Knauf Gips: Universell Blandning, Hållbarhet För Formuleringar

Innehållsförteckning:

Video: Knauf Gips: Universell Blandning, Hållbarhet För Formuleringar

Video: Knauf Gips: Universell Blandning, Hållbarhet För Formuleringar
Video: Knauf Company Video 2024, Mars
Knauf Gips: Universell Blandning, Hållbarhet För Formuleringar
Knauf Gips: Universell Blandning, Hållbarhet För Formuleringar
Anonim

Renovering har alltid varit en lång och jobbig process. Svårigheter började redan från beredningsstadiet: siktning av sand, separering av stenar från skräp, blandning av gips och kalk. Att blanda efterbehandlingslösningen krävde alltid mycket ansträngning, så redan i det första skedet av reparationen försvann ofta all önskan att pilla med detaljerna och ännu mer att uppmärksamma designen. Nu har omständigheterna förändrats avsevärt: världens ledande byggföretag bedriver beredning av arbetsblandningen. Bland dem finns det välkända märket Knauf.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om företag

Tyskarna Karl och Alphonse Knauf grundade det världsberömda Knauf -företaget 1932. 1949 förvärvade bröderna en bayersk anläggning, där de började producera gipsblandningar för konstruktion. Senare spreds deras verksamhet till länderna i Västeuropa och USA. I Ryssland lanserade företaget sin produktion relativt nyligen - 1993.

Nu äger detta företag stora företag runt om i världen ., producerar högkvalitativa byggblandningar, gipsskivor, värmebesparande och energikrävande isolerande byggmaterial. Knaufs produkter har stor berömmelse bland professionella byggare och säkert alla som har gjort reparationer i sitt hem minst en gång är bekanta med det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och egenskaper hos blandningar

Det finns flera sorter av gips i ett brett sortiment av märket:

Knauf rotband

Kanske den mest populära gipsen från en tysk tillverkare. Hemligheten bakom dess framgång är dess mångsidighet och användarvänlighet - denna beläggning kan appliceras på olika typer av väggar: sten, betong, tegel. Dessutom är även badrum och kök ofta dekorerade med det, eftersom blandningen tål hög luftfuktighet. Knauf Rotband används endast för inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blandningen består av alabaster - en kombination av gips och kalcit. Förresten, denna så kallade gipssten har använts i konstruktion sedan antiken.

Gipsbruk blev grunden för stenblock i de egyptiska pyramiderna. Det betyder att det länge har etablerat sig som det mest hållbara och motståndskraftiga materialet för reparationer.

Fördelar:

  • Efter reparationsarbeten spricker inte ytan.
  • Gips behåller inte fukt och skapar inte överflödig fukt.
  • Det finns inga giftiga ämnen i kompositionen, materialet är säkert och miljövänligt, orsakar inte allergier.
  • Icke brandfarligt, gips kan användas tillsammans med värme- och ljudisolerande material.
Bild
Bild

Om det görs korrekt kommer du att få en perfekt, jämn finish och ingen ytterligare bearbetning krävs. På marknaden finns denna gips i många färger: från klassiskt grått till rosa. Blandningens nyans påverkar inte på något sätt dess kvalitet, utan beror endast på mineralsammansättningen.

Bild
Bild

Huvudegenskaper och tips för användning:

  • Torktiden är från 5 dagar till en vecka.
  • Cirka 9 kilo av blandningen förbrukas per 1 m2.
  • Det är önskvärt att applicera ett lager med en tjocklek av 5 till 30 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Knauf guldband

Det här gipset är inte lika mångsidigt som Rotband eftersom det bara är utformat för att arbeta med grova, ojämna väggar. Det appliceras bra på betong- eller tegelunderlag. Dessutom innehåller blandningen inte komponenter som ökar vidhäftningen - förmågan hos en lösning att "fästa" på en fast yta. Det används vanligtvis före efterbehandling, eftersom det klarar ganska allvarliga väggfel. Applicera dock inte ett lager tjockare än 50 mm, annars kan gipset krympa nedåt eller spricka.

Bild
Bild
Bild
Bild

I grund och botten är Goldband en förenklad motsvarighet till den klassiska Rotband -blandningen, men med mindre tillsatta komponenter. Alla huvudegenskaper (förbrukning och torktid) är helt identiska med Rotband. Det rekommenderas att applicera Goldband-gips i ett lager på 10-50 mm. Blandningens färgvariationer är desamma.

Bild
Bild

Knauf hp "Start"

Knauf startgips har skapats för manuell initial väggbehandling. Oftast används det före den efterföljande beklädnaden, eftersom det eliminerar ojämnheter i väggar och tak upp till 20 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudegenskaper och tips för användning:

  • Torktiden är en vecka.
  • För 1 m2 krävs 10 kg av blandningen.
  • Den rekommenderade skikttjockleken är från 10 till 30 mm.
Bild
Bild

Det finns också en separat version av denna blandning - MP 75 för maskintillämpning . Denna blandning är fuktbeständig, jämnar ut ojämnheter i ytan. Det finns ingen anledning att vara rädd för att beläggningen spricker efter avslutad behandling. Gips kan enkelt appliceras på vilken yta som helst, även trä och gips.

Det tyska företaget tillverkar också gipsgrunder som är lämpliga för både manuella och maskinblandningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsmetoder

Alla plåster skiljer sig främst i applikationsteknik. Så några av dem appliceras för hand, andra - med hjälp av speciella maskiner.

Maskinmetoden är snabb och låg materialförbrukning . Gipset läggs vanligtvis i ett lager på 15 mm. Blandningen för maskintillämpning är inte tät, och därför är det extremt obekvämt att applicera den med en spatel - materialet kommer helt enkelt att spricka under verktyget.

Bild
Bild

På samma sätt kan DIY -gips inte appliceras med en maskin. Denna blandning är mycket tät och appliceras i ett betydande lager - upp till 50 mm. På grund av dess egenskaper kommer handgips in i maskinens känsliga mekanismer och leder slutligen till att det går sönder.

Bild
Bild

Så dessa två metoder kan inte ersätta varandra på något sätt. Därför bör du tänka ut hur du ska applicera gipset i förväg för att köpa det önskade alternativet.

När det gäller produkterna från det tyska märket produceras gips under varumärket MP75 för applicering av maskinen. Resten av Knauf -gipskvaliteterna är endast lämpliga för manuell applicering.

Rekommendationer och användbara tips

  • Inget gips behöver appliceras i flera lager samtidigt och läggas ovanpå varandra. Adhesion fungerar endast med olika material, och därför fäster lager av samma blandning mycket svagt vid varandra. När det är torrt kommer det troligen att skala av gips.
  • För att gipset ska torka snabbare måste rummet ventileras efter arbetet.
  • Eftersom Rotband -gips fäster bokstavligen tätt på ytan, efter avslutad finish, bör du genast tvätta spateln noggrant.
  • Glöm inte: hållbarheten för gips är 6 månader. Det är bättre att förvara påsen med blandningen utom räckhåll för direkt solljus (till exempel i garaget eller på vinden), påsen ska inte vara läckande eller sprucken.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Priser och recensioner

En standardförpackad blandning i en påse (cirka 30 kg) finns i alla byggvaruhus i prisklassen från 400 till 500 rubel. En påse räcker för att täcka 4 kvadratmeter.

Recensioner av alla Knauf -produkter är mestadels positiva: användare noterar den höga europeiska kvaliteten på materialet och lättheten av reparationsarbetet. Det enda minus som noteras av många är att lösningen "fattar" länge. Som nämnts tidigare räcker det dock med att släppa in lite frisk luft i rummet - och torkprocessen kommer att accelerera betydligt.

Rekommenderad: