Hur Virkas En Ankar? 19 Foton Hur Man Korrekt Och Snabbt Stickar Med Trådarmering För Fundamentet? Steg För Steg Instruktioner För Nybörjare

Innehållsförteckning:

Video: Hur Virkas En Ankar? 19 Foton Hur Man Korrekt Och Snabbt Stickar Med Trådarmering För Fundamentet? Steg För Steg Instruktioner För Nybörjare

Video: Hur Virkas En Ankar? 19 Foton Hur Man Korrekt Och Snabbt Stickar Med Trådarmering För Fundamentet? Steg För Steg Instruktioner För Nybörjare
Video: Lär dig sticka yllevantar med Martha - Stickning för nybörjare 2024, April
Hur Virkas En Ankar? 19 Foton Hur Man Korrekt Och Snabbt Stickar Med Trådarmering För Fundamentet? Steg För Steg Instruktioner För Nybörjare
Hur Virkas En Ankar? 19 Foton Hur Man Korrekt Och Snabbt Stickar Med Trådarmering För Fundamentet? Steg För Steg Instruktioner För Nybörjare
Anonim

Stiftelsens kvalitet avgör hur många år eller decennier byggnaden kommer att stå på den. Stiftelser har länge upphört att läggas ut med endast sten, tegel och cement. Den bästa lösningen är armerad betong. I detta fall placeras en förstärkningsbur i formen, där betonglösningen kommer att hällas, vilket är en gitterstruktur av armeringsstavar bundna med en stickningstråd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det är bättre att sticka förstärkningen i ramen, snarare än att svetsa den. Faktum är att svetsade sömmar går sönder vid temperaturfluktuationer i betong, och tråden har flexibilitet och seghet, därför tål den lätt flera dussin säsongsbundna cykler av frysning och uppvärmning. Svetsning, om den utförs, utförs av en högkvalificerad specialist. men svetsning av beslag för sådana produkter är förbjudet enligt SNiP: s regler, särskilt vid uppförande av nya byggnader i flera våningar.

Oavsett hur högkvalitativ och hållbar svetsningen är kan flera svetsar som sprängts av överbelastning spricka i betongen.

Bild
Bild

Som ett resultat kommer fundamentet att leda lite och golven kommer att luta efter det. En modern ny byggnad är inte det lutande tornet i Pisa. Väggarna här ska alltid överensstämma med den rena vertikalen, och golv mellan golv och grundgolv ska alltid motsvara jordens horisont.

Handstickad förstärkning med en krok är en tråkig uppgift . Att binda förstärkningen mekaniseras med hjälp av en stickpistol, skruvmejsel eller borr, samt byte av virknål. Alternativa lösningar: plastklämmor, färdiga metallfästen. Men de senare metoderna är inte lämpliga för komplexa (inte bara korsformiga) anslutningar. Till exempel, plast förlängs och sträcker sig vid överhettning, och det leder till att det lätt går sönder i kylan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd förstärkning med en ribbad yta - stavarna hakar på varandra med utstick även med minsta åtdragning.

Det är viktigt att anslutningen tål stångens vikt, multiplicerad flera gånger.

Anslutningens tillförlitlighet krävs endast vid betonggjutning . När den färdiga grunden äntligen hårdnar och får styrka, hålls stavarna i betongen på grund av dess mekaniska motståndskraft, liksom på grund av de befintliga utbuktningarna och fördjupningarna vid skarvpunkterna.

Bild
Bild

Sätten

Det är möjligt att binda armeringen med tråd med hjälp av ett antal välkända verktyg och anordningar. Låt oss lista dem.

Speciell pistol . Han får jobbet gjort snabbt. Detta verktyg är dock ganska dyrt: det kostar cirka $ 1000. Men med det är det omöjligt att närma sig de inre stiften i fundamentets breda och höga ram. Det är bekvämt att arbeta med den här enheten endast vid ramens extrema punkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Virknål . Det används som ett handverktyg, i handtaget av vilket ett kullager är installerat för att underlätta rotation, och ett halvautomatiskt verktyg insatt i chucken på en borr eller skruvmejsel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tång eller tång . När du använder dem krävs inga ytterligare verktyg. Men de är inte särskilt praktiska i processen att säkra tråden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nagel . Det är bättre att böja den till en virknål. Denna enhet är gängad mellan den dubbelböjda tråden och ankaret och vrids tills tråden dras åt som en tårta för att stoppa blödning. Om det inte finns någon lämplig spik kan du använda en Phillips -skruvmejsel eller en bit tunn slät förstärkning (upp till 5 mm tjock).

Bild
Bild

Oavsett vilket verktyg som används, bör trådens egenskaper vara desamma - lågkolstål används, vilket är nära i mjukhet till vanlig metall utan några tillsatser.

Du kan mjuka upp vilket stål som helst genom att kalcinera det glödhet och sedan låta det svalna under normala förhållanden.

Om det inte finns någon möjlighet eller önskan att köpa en färdig stickad tråd, kan du bränna alla gamla däck, varefter bara ståltråd med önskad mjukhet återstår . Men utbränt stål blir delvis skala, blir tunnare och sprödare, så denna lösning är ett extremt alternativ.

Bild
Bild

Urval av krok

Följande faktorer påverkar valet av virknål för stickning av förstärkning

  • Avlägset från byggbutiker och hushållsmarknader där du kan köpa en färdig industrikrok. I många fall är den tillverkad av en stor spik (med en stiftdiameter på upp till 5 och en längd på 100 mm). Kroken ska vara tillräckligt lång för att stickningstråden lättare ska vridas. Ju längre spaken är, desto lättare är det att linda upp den.
  • Ovillighet eller oförmåga att dra på sig onödiga utgifter. Det finns inget behov av att köpa ett verktyg av lågkvalitativt stål, som går sönder i flera tiotals eller ett par hundra användningar, om en analog av hög kvalitet inte hittas. Detta gäller inte bara krokar.
  • Lusten och förmågan att komma ur många små svårigheter på egen hand. Om du inte vill sträcka konstruktionen för extra timmar och dagar anses köp av en färdig enhet vara ett snabbt alternativ.
  • Produktprestanda. Om byggprocessen, till exempel ordningen av stiftelser, är en permanent plikt för befälhavaren (och inte en sällan löst fråga), rekommenderas det att köpa en stickad virknål av hög kvalitet. Ett sådant verktyg kommer att hålla tio år, eller ännu mer. Det bästa materialet är härdat verktygsstål eller rostfritt stål. Ett något sämre alternativ anses vara verktygsstål med tillsats av krom, molybden, kobolt och andra tillsatser. Det rekommenderas inte att köpa produkter av lågkoldioxidlegerat stål.
Bild
Bild

Efter att ha köpt eller tillverkat ett stickverktyg och själva tråden kan du börja binda förstärkningen för ramen.

Steg-för-steg-instruktion

Du kan snabbt och korrekt fixera armeringen med en tunn (0,8-1,2 mm diameter) tråd. En nybörjare kan göra detta på ett av tre möjliga sätt.

Metod ett

  • Böj en bit tråd på mitten.
  • Mät en tredjedel av längden från vikningen och vik den på mitten igen.
  • Kasta tråden så att det finns en ögla på ena sidan och två ändar på den andra.
  • Sätt in kroken i öglan, håll den med din andra hand och dra något i de lösa ändarna.
  • Vrid kroken. Haka den över stigarna och vrid den några varv.
  • Vik över det överflödiga.
Bild
Bild

Metod två

  • Böj en trådbit på mitten, linda med den förstärkningsanslutningarna från undersidan.
  • Haka fast öglan, sätt in de fria ändarna i kroken.
  • Vrid tills ankaret sitter ordentligt på plats.
Bild
Bild

Metod tre

  • Böj en bit tråd på mitten, cirkel den vid leden längs en sned linje.
  • Trä kroken genom öglan och dra i tråden.
  • Böj den andra änden vid krokens böjpunkt.
  • Dra och vrid kroken.
Bild
Bild

Den sista av dessa metoder kan avsevärt öka hastigheten och kvaliteten på förstärkningens bindning. Denna färdighet utvecklas snabbt och enkelt.

Stickningstråden måste vridas två gånger, eller bättre - fyra gånger. Snåla inte med det: en pålitlig och höghållfast anslutning av armeringsjärn och en höghållfast grund är värt det.

Rekommenderad: