Tätningstråd: Tvinnad Och Annan Tråd För Tätningsmätare, Välj En Tråd För Tätning

Innehållsförteckning:

Video: Tätningstråd: Tvinnad Och Annan Tråd För Tätningsmätare, Välj En Tråd För Tätning

Video: Tätningstråd: Tvinnad Och Annan Tråd För Tätningsmätare, Välj En Tråd För Tätning
Video: Hur gör snickaren - Montering av köksbänk och diskho 2024, April
Tätningstråd: Tvinnad Och Annan Tråd För Tätningsmätare, Välj En Tråd För Tätning
Tätningstråd: Tvinnad Och Annan Tråd För Tätningsmätare, Välj En Tråd För Tätning
Anonim

Så vad är en tätningstråd? Det kan sägas med säkerhet att förmodligen nästan varje vuxen person såg henne, kanske visste han helt enkelt inte att det var hon. Om du till exempel tittar på mätaren, som nödvändigtvis är tillgänglig i varje hem, kan du se tätningen och tråden som den hålls på - det här är det. I den här artikeln kommer vi att berätta om det i detalj.

Bild
Bild

Karakteristisk

Tätningstråd Är en produkt som används flitigt inom olika verksamhetsområden, både i hushållet och professionellt. Oftast används det av bostäder och kommunala tjänster för tätning av mätare. Produkten används också för tätning:

  • dörrar som är både utomhus och inomhus;
  • skåp och kassaskåp;
  • räknare, montrar, många andra kommersiella områden;
  • bilar och lastbilar;
  • brandsläckare;
  • terminaler vid tågstationer;
  • insamlingspåsar;
  • växlar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tätningstråden är konstruerad för att motstå obehörig öppning och brytning av ett förseglat föremål eller föremål, den tillåter inte heller att tätningen avlägsnas med våld och tillåter inte att den glider . Det är därför det måste vara mycket hållbart och inte vara rädd för olika yttre påverkan - atmosfärisk, syra etc.

Bild
Bild

Tätningstråd tillverkas uteslutande i enlighet med kraven i lagstiftningsnormer, vars huvudsakliga är GOST 3282 - 74”stål med låg kolhalt för allmän användning. Tekniska förhållanden . Detta dokument beskriver tydligt alla tekniska krav, egenskaper som produkten måste uppfylla fullt ut. Flera krav anges också enligt vilka en sådan tråd måste:

  • har hög korrosionsbeständighet;
  • kännetecknas av hög draghållfasthet;
  • vara resistent mot olika mekaniska påverkan.

Innan produkten kommer in på konsumentmarknaden måste produkten genomgå ett antal laboratorietester, varefter de tekniska parametrarna måste bekräftas. Om produktionstekniken följs uppfyller tråden kraven, produkten får ett kvalitetscertifikat.

Bild
Bild

I GOST 3282 - 74 stavade också produktens tillverkningsteknik. Enligt detta regleringsdokument måste produkten genomgå följande steg, tillverkningsprocesser.

  1. Etappen av "etsning". En rostfri ståltråd dränks i en speciell lösning med hög svavelsyrahalt. Denna process tar bort skalskiktet från produktens yta.
  2. Därefter tvättas tråden i vanligt vatten för att avlägsna kvarvarande svavelsyra.
  3. Täck tråden med ett smörjskikt. Denna manipulation låter dig förbättra produktens egenskaper i det inledande skedet av dess produktion.
  4. I det sista tillverkningssteget används speciella anordningar, med hjälp av vilka processen med en eller flera dragningar av tråden och bringa den till önskat tillstånd sker. Den enda ritningsprocessen innebär att endast en specialapparat används. Med upprepad ritning kan antalet fibrer som placeras inuti enheten nå 15 stycken. Med användning av flera drag, produceras en tätningstråd med liten diameter.
Bild
Bild

Därefter släcks tråden vid en temperatur på mer än 900 ° C och kyls i en nitratlösning vid en temperatur av 500 ° C. För tillverkning, använd uteslutande låglegerat stål eller rostfritt stål , som är motståndskraftig mot aggressiva miljöer och tål en mycket hög belastning under drift.

Bild
Bild

Vyer

Sortimentet av tätningstråd idag är ganska varierat. Produkter kan skilja sig åt i produktionsteknik, tekniska parametrar, egenskaper, färg, användningsområde . Det klassificeras av sådana typer.

Twisted (stickning)

För sin tillverkning används rostfritt stål, vilket kan motstå höga belastningar under drift och konstant exponering för aggressiva miljöer . Denna typ av produkt är mycket populär och används ofta för att försegla viktiga föremål. Tvinnad tätningstråd används för tätning av bly, plast och roterande tätningar.

Bild
Bild

Hon kan i sin tur också vara av flera typer. Det beror på materialet i produktens huvudsakliga och sekundära vener, nämligen:

  • produkten är helt tillverkad av rostfritt stål;
  • galvaniserat stål användes för tillverkning av tråd, dess bas och sekundära kärna;
  • basen är gjord av monofilament - fiskelinje, och den sekundära ledaren är gjord av rostfritt stål;
  • elementen i produkten var gjorda av galvaniserad monowire.

En sådan tråd används för tätning av panelskivor, mätutrustning, elektronisk utrustning, telekommunikationspunkter, mätare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rostfri

Kan användas med numrerade, bly- eller polyetenförseglingar för att täta alla föremål . Denna typ av tråd består av två kärnor - central och sekundär. Den är gjord av högkvalitativa material med modern utrustning. Det är därför metalltråden har höga tekniska egenskaper, utmärkt hållfasthet och hög stabilitetskoefficient.

Har följande tekniska parametrar:

  • produktdiameter - 0,5 mm, var och en av kärnorna med en diameter på 0,25 mm;
  • består av två kärnor;
  • destruktiv kraftkoefficient - 9 kg.

Den säljs i form av en spole på vilken själva tråden är lindad.

Bild
Bild

Koppar

Koppar - detta är det material som tätningstråd oftast tillverkas av. Under produktionen av produkten används tillförlitliga och moderna material och ny utrustning. Som utrustning för tillverkning används speciella maskiner - trådstavar … Diametern på koppartätningstråden är från 038 mm till 0,2 mm.

Bild
Bild

Aluminium

Aluminium är också ett ganska populärt och ofta använt material. Produktionsprocessen liknar produktionen av koppartråd, trådstavar är också inblandade. Men enligt kraven i GOST måste tillverkningsprocessen nödvändigtvis bestå av två steg.

  • Det första steget inkluderar processen att rita ämnen utan att glida. Efter denna process varierar produktens diameter från 0,45 mm till 0,59 mm.
  • Det andra steget handlar om att rita produkten, bara den här gången med glidning. Efter dessa manipulationer fastställs produktens slutdiameter, klar för användning, från 2,0 till 0,3 mm.
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en tätningstråd är det nödvändigt att ta hänsyn till flera grundläggande faktorer, urvalskriterier, bland vilka de viktigaste är:

  • typ av produkt, ovan pratade vi i detalj om varje typ av tätningstråd;
  • tekniska specifikationer;
  • vad exakt tråden behövs för tätning;
  • typen av tätning som kommer att installeras på tråden, produkter för roterande och blytätningar är olika;
  • pris;
  • tillverkare är det viktigt att överväga vilket företag som tillverkar produkten, det är bäst att ge företräde åt de mest kända, populära och väletablerade företagen.

Glöm inte heller att fråga när du köper om tillgänglighet för kvalitetscertifikat och överensstämmelse för produkter till GOST.

Rekommenderad: