Akrylspackel: Vattendispergerbart Spackel För Inomhusbruk, VGT Universalförening För Väggar

Innehållsförteckning:

Video: Akrylspackel: Vattendispergerbart Spackel För Inomhusbruk, VGT Universalförening För Väggar

Video: Akrylspackel: Vattendispergerbart Spackel För Inomhusbruk, VGT Universalförening För Väggar
Video: RULLSPACKLING 2024, April
Akrylspackel: Vattendispergerbart Spackel För Inomhusbruk, VGT Universalförening För Väggar
Akrylspackel: Vattendispergerbart Spackel För Inomhusbruk, VGT Universalförening För Väggar
Anonim

Reparationsarbete innebär nästan alltid användning av plåster och kitt. Akryl är ganska efterfrågat, urvalskriterierna och huvudegenskaperna kommer att diskuteras här.

Bild
Bild

Särdrag

Kittet är tillverkat på basis av akrylpolymerer, har ökad plasticitet och duktilitet. Den har flera sorter, den kan användas för både interiör och exteriör. Det finns en universal kitt av denna typ, som är lämplig för efterbehandling i en lägenhet, för exteriör dekoration av husfasader och fönsteröppningar.

Bild
Bild

Säljs i paket:

  • i form av en fritt flödande blandning som måste spädas med vatten före användning;
  • i en färdig att använda.
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd akrylspackel som överlack för monolitisk utjämning av väggar eller tak, för tätning av små hålrum, svärmor i olika storlekar. Den tål skarpa temperaturförändringar bra, har hög motståndskraft mot fukt, plasticitet och har låg ånggenomsläpplighet.

I arbetet är det mycket lätt, jämnt fördelat över ytan, har ingen obehaglig lukt och torkar tillräckligt snabbt. Flera tunna lager kan successivt appliceras ovanpå varandra, vilket gör att du får en perfekt plan och slät yta. Efter torkning spricker inte polymerbeläggningen, krymper inte, tvättas inte ut under ytanläggning av vattendispersionsfärger. Det lämpar sig för att måla och bearbeta med lacker av nästan alla typer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brister:

  • vissa typer, när du skapar ett lager över 7 mm, krymper, spricker, därför, för tjocka lager, utförs kitt i två eller tre steg - först skapas ett grovt lager och sedan flera efterbehandlingslager;
  • slipning ger giftigt damm, därför krävs ögon- och andningsskyddsmetoder.
  • fin dispersion är idealisk för en slät yta, men skapar stora slipproblem genom att snabbt täppa till sandpappret.
Bild
Bild

Klassiska färgval är vita och gråa. Texturerade alternativ har dykt upp som imiterar olika typer av texturer, till exempel trä.

Kompositionen kan appliceras på ytor:

  • betong;
  • tegel;
  • metall;
  • redan putsade ytor;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • trä (möbler, dörrar, golv, paneler, tak);
  • gips, fiberboard, spånskiva;
  • gamla färgbeläggningar, icke-absorberande lager av blanka färger;
  • glas-magnesiumytor;
  • fibercementskivor, gips.
Bild
Bild

Detta gör akrylfyllmedel till ett mångsidigt polymermaterial.

Typer och sammansättning

Trots liknande tekniska egenskaper gör skillnader i sammansättning alla typer av akrylkitt individuella.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Akrylbaserad vattendispersion -säljs i en färdig att använda form. Den innehåller: vatten, akrylbas, torrt fyllmedel. Den används för grundning, fyllning av väggar och fasader. Lämplig för användning på alla ytor. Fuktbeständig, lämplig för efterbehandling i rum med hög luftfuktighet.
  • Olja -säljs även på hyllan. Det skiljer sig från vanligt akrylspackel i en rikare komposition och ett brett användningsområde. Huvudingredienserna är torkningsolja, akrylat, vatten, härdare, fyllmedel, mjukgörare, färgpigment. Har utmärkta tekniska egenskaper. Beroende på tillverkaren kan den vara vattentät, brandsäker, korrosionsskyddad.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Latex - har ett brett spektrum av applikationer. Det finns flera sorter: grundläggande, efterbehandling och mellanliggande. Latex -kitt har mycket god värmeledningsförmåga, därför används det ofta för inredning. Den innehåller silikon, akrylbas, vatten, härdare, färgämnen.
  • Akrylat - kan användas i och utanför byggnader, perfekt för tätning av skarvar mellan gipsskivor. Består av akrylbas, vatten, härdare och förtjockningsmedel. Den säljs både torr och färdig. Den har utmärkta kvalitetsegenskaper, den är frostbeständig och med ökad fuktbeständighet.
Bild
Bild

Tillverkare

Akrylspackel av alla sorter presenteras på butikshyllor i ett brett sortiment under varumärket för olika märken. Det är ganska svårt att inte gå vilse i så många förslag, särskilt för en oinformerad person. En kort översikt över de mest kända tillverkarna gör att du snabbt kan navigera i butiken och göra rätt val:

Bild
Bild
  • VGT - en inhemsk tillverkare som specialiserat sig på tillverkning av universalakrylspackel, även smalprofil, för specifika förhållanden. Sortimentet innehåller färdiga lösningar som kan användas för att avsluta nästan vilken yta som helst. Akrylöverlacken från denna tillverkare kan inte användas under våta förhållanden.
  • PARAD - erbjuder tre typer av akrylföreningar: standardbeläggning, fuktresistent, exklusivt kitt för arbete med träytor. Alla typer av efterbehandlingsmaterial säljs till ett överkomligt pris, har utmärkta kvalitetsegenskaper och är ekonomiska i förbrukning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • LLC "Stroytorg + " - bedriver tillverkning och försäljning av gips under namnet "Lakra". Det är ett universellt akrylspackel av hög kvalitet. Den har unika tekniska egenskaper och lång hållbarhet. Det har visat sig vara utmärkt för tätning av skarvar, bland annat med användning av armeringsnät. Det säljs i nästan alla järnaffärer och till ett överkomligt pris.
  • Världskänd Kaizer -märke , marknadsför en topplack som heter Acryl-Spachtel OSB. För tillverkningen använder han bara högkvalitativa och moderna ingredienser, produktionsprocessen utförs på modern utrustning, vilket gör att du kan skapa en högkvalitativ och mångsidig kitt för att avsluta alla typer av efterbehandlingar.
Bild
Bild

Var och en av dessa tillverkare utökar ständigt sortimentet av producerade efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild

Urvalstips

Det rätta valet av det mest lämpliga akrylspacklet för jobbet är huvudgarantin för ett utmärkt och snabbt genomförande av alla efterbehandlingsaktiviteter.

Det är mycket viktigt att använda råd från erfarna hantverkare:

  • Om kittet appliceras på en annan beläggning, till exempel en primer, bör dessa två produkter väljas från samma tillverkare.
  • Var noga med att studera rekommendationerna på förpackningen om villkoren och omfattningen för användning av akrylgips. Brott mot rekommendationerna kommer att leda till katastrofala resultat.
  • Om väggarna kommer att målas efter applicering av kitt, är det bättre att föredra färdiga lösningar. Under tapeten är torra blandningar det bästa valet.
  • När du köper en produkt, även från en välkänd tillverkare, måste du öppna locket och visuellt utvärdera innehållet i behållaren. Blandningen får inte innehålla några stora överskott av inneslutningar eller främmande lukt.
Bild
Bild
  • Om kittet ska användas under hög luftfuktighet måste förpackningen innehålla information om huruvida sådan användning är tillåten. Annars väntar en naturlig omarbetning på dig.
  • Det är nödvändigt att ta hänsyn till topplackens syfte: för användning inuti en byggnad eller fasadarbete. Om du behöver två typer av kitt är det bättre att inte köpa två typer, utan köpa en - universal.
  • Det är värt att köpa en produkt där rekommendationerna för användning ligger så nära standarderna för driften av dina lokaler som möjligt.
  • Det är bättre att föredra akrylspackel från kända tillverkare.
Bild
Bild

Att följa dessa enkla tips hjälper dig att välja riktigt högkvalitativa produkter så snabbt och enkelt som möjligt.

Hur kittar man?

Innan arbetet påbörjas är det nödvändigt att förbereda lokalerna, köpa nödvändigt material. Innan du köper bör du beräkna förbrukningen av blandningen som kommer att behövas för reparationen.

Bild
Bild

Konsumtion

Till att börja med beräknas kittblandningens volym per 1 kvm. m. Det resulterande värdet multipliceras med ytan på hela ytan som är tilldelad för inriktning. Resultatet varierar beroende på hur många lager kitt som ska appliceras per 1 m2 och på vilken arbetsyta.

Så skummet kan vara kitt med mindre gips än vad som behövs för att jämna ut betonggolvet. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till typen av kitt, eftersom fasaden konsumeras snabbare än universal eller avsedd för internt arbete.

Bild
Bild

Det finns genomsnittliga förbrukningshastigheter för akrylspackel. För puts av ett betonggolv, i genomsnitt 60 kg blandning per 100 kvm. m. För efterarbete på fasaden - redan cirka 70 kg för samma område. Den minsta förbrukningen vid utförande av efterarbete på taket inuti rummet är cirka 45 kg per 1 kvm. m.

Förbrukningsmängden påverkas också av de befintliga defekterna på arbetsytan, deras antal, mängden arbete som ska utföras och det korrekt valda kittet baserat på akrylpolymerer.

Bild
Bild

Applikationsteknik

Du måste börja med förberedelser. Spackeln måste spädas med vatten i enlighet med instruktionerna, färdigblandat noggrant. Frigör arbetsytans yta från damm, smuts, skräp och rester av den tidigare färgen. Om det behövs, applicera först en primer och först efter att den har torkat kan du börja plana väggarna.

Kittet ska appliceras med en medelstor specialspackel. Det är bättre att använda en liten mängd av blandningen åt gången, tillsätt en ny sats om det behövs. Med hjälp av reglerna bör du reglera samma skikttjocklek i olika delar av den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter applicering av den första baslacken behöver arbetsområdet vila. Det torkar i ungefär en dag. Efter denna tid gnuggas hela kittytan med en mjuk rulle eller en speciell flottör. Om det fortfarande finns små defekter efter injekteringen, bör du applicera ett annat, men tunnare lager av akrylgips, vänta igen för att torka och gnugga ytan igen.

Om defekterna på arbetsytan är för stora, innan du använder kittet, är det bättre att inte bara applicera en primer utan också gips. Så förbrukningen av lösningen kommer att minska, och själva arbetsytan kommer att vara bättre förberedd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akrylkitt av alla typer är ett enkelt och lättanvänt efterbehandlingsmaterial. Det kräver inga speciella färdigheter eller verktyg. Allt som behövs är att konsekvent och långsamt utföra alla steg i arbetet.

Bild
Bild

Recensioner

Akrylkitt har fått stort erkännande, både bland professionella byggare och vanliga medborgare som använder det för att reparera i sina hem.

Erfarna efterbehandlare säger att gipset verkligen är av hög kvalitet, är mycket ekonomiskt förbrukat, kan användas för att arbeta på nästan vilken yta som helst och under nästan alla förhållanden. Ett stort plus, enligt dem, är det faktum att ytan putsad med akrylblandning kan täckas ytterligare med nästan vilken ytbehandling som helst.

Bild
Bild

Vanliga köpare noterar enkelheten och användarvänligheten av akrylgips, liksom det utmärkta slutresultatet. Ett stort plus för många är det breda utbudet av denna efterbehandlingspolymerbeläggning. Detta gör det möjligt att köpa ett kitt som helt uppfyller alla krav.

Bild
Bild

Allt om efterbehandling av akrylspackel Triora, se nästa video.

Rekommenderad: