Gör-det-själv-sprutpistol: En Hemgjord Sprutpistol Utan Kompressor Hemma. Hur Man Gör En Färgspruta Från En Sprayburk? Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-sprutpistol: En Hemgjord Sprutpistol Utan Kompressor Hemma. Hur Man Gör En Färgspruta Från En Sprayburk? Andra Alternativ

Video: Gör-det-själv-sprutpistol: En Hemgjord Sprutpistol Utan Kompressor Hemma. Hur Man Gör En Färgspruta Från En Sprayburk? Andra Alternativ
Video: Testar OM det går bra att lackera med Biltema spruta!!painting with a 20 dollar spraygun works fine 2024, April
Gör-det-själv-sprutpistol: En Hemgjord Sprutpistol Utan Kompressor Hemma. Hur Man Gör En Färgspruta Från En Sprayburk? Andra Alternativ
Gör-det-själv-sprutpistol: En Hemgjord Sprutpistol Utan Kompressor Hemma. Hur Man Gör En Färgspruta Från En Sprayburk? Andra Alternativ
Anonim

Ofta behöver vi måla något. Och jag vill se till att lacken appliceras bra hemma. Du kan bara få ett sådant resultat med hjälp av en sprutpistol. Du kan göra en liknande enhet för färg själv. Det är tack vare honom att det är mycket möjligt att få en jämn fördelning av färg över föremålets yta. Med tanke på den höga kostnaden för en sådan enhet är det rätt beslut att skapa en enkel sprutpistol med egna händer. Låt oss försöka ta reda på hur man gör en sådan enhet och vad du behöver veta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkning från en kulspetspenna

Det enklaste och samtidigt primitiva alternativet för att skapa en målningsenhet kan vara en lösning baserad på den enklaste kulspetspenna. Naturligtvis kommer ett sådant verktyg inte att ersätta en fabrikssprutpistol för att måla stora ytor, men för hemmabruk är det inte den sämsta lösningen.

Bild
Bild

Fördelen med en sådan sprutpistol är att den är mycket enkel att göra, och konstruktionen tar inte mer än 30 minuter. Och det är lätt att använda - du behöver bara blåsa in i pennkroppen så att färgen börjar komma ut genom stången.

Denna sprutpistolmodell består av följande komponenter:

  • enkel kulspetspenna;
  • ett kärl som har en expanderad hals;
  • en bit tätt skum som används för att skydda gipsgolv från effekterna av låga temperaturer (alternativt kan du ta en bit plast eller använda gummi).
Bild
Bild
Bild
Bild

Först måste du göra ett litet ämne, vilket kommer att skilja sig åt genom att dess nedre del ska sättas väl och stadigt i färgbehållaren. Nackens bredd är också viktigt, eftersom kvaliteten på verktyget som ska visa sig beror på detta kriterium.

Efter det måste du göra ett par hål i den övre delen . Det är bättre att göra detta inte med en syl, eftersom hålen kommer att vara ojämna, och detta kommer att skapa olägenhet under användning. Därför är det bättre att använda en skruvmejsel för detta ändamål. Det första hålet ska bara vara vertikalt. Du kan använda kärlens lock som stopp. Efter det måste du göra ett hål horisontellt så att det skär det föregående.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu måste du fördjupa stångens kant i den vertikala kanalen . Och i den andra bör man installera handtaget. Sedan måste du fylla i färgen och skruva flaskhalsen med ett lock.

Om det är nödvändigt att utföra kalkning, för att kunna använda andra färger, utöver vattendispersionstypen, kan du utföra en liten modernisering av verktyget.

Bild
Bild

Att använda en sådan färgspruta baserad på en vanlig kulspetspenna kräver lite skicklighet.

Dessutom bör du förstå lackens invecklingar. Därför kommer det till en början inte vara överflödigt att träna på några onödiga pappersark.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hemmagjord sprutpistol från en dammsugare med slang

Om det är nödvändigt att måla några större ytor, kommer en handspruta att vara ineffektiv här, eftersom det kommer att ta lång tid. Här skulle det vara bättre att göra en enhet utrustad med en automatisk lufttillförselmekanism . För sådana ändamål används en dammsugare eller kompressor, som är utrustad med nästan alla kylskåp. Sådana lösningar är lämpliga för att skapa en hemlagad autokompressor som perfekt klarar vattenbaserad färg. Men en sådan anordning är inte lämplig för pulverpulver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du använder en dammsugare är det bäst att ta någon slags sovjetisk modell . Anledningen är att utformningen av moderna modeller inte ger ett par slangar, varav en fungerar för "blåser", och den andra för "blåser".

Bild
Bild

Om den gamla dammsugaren inte längre behövs, ibland för att ändra luftrörelsens riktning, behöver du helt enkelt ändra riktningen på terminalerna som ansluter rotorn och startmotorn. Därefter måste du utföra några åtgärder, varefter dammsugaren kan användas för målning.

  • Först måste du förbereda ett glas eller en plastflaska . Materialet är inte så viktigt. Det viktigaste är att behållarens volym inte är mer än en och en halv liter, och halsens storlek är minst 20-25 millimeter.
  • Nu måste du ta en 20 cm aluminium- eller kopparflaska med 4 mm diameter . Den måste böjas och fästas på botten av munstycket på slangen från dammsugaren. En bra aerosolburk kan användas istället för en kompressor. Sådana används till exempel i frisörsalonger. Ett mässingsmunstycke ska monteras på rörets övre ände. Du måste också slipa slutet så att det får formen av en kon. Efter det återstår att installera rörets övre kant i ett plug-in-kontakt.
  • Därefter måste du utrusta den resulterande enheten med en hållare så att det är bekvämt att hålla den i dina händer . För att göra detta gör du först ett spår i stången och skruvar sedan in handtaget med bultar eller skruvar.
  • Nu måste du göra en stålfäste med ett hål som motsvarar boets dimensioner när det gäller dimensioner och särskilt i bredd . Montera arbetsstycket med tanke på att änden på sugröret måste vara på samma nivå som munstycket.
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan arbetet påbörjas är det absolut nödvändigt att kontrollera prestandan hos den resulterande färgsprutpistolen baserat på en slang från en dammsugare på någon yta.

Det är möjligt att minska eller öka trycket genom att justera rörkontraktionen . När en lämplig trycknivå är inställd är det nödvändigt att fixera sugröret med polyuretanskum i spåret som limmas på locket på färgbehållaren.

Bild
Bild

Spruta med kompressor från kylskåpet

Förmodligen är den mest tekniskt avancerade hemgjorda sprutpistolen en modell baserad på en kompressor från ett kylskåp. Det kommer inte bara att vara hållbart, utan också så funktionellt som möjligt. Sant, det kommer att ta mycket tid och ansträngning att skapa en sådan enhet. Men resultatet är värt det. Låt oss försöka ta reda på vad vi behöver för detta och överväga processen att montera en enhet av denna typ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Till att börja med måste du ha följande föremål och verktyg till hands:

  • ståltråd;
  • bilfilter;
  • en stor behållare där färg och lack kommer att hällas;
  • 20 mm klämma (det är bättre om det finns flera av dem i lager);
  • styrelse;
  • självgängande skruvar;
  • 3 slangar, varav en har en längd på 400 mm och ett par andra - 100 mm vardera.

Dessutom måste du ha en ritning av en sådan enhet. Du kan göra det själv genom att beräkna alla nödvändiga parametrar. Eller så kan du ladda ner den på specialiserade forum där människor delar med sig av olika hemlagade produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, innan du påbörjar monteringsarbetet måste du hitta något som kan användas som mottagare . Du kan använda en brandsläckare för detta, någon form av obehandlad behållare eller metallbehållare som kan vara tätt och tätt stängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

hopsättning

Processen att skapa den aktuella strukturen kommer att se ut så här

  • Först fixar vi kompressorn från kylskåpet på grund av trä.
  • Nu måste du avgöra var luften kommer från kompressorn. För att göra detta kan du ansluta enheten till nätverket och förstå från vilket av de tre rören trycket genereras. När detta är gjort kan uttaget identifieras. Detta innebär att den andra öppna nippeln kommer att vara inloppshålet, och den tredje bröstvårtan är vanligtvis alltid tätad. Det bör sägas att det förseglade röret har sin egen viktiga roll - smörjning av kompressorn. Så om motorn går bra ska den inte vidröras.
  • Vidare måste slangar med lämplig diameter anslutas till båda öppna munstyckena, och lederna måste dras åt med hjälp av klämmor.
  • Sedan, i kroppen av det som kommer att fungera som mottagare, bör du göra ett par hål där du behöver ansluta slangarna. Vi fäster en slang med större diameter till inloppskompressorröret och en mindre till utloppet.
  • Du måste också installera en manometer för systemet. Det behövs för att kunna kontrollera det injicerade trycket.
  • Mottagaren måste vara ansluten till huvudstrukturen hos den bärande fläkten. Därefter ska båda delarna anslutas till varandra med den första slangen, och det andra röret ska fästas på filtret, vilket kommer att fånga upp små partiklar av skräp och smuts i luftflödet.
  • I det sista steget behöver du bara ansluta sprutpistolen.
Bild
Bild

Det bör tilläggas att om du vill göra den resulterande enheten mobil kan små hjul fästas på basen.

Hur gör man av en sprayburk?

Ett annat alternativ för att skapa en bra och kraftfull sprutpistol är den enklaste aerosolburk. Denna lösning är billig och enkel att implementera. För att genomföra en sådan idé måste du ha:

  • en bröstvårta eller en kamera från ett cykelhjul;
  • en plastflaska som har den nödvändiga volymen (det ska inte finnas några defekter i den);
  • behållare av aerosoltyp - speciell uppmärksamhet bör ägnas åt sprutans kvalitet så att den fungerar länge;
  • cykel handpump;
  • bågfil för metall.
Bild
Bild

Många komponenter finns i ditt garage, vilket gör det billigare att skapa en sådan enhet.

Byggprocessen kommer att se ut så här

  • Från det valda cykeldäcket krävs en bröstvårta, som bara kan tillåta luft att passera i en riktning.
  • Du måste göra ett hål i flaskan som passar under bröstvårtan. Det blir en behållare för färg.
  • Vi fixar bröstvårtan där på innerväggen. Det bör beaktas att anslutningen måste vara läckagefri. Bröstvårtan kommer att ansvara för färgtillförseln.
  • Den övre delen av burken ska sågas av med en metallsåg. Detta måste göras så att det resulterande resultatet perfekt matchar korkens storlek.
  • Du måste ansluta sprayburk och flaska med kallsvetsning. Denna lösning ger bästa möjliga fastsättning. Detta beror på att ett ganska högt tryck kommer att utövas på strukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör tilläggas att denna typ av sprutpistol är konstruerad för ett tryck på högst 3 atmosfärer. Luftinjektion utförs av en cykelpump, för anslutning av vilken en nippel installerades. Denna version av sprutpistolen klarar perfekt att måla olika ytor med vattenbaserad färg eller en kalklösning.

Rekommenderad: