Wire ВР: ВР-2 Och ВР-3, ВР-4 Och ВР-5, Andra Typer. Vad är Det Och Var Tillämpas Det?

Innehållsförteckning:

Video: Wire ВР: ВР-2 Och ВР-3, ВР-4 Och ВР-5, Andra Typer. Vad är Det Och Var Tillämpas Det?

Video: Wire ВР: ВР-2 Och ВР-3, ВР-4 Och ВР-5, Andra Typer. Vad är Det Och Var Tillämpas Det?
Video: VR за Неделю #246 - Lynx за $500 и Цукерочки за $300 2024, Mars
Wire ВР: ВР-2 Och ВР-3, ВР-4 Och ВР-5, Andra Typer. Vad är Det Och Var Tillämpas Det?
Wire ВР: ВР-2 Och ВР-3, ВР-4 Och ВР-5, Andra Typer. Vad är Det Och Var Tillämpas Det?
Anonim

Varje person var tvungen att använda en tråd minst en gång i sitt liv. Dess nysta finns i arsenalen för alla sparsamma ägare, eftersom du inte kan klara dig utan denna produkt i vardagen. Trots det stora utbudet av produkter på marknaden är BP-tråd, som tillverkas med olika tvärsnittsdiametrar, särskilt efterfrågad.

Vad det är?

BP -tråd är en lång metallprodukt som produceras i form av en sladd eller tråd. Det kallas också ofta förstärkningstråd. Denna produkt är tillverkad av lågkolstål, som innehåller upp till 0,25% kol . Denna typ av tråd kännetecknas av närvaron av korrugering på båda sidor, medan de andra två sidorna har en slät yta. Produkten levereras till försäljning i spolar som väger från 20 till 100 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna tråd kan ha en diameter på 3, 0, 3, 8, 4, 0 och 5,0 mm. Dess tvärsnitt är vanligtvis runt, även om du på försäljning kan hitta vyer med polygonala och ovala snitt. I tillverkningsprocessen är produkten uppdelad i fem huvudklasser, det första numret efter beteckningen BP indikerar hållfasthetsklassen.

Produktionen utförs i enlighet med de fastställda GOST -standarderna, det är inte tillåtet att ha utsprång, bucklor . Dessutom måste tråden ha höga mekaniska egenskaper: den måste tåla ett visst antal böjningar och ha en bra brytstyrka. Dess kvalitetskontroll utförs i produktionen med speciella metoder (tester). Denna produkt produceras med kallteckningsmetoden för ståltrådsstång, som dras genom munstyckena (hålen) med hjälp av specialutrustning. Vikten av en meter tråd med en diameter på 3 mm är 0,052 kg, 4 mm - 0,092 kg och 5 mm - 0,14 kg.

Bild
Bild

Översikt av arter

Idag presenteras BP wire på marknaden i flera typer, var och en kännetecknas av sina egna driftsegenskaper och syfte.

BP-1 . Det är en korrugerad produkt med hack. Dess huvudsakliga syfte är att ge förbättrad vidhäftning till armeringsmaterial (till exempel cement). De främsta fördelarna med denna typ är hög hållfasthet, bra kvalitet, hållbarhet och överkomligt pris. Det finns inga nackdelar.

Bild
Bild

BP-2 . Denna tråd är tillverkad i enlighet med GOST 7348-81 av högkvalitativt kolstål klass 75, 80 och 85. Denna typ av tråd kan ha två hållfasthetsklasser: 1400 och 1500 n / mm2. När det gäller trådspolens innerdiameter kan den vara från 1000 till 1400 mm. Fördelar - hög kvalitet, överkomlig kostnad. Minus - brottstyrkan är mindre än 400 kgf.

Bild
Bild
Bild
Bild

BP-3 . Kalldragen produkt tillverkad av kolstål. Det kännetecknas av hög styvhet, låg temperaturbeständighet, hållfasthet. Levereras i nycklar i olika storlekar. Det finns inga nackdelar.

Bild
Bild

BP-4 . Ståltråd för armering av armerade betongkonstruktioner. Den är tillverkad av stålkvaliteter 65, 70, 80 och 85. Bultsteget i denna typ av tråd är 3 mm, djupet är 0,25 mm, utsprångets längd är 1 mm, brytkraften är från 1085 kgf. Det finns inga nackdelar.

Bild
Bild

BP-5 . Kalddragen tråd med låg kolhalt som har höga mekaniska egenskaper vid små diametrar. Inga brister hittades.

Bild
Bild

Applikationsområde

BP -tråd är mycket efterfrågad inom många verksamhetsområden. Oftast används den i konstruktion för armering av små armerade betongelement, fundament, vid tillverkning av självutjämnande golv och i putsverk. Dessutom används produkten vid tillverkning av väg- och murverk, trottoarkanter, beläggningsplattor, hårdvara, spik, fjädrar, elektroder och kablar. Produkten har funnits stor spridning i hushållet.

Rekommenderad: