Volframtråd: Var Får Man Det Hemma? Var Används Den? GOST Och Funktioner

Innehållsförteckning:

Video: Volframtråd: Var Får Man Det Hemma? Var Används Den? GOST Och Funktioner

Video: Volframtråd: Var Får Man Det Hemma? Var Används Den? GOST Och Funktioner
Video: Var får man onanera? 2024, April
Volframtråd: Var Får Man Det Hemma? Var Används Den? GOST Och Funktioner
Volframtråd: Var Får Man Det Hemma? Var Används Den? GOST Och Funktioner
Anonim

Volframtråd tillhör kategorin värmebeständiga material, kännetecknad av ökad styrka och motståndskraft mot rost, negativa effekter av yttre faktorer och aggressiva kemikalier.

Särdrag

För tillverkning av volframtråd - GOST 18903-73 - används smidda stavar. Under ritningen genomförs en gradvis minskning av temperaturregimen. Därefter rengörs produkten genom glödgning och elektrolytisk polering.

Råvaran för tillverkning av denna typ av trådprodukter är den mest eldfasta metallen . Detta material är värmebeständigt och hållbart, det är inte rädd för sura och alkaliska miljöer. Sådana egenskaper gör det möjligt att använda volframtråd för tillverkning av delar avsedda för drift under uppvärmningsförhållanden, vilket resulterar i att de inte förlorar sina ursprungliga egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekaniska parametrar som är karakteristiska för denna typ av trådprodukter (ökad hårdhet, slitstyrka vid uppvärmning, lågt värmeutvidgning), som överstiger många liknande material, gör volframprodukter mycket populära.

Denna typ av valsad metall kännetecknas av en hög elasticitetsmodul, utmärkt ohmiskt motstånd och god värmeledningsförmåga . Det är ett hållbart och pålitligt material som tål extrema driftförhållanden, vilket gör det oumbärligt i en mängd olika tillverkningsindustrier.

Bild
Bild

Det finns flera märken av sådan tråd . Klassificeringen utförs i enlighet med tvärsnittsdiametern och procentandelen volfram i materialets sammansättning.

Tråddiametern kan vara från 12,5 till 500 mikron.

Det mest populära märket är VA . BPH -märket används för tillverkning av katoder för elektroniska enheter.

Bild
Bild

Märkena av volframvalsad metall VM, VT är också efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är märket som avgör materialets omfattning.

Ansökningar

Volframtråd används inom olika produktionsområden och den nationella ekonomin. Den används för att göra spiraler och fjäderelement för glödlampor.

Wolfram-rheniumsorten (BPH) används för framställning av traverser

Bild
Bild

Volfram är en eldfast metall, därför är trådprodukter baserade på den oumbärliga för att skapa motståndselement i värmeenheter. Det finns i termoelektriska omvandlare, slingvärmare.

Bild
Bild

Processen att tillverka volframvalsad metall är ganska komplicerad med användning av pulvermetallurgitekniker . Det är mycket populärt inom el- och radioteknikindustrin. Det används aktivt vid skapandet av LCD -TV -skärmar. De mest efterfrågade trådprodukterna är volframanhydrid och erhålls från salterna av denna metall.

På grundval av detta tillverkas delar av röntgenutrustning, som under drift utsätts för vibrationer och stark uppvärmning. Mesh och filtreringsmekanismer baserade på det används i den kemiska industrin.

Bild
Bild

Var kan man få det hemma?

Många är intresserade av var man kan hitta volframtråd hemma. Det är en komponent i alla uppvärmningsdelar i hushållsapparater.

Det finns i gamla versioner av strykjärn, vattenkokare . Om ditt hem har en gammal fläktvärmare, ta bort trådsträngarna från värmarna. Det är lätt att få bort det från trasiga brödrostar. Det finns också i värmeelementen i tvättställ. För att ta bort tråden öppnas värmeelementen försiktigt med en kvarn. Det är bara nödvändigt att rengöra trådprodukterna från isolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Volframvalsad metall, slitstark och negativa yttre påverkan, har visat sig bra. Dess leveranser utförs inte bara i spolar, utan också i spolar.

Rekommenderad: