Byggklammer: Storlekar Och Typer, Klammer Av Rostfritt Stål Och Koppar, 8 Och 10 Mm Häftklamrar, 53 Och 55 Mm

Innehållsförteckning:

Video: Byggklammer: Storlekar Och Typer, Klammer Av Rostfritt Stål Och Koppar, 8 Och 10 Mm Häftklamrar, 53 Och 55 Mm

Video: Byggklammer: Storlekar Och Typer, Klammer Av Rostfritt Stål Och Koppar, 8 Och 10 Mm Häftklamrar, 53 Och 55 Mm
Video: ОБЗОР И ИСПЫТАНИЯ: DEWALT 779, ТИП 21, 12-ДЮЙМОВАЯ ПИЛА ДЛЯ СКОЛЬЖЕНИЯ С ДВУМЯ СКВОЗЬЯМИ 2024, Mars
Byggklammer: Storlekar Och Typer, Klammer Av Rostfritt Stål Och Koppar, 8 Och 10 Mm Häftklamrar, 53 Och 55 Mm
Byggklammer: Storlekar Och Typer, Klammer Av Rostfritt Stål Och Koppar, 8 Och 10 Mm Häftklamrar, 53 Och 55 Mm
Anonim

Ofta, under byggnadsarbeten, finns det ett behov av en stark och pålitlig anslutning av material till varandra. För detta ändamål används ofta speciella konstruktionshäftapparater. Sådana enheter ansluter objekt med hjälp av speciella fästen. De kan vara av olika typer och former.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

De grundläggande kraven för sådana fästen finns i GOST 4028-63 . Sådana förbrukningsmaterial för häftapparater tillverkas oftast i hela block, där det finns många bitar samtidigt. Detta kan avsevärt minska belastningen på bindningsanordningen. I detta fall fästs de enskilda fästelementen med en speciell tejp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa block måste sättas in i ett särskilt fack på enheten. När du trycker på enheten trycks häftklamrarna ut automatiskt en efter en.

Det är värt att komma ihåg att mekanismen för varje enskild häftapparat också är utformad för en viss storlek och form av förbrukningsmaterial, detta måste beaktas när du väljer. Sådana fästelement gör det möjligt att göra processen med att fästa bygg- och efterbehandlingsmaterial snabbast och enklast.

Typer efter form

Byggklammer kan klassificeras enligt olika skäl.

U

Sådana modeller är produkter med benen nedåt. Dessa typer av fästen används sällan under installation och efterbehandling, men de är nödvändiga för att utföra vissa aktiviteter som utförs under ekonomisk verksamhet.

Mestadels används denna bågformade sort om det är nödvändigt att fixera trådar och kablar för olika ändamål och tvärsnitt

Bild
Bild
Bild
Bild

NS

Dessa mönster är mångsidiga. De används ganska ofta under konstruktion och efterbehandling. De kan tillverkas av en mängd olika material. De kan användas nästan överallt, förutom att fixa ledningarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

T

T-formade sorter är de som sällan används i praktiken. De gör det möjligt att göra starka och hållbara anslutningar som inte kommer att bära någon belastning . I det här fallet görs allt på det mest dolda sättet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du väljer fästelement för en konstruktionsanordning är det nödvändigt att ta hänsyn till deras dimensioner. Hittills tillverkar tillverkare modeller med en mängd olika standardstorlekar.

U-formade och T-formade versioner kan produceras i två versioner

  • 28 . Sådana prover används oftare för att fixa kabeldelar med ett tvärsnitt på 4,5 mm, tjockleken på själva klippet börjar från 1,25 mm och ändarnas höjd är 10-11 mm.
  • 36 . Dessa produkter för enheter har en tjocklek på 1,25 mm, medan höjden på de böjda ändarna kan variera inom 6-10 mm. Dessa enheter används oftast för att arbeta med trådar med en diameter på 6 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

U-formade enheter har också sina egna specifika dimensionsvärden

  • 53 . Dessa prover har en tjocklek på 0,7 mm, en längd på 11,3 mm och en stamhöjd på 4 till 14 mm.

  • 55 . Denna typ av häftklammer används oftast för elektrisk utrustning. Benen är vanligtvis 12 mm höga. Måtten på den använda tråden är 0, 83x1, 08 mm.
  • 140 . Dessa häftklamrar har en hög styvhetsgrad, med en höjd av 6-14 mm, en längd på 10,6 mm och en tjocklek på 1,25 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och det finns också flera separata typer av sådana häftklamrar

  • Typ 300 . Modeller i denna grupp är små T-formade fästelement. De har ett huvud, tjockleken på deras metallstav är 1,2 mm. De finns i längderna 10, 12 och 14 mm. Vanligtvis används de för att fixera olika material på plywood och andra träsubstrat.
  • Typ 500 . Det är ett efterbehandlingsalternativ, inte utrustat med hattar. Längden är också 12, 14 eller 10 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att varje typ är märkt annorlunda. Du kan ofta hitta modeller med beteckningen CM53-12b, som bland annat anger typ och storlek på fästet.

Benlängden är av största vikt . När allt kommer omkring kommer styrkan i den framtida anslutningen att bero på denna parameter. Ju tjockare struktur som behöver fästas, desto längre ska benet vara. I sådana fall kommer dessutom kraftfullare utrustning att krävas. Annars hamnar förbrukningsvarorna helt enkelt inte i ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tjockleken på en sådan reservdel bör väljas beroende på vilken typ av material som bearbetas . För de mest hållbara produkterna räcker det med fästelement med en liten tjocklek (inom 0,75-0,8 mm). Om materialet är tunnare kan ett fästelement vara lämpligt, vars tjocklek varierar från 1,25 till 1,65 mm.

Material (redigera)

Sådana fästen för sammanfogning av material kan tillverkas av olika metaller. Låt oss överväga de vanligaste alternativen.

Rostfritt stål . Oftast används rostfritt stål för tillverkning av sådana förbrukningsvaror. Det är dessa modeller som har funnit den mest utbredda användningen vid byggnadsarbeten. Om de kommer att användas för fixering av fasta strukturer, bör företräde ges till härdade prover av rostfritt stål. Sådana fästen har tillräckligt motstånd mot mekanisk påfrestning, de kan ge den mest pålitliga och hållbara anslutningen. Dessa typer av fästelement är mycket korrosionsbeständiga, så de kan användas för att fixera strukturer som senare kommer att placeras utomhus. Men det är värt att komma ihåg att sådana produkter anses vara ganska sköra, de kan lätt brytas under påverkan av sidolaster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cink Steel . Detta material har högsta rostbeständighet, vilket uppnås på grund av närvaron av en speciell zinkbeläggning. Det är detta som förhindrar att korrosion bildas på metallen under påverkan av vatten och syre. Detta kommer inte att kräva ytterligare bearbetning av materialet. Häftklammer tillverkade av galvaniserat stål har maximal livslängd, hög hållfasthet och relativt låg kostnad. Dessutom kan sådana förbrukningsartiklar för häftapparater användas under alla klimatförhållanden, så att de kan användas för att ansluta strukturer som kommer att ligga utomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminium . Denna metall används också ofta vid tillverkning av häftklamrar för bygghäftapparater. Aluminiummodeller har också god motståndskraft mot bildandet av ett korrosionsskikt. Dessutom kan de användas i aggressiva miljöer utan att försämras eller förlora sina egenskaper. Men en sådan metall är för mjuk, så den kan inte användas för att arbeta med för hårda föremål. Oftast används aluminiumprodukter för att fästa kartongdelar eller när mantelkonstruktioner med mjukt tygmaterial.

Bild
Bild

Koppar . Kopparfästen har också utmärkt korrosionsbeständighet. Jämfört med många andra material har koppar en betydande kostnad, så det används inte ofta för tillverkning av sådana produkter. Dessa fästelement kan användas som dekorativa element när man täcker möbelkonstruktioner. Ofta appliceras olika färgade beläggningar på dem.

Bild
Bild

Fästelement av stålbotten kan tillverkas antingen härdade eller oherdade. Den härdade versionen kommer att ha ett högre pris, men under långsiktig drift kommer produkten att visa sig vara mycket starkare och mer hållbar, mer pålitlig.

Förutom rostfritt stål och galvaniserad metall är det också tillåtet att ta en enkel stålbas . Nackdelen med sådana produkter är att de under användning har förmågan att oxidera och sedan rosta, så en sådan anslutning kommer inte att vara hållbar och tillräckligt stark.

Bild
Bild

Trots metallen från vilken produkterna kan tillverkas finns det produkter med enkla standardben och vässade ändar. Slipade modeller blir mycket lättare att gå in i nästan vilket material som helst, så slagkraften kan vara mindre.

Vissa modeller av häftklamrar är tillverkade med nickelplätering. Detta är en speciell beläggningsmetod där produkten ser förkromad ut på utsidan. De kommer inte att rosta på länge och kommer att behålla sitt snygga utseende.

Kopparplätering används också ibland. Denna beläggning är skyddande och dekorativ. Som regel ger det produkterna en vacker rosa eller röd nyans. Denna applikation kan skydda materialet från utseendet på ett rostigt lager.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper en lämplig version av sådana fästen är det bättre att ägna särskild uppmärksamhet åt ett antal viktiga nyanser. Till att börja med är det värt att bestämma på vilka ytor arbetet kommer att utföras . Så för möbeldesigner är det värt att ta häftklamrar med vassa ändar. De kommer lätt in i basen. Om du använder en enkel häftapparat måste du anstränga dig mycket mindre.

Bild
Bild

Om du behöver installera ångspärrmaterial är aluminiumprover lämpliga. För att arbeta med foder är rostfritt stål det bästa alternativet. Aluminium för foder bör inte användas, eftersom det inte har den nödvändiga styrkan, och när trästrukturerna sväller kan fästet helt enkelt falla ut.

Och även innan du hämtar förbrukningsmaterial, tänk under vilka förutsättningar de strukturer som är anslutna kommer att användas i framtiden . Om de kommer att placeras i rum med en indikator för hög luftfuktighet, inklusive bastur, bad, bör företräde ges till modeller av bearbetad metall som är resistenta mot korrosion.

Bild
Bild

Ett viktigt urvalskriterium är också indikatorn för den belastning som kommer att falla på fästelementet . Om en liten belastning antas kan standard aluminiumsorter mycket väl vara lämpliga. För fixering av hårda och hårda material är det bättre att använda prover i rostfritt stål.

Fästelement kan säljas i uppsättningar av olika mängder . Ofta i butiker kan du hitta block med 100, 200, 500, 1000, 5000 delar. I detta fall beror valet på vilken typ av installation och efterbehandling som kommer att utföras.

Bild
Bild

Ibland, med konstant arbete med sådan utrustning, slutar det slutligen att avfyra häftklamrar, fästelement kan fastna inuti enheten och flera häftklamrar kan flyga ut samtidigt.

Vid störningar börjar produkten ofta böja häftklamrarna inuti, vilket kan leda till att anslutningen visar sig vara svag . För att undvika att verktyget och förbrukningsvarorna går sönder är det nödvändigt att välja alla delar korrekt efter storlek och förväntad belastning, vilken typ av material som ska fogas.

Bild
Bild

Många experter avråder från att köpa klammer som är för billiga . I regel genomgår de inte den bearbetning som krävs under tillverkningsprocessen, de är gjorda av metall av lägre kvalitet, därför börjar de deformeras och kollapsa lätt under drift.

Oftast köps häftklamrar omedelbart tillsammans med en ny häftapparat. Kom ihåg att för varje enskild modell av en sådan enhet kommer endast vissa typer av fästelement att kunna passa. Som regel anges antalet lämpliga häftklamrar på förpackningen för själva enheten.

Rekommenderad: