas in. Därefter borras ett hål i brickan med en borr och sedan med en konstruktionsperforator i betong. För isolering och skum är fasadprover lämpliga, vid basen finns en speciell tandad tråd, tack vare vilken spikspiken är säkert fäst vid basen.

Som fästelement för en TV, för en vägghall, för att hänga upp ett kök, hyllor och andra möbler , som kommer att installeras i ett vertikalt plan, är det bättre att använda metallspikar för luftbetong eller ramspik.

En expansionspinne är också ett bra alternativ, det kommer inte att skada eller förstöra väggen under installationen.

Rekommenderad: