Träfläck: Färger (32 Bilder) Färger Av Wenge Och Ebenholts, Blå Och Svart, Vilka Nyanser är

Innehållsförteckning:

Video: Träfläck: Färger (32 Bilder) Färger Av Wenge Och Ebenholts, Blå Och Svart, Vilka Nyanser är

Video: Träfläck: Färger (32 Bilder) Färger Av Wenge Och Ebenholts, Blå Och Svart, Vilka Nyanser är
Video: Unboxing the Faber-Castell Art & Graphic Collection Box! 2024, April
Träfläck: Färger (32 Bilder) Färger Av Wenge Och Ebenholts, Blå Och Svart, Vilka Nyanser är
Träfläck: Färger (32 Bilder) Färger Av Wenge Och Ebenholts, Blå Och Svart, Vilka Nyanser är
Anonim

Stain är ett fantastiskt material som hjälper dig att snabbt och enkelt förvandla din interiör med minimala investeringar. Det kommer att mätta träfärgen och framhäva dess mönster.

Särdrag

Det särdrag hos träfläcken är dess mångsidighet. Den bildar en speciell film och skyddar träet från de negativa effekterna av mikroorganismer, fukt och mögel. Detta ökar produkternas livslängd.

Efter bearbetning får ytan en annan färg (beroende på själva fläckens nyans). Du kan betona trädets struktur eller ändra dess färg radikalt och väcka liv i de mest intressanta designlösningarna.

Bild
Bild

Vyer

Beroende på materialet som är grunden för kompositionen, skiljer man flera typer av fläckar.

En av de vanligaste typerna är vattenlevande . En sådan produkt på hyllorna i järnaffärer presenteras i två versioner:

  • torr;
  • flytande.

Det första är ett pulver för beredning med vatten. Sila den före användning. Annars kommer partiklar av oupplöst pigment att störa produktens applicering i ett jämnt lager. Det andra alternativet är en färdig att använda vätska som hälls i olika behållare.

Vattenfläck är ekonomiskt, kräver inte speciella färdigheter i ansökningsprocessen, billigt. Dess fördel är giftfri och brist på obehaglig lukt. Den är idealisk för inredningsarbeten. Den behandlade ytan torkar i drygt 12 timmar.

Det är viktigt att ta hänsyn till att vattenfläckar inte drastiskt kommer att förändra träets färg. Det kommer bara att göra det mättat. Detta kräver applikation i flera lager.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var noga med att ta hänsyn till det speciella med ett sådant efterbehandlingsmaterial. Den tränger djupt och lyfter träkornen. På grund av detta får produkten ett spektakulärt naturligt utseende. Denna påverkan är dock negativ och förkortar trägolvets livslängd. Problemet kan hanteras om, innan kompositionen appliceras, behandla trädet med vatten och, efter en dag, rengöra det med en smörjduk.

Alkoholfläck säljs också i torr eller flytande form. Etylalkohol används för att späda pulvret. Det speciella med denna komposition är snabbtorkande. Därför används det ofta för utomhus träbearbetning. Om det är nödvändigt att bearbeta produkten inomhus krävs god ventilation eftersom fläcken har en specifik stickande lukt.

På grund av den höga torkhastigheten är det omöjligt att uppnå en jämn målad yta med en pensel. Därför utförs applikationen med en sprutpistol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oljefläckbas vanligtvis består av linfröolja. White spirit används för avel. Denna komposition låter dig måla träytor i olika nyanser. Fläcken är lätt att applicera, tränger djupt in i träet och skyddar den mot fukt. I det här fallet kan du använda en pensel, eftersom den inte lämnar ränder. Den enda nackdelen är att den torkar länge.

Vaxfläckar miljövänligt och säkert för människors hälsa. Detta leder till deras höga kostnad. De kan användas inte bara för att måla träytor. De kan renovera eller korrigera brister i trägolvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den tjockaste typen av träfläckar är geler . De appliceras på ytor av barrträ. Med en pensel är en sådan komposition svår att distribuera, så speciella tamponger används. I grunden används geler för utomhusarbete. De kommer att "återuppliva" bänkarna och lusthusen i trädgården, lägga till originalitet i fasaden och staketet.

Akrylfläckar är baserade på hartser . Verktyget är en emulsion. Det är lätt att applicera. Genom att penetrera tillräckligt djupt skyddar kompositionen ytan från de negativa effekterna av fukt. Ett varierat utbud av nyanser kommer att få alla de mest intima idéerna att gå i uppfyllelse. Samtidigt bleknar den bearbetade produkten inte under solens strålar och behåller sin färgmättnad under lång tid. Akrylfläckar är ekonomiska men dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild

En speciell sorts fläck är fläck . Det är baserat på organiska lösningsmedel, färgämnen och pigment. Fläcken torkar snabbt och ger en jämn nyans som är resistent mot blekning.

Väteperoxid eller syra är grunden för blekning av fläckar. En sådan komposition är avsedd att göra träytan ljusare för vidare bearbetning eller målning.

Bild
Bild

Färgspektrum

Den moderna tillverkaren erbjuder ett överflöd av färger och nyanser som gör interiören unik och speciell.

Wenge låter dig enkelt ge den behandlade ytan färgen på detta fantastiska tropiska trä: mörkbrun med svarta fläckar och vener. Skuggan ser bra ut i en klassisk interiör, med betoning på lyx och chic i miljön.

Mahogny ser också dyr ut. Den har bruna och röda nyanser. Det speciella med kompositionen är att det perfekt betonar träets struktur. Färdiga möbler ser bra ut i nästan vilken stil som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svart fläck är idealisk för dörröppningar och dörrar, golv, trappor och räcken. Dessutom, om du väljer en oljebaserad, kommer effekten att glädja ägaren länge, eftersom materialet är motståndskraftigt mot nötning.

Vitt är på topp i popularitet just nu. Det expanderar visuellt utrymmet, fyller det med komfort. För att uppnå den blekta ekeffekten används två typer av fläckar. Det första skiktet är en vit vattenbaserad fläck. När den torkar behandlas den med en oljesammansättning som innehåller hårt vax. Denna blandning täpper till träets porer och ger dem en grå eller svart färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgad fläck gör att du kan ge inredning och inredning ett unikt utseende. Paletten med nyanser har praktiskt taget inga gränser.

Den mörka fläcken är idealisk för att skapa en ibenholt effekt . För att göra imitationen hög kvalitet används lövträ. Ytan måste poleras innan färgning.

Blå och blå fläckar används inte så ofta i praktiken. Dess främsta fördel är förmågan att ge lite uttryck för den färdiga produkten.

Den blå fläcken passar bra med de gula och vita färgerna i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den röda fläcken accentuerar det behandlade elementet. Designers avråder dock från att använda denna färg i sovrummet.

Gråkompositionen används endast vid syntes med ett ljust färgschema. Annars kommer interiören att utstråla nedstämdhet och depression.

Grönt har en lugnande effekt. Det ser bra ut med gult. Kombinera ljusa och mörka fläckar för fantastiska effekter. Färglösa föreningar är utformade inte bara för att skydda trä från negativa miljöfaktorer, utan för att förlänga dess livslängd.

Bild
Bild

Vilka effekter kan du skapa?

En av de vanligaste effekterna som ofta används inom inredning är åldrande effekt. I detta fall används en mörk fläck.

I det första skedet bör ytan behandlas med en vattenbaserad fläck så att det inte finns några luckor och omålade områden. Tills skiktet är torrt bearbetas det med en mjuk svamp. Det tar bort en del av den applicerade blandningen. Produkten får torka.

Ytan behandlas vidare med en komposition baserad på organiska föreningar. Skuggan är fixerad med en shellackprimer. Sista etappen är lackering.

Bild
Bild

Det händer att när man kombinerar olika typer av fläckar uppnås en fantastisk effekt.

Det är dock nödvändigt att strikt följa reglerna: först appliceras huvudbakgrunden och sedan betonas träets struktur med en annan färg.

För att imitera ett ädelt virke, som tall eller ek, används slipmetoden. Processen kännetecknas av noggrannhet och noggrannhet. Därför rekommenderas inte snabbtorkande kompositioner för denna typ av arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningstips

För att inte misstas när du väljer och förvärvar kompositionen i önskad färg, ta med dig en tablett. Beroende på träets natur kommer fläcken också att manifestera sig på olika sätt. Lövträd absorberar fläckar väl, barrträd inte.

Träytan måste förberedas före applicering. Rester av färg avlägsnas från det med sandpapper. Med hjälp av white spirit utförs avfettning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hartsträdslag behandlas med en speciell förening som förhindrar frisättning av harts. Du kan laga det själv. Kaliumkarbonat (50 g), soda (60 g) späds ut i varmt vatten (1 liter). Ytan bearbetas, tvättas med rent vatten, torkas.

För att förbättra träkornets skönhet bör fläcken appliceras längs kornet. Var noga med att överväga konsistensen i kompositionen. För tjock kommer att göra det svårt att applicera, och vätska ger inte önskad nyansmättnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fläcken appliceras med en annan inventering. Borsten är den vanligaste. Den är enkel att använda och låter dig slå mönstret och färgmättnaden efter eget gottfinnande. Köp samtidigt borstar av hög kvalitet som inte kommer att förlora villi i processen.

Det är bekvämt att hantera små ytor med en rulle . Sprutpistolen sprider kompositionen jämnt utan fläckar. Det är bekvämt för stora ytor, särskilt om fläcken torkar snabbt. Omgivande ytor måste skyddas med polyeten.

Använd flera lager för en mer intensiv nyans av ytan. Varje efterföljande appliceras efter att den föregående har torkat helt. I det här fallet bör det första lagret vara det tunnaste.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid målning är det viktigt att inte gå in på platser som redan har färgats. Annars blir färgen ojämn.

Vatten (vattenfläckar) eller sprit (oljefläckar) används som utspädningsmedel.

Rekommenderad: