Mekaniska Konstruktionshäftapparater: Professionella Och Möbler, Betyg På De Bästa Häftapparaterna För Naglar. Hur Använder Jag Dem?

Innehållsförteckning:

Video: Mekaniska Konstruktionshäftapparater: Professionella Och Möbler, Betyg På De Bästa Häftapparaterna För Naglar. Hur Använder Jag Dem?

Video: Mekaniska Konstruktionshäftapparater: Professionella Och Möbler, Betyg På De Bästa Häftapparaterna För Naglar. Hur Använder Jag Dem?
Video: Cheap China Made Electric Nail Gun - Test and Review 2024, Mars
Mekaniska Konstruktionshäftapparater: Professionella Och Möbler, Betyg På De Bästa Häftapparaterna För Naglar. Hur Använder Jag Dem?
Mekaniska Konstruktionshäftapparater: Professionella Och Möbler, Betyg På De Bästa Häftapparaterna För Naglar. Hur Använder Jag Dem?
Anonim

När man renoverar en lägenhet eller fixar vissa saker, är det ofta nödvändigt att fästa två material tillsammans med något. Ett alternativ är att använda häftklamrar. Men för att kunna använda dem måste du skaffa en speciell enhet - en häftapparat. Det finns flera typer av detta verktyg. En av dem är en mekanisk häftapparat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och arbetsprincip

Funktionsprincipen för en mekanisk häftapparat är ganska enkel. Ett paket häftklamrar laddas in i butiken, som med hjälp av tryck på varje häftklammer hamras i materialet.

Huvuddragen i en mekanisk häftapparat är att du måste utöva fysisk kraft under användning . Det är också värt att notera att den mekaniska versionen, till skillnad från andra typer, inte kräver ström vare sig från batterier eller från nätverket. Detta är en fördel. Och på grund av sin lätta struktur med snabb smörjning av delar kommer denna enhet att ha den största hållbarheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

En mekanisk häftapparat är en typ av annan häftapparat. Han har i sin tur sina egna sorter. Varje sort används för olika ändamål och uppgifter, liksom för olika mängder arbete.

I allmänhet beror deras separation på vilken typ av häftklamrar som häftapparaten kan hantera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Regelbunden

Konventionella häftapparater arbetar med U-formade häftklamrar. Denna häftapparat är den vanligaste på grund av dess mångsidighet . Vanligtvis kallas enheten för en möbelanordning, eftersom den används för att reparera möbler: den håller ihop mjuka tyger. Häftklamrarna går bra igenom materialet och förstör inte utseendet på föremålet.

Ett annat namn är "konstruktion ". Han fick detta namn på grund av dess användning för konstruktion och reparation. En sådan häftapparat är oumbärlig för häftning av olika tunna och lätta material, till exempel film eller tyg. I konstruktionen används den perfekt för mjukt tak på grund av samma vassa fästen som inte förstör utseendet.

I företag används en konventionell häftapparat som förpackningsmaskin. U-formade häftklamrar håller bra polyeten och kartong, med vilken produkten är förpackad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kabel

Kabelhäftapparater använder U-formade häftklamrar. Sådana anordningar används för att fixa runda delar som ledningar, kablar. Dess fördelar är att det inte skadar objektet som fixas, men samtidigt klibbar det hårt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hammerheads

Dessa enheter har häftklamrar i form av spikar eller bokstaven "T". Häftapparaten själv arbetar på principen att "slå" dem. Förutom hammarliknande verktyg kallas sådana verktyg också spikverktyg.

Det säregna med en sådan häftapparat ligger i dess chockprincip för drift. Detta kräver mer energi. Det används med material för naglar, det vill säga där sådana typer av häftklammer passar perfekt. Det finns vanligtvis två typer.

  • Dessa kan vara fasta material som kan hållas väl ihop med T-häftklamrar . Här kommer häftapparaten att vara oumbärlig, eftersom den kommer att skapa det starkaste bandet. Den kan användas vid arbete på trä, spånskiva.
  • Förutom hårda material är mjuka material också lämpliga . Till exempel för reparation av möbler, där osynlighet för häftklamrar krävs. På grund av deras form kommer sådana fästen ibland att vara mer rationella än U-formade alternativ. Därför är det värt att använda en slagversion av en mekanisk häftapparat.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad

Dessa är mekaniska häftapparater som kan använda alla tre typer av häftklamrar. Som regel anses de redan vara professionella och används som industriella i företag. Ett uppenbart plus ligger i de olika arbeten de utför.

De är dyrare än alla tre typerna som anges ovan, men de kan ersätta dem alla på en gång.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Som på andra håll på marknaden går vissa företag bra i tillverkningen av häftapparater. Följande kommer att ge en översikt över de bästa modellerna av mekaniska häftapparater.

Rapid R153 Workline Rus

Modell från det svenska företaget Rapid. Det anses vara en professionell modell och används för att montera möbler. En viktig egenskap är den nästan fullständiga bristen på rekyl, vilket ger komfort när du arbetar . Det har dock ett högt värde på marknaden. Detta leder till det faktum att en sådan häftapparat bara köps för storskaliga uppgifter.

Bild
Bild

Stanley Light Duty

En variant från Stanley, tillverkad i Taiwan. Huvudfunktionen är användningen av två typer av fästen- T- och U-formade. För effektiv användning finns det också 2 driftlägen - mjuka och hårda. Den har enkel åtkomst till magasinet med häftklamrar och sitt bekväma läge i handen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch HT

Modell från ett tyskt företag. Den har små dimensioner, men samtidigt en hög slagkraft. Det finns en fjäderspänningsregulator, som låter dig välja djupet för att driva häftklamrarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kobolt 240-683

Häftapparat från en rysk tillverkare. Den tillhör kategorin kombinerad, det vill säga den kan använda alla tre typer av häftklamrar . Den sitter bekvämt i handen, och på grund av gummigreppet på handtaget mjukas stötar under arbetet. Har ett stort lager av häftklamrar i mängden 150 bitar. Men det finns också nackdelar, nämligen den höga kostnaden, den tunga vikten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brutto 41002

Tysk modell. Använder U-formade häftklamrar och naglar. En särdrag är närvaron av en häftklammerindikator i butiken. Det är också värt att notera närvaron av en långsträckt pip, som gör att du kan placera häftapparaten mer exakt och korrekt.

Bild
Bild

"Tsentroinstrument" 1609

Modellen för ett inhemskt företag. När det gäller pris och kvalitet överträffar det ovanstående häftapparater. Det har ett pris 2-3 gånger lägre, men samtidigt utför det samma uppgifter med samma kvalitet . Utrustad med en fjädermekanism, inte en spiral. Dessutom kan vi säga om indikatorn för häftklamrar och en bekväm position i handen.

Bild
Bild

Tvinga fram 06-09-42

En annan modell av det ryska märket. På grund av sitt låga pris kan den köpas av varje användare för alla behov. Har en smidig justering av slagkraften. I andra modeller kan endast ett mellanvärde tillhandahållas. Butiken fylls på från slutet, vilket gör det lättare att byta häftklamrar.

Har en hög slagkraft, men med den, och stor rekyl.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

Det finns ett antal saker att tänka på när du väljer en mekanisk häftapparat

  • Typ av material att arbeta med . Typen av häftklamrar beror på detta, och därför på häftapparatens typ. För en mängd olika material är det bättre att köpa en kombinerad version.
  • Arbetsbelastning . Om du använder verktyget sällan kan du få ett billigare alternativ. Men för frekvent användning är en professionell enhet önskvärd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste också vara uppmärksam på följande små detaljer som en häftapparat kan ha

  • Förlängd pip . Gör att du kan tillämpa enheten mer exakt och som ett resultat, mer exakt fästa fästet.
  • Slagkraftsjustering . Oumbärlig för multitasking. Genom att använda olika mängder penetrationskraft kan du fästa olika material - från de mjukaste till de hårdaste.
  • Gummigrepp . Det låter inte handen glida av under användning.
  • Genomskinlig magasin eller häftklammerindikator . En nödvändig sak om det är viktigt att veta exakt hur många häftklamrar som finns i häftapparaten. Det kan hjälpa till att spara tid på grund av att det är möjligt att köpa och sätta in ett nytt block i förväg om det behövs.
  • Bladfjäder . Typiskt för professionella modeller. Det underlättar arbetet genom att minska kraften som appliceras.
  • Handtagspropp . Det är en slags säkring. Dess syfte är enkelt - att säkerställa säkerheten under transport eller under normal fritid från jobbet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur använder man en häftapparat?

Innan du börjar använda måste du fylla på häftklamrarna i butiken. Med en bra häftapparat är det enkelt. Det räcker med att hitta en spak som öppnar plattan i häftapparaten . Det finns en fjäder och själva butiken. Sätt in häftklamret där med fötterna nedåt. Sedan görs omvänd operation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att arbeta med en mekanisk häftapparat är också ganska enkelt . Först och främst bör du se till att det finns häftklamrar och sedan, om möjligt, justera slagkraften. Efter det måste du fästa enheten ordentligt på den plats där du vill driva fästet. Om du har en långsträckt näsa bör du använda den för en mer exakt träff. Då måste du trycka på handtaget utan att lyfta häftapparaten. Ett karakteristiskt ljud kommer att avges och, med rätt instruktioner, kommer fästet att drivas in på önskad plats.

En mekanisk häftapparat används ofta i företag och i vardagen . Den har sina egna sorter som fungerar med olika typer av häftklamrar. När du köper den här enheten bör du fokusera på toppmodellerna och ta hänsyn till nyanser när du väljer dem.

För säker och korrekt användning är det bättre att läsa bruksanvisningen.

Rekommenderad: