Sprutpistolens Tryckregulator: Optimalt Lufttryck För Sprutpistolen, Syftet Med Tryckregulatorn

Innehållsförteckning:

Video: Sprutpistolens Tryckregulator: Optimalt Lufttryck För Sprutpistolen, Syftet Med Tryckregulatorn

Video: Sprutpistolens Tryckregulator: Optimalt Lufttryck För Sprutpistolen, Syftet Med Tryckregulatorn
Video: Lufttryck 2024, April
Sprutpistolens Tryckregulator: Optimalt Lufttryck För Sprutpistolen, Syftet Med Tryckregulatorn
Sprutpistolens Tryckregulator: Optimalt Lufttryck För Sprutpistolen, Syftet Med Tryckregulatorn
Anonim

Ofta används speciella sprutpistoler vid målning. De låter dig jämnt applicera olika pigment på stora ytor. Dessa enheter är ofta utrustade med en speciell tryckregulator. Idag kommer vi att prata om funktionerna i detta element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och syfte

En liknande regulator i sprutpistoler gör det möjligt att noggrant styra trycket i tryckluft vid inloppet till en sådan anordning . Det garanterar en utmärkt kvalitet på det målade lagret och en ganska hög överföringskoefficient för färg och lackmaterial till ytan som ska behandlas.

Sådana delar med en tryckmätare för en sprutpistol kan enkelt förhindra översprutning av färg. Som ett resultat tillhandahålls en ekonomisk förbrukning av färgkompositioner. Dessa regulatorer i sprutpistoler är tillverkade av resistenta och behandlade metaller som inte kommer att skadas vid regelbunden kontakt med olika ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En tryckluftsregulator för luftmassa med en tryckmätare för sådana finfördelare kombineras som regel till en gemensam design.

I sådana enheter används speciella kolvväxellådor, utrustade med en fjäder och ett membran. Detta gäller för både mekaniska och digitala modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av manometrar

Det finns flera av de vanligaste typerna av tryckmätare för sprutpistol

  • Vårmodeller … Dessa sorter har den enklaste designen. Det är vårprover som oftast monteras på sådana färgsprutor, så att du kan få nödvändiga data i ett ganska stort intervall. Dessa mätare är hållbara och går sällan sönder.
  • Membranmodeller . Sådana tryckmätare har nödvändigtvis ett speciellt membran som har ökad känslighet. Den spänns fast mellan två styva stöd. Membranprodukter för sprutpistoler låter dig exakt bestämma indikatorerna för tillförsel av luftmassor och själva färgämnena.
  • Modeller utrustade med en speciell tryckluftsregulator … Denna typ av enhet kan byggas in. Det är också ibland separat fäst vid handtaget på själva sprutan. Med ytterligare fixering till enheten gör det bara möjligt att läsa nödvändiga data, men samtidigt kommer det inte att ha någon effekt på utrustningens funktion.
  • Digitala prover . Sådana modeller har dykt upp relativt nyligen. De installeras fortfarande ganska sällan på sprutpistoler. De digitala varianterna är idealiska för professionella färgpistoler. Dessa produkter låter dig reglera och kontrollera förhållandet mellan luftblandningar och färger och lacker med maximal noggrannhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland är alla tryckmätare uppdelade i tre stora grupper, beroende på var exakt delen är installerad

  • Avtagbara modeller . Dessa alternativ anses endast som tillbehör till sprutan. I detta fall är produkten helt enkelt förmonterad på apparatens handtag.
  • Produkter på en autonom luftkälla … I detta fall kan nästan vilken luftkompressor som helst användas. I detta fall utförs justeringen på den plats där röranslutningen för tillförsel av luftmassor med enheten finns. Det görs genom att välja det optimala förhållandet mellan färgens tryck och luft.
  • Produkter som är fästa på själva sprutan . När du använder sådana modeller måste du självständigt exponera data.
Bild
Bild
Bild
Bild

Optimalt tryck

Beroende på enhetens konstruktionsegenskaper (främst på typen av sprutmekanism) kan tryckvärdet variera avsevärt. Som regel ligger den i intervallet från 1 bar till 5.

Glöm inte att de exakta tryckvärden som är nödvändiga för enhetens normala drift måste anges i tekniska dokument, de kan också hittas på förpackningen med enheterna. Ibland skrivs de direkt på sprutpistoler själva.

Om de tekniska dokumenten har gått förlorade och det inte finns någon indikation på det optimala trycket någon annanstans, kan det bara bestämmas genom testning .… I det här fallet är det nödvändigt att göra flera sprayer. Facklan på en exakt och korrekt justerad enhet måste vara jämn och ha formen av en vanlig oval, medan färgämnena kommer att fördelas jämnt över ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsregler

Om du ska måla med en sprutpistol med en lufttrycksregulator, då bör du komma ihåg några viktiga regler för att arbeta med denna utrustning.

  • Välj i förväg en plats för att fixera tryckmätaren … Det bästa alternativet skulle vara handtaget på enheten. Om du också använder en speciell fuktavskiljare är det bäst att fixa den på manometerns nedre del med en extern gängad del. Detta görs för att få de mest exakta avläsningarna, eftersom filterelementen kan minska trycket något.
  • Med hjälp av slangen … När man ansluter manometern med en fuktseparator och en färgspruta är en struktur för skrymmande, vilket kommer att vara obekvämt att arbeta med, så en liten bit slang används ofta. Den sitter fast mellan handtaget och tryckregulatorn. Detta extra element gör det möjligt att arbeta i trånga områden utan att minska tryckvärdet.
  • Använd indikatorn i avsaknad av en manometer . Om du inte har möjlighet att använda regulatorn kan du helt enkelt beräkna tryckindikatorn själv. För att göra detta måste du titta på indikatorn som är inbyggd i kompressorn. Men med denna metod kommer det att vara nödvändigt att ta hänsyn till minskningen av trycket i luftblandningen som passerar genom slangen och genom filterelementet.

Rekommenderad: