Arbetsjacka: Vinterisolerade Overaller, Halvsäsong Och Sommar, Varm "Alaska" Med Värme Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Arbetsjacka: Vinterisolerade Overaller, Halvsäsong Och Sommar, Varm "Alaska" Med Värme Och Andra Modeller

Video: Arbetsjacka: Vinterisolerade Overaller, Halvsäsong Och Sommar, Varm "Alaska" Med Värme Och Andra Modeller
Video: Commander: MOAB bomb intended to kill ISIS 2024, Mars
Arbetsjacka: Vinterisolerade Overaller, Halvsäsong Och Sommar, Varm "Alaska" Med Värme Och Andra Modeller
Arbetsjacka: Vinterisolerade Overaller, Halvsäsong Och Sommar, Varm "Alaska" Med Värme Och Andra Modeller
Anonim

Vanligtvis är arbetsuniformer associerade med overaller och kostymer, även med olika rymddräkter. Men alla dessa alternativ hjälper inte alltid. Det är absolut nödvändigt att veta hur man väljer en arbetsjacka och vilka företags produkter att vara uppmärksamma på.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

Det viktigaste med arbetsjackor är att upprätthålla optimala förhållanden för anställdas hälsa och normalt arbete. Ett sådant plagg skyddar på ett tillförlitligt sätt mot naturliga påverkan och de flesta skadliga faktorerna i arbetsmiljön. Beroende på version skiljer sig jackor:

  • ogenomtränglig för vatten;
  • skyddad mot eld;
  • hindra vinden;
  • reflekterande ljus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

För lågsäsong, senhöst och tidig vår används vanligtvis isolerade kläder. Men det här alternativet är knappast lämpligt för den kallare säsongen. Ett antal graderingar skiljer sig utifrån tillämpningsområdet:

  • för vägarbetare;
  • för säkerhets- och bevakningstjänster;
  • för fiske och jakt;
  • för flod- och sjötransport.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I många fall används uppvärmda jackor . Batterienergi används för att generera extra värme. En sådan lösning är mindre besvärlig än att använda tjockt tyg eller flera tröjor och jackor samtidigt. Resultatet är den mest bekväma och bekväma lösningen.

Ändå är ett mer välbekant alternativ en varm vinterjacka baserad på en flerskiktskonstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

För utomhusarbete på vintern är ytterklädernas längd extremt viktig. Måttligt långa alternativ fungerar bra, så att du kan uppnå en optimal balans mellan skydd mot kyla och lätt rörelse, vardagliga rörelser . Denna lösning är också lämplig för dagligt slitage, även under ganska svåra förhållanden. Korta jackor tillhör oftare demisäsongruppen.

Användningen av olika material och typer av snitt garanterar deras kompatibilitet med olika typer av ytterkläder och skor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sommarmånaderna, trots det varma vädret, förnekar inte behovet av att bära jackor . Sådana kläder ska skydda mot överhettning eller regn. Sommaroveraller kan vanligtvis användas i alla branscher. Denna uniform skapas med hänsyn till kraven i statliga standarder och tekniska specifikationer. De syr den baserat på typiska figurer av män och kvinnor.

Bild
Bild
Bild
Bild

En arbetsjacka med overaller förtjänar särskild uppmärksamhet. Användningen av en sådan tillsats tillåter:

  • på ett tillförlitligt sätt skydda mot kontakt med rörliga delar av maskiner;
  • utesluta återhållsamhet av rörelser;
  • fungerar bra under en mängd olika förhållanden tack vare sin enkla och pålitliga design, tidstestad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsjackor är ibland gjorda med huva . Denna lösning är lämplig för olika utomhusjobb i blöta och blåsiga förhållanden. Huven är också användbar på vintern, när den skyddar mot snö och hypotermi. Och inomhus gör det möjligt att undvika inträngande av fukt, sågspån, damm och andra ämnen som häller eller smulas uppifrån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Underskatta inte alternativet med en bomullströja. Hon har helt oförtjänt blivit en "hjälte" av tecknade serier och till och med en källa till aggressiva smeknamn . En quiltad jacka med bomullsfoder verkar bara vara en primitiv produkt - i verkligheten blev det möjligt endast på den tekniska nivån i slutet av 1800 -talet. Detta plagg blev snabbt utbrett. På några år började de använda den inte bara inom industrin utan också i de väpnade styrkorna, i byggandet, i jordbruksarbetet.

I årtionden har vadderade tröjor använts av turister och klättrare, polarutforskare och invånare i svåråtkomliga områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men bomberjackan, som du kanske gissar av namnet, användes ursprungligen för luftfart . Dess andra namn är "Pilot". Sådana kläder är enkla, tillåter fri rörlighet och kräver inte komplext underhåll. En viktig skillnad är färgförändringen när den vänds ut och in.

Den klassiska bomberjackan är tillverkad av läder och har fickor endast upptill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Parkan är en annan typ av jacka, huvudsakligen utrustad med en huva . Till skillnad från den utåt liknande anoraken skyddar detta plagg mer mot frost och inte från vinden. Parken kan användas för arbete under extremt kalla förhållanden.

Inte undra på att det dök upp för första gången i Nenets och eskimåernas vardag, och först då började industriell skräddarsy. Snittet av parken ligger nära sovsäckar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Många bra arbetsjackor är gjorda av denim. Modeller utan vaddering används för sommarkläder. Om våren eller den varma hösten kommer, föredras ett ullfoder . Och för vintermånaderna behöver du en jacka med päls. I vilket fall som helst kommer hållbara och relativt omärkta denimkläder att vara efterfrågade inom bygg och industri under lång tid framöver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och här en presenningsjacka kan hittas nu bara ibland … Det ersätts till stor del av produkter tillverkade av moderna material. Men för arbete i avlägsna områden, särskilt i skog och träsk, är detta nästan perfekt även under 2020 -talet.

Modeller av denna typ har vanligtvis skydd mot mygg, och den största fördelen med presenningen är dess nästan absoluta vattentäthet. Dessutom är detta material mycket billigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I stadsmiljöer föredras dock fleecejackor för arbete. Högkvalitativ fleece hjälper både under lågsäsong och mitt i kallt väder. Förutom den rent fungerande funktionen är kläderna gjorda av den också lämpliga för jakt och fiske. När det gäller andra tyger är bilden följande:

  • bomull ger oöverträffad hygienprestanda;
  • polyester är lite dyrare, men förutom att det är hygieniskt, har det också blekningsbeständighet;
  • nylon är stark och elastisk, men mottaglig för kemisk attack;
  • syntetisk vinterisare är lämplig för aktivt arbete i svår kyla;
  • elastan har utmärkt mikroventilation och kräver inte komplicerat underhåll.
Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av populära modeller

Alaska -versionen av arbetskläderna kommer från en mängd olika tillverkare. Så, Slim Fit N-3B Alpha Industries är en riktig klassiker från 1980 -talet. Användarrecensioner har konsekvent noterat bekvämligheten med att landa. Metall dragkedjan är bekväm och säker.

Det är ett nöje att använda en sådan jacka inomhus. Men det är omöjligt att kalla det särskilt varmt på gatan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Husky Apolloget lockar omedelbart uppmärksamhet med ett isolerande lager av syntetisk päls. Jämfört med föregående version blir isoleringsskiktet ännu större. Dessutom är kostnaden mycket mer lönsam. Stor intern ficka gör det enkelt att förvara din telefon eller personliga dokument.

Dessa fördelar överskuggas dock något av den relativt obekväma passformen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Husky Nord Denali modell:

  • varmare än de två tidigare proverna (avsedda för -35 grader);
  • är relativt billigt;
  • isolerad med fleece;
  • bekväm att använda i bilen;
  • har en något ökad volym (ytterligare ett lager isolering påverkar).
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en Pilotjacka bör du vara uppmärksam på modellen från företaget Splav … De elastiska banden ger ökad komfort. Det huvudsakliga byggmaterialet är twill med polyuretanspray. Sintepon användes som värmare.

Recensioner av produkten är extremt gynnsamma, medan den minsta nedsmutsningen noteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Redan från början är det värt att bestämma under vilken säsong jackan ska användas, och om den är avsedd för män eller kvinnor. Misstag i detta skede av valet är extremt skadliga, och därför måste det tas på allvar. Det är lika viktigt att ta hänsyn till villkoren för en specifik produktion … Ett timmerlager skiljer sig väsentligt från en motordepå eller från en byggarbetsplats.

Den bästa riktlinjen i varje fall är kraven i en lämplig standard eller teknisk föreskrift.

Bild
Bild

Jackans storlek är mycket viktig för arbetet. Kläder som är för små eller för stora är helt enkelt obekväma. Följande sevärdheter:

  • ventilationsnivå;
  • närvaron av reflekterande delar;
  • manschettdesign;
  • tygstruktur;
  • hygieniska egenskaper;
  • produktens utseende.

Rekommenderad: