Häftklammer För Möbler: Mått. Häftklammer Typ 53 Och 140. Märkning. Hur Hittar Jag Häftklamrar Och Hur Byter Jag Ut Dem?

Innehållsförteckning:

Video: Häftklammer För Möbler: Mått. Häftklammer Typ 53 Och 140. Märkning. Hur Hittar Jag Häftklamrar Och Hur Byter Jag Ut Dem?

Video: Häftklammer För Möbler: Mått. Häftklammer Typ 53 Och 140. Märkning. Hur Hittar Jag Häftklamrar Och Hur Byter Jag Ut Dem?
Video: UNITACKER UT-748i 5-in-1 staple gun, accept 140/53/13/8/9 and T50/JT21/BN1810 staples 2024, April
Häftklammer För Möbler: Mått. Häftklammer Typ 53 Och 140. Märkning. Hur Hittar Jag Häftklamrar Och Hur Byter Jag Ut Dem?
Häftklammer För Möbler: Mått. Häftklammer Typ 53 Och 140. Märkning. Hur Hittar Jag Häftklamrar Och Hur Byter Jag Ut Dem?
Anonim

I vardagen används en möbelhäftapparat i stor utsträckning. Det låter dig göra reparationer i lägenheten, fixa möbler och många andra små saker. Häftapparaten använder i sitt arbete specialplattor - häftklamrar. För att reparationen eller reparationen ska bli effektiv bör du välja dem korrekt, och för detta måste du förstå funktionerna och variationen av dessa förbrukningsvaror.

Bild
Bild

Översikt av arter

Det finns ett stort sortiment av häftklamrar på den moderna marknaden - i den vanligaste järnaffären kan du hitta minst 5 varusorter. När du väljer dem är det viktigt att ta hänsyn till häftapparatens egenskaper och vilken typ av material som ska häftas. I grunden skiljer sig häftklamrar till en möbelhäftapparat i flera egenskaper.

  • Djup . Denna parameter varierar från 4 till 14 mm, de minsta är konstruerade för limning av tunna material, medan de större används för större delar.
  • En typ . Typ 53 och 140 används ofta, men du kan också hitta 300, 500 och några andra.
  • Storleken . Parametrarna för höjd, bredd och tjocklek är olika.
  • Form . Kan vara U-, U- eller T-formad.
  • Tillverkningsmaterial . Skilj mellan rost och rostfritt, hårt och mjukt, billigt och dyrt.
  • Med och utan vassa ben . En annan viktig parameter som bestämmer kvaliteten och hastigheten på fästdelar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Häftklammer tillverkare försöker locka köpare och producera olika typer, kombinera deras egenskaper i slumpmässig ordning och på begäran av klienten . Men även om ett företag är mycket populärt och du alltid har köpt deras häftklamrar för att arbeta med trä, betyder det inte att du också behöver gå till dem för en produkt för metallelement.

Det är viktigt att inte titta på tillverkaren eller namnet, utan på de specifika funktionerna.

Bild
Bild

För att hitta rätt alternativ utan problem måste du vara uppmärksam på märkning av häftklamrar. De är märkta med typ och storlek:

  • 53, 53F, 50 är U-formade;
  • J - T -formad;
  • S, L - i form av en båge, U -formad.

Storlek och bredd anges efter typen. Till exempel:

  • 53F 11.3x1.25 är en U-formad konsol med en bredd på 11,3 mm och en tjocklek på 1,25 mm;
  • J 1.8x1.7 - T -formad konsol, som är 1,8 mm bred och 1,7 mm tjock.
Bild
Bild

Efter form

Häftklammer varierar i form. Valet av form beror på häftapparatens parametrar och användningsändamålet.

  • P. Denna form anses vara universell och används oftast i praktiken. Den är lämplig för de flesta uppgifter som krävs av en häftapparat.
  • U. Denna form har ett välvt utseende. Det används också ganska ofta i praktiken. Det används främst för att hålla ihop ledningar. I detta fall kommer bågformen att förhindra skador på tråden.
  • T. Dessa häftklamrar är formade som naglar. I praktiken används de sällan, eftersom priset för dem är ganska högt, fästelementens styrka är svag. Används för fastsättning av plywood, tunt trä, spånskiva.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till storlek

Storlek är en viktig faktor när du väljer häftklamrar. Den innehåller egenskaper som typ, bredd, tjocklek, höjd, djup. Låt oss börja med typer.

Typ 53 - för lätta vävda tyger . De har tunna ben som knappast skadar produkten.

Bild
Bild

Typ 13 - även för lättviktsmaterial . Denna typ används när det inte krävs höga belastningar av materialet som ska bindas.

Bild
Bild

Typ 53F är en underart av typ 53, men något tjockare . Kan ansluta flera tunna lager.

Bild
Bild

Typ 140 - förstör inte utseendet . Liksom typ 53, 53F används den för limning av tunna material. Har en mindre bredd och samma eller större tjocklek.

Bild
Bild

Typ 300 - lämplig för sammanfogning av material av plast, trä, fiberplattor . De är formade som naglar.

Bild
Bild

Typ 500 - används även för fastsättning av trä- eller plaststycken . De utmärks av sin osynlighet på grund av formen på dubbarna.

Bild
Bild

Typ 28 - för kablar . De har en välvd form, så att de inte förstör tråden.

Bild
Bild

Skilj storlekarna på häftklamrar i bredd, höjd, tjocklek:

  • bredd - 1,26 mm, 1,45 mm, 4,5 mm, 6 mm, 10 mm, 11,3 mm, 11,4 mm, 12,3 mm, 12,9 mm;

  • tjocklek - 0,7 mm, 0,72 mm, 0,75 mm, 1 mm, 1,25 mm, 1,8 mm;
  • höjd - 4 mm, 6 mm, 8 mm, 10 mm, 11 mm, 12 mm, 14 mm, 19 mm, 23 mm, 30 mm.

Häftklammerens storlek bestämmer också dess djup. Denna indikator varierar från 4 till 14 mm. Det viktigaste här är att veta till vilket maximaldjup din häftapparat kan driva.

Som regel har handhäftapparater den högsta hastigheten.

Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Häftklamrarna är gjorda av olika material. Produktens fysiska egenskaper beror på detta. Tillverkningsmaterial är indelade i frätande (rostande) och icke-frätande (rostfria).

Den första typen är stål. Det kan härdas och utan glödgning. Den första kommer att kosta mer, men den är också starkare. Båda alternativen rostar, det vill säga de är utsatta för korrosion. Fördelen med stål är dess styrka. Häftklamrar från ett sådant material används för att fästa stela ramar som utsätts för konstant spänning.

Bild
Bild

Från rostfria tillverkningsmaterial kan aluminium och koppar särskiljas . Koppar är ett ganska dyrt material och dessutom väldigt mjukt. Aluminium, å andra sidan, sticker ut för sin billighet, men låg styvhet. Koppar är lämpligt för rum med hög luftfuktighet. Aluminium används med mjuka material som tall. Med en hårdare och mer stel ram fäster aluminium- och kopparfästena.

Bild
Bild

Och även ett zinkbelagt rostfritt stål används, men du kan hitta häftklamrar utan det. Denna typ är den mest populära på grund av dess låga pris och höga styvhet hos häftklamrarna.

Vilka häftklamrar är bäst för dig?

Bland de många olika typerna av häftklamrar för en möbelhäftapparat kan man inte peka ut de bästa och mest effektiva. För en kvalitetsreparation måste du välja de häftklamrar som passar din specifika häftapparat och situation.

Det första steget är att ta reda på vilka häftklamrar din häftapparat kan använda . Du kan ta reda på det i instrumentets pass. Olika häftapparater kan använda fästen med olika storlekar, former.

Bild
Bild

Och det är också värt att besluta om formen på fästena. För enkla uppgifter rekommenderas att ta typ P, för fastsättning av runda eller cylinderformade delar, till exempel trådar eller kablar, är det bättre att ta U-formade fästen. Det rekommenderas att ta T-formade endast i de fall då du behöver sticka igenom starka delar.

Bild
Bild

Materialet i häftklamrarna spelar också en viktig roll . Aluminium hängslen är bättre för enkla ändamål, de är de billigaste och mest praktiska för sitt pris. Koppar används bäst i rum med hög luftfuktighet. På grund av sin färg kan sådant material också användas på platser där häftklamrarna är för synliga. De kommer att ge produkten mer estetik. Stål eller rostfritt stål används för att fästa styva delar. De kommer att vara de dyraste och pålitligaste.

När du väljer stålklammer är härdade produkter det bästa alternativet. De kan vara dyrare, men de kommer att vara mycket starkare än deras icke-härdade motsvarigheter.

Bild
Bild

Det är också värt att uppmärksamma vilken typ av ben: de kan slipas och inte vässas . Det rekommenderas att ta med vassa ben. För en häftapparat kommer de att göra det lättare att köra i häftklamrar, för en elektrisk häftapparat kommer de att förlänga dess livslängd. Trubbiga ändar spelar ingen stor roll när man arbetar med tunna material, men de kommer att märkas starkt när man installerar hårdare delar.

Priset på häftklamrar varierar mycket . Här måste du förstå att ju högre pris, desto lägre är sannolikheten för äktenskap. Detta bör beaktas: när du köper billiga fästen måste du ta fler av dem, när du köper dyra kan du ta ett mycket litet lager.

Det är viktigt att välja rätt häftdjup. För enkla uppgifter krävs inga djupa bojor . Om det behövs är det dock värt att veta hur länge din enhet kan hamra. De billigaste häftapparaterna kan slå högst 8 mm, de dyrare och avancerade - upp till 14 mm. Det måste förstås att ju större djup, desto större belastning kan häftklamrarna tåla.

Bild
Bild

Hur sätter man in och byter ut?

För att byta häftklamrar i en möbelhäftapparat måste du följa en rad steg

  1. Säkra häftapparaten med en säkring. Detta skyddar mot olyckor.
  2. Efter det måste du ta bort butiken eller öppna häftapparats lock.
  3. Då ska du skaffa en stav med en tryckfjäder eller med andra ord en skjutmekanism.
  4. Nästa steg är att vrida häftklammern med spetsen mot handtaget och sätta in den i spåret.
  5. När allt är klart måste du återställa fästet i butiken, stänga och fixa locket.
  6. Efter alla dessa steg kan du ta bort säkringen och börja arbeta.
Bild
Bild

Häftklammer för möbelhäftapparater skiljer sig åt i många egenskaper och har olika parametrar . När du väljer är det värt att överväga syftet med att köpa häftklamrar och häftapparatens möjligheter, samt ta hänsyn till alla funktioner som anges av tillverkaren på förpackningen. Företaget från vilket du planerar att köpa häftklamrar är inte det sista urvalskriteriet, det är bäst att studera recensionerna och sedan dra slutsatser. Efter köpet måste du läsa instruktionerna för byte av häftklamrar och, efter det, tanka. Korrekt valda och installerade fästen kommer att göra jobbet enklare, så det är värt att närma sig frågan ansvarsfullt.

Rekommenderad: